Telegram Group Search
🔴 شیوه‌ی نادرست خبررسانی در برخی رسانه‌ها را ببینید:

«فوری! همای سعادت به خراسان رسید»

انگار فقط یک فرد از این پرنده در ایران وجود دارد که شهر به شهر می‌رود و مژده‌ی سعادت به مردم ایران می‌دهد!

خیر! «هما» پرنده‌ایست که در بسیاری از مناطق ایران از جمله هزار مسجد و پارک ملی تندوره وجود دارد و دیدن آن نه عجیب است و نه خوشبختی می‌آورد!

بجای آن، می‌توانستید بنویسید:
«تصاویری زیبا و دیدنی از هما در پارک ملی تندوره»
و با اندکی جستجو در منابع علمی، چند سطر در مورد ویژگی‌های این پرنده می‌یافتید و می‌نوشتید و به اطلاعات چهارصدهزار مخاطب خود می‌افزودید!


🍀 کانال محیط زیست برای همه

@hezarmasjedwatch
🔴 برخی از بزرگ‌ترین مشکلات فرهنگی ما


🔸 تعبد [سرسپردگی]؛ به این معنی که سخن کسی یا کسانی را [بخاطر دلبستگی به آن‌ها یا پیروی کورکورانه از دیگران] بدون دلیل می‌پذیریم در حالی‌که اخلاقِ باور می‌گوید هرکس از تو مطالبه‌ی "قبول" کرد تو مطالبه‌ی "دلیل" کن. این‌گونه است که روحانیون، عرفا [و گاه حتی] روشن‌فکران، دانشگاهیان، فیلسوفان و … سخنان بی‌دلیل به ما می‌گویند و ما می‌پذیریم.

🔸 گمان می‌کنیم بدون تلاش خودمان، جامعه اصلاح می‌شود و همواره منتظر یک رهبر و پیشوا هستیم که زندگی ما را تغییر دهد. گویی مانند نمایشنامه‌های یونانی قدیم جرثقیلی خدایی وجود دارد و قرار است به یک‌باره همه فلاکت‌ها و بدبختی را تبدیل به نیکی و خیر کند و همه‌ [بدکاران] را به جزای اعمال بد خود برساند [بهبود اوضاع یک جامعه بدون پرداخت هزینه‌های گوناگون و پذیرش سختی‌ها ممکن نیست. به عنوان نمونه نگاه کنید به تاریخ امریکا که برای لغو برده‌داری چه جنگ‌ها و رنج‌ها را متحمل شدند].

🔸 دوری از عقلانیت علمی. مادامی که از راه عقلانیت علمی دوری کنیم جامعه ما بهبودی نخواهد داشت. [امید بستن به خرافات، معجزات، کارما و مانند این‌ها... دردهای ما را درمان نمی‌کند]

🖌 مصطفی ملکیان


🔸 مقدس‌پنداری. مقدس کردن افراد و چیزها سر منشاً دیكتاتورى و استبداد است.
وقتی فردی را مقدس خواندیم کمترین انتقاد و یا مخالفتى  با آن هزینه سنگینى به دنبال خواهد داشت.

و این مقدس مى تواند هر چیزى باشد:
یك كتاب، یك دین، یك انسان، یك ساختمان و ...

همگی ما باید متوجه این امر باشیم و با این پدیده ناسالم مبارزه کنیم و بدانیم که هیچ كس و هیچ چیز آنقدر مقدس نیست كه نتوان آن را به نقد كشید.

برگرفته از کانال «در اسارت فرهنگ»
(با اندکی ویرایش)
@essarat


⬅️ از آنجا که ارتباط مستقیم (و غیر مستقیم) بین مسائل محیط زیستی و مسائل گوناگون فرهنگی و اجتماعی وجود دارد، گاهی مطالب و دیدگاه‌های افراد مختلف در این زمینه نیز در کانال محیط زیست برای همه منتشر می‌شود. امید که این نوشتارها با شکیبایی و ژرف اندیشی و بدون تعصب خوانده شوند. بدیهیست خوانندگان می‌توانند این دیدگاه‌ها را با خِرد خود بسنجند؛ آن‌ها را بپذیرند یا رد کنند و بگذرند!

🍀 کانال محیط زیست برای همه

@hezarmasjedwatch
🔴 صعود سراسری؛ اختراع ایرانی!


