group-telegram.com/hezarmasjedwatch/5671
Last Update:
✅ آلمان؛ پیشرو در بازیافت زبالهها
✍️ سید حسین سجادیفر – پژوهشگر اقتصاد آب و محیط زیست
آلمان بهعنوان یکی از پیشگامان جهانی در مدیریت پسماند و بازیافت، همواره تلاش کرده است تا سیستمهای خود را بهبود بخشد. بر اساس آمارهای اخیر، در سال ۲۰۲۱، نرخ بازیافت زبالههای شهری در آلمان به ۷۱.۱ درصد رسید که بالاترین میزان در اتحادیه اروپا بوده است. در مقایسه با سایر کشورهای اروپایی، آلمان همچنان در زمینه بازیافت پیشتاز است. بهعنوان مثال، در سال ۲۰۲۱، نرخ بازیافت زبالههای شهری در اتریش ۴۹.۶ درصد و در فرانسه ۴۵.۱ درصد بوده است. (یورونیوز)
🟢 در حال حاضر مسئولیت (ضمانت) مواد اولیه برای بسته بندی محصولات منطبق بر دستورالعمل بسته بندی مواد (۱۹۹۱) است که قانون و دستورالعمل های آن تعدیل شده است. این دستورالعمل شامل مقررات مربوط به تعهد تولیدکنندگان و توزیع کنندگان برای بازبینی مواد بستهبندی است. به منظور تطبیق با مفاد این دستورالعمل، خرده فروشان (فروشگاه ها) میتوانند در یک نظام جمع آوری و بازیافت مواد بسته بندی با شرکتهای مرتبط مشارکت داشته باشند.
🟢 متناظر با این دستورالعمل، در سال ۱۹۹۳، قانون جمع آوری و دفع زبالهها در آلمان تدوین و تصویب شد. در نتیجه، امکان کاهش حجم قابل توجهی در بسته بندی مواد در زبالههای شهری ایجاد شد.
🟢 نرخ بازیافت ضایعات در آلمان یکی از بالاترین نرخ های بازیافت در جهان است و نشان میدهد که چگونه صنعت ضایعات، با صرفهجویی در مواد خام و انرژی، به تولید و مدیریت اقتصادی پایدار آلمان کمک میکند.
🟢 ضایعاتی که قابل بازیافت نیستند، باید با اصول علمی و بدون آسیب رساندن به محیط زیست و سلامت شهروندان، جمع آوری و دفن شوند. زبالههای آلی به صورت مکانیکی و بیولوژیکی یا حرارتی به منظور کاهش نشت شیرابه و انتشار گازهای گلخانهای باید تصفیه شوند.
🟢 از ژوئن ۲۰۰۵ به بعد، شرکتهای عهدهدار مدیریت زباله چها، به هیچ عنوان مجاز به دفع زبالهها بدون تصفیه آنها نیستند.
✳️ بازیافت زبالههای مواد بستهبندی محصولات
🟢 مواد بستهبندی، که شامل شیشه، آلومینیوم، پلاستیک، کاغذ، مقوا و چوب هستند، بخشی از زندگی روزمرهی ما را تشکیل میدهند و همگی دارای قابلیت استفاده مجدد هستند. در آلمان، سیستم جداگانهای برای بازیافت زبالههای بستهبندی خانگی تحت عنوان دستورالعمل بستهبندی وجود دارد که مورد استقبال گستردهی شهروندان قرار گرفته است. در سال۲۰۲۱، نرخ بازیافت این زبالهها به تقریباً ۹۰ درصد رسیده است.
✳️ زبالههای بیولوژیکی (زیستی)
🟢 زبالههای بیولوژیکی به کودهای کمپوست تبدیل میشوند. روشهای متنوعی برای تولید کمپوست وجود دارد، از روشهای ساده مانند استفاده از برگ درختان تا سیستمهای کاملاً اتوماتیک در کارخانههای کمپوست.
✔️کودهای کمپوستی دارای مزایای زیر هستند:
• جذب متعادل مواد مغذی توسط خاک
• ارزش غذایی بالا
• حفظ رطوبت و تعادل خاک به لطف بافت اسفنجی
• جلوگیری از فرسایش و شسته شدن خاک
• برقراری تعادل دمای خاک
• کمک به تجزیه سموم خاک با تغییر فرمولاسیون مواد
🟢 در سال ۲۰۲۱، حدود ۱۴.۵ میلیون تن زبالههای بیولوژیکی در آلمان جمعآوری شده که اغلب آنها به روشهای کمپوست و بیوگاز تصفیه شدهاند. از این مقدار، ۵/۵ میلیون تن از زبالههای زیستی و ۵/۸ میلیون تن از زبالههای باغها و پارکها جداگانه جمعآوری شده است، که معادل با میانگین جمعآوری سرانه ۱۲۵ کیلوگرم است.
🟢 از کل حجم زبالههای بیولوژیکی، ۸ میلیون تن به تاسیسات کمپوست و ۶ میلیون تن به واحدهای هضم بیوگاز ارسال شده است. حاصل این فرایندها به احیای ۱۸ درصد مناظر شهری و طبیعی و ۲۰ درصد مصارف خانگی و سایر مصارف، و ۶۲ درصد در بخش کشاورزی و جنگلداری کمک کرده است.
🟢 حدود ۴ میلیون تن کمپوست و تقریباً ۴.۲ میلیون تن محصولات تخمیری از این فرایندها تولید شده که ۹۹.۵ درصد آن در بخش کشاورزی و جنگلداری و ۰.۰۵ درصد در مناظر طبیعی استفاده شده است.
🟢 تفکیک زبالهها به اجزای مختلف در مبدا یا مرحله جمعآوری به بهبود کیفیت کمپوستها و دیگر محصولات تخمیری کمک کرده و امکان فروش آنها به عنوان کود (هوموس) را فراهم آورده است.
ECONVIEWS
@zistaa_env
BY محیط زیست برای همه
Warning: Undefined variable $i in /var/www/group-telegram/post.php on line 260
Share with your friend now:
group-telegram.com/hezarmasjedwatch/5671