group-telegram.com/JAAMEbaaz/5987
Last Update:
درگیری فتح و حماس
در طول این نبردها آسیبهای شدیدی به فلسطینیان بویژه در نوار غزه وارد آمده و گزارشهای متعددی از نقض فاحش حقوق انساندوستانه وجود دارد. برخی از مقامات از جمله وزیر خارجه مصر احمد ابوالغیط، ایران را متهم به تشویق و تجهیز حماس برای آغاز این نبرد میکنند[۱۴]
حماس پس از مرگ یاسر عرفات در سال ۲۰۰۴ حضور خود را در نهادهای وابسته به حکومت خودگردان فلسطینی پررنگتر کرد. آنها در انتخابات شوراهای شهر و شهرداریهای سال ۲۰۰۵ فلسطین شرکت کرده و به موفقیت نسبی نیز دست یافتند. حماس با وجود اینکه انتخابات ریاست جمهوری فلسطین (که با پیروزی محمود عباس رهبر جنبش فتح پایان یافت) را تحریم کرده بود، در انتخابات سال ۲۰۰۶ مجلس قانونگذاری فلسطین شرکت کرد. این مجلس نهاد قانونگذاری حکومت خودگردان فلسطین بهشمار میرود و بر اساس قراردادهای سازمان آزادیبخش فلسطین و دولت اسرائیل موسوم به پیمانهای اسلو تشکیل شدهاست. حماس با وجود اینکه این پیمانها را به رسمیت نمیشناسد وارد نهادهای وابسته به این حکومت شده و معتقد است که حضور در این دولت لزوماً به معنای پذیرش پیمانهای موجب ایجاد آن نیست.
پیروزی غیرمنتظره حماس در این انتخابات که آنان را صاحب ۷۴ نماینده از مجموع ۱۳۲ نماینده این مجلس کرد و انتخاب اسماعیل هنیه عضو شاخص حماس و نفر اول فهرست انتخاباتی این جریان به نخستوزیری وضعیت تازهای را در حیات سیاسی این سازمان رقم زد. اسرائیل، ایالات متحده آمریکا، اتحادیه اروپا، اتحادیه عرب و بسیاری از کشورهای دیگر که عمده بودجه این دولت را تأمین میکنند، ادامه کمکهای خود را به تغییر بندهایی از منشور حماس که در آن خواهان نابودی کشور اسرائیل شده و شناسایی این کشور از سوی این سازمان موکول کردند. حماس این درخواستها را نپذیرفت و منابع مالی مورد نیاز برای اداره دولت را با کمک متحدان سنتی خود تأمین میکرد.
ویکیپدیا
@JAAMEbaaz | فلسفهی علوم اجتماعی
@mghlte | عصر روشنگری
www.group-telegram.com/hk/JAAMEbaaz.com/5837
BY جامعه باز و دشمنان آن ( فلسفهی علوم اجتماعی )
Warning: Undefined variable $i in /var/www/group-telegram/post.php on line 260
Share with your friend now:
group-telegram.com/JAAMEbaaz/5987