با کمی دقت در تصاویر کوه پیمایی یا کوهنوردی در سایر کشورهای جهان متوجه نکته جالبی خواهید شد و آن اینکه چیزی به نام صعود سراسری در هیچ جای دیگری از دنیا وجود ندارد یا دست‌کم، نگارنده نمونه‌ای مشابه آنرا ندیده است.

در بین سبک‌های صعود در دهه‌های میانی قرن بیستم از صعود محاصره‌ای استفاده می‌شده است که البته با صعود سراسری تفاوت‌های اساسی دارد، همچنین در صعودهای تجاری نیز می‌توان گفت که تقریبا تنها در مسیر نرمال قله اورست شاهد حضور گسترده تیم‌ها هستیم که البته دلیل آن، نیاز مبرم دولت نپال به کسب منابع مالی و تامین بودجه است.

اما داستان صعود سراسری چیز دیگریست. چهارصد نفر ، ۵۰۰ نفر و یا حتی تیم‌هایی با ۱۵۰۰ نفر نیز در این نوع صعود (یا بهتر بگوییم هجوم!) وجود داشته‌اند، گویی اهریمنان در کوهستان منتظرند و ما به آنجا لشکرکشی می‌کنیم. نقاط مشترکی در این صعودها وجود دارد. عموما کیفیت این نوع از صعودها به شدت پایین است. آسیب به کوهستان و محیط زیست در نتیجه‌ی این نوع صعودها بالاست. میزان [و کیفیت] ارتباط برقرار کردن با طبیعت به دلیل حضور تعداد بالای افراد نیز به شدت کاهش می‌یابد.


از نقطه نظر دیگر؛ گاه ادعا می‌شود که این نوع از صعودها باعث ارتقای سطح کوهنوردی می‌شوند که البته نتایج گویای این مسئله نیستند. گاهی نیز بحث تبلیغات برای ورزش کوهنوردی مطرح می‌شود، در حالی‌که صعودهای سراسری در واقع ارایه دهنده الگویی غلط و تصویری نادرست از کوهنوردی به معنای ورزش می‌باشند و مفهوم کوهنوردی به عنوان یک ورزش حرفهای را مخدوش می‌کنند...

در پایان به نظر می‌رسد صعودهای سراسری نه تنها عاملی در جهت رشد کوهنوردی نیستند بلکه باعث آسیب  زدن به طبیعت و محیط کوهستان، مخدوش شدن چهره‌ی ورزش کوهنوردی نزد عموم و کاهش کیفیت ارتباط کوهنوردان با طبیعت می‌شوند.

به قول سهراب سپهری :

به سراغ من اگر می‌آیید
نرم و آهسته بیایید
مبادا که ترک بردارد 
چینی نازک تنهایی من


برگرفته از کانال دوستدار محیط زیست (با اندکی ویرایش)
@environment_lover


🍀 کانال محیط زیست برای همه

@hezarmasjedwatch
🔴 گرگاس؛ موجودی نوظهور و خطرناک

گرگاس حاصل جفت‌گیری سگ با گرگ است که از هوش سگ و درندگی گرگ برخوردار بوده و یکی از تهدیدات محیط‌زیست به شمار می‌رود. گرگاس از منظر حیات وحش به دلیل اینکه حاصل جفت‌گیری سگ و گرگ است می‌تواند بر خلوص ژنتیکی گرگ‌ها نیز تاثیر منفی گذارد و تهدیدگر یا محدودکننده زیست‌گاه یا غذای حیات وحش در چرخه‌های غذایی باشد. همچنین این موجود به توله‌های حیات وحش نیز حمله کرده و آنان را به راحتی از بین می‌برد و از این طریق نسل گونه‌های خاص جانوری را هم مورد تهدید قرار می‌دهد.

هجوم گرگاس‌ها مشکلات و خسارات زیادی را برای روستاییان نیز به وجود می‌آورد که یکی از آسیب‌های این حیوان به روستائیان خسارات مالی وارده به دام‌های آنها است.

گرگاس یا به اصطلاح کارشناسی‌تر هیبرید، موجودی بسیار مرموز است زیرا نمی‌توان تنها از روی ظاهر آن‌را از گونه‌های سگ و گرگ تمایز داد و تشخیص و شناخت آن گاها فقط با انجام آزمایش‌های ژنتیکی امکان‌پذیر خواهد بود که همین موضوع به خطرناک بودن این حیوان اضافه می‌کند اما می‌توان گفت که این حیوان بسیار قوی‌تر و باهوش‌تر از سگ و گرگ است و بر خلاف گرگ‌ها از انسان نمی‌ترسد.

