group-telegram.com/khosrovanooshiravan/20425
Last Update:
🔻لغت نامه سیاسی🔻
#دولت_رفاه
دولت رفاه ، دولتی است که در آن تامین و بهبود رفاه عمومی وظیفه قانونی نهادهای قدرت است. در این نظام اقتصادی دولت به همه کسانی که به هر دلیل نتوانند هزینههای خود را تامین کنند یاریرسانی میکند. این کار از طریق پرداخت مستمری (حداقل درآمد) و یا کمکهای نقدی دیگر انجام میشود.
دولت رفاه به معنی وجود سیاستهای سنجیده و هوشمندانهای در زمینه تامین دست کم حداقل استاندارد زندگی برای همه و ارتقای برابری در فرصتهای زندگی است و در آن هیچ تردیدی در زمینه ضرورت تمرکز تمام توجه همه نهادهای رسمی بر تامین خدمات همگانی وجود ندارد.
در ادبیات موجود در زمینه دولت رفاه، تاکید بر دو اصل اساسی مورد ادعاست:
تامین خدمات رفاهی برای تضمین بقا در شرایط اقتصاد آزاد، و وجود دولت دموکراتیک.
در این نظام اقتصادی دولت وظیفه دارد که امکانات بهداشتی درمانی، بیکاری و بازنشستگی، تامین مسکن و خدمات آموزشی و مانند آن را از زمان تولد تا مرگ برای همه شهروندان تامین کند.
با این حال منتقدان معتقدند که در دولت رفاه، علاوه بر ایجاد نابرابری، انگیزه لازم برای فعالیت اقتصادی از شهروندان گرفته خواهد شد و همچنین حق دخالت دولت در همه عرصههای زندگی شهروندان توسط دولت و تنگشدن حیطه اختیار و آزادی شهروندان نتایج بدی برای جوامع نوین به دنبال خواهد داشت
دولت رفاه نهادی قرن بیستمی است که در کشورهای غربی شکل گرفت. با این حال ریشههای آن را باید در برنامههای بیمه همگانی بیسمارک، در دهه ۸۰ قرن نوزدهم میلادی جستجو کرد.
بر اساس برنامه رفاه اجتماعی بیسمارک، کارگران در مقابل تصادفات، بیماری، بیکاری و پیری بیمه میشدند.
دولت رفاه به معنای امروزی برای نخستین بار در کشورهای اسکاندیناوی پایهریزی شد. خدمات رفاهی که در این کشورها از دهه ۱۹۳۰ آغاز شده و تا پس از جنگ جهانی دوم نیز ادامه داشت، رو به گسترش داشت.
در این کشورها نخبگان به مرور حذف و سیاستهای توزیع برابر ثروت زمینهچینی میشد.
طیف وسیعی از برنامههای دولتی مانند بیمه عمر و مزایا برای همه شهروندان، مشخصه اصلی نظام اقتصادی کشورهای اسکاندیناوی بشمار می آمد.
https://www.group-telegram.com/hk/khosrovanooshiravan.com/20416
BY خسرو انوشیروان
Warning: Undefined variable $i in /var/www/group-telegram/post.php on line 260
Share with your friend now:
group-telegram.com/khosrovanooshiravan/20425