گرگاس به دلایل مختلفی ایجاد شده و اکنون به عنوان یک معضل در جوامع انسانی از آن یاد می‌شود. عواملی چون رعایت نکردن مسائل بهداشتی و محیطی در اطراف روستاها، رهاسازی غیراصولی تلفات و پسماندهای مرغ‌داری‌ها، دفع نامناسب پسماندهای روستایی و خشکسالی‌ها می‌توانند از عوامل جذب گونه‌های وحشی چون گرگ‌ها به نزدیک جوامع انسانی و در نتیجه پدید آمدن گونه گرگاس شوند.

افزایش جمعیت سگ‌های ولگرد و پرسه‌زنی‌های شبانه‌روزی آنان چه در شهر و چه در خارج از شهرها می‌تواند علاوه بر انتقال بیماری‌هایی از جمله هاری، سالمونلوز، سارقوپتیک، تب مالت و حمله به انسان‌ها باعث پدید آمدن گونه خطرناک و مهاجم به نام گرگاس باشد؛ موضوعی که عواقب مدیریت نشدن آن برای طبیعت و انسان بسیار خطرناک و هولناک خواهد بود.

گرگاس علاوه بر آسیب رساندن به جوامع انسانی، می‌تواند آسیب و خسارت جدی و جبران‌ناپذیری نیز بر پیکره محیط‌زیست وارد کند و باعث بر هم خوردن تعادل و نظم طبیعت شود. هیبرید می‌تواند باعث کاهش جمعیت گرگ خاکستری شده و جمعیت این‌گونه خاص را مورد تهدید قرار دهد.

با توجه به موضوعات ذکر شده مدیریت سگ‌های ولگرد و بی‌صاحب، پرهیز از غذا دادن به آنها، رعایت بهداشت محیط چه در روستا و چه در شهر و مدیریت صحیح پسماند می‌تواند از تقابل گونه‌های سگ و گرگ و در نتیجه ظهور گرگاس جلوگیری کرده و از این طریق می‌توان جمعیت این‌گونه خطرناک را کنترل کرد موضوعی که طور حتم به سود ما و محیط‌زیست‌مان خواهد بود./ ایسنا

isna.ir/xdNHBT

🍀 کانال محیط زیست برای همه

@hezarmasjedwatch
🔴 دایه‌های دلسوزتر از مادر!

اگر پیگیر مطالب محیط زیستی باشید حتماً شنیده‌اید که بسیاری از حیوانات میزان تولید مثل خود را با فراوانی منابع غذایی که در دسترس دارند تنظیم می‌کنند و چنانچه غذای کافی (پسماندها و یا غذارسانی توسط انسان) فراهم باشد و دشمن طبیعی هم نداشته باشند جمعیت آن ها از کنترل خارج می‌شود. عدم پذیرش همین نکته‌ی ساده و ابتدایی از سوی برخی از افراد ناآگاه و یا ذینفع، به افزایش بیش از حد جمعیت سگ‌های ولگرد در کشور منجر شده و سلامت جامعه و تنوع زیستی کشور را تهدید می‌کند.

متاسفانه یکی از مسائلی که طی دهه‌های اخیر دامن‌گیر محیط زیست ایران شده این است که برخی افراد علاقه‌مند به حیوانات خانگی به‌ویژه سگ و گربه، خود را حامی حیوانات و گاه حتی فعال محیط زیست نامیدند و شروع به اظهارنظرهای غیر کارشناسانه و جنجالی و دخالت در مسائل مختلف و پیچیده‌ی محیط زیستی کردند و با این کار نه تنها گرهی از مشکلات موجود نگشودند بلکه با دیدگاه‌های احساسی و غیر علمی و البته با کمک گرفتن از اینترنت و استناد به مطالبی پراکنده و بی‌پایه برای تایید گفته‌ها یا کارهای نادرست خود، به مانعی بر سر راه دولت و کارشناسان محیط زیست برای حل ریشه‌ای برخی از این مسائل از جمله بحران سگ‌های ولگرد در کشور بدل شدند.

جالب اینجاست که بیشتر این افراد با نام‌های مستعار و بدون عکس و هویت واقعی و گاه از کشوری دیگر و بدون آگاهی کافی از مسائل پیچیده و چند وجهی محیط زیست و حیات وحش ایران، در فضای مجازی فعالیت می‌کنند و گاه گستاخی در تعیین تکلیف برای کنش‌گران و کارشناسان محیط زیست را از حد می‌گذرانند و این تصور را تقویت می‌کنند که شاید آن‌ها با مافیای جدیدی که در کسب و کار پر سود حیوانات خانگی و ولگرد فعالیت دارند در ارتباط هستند!

بدیهیست تا زمانی‌که دست از خودمحوری، سلطه‌گری و توهم همه‌چیزدانی برنداریم و هر کاری را به دست کاردان آن نسپاریم، اوضاع کشور در هیچ زمینه‌ای بهبود نخواهد یافت.

🖌 باقریان

پی‌نوشت:
این مطلب در پاسخ به مخاطبانی خاص در گروهی دیگر که مدتهاست از غذارسانی به سگ‌های ولگرد حمایت کرده و دیگران را به دشمنی با حیوانات متهم می‌کنند نوشته و در آن گروه نیز بازنشر شده است.


🍀 کانال محیط زیست برای همه

@hezarmasjedwatch
#نکته

کسی که همدل و همراه نیست؛ اگر هزار دلیل برای ماندن وجود داشته باشد، یک بهانه برای رفتن پیدا می‌کند.

@hezarmasjedwatch
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
"اینجا گوليل است،
دیار سرداران، سردارعوض خان...
اگر بی ریا باشی
صدای سم اسبانشان را می‌شنوی

اکنون
به پاس از جان گذشتگی آنان صدای موسیقی مقامی در این مرز و بوم طنین انداز شده است.

نوازنده دوتار: دلربایی


⬅️ پی نوشت:
این ویدیو و متن را یکی از همراهان عزیز کانال ارسال کرده... هموطنی که راه پر افتخار هنر را پیش پای فرزندان خویش نهاده و دوتار را جایگزین شکار نموده است...


@hezarmasjedwatch
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
✳️ مشاهده‌ی پرجمعیت‌ترین خانواده‌ی یوز ایرانی در روزهای سرد توران

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان خبر داد:

🟢 به‌تازگی از ماده یوز موسوم به «مهشاد» و چهار توله‌ی آن تصویربرداری شده است.

🟢 در این تصویربرداری هر پنج عضو این خانواده در سلامت هستند.

🟢 ماده یوز مهشاد، دختر یوزپلنگ ماده موسوم به هرب است.

فعلا جنسیت توله‌های این ماده یوز نامشخص است.

⚠️ در رفت و آمدها به‌ویژه در تعطیلات سال نو، مراقب این حیوانات زیبا باشیم.

@zistaa_env

#حیات_وحش_ایران
#یوزپلنگ_ایرانی (آسیایی)

🍀 کانال محیط زیست برای همه

@hezarmasjedwatch
🚫 درخت آکالیپتوس نکارید؛ این درخت، درختی غیر بومی است که با ریشه‌های عمیق و گسترده‌ی خود، تهدیدی برای آب‌های زیرزمینی و گیاهان بومی به‌شمار می‌رود.

کم کم به روزهای درختکاری، نزدیک می‌شویم؛ متاسفانه هر سال با فرارسیدن روز درختکاری، هزاران اصله درخت آکالیپتوس در ایران کاشته می‌شود در حالی‌که این گونه اصلا مناسب اقلیم کشور ما نیست و برای آب‌های زیر زمین مضر است. عزیزانی که قصد کاشتن درخت دارند بهتر است از درختان بومی و متناسب با اقلیم منطقه بکارند.


@Geographers_Iranian

🍀 کانال محیط زیست برای همه

@hezarmasjedwatch
✳️ عقاب خالدار بزرگ - Greater Spotted Eagle

خور تیاب - دی 1403

📸 باقریان

🙏 با سپاس از دوستان ارجمند؛ آقایان مهدی نقیبی، علیرضا کیانی و هومن درودی برای کمک به شناسایی این گونه

@Agha_sed_meti - @AlirezaKianiN - @Houman5677

#پرندگان_ایران

🍀 کانال محیط زیست برای همه

@hezarmasjedwatch
Forwarded from عکس نگار
✳️ اهمیت گیاهان خاردار هزارمسجد

❇️ در کشوری زندگی می‌کنیم که چندین سال است بارش‌ها کم و نامنظم شده و درگیر خشکسالی هستیم. در این شرایط سخت، گیاهان خاردار مانند: هزارخار، کلاه میرحسن، چوبک، گون و‌... می‌توانند نگهبانان طبیعت باشند.

❇️ متاسفانه در منطقه هزارمسجد، چرای بی رویه‌ی دام و فعالیت‌های انسانی از جمله کندن و ریشه کن کردن برخی از گونه‌ها برای مصارف دارویی یا روشن کردن آتش توسط چوپانان و یا سایر افراد که اگر به همین طریق پیش برود در آینده‌ای نه‌چندان دور چیزی از این گونه‌های ارزشمند طبیعت باقی نخواهند گذاشت.

این گیاهان با جذب رطوبت از بارش‌ها، به حفظ منابع آبی و خاکی کمک می‌کنند.

ریشه‌های عمیق این گیاهان باعث جلوگیری از فرسایش خاک و کاهش خطر سیلاب‌ها می‌شوند.

این گیاهان زیستگاه‌هایی برای حشرات و پرندگان ایجاد می‌کنند که به حفظ تنوع زیستی کمک می‌کنند.

با جلوگیری از تبدیل مراتع به بیابان، نقش مهمی در کنترل ریزگردها دارند.

...


آینده‌ی کشور خشک و نیمه خشک ما به حفظ همین گونه‌های گیاهی مقاوم گره خورده است.

🖌 آرش ایراندوست - عضو سمن دیدبان طبیعت هزارمسجد

⬅️ برگرفته از کانال هوال لاین (با اندکی ویرایش)
@hevallayen

🍀 کانال محیط زیست برای همه

@hezarmasjedwatch
🔴 جهل جنگل‌کاری!

🖌 دکتر آخانی (گیاه‌شناس و استاد دانشگاه)

اسفند رسید و غم من هم فرا رسید! از زمین و زمان عده‌ای که به ظاهر علاقه‌مند به طبیعت هستند، بیل و‌ کلنگ به دست می‌گیرند، دوربین ها را روشن می‌کنند و نمایش درختکاری را اجرا می‌کنند.

این فیلم (لینک اینستاگرام در زیر این مطلب) یک نمونه از هزاران فعالیت مشابه است که به هیچ عنوان قابل تایید نیست. خانمی که مشخص نیست چه فهم و درکی از زیست بوم دارد، در رویای جنگل کردن محیط نیمه بیابانی در مبارکه دیگران را تشویق می‌کند که بیایید و بادامک (اسکوپاریا) بکارید. در پشت صحنه لودری دیده می شود که چاله‌های عمیقی در زمین حفر کرده است.

من گیاهشناس که سال‌ها با این زیست بوم آشنایم، می‌بینم که این اکوسیستم برای خود جنگلی زیباست‌ ولی درختان این جنگل کوتاه هستند، بوته‌ای‌اند. اگر گیاهان این زیست بوم بوته‌‌ای‌اند، خطای طبیعت نیست؛ این طبیعت با این گونه‌های بیابانی قشنگ است. تنوع زیستی این زیست بوم بسیار غنی تر از زمانی است که در آن درخت باشد. بر اساس مقالات علمی ارزش دلاری زیست بوم‌های استپی از جنگل معتدله هم بیشتر است.

عملیات جنگل‌کاری در زیست بوم استپی باعث نابودی زیست بومی می‌شود که در آن صدها گیاه و‌ جانور بومی می‌زی‌اند. این عملیات باعث فرسایش و گرد و خاک می‌شود. درخت بادامک یا ارژن و یا بادام کوهی (با نام علمیPrunus scopariaیاAmygdalus scoparia) بومی ایران و ترکمنستان است. هیچ نیازی به کشت آن در این دشت نیست. آقای بوبک در کتاب خود در مورد درختان و درختچه‌های ایران توضیح می‌دهد که چرا این درخت در مناطق بیابانی فقط در بین صخره‌هاست. دلیل آن دسترسی ریشه‌های آن به آب نهفته در لای صخره است. شما گیاه ارژن را به ندرت در دشت می‌بینید. در دشت‌ها این گیاه فقط در مسیر آبراهه‌ها می‌روید. دلیل آن هم واضح است، گیاه درختی به آب بیشتری نیاز دارد. کاشت آن در این دشت قطعا موفق نخواهد بود، مگر آنکه مرتب آبیاری شود. حتی اگر هم موفق شود، مصداق همان دوستی خاله خرسه است. شما درختی را بر زیست بومی تحمیل می‌کنید که حق سایر گیاهان را می‌خورد و آن‌ها را از بین می‌برد. خانم محترم، اگر محیط زیست را دوست داری دست از جنگلانه بردار و برای کمک به محیط زیست منطقه مبارکه یا زباله‌ها را جمع کن و یا تبلیغ کن و‌ یا تلاش کن دوستانت سبک زندگی سالمی داشته باشند. تنها و‌ تنها راه کمک به محیط زیست کشور در این شرایط بحرانی کاستن از فشارهاست. چرای کمتر، قرق، عدم استفاده و یا کاستن از استفاده خودروی شخصی و جایگزین کردن با دوچرخه، حفظ خاک با کاستن عوامل تخریب، عدم‌ تولید پسماند، کم گوشت خوردن، مقابله با تجمل گرایی و کاستن از مصرف بی رویه است.

@environ_concerns

https://www.ddinstagram.com/reel/DGNu2xEIiJV/?igsh=ZHZqZ3dxemloZGhu

🍀 کانال محیط زیست برای همه

@hezarmasjedwatch
✳️ صدف‌خوار - Eurasian Oystercatcher

خور تیاب - دی 1403

📸 باقریان

#پرندگان_ایران

🍀 کانال محیط زیست برای همه

@hezarmasjedwatch
🔴 وضعیت تالاب‌ها: تغییر اقلیم مقصر است یا انسان‌ها؟

به گزارش یورونیوز هر چند بیش از ۵۰ سال از تصویب کنوانسیون رامسر، مهمترین سند بین‌المللی برای حفاظت از تالاب‌ها می‌گذرد، معاهده‌ای که قرار بود چشم و چراغ محافظت از محیط زیست ایران باشد، اما اینگونه نشد. امروز، پس از نیم قرن، حال هیچکدام از تالاب‌های ایران خوب نیست.

تالاب‌ گاوخونی در اصفهان خشک شده‌‌است. دریاچه ارومیه به بدترین وضعیت خود طی ۱۲هزار سال اخیر رسیده، تالاب‌های بین‌الملل هامون چشم‌انتظار حقابه، خشک مانده‌اند. زخم حفاری برای استخراج نفت، تالاب هورالعظیم در خوزستان را چنان مجروح کرده که هیچ مرهمی نمی‌تواند موجب التیام‌آن شود. تالاب انزلی در حالی کمترین عمق طی سال‌های حیات خود را تجربه می‌کند که فاضلاب سه شهر رشت، انزلی و صومعه‌سرا مستقیم به آن وارد می‌شود و دور نیست که به تالابی فصلی تبدیل شده و حتی به طور کلی خشک شود. همین چندی قبل نیز وقتی نماینده مردم جنوب کرمان خواست از حال تالاب جازموریان بگوید گفت: «این تالاب مرده‌ است».

این در حالی است که «رضا حاجی کریم» رئیس فدراسیون صنعت آب ایران اخیرا طی گزارشی اعلام کرد که دست‌کم ۴۷ میلیارد مترمکعب حقابه به تالاب‌ها بدهکاریم.

این بدهی به تالاب‌ها در حالی سنگین و سنگین‌تر می‌شود که خوزستانی‌ها و سیستان و بلوچستانی‌ها سال‌هاست تبدیل‌شدن تالاب به کانون ریزگرد و غبار را با پوست و گوشت خود لمس کرده‌ و با ریه‌های خود تنفس کرده‌اند.

گرچه تغییر اقلیم نیز روند خشک‌شدن بسیاری از اکوسیستم‌ها را تشدید کرده اما تجربه کشورهای اروپایی در قبال تالاب‌ها نشان از وضع مقررات سختگیرانه و تامین حقابه‌ آنها دارد. چیزی که ایران به عنوان کشوری با جغرافیای گرم و خشک حتی در روند احیای دریاچه ارومیه نتوانسته به اجرا درآورد.

✍️ نویسنده:  عبدالله مصطفایی - پژوهشگر انرژی و محیط زیست

منبع: کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا

@Geographers_Iranian


🍀 کانال محیط زیست برای همه

@hezarmasjedwatch
2025/02/21 07:08:48
Back to Top
HTML Embed Code: