Telegram Group Search
«مسابقات قرآن و عترت»

هر کدام از ما، در طول عمر خود، کتاب‌های زیادی را مطالعه کرده‌ایم؛ از کتاب‌های مدرسه و دانشگاه گرفته تا انواع کتاب‌های غیردرسی. حتی اگر خیلی هم اهل مطالعه‌کردن نیستیم، زیرنویس فیلم و سریال‌هایی که می‌بینیم، حکم همان نوشته‌های کتاب را دارد و شاید بعضی روزها حتی بیشتر از یک کتاب‌خوان، ما را درگیر خواندن کند. اما آیا تاکنون از خود پرسیده‌ایم توجهی که به خواندن کتاب‌های مخلوق داریم، به کتاب خالق‌مان هم داریم یا خیر؟ اینکه تلاش می‌کنیم کتاب خوب بخوانیم و آن را از دست ندهیم، آیا در مورد کتاب خالق هم همینطور هستیم؟ آیا شنیدن سخنان خداوند متعال، برایمان اولویت دارد؟!  احتمالاً پاسخ تعداد قابل‌توجهی از ما "خیر" باشد و این پاسخ زنگ خطری است برای آنکه به خود بیاییم و در این مورد تجدیدنظر کنیم. قرآن حرف‌های زیادی برای ما دارد اما متاسفانه این کتاب آسمانی، در گوشه‌‌ای از اتاق‌مان خاک می‌خورد و بدون استفاده می‌ماند.این کتاب، مدتهاست بین ما مسلمانان هم مهجور مانده است و آنطور که شایسته است، به آن رجوع نمی‌شود.
"وَقالَ الرَّسولُ يا رَبِّ إِنَّ قَومِي اتَّخَذوا هذَا القُرآنَ مَهجورًا( سوره فرقان آیه ۳۰)".

اما چه باید کرد؟ پاسخ ساده است اما عملی‌کردن آن مشکل. البته همواره همینطور بوده است؛ به بیان حضرت علی (ع)، ما به عمل کردن به چیزهایی که می‌دانیم، بیشتر احتیاج داریم تا دانستن چیزهایی که نمی‌دانیم. پاسخ آن است که این کتاب را در متن زندگی خود وارد کنیم؛ یعنی روزی بر ما نگذرد، مگر آنکه به آن مراجعه کنیم و همچون یک شاگرد در محضر استاد بنشینیم. علاوه بر قرآن، در سطوح پایین‌تر، ما کتب ارزشمند دیگری نیز داریم که مطالعه آن‌ها، ما را در مسیری که باید، نگه می‌دارد و تلنگری‌ست برای آنکه به گوش باشیم و هدف خلقت را فراموش نکنیم. کتبی مانند نهج‌البلاغه، صحیفه سجادیه و مجموعاً کتبی که در مورد سخنان، سیره و سبک‌ زندگی اهل بیت (س) نوشته شده‌اند، همگی کمک‌حال ما در پیمودن این مسیر الهی هستند و ما را از غفلت‌زدگی دور می‌کنند.

همواره یکی از بسترهای به چالش کشیده شدن در یک موضوع، شرکت در مسابقات آن است.در واقع مسابقه، ذاتاٌ باعث می‌شود ما بیشتر از حالت معمول، اهمیت یک موضوع را درک کنیم و به آن توجه داشته باشیم. ما دانشجویان، وقتی امتحان یا آزمون داشته باشیم، بیشتر از حالت عادی به خواندن مباحث توجه می‌کنیم و خواندن آن مباحث را در اولویت قرار می‌دهیم.
هرساله، کانون قرآن و عترت دانشگاه، میزبان دانشجویانی است که داوطلب شرکت در مسابقات قرآن و عترت هستند و می‌خواهند در این موضوعات خود را به چالش بکشند.مسابقات در بخش‌های مختلفی مانند قرائت، تفسیر، نهج‌البلاغه،صحیفه سجادیه،حفظ،احکام، مداحی،اذان و همچنین بخش‌های هنری و ادبی مانند شعر، داستان‌نویسی، تولید کلیپ و پادکست،طراحی پوستر و بخش‌های دیگر برگزار می‌گردد. این مسابقات، در سه مرحله دانشگاهی، استانی و کشوری برگزار می‌شود و افراد برگزیده در مرحله دانشگاهی، به مراحل بالاتر راه می‌یابند. اگر علاقه‌مند به شرکت در این مسابقات هستید و دوست دارید خود را در این موضوعات محک بزنید، هرچه سریع‌تر سری به سایت مسابقات به نشانی quran.farnama.net بزنید و فرصت ثبت‌نام را از دست ندهید

امیداست همگی ما مشمول آیه "إِنَّ هَٰذَا ٱلۡقُرۡءَانَ يَهۡدِي لِلَّتِي هِيَ أَقۡوَمُ" شویم و از گمراهی و ضلالت دور بمانیم.

امیرمحمد رحیمی

#یادداشت

نشریه قرآنی نور|يَجْعَلْ لَكُمْ نُوراً تَمْشُونَ بِهِ

🌕 @noor_magazine
Noor1 (5).pdf
5.9 MB
💫شماره‌ی #اول نشریه‌ی قرآنی #نور منتشر شد!

"ز گهواره تا گور"

ویژه‌نامه‌ی روز دانشجو

در این شماره می‌خوانیم:

● سرمقاله #امیرمحمود_دهقانی

● سخن سردبیر #فائزه_قراخانی

● فاطمه آمد که فاضله را معنا کند #محدثه_شیروانی

● مصاحبه با دکتر خواجه‌پور #متین_کاظمی

● معرفی مسابقات قرآن و عترت #امیرمحمد_رحیمی

● جایگاه علم از منظر قرآن #مهدی_باغکی

● من زندگیم رو پشت این در جا گذاشتم #پرستش_اسدی

نشریه قرآنی نور|يَجْعَلْ لَكُمْ نُوراً تَمْشُونَ بِهِ

🌕 @noor_magazine
🆔 @KanoonQuranSharif
عیسی دمی کجاست که احیای ما کند؟

ای زاده ی تین و زیتون، بیا و اَمَّن یُجیبی بخوان بر چشمان به راه دوخته شده، اَمَّن یُجیب بخوان به نیت ظهور منجی زادگاه و وطنت فلسطین، فلسطین مظلوم...

تولد، زندگی و فرجام او با معجزه همراه بود. ولادت شگفت او از زنی بی‌نظیر و از مقرب‌ترینِ‌زنان، حضرت مریم(س) رخ داد تا باری دیگر مدعیان را به معرکه‌ی امتحان ببرد و خط بکشد بر قاعده‌های دنیوی و بگوید عالم همه تمثال خداوند و به اراده و خواست اوست، و خرق عادت کرده و او را منسوب به یک زن نامید.
خداوند مریم(س) را دوبار برگزید: یکبار در قبول کردن او برای عبادت و خدمت به معبد، دوم آنکه بدون همسر صاحب فرزند شد، که مورد دوم خاص حضرت مریم است و بس.
فرشتگان از جانب خداوند به مریم(س) بشارت فرزندی را دادند که خداوند نام او را برگزیده است:
«یا مَریَم،اِنَّ اللّهَ یُبَشِّرُکِ بِکَلمةٍ مِنهُ اسمُهُ المَسیحُ عیسَی ابْنُ مَریَم : ای مریم! خدا تو را به کلمه ای(از جانب خود) بشارت میدهد که نامش عیسی مسیح، پسر مریم است.»
اضطرابی عجیب در مریم(س) پا گرفت اما دیری نپایید که فروکش کرد، زیرا اضطراب در دل‌های مومن به خداوند جایی ندارد (و بذکرالله تطمئن القلوب) و با گام های استوار کودکی که در آغوش داشت را به نزد قومش آورد. گفتند: ای مریم،بسیار کار عجیب و بدی انجام دادی. مریم که روزه سکوت داشت، به کودک اشاره کرد. ناگهان کودک زبان به سخن گشود و گفت:« من بنده خدا هستم. او کتاب(آسمانی) به من عطا کرده و مرا پیامبری قرار داده. من هرجا که باشم بسیار با برکت و سودمند قرار داده است. مرا تا زنده ام به نماز و زکات سفارش کرده است. مرا نسبت به مادرم نیکوکار گردانیده است. سلام و درود حق برمن روزی که زاده شدم و روزی که می‌میرم و روزی که برانگیخته می‌شوم.»
عیسی(ع) را روح‌الله نیز می نامند و بیهوده نیست که فراوان معجزات از او می دانیم؛ بی آنکه روح خدا باشد و خداوند روح خود را در او دمیده باشد، چگونه می توانست  با دم عیسایی اش شافی در خلق‌الله باشد!
همانطور که گفته شد، چنین مردی که به نماز و زکات از سوی پروردگار سفارش شده است در نهایت پشت سر یوسف فاطمه(س)، «اباصالح المهدی» و به اقتدای او نماز می‌گزارد. چنانکه پیامبر(ص) فرمودند:« و از ذریه ی من مهدی(عج) است. آن هنگام که ظهور کند عیسی بن مریم برای یاری او نازل خواهد شد، پس مهدی(عج) را مقدم و پشت سر او نماز می گزارد.»

فاطمه محمدی‌نسب

#یادداشت
#میلاد_عیسی‌ع

نشریه قرآنی نور|يَجْعَلْ لَكُمْ نُوراً تَمْشُونَ بِهِ

🌕 @noor_magazine
🆔 @KanoonQuranSharif
الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی جَعَلَنَا مِنَ الْمُتَمَسِّکِینَ بِوِلاَیَهِ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ وَ الْأَئِمَّهِ عَلَیْهِمُ السَّلاَمُ

وضوی‌ اشک و کمی مُشک ناب می‌خواهم🍃
برای بردن نامش گلاب می‌خواهم🌹
منی که تشنه‌ی آتشفشانی از اشکم🍃
به زخم حنجره بغض مذاب می‌خواهم
🍃

در رسای حضرت جان، چه جای کلک بریده زبان است؟
اما مگر چه فخر و مباهاتی بالاتر از مدح امام علی(ع) آدمی راست.
سخن زینتی بالاتر از مدح امیرالمومنین ندارد، چشم را منظری بِه از نجف نیست و قلب را مَحَکی دقیق‌تر از نام حیدر نیست، که قلبی که با شنیدن آن مروح نگردد نیاز به تغییری اساسی دارد.
اما دشوار است مدح کسی را گفتن که خانه‌ی خدا به نور حضور ایشان منور گشته.
امروز چشم‌روشنی می‌خواهیم از باری‌تعالی که مولای‌ما مولود کعبه و روشنی خانه‌ی خداست؛
چشم‌روشنی می‌خواهیم از آدم،ابوالبشر و ابراهیم،خلیل‌الله که عاشق که شد که یار به حالش نظر نکرد؟ و این شجره‌ی طیبه را خداوند، امروز از نسل ایشان قرار داده است؛
و چشم‌روشنی خواهیم از رسول‌الله که امروز خوش یار، یاور و آرام‌جانی بر‌ایشان آمده است.
امروز، برای کالبد خسته‌ی عالم جان آمده است.
اما اگر حب امیرالمومنین به جان مرده‌دلی نباشد باید بگویم:
ترسم نرسی به کعبه‌ ای اعرابی...
که بی حب علی(ع) نه طواف کعبه ما را سودی‌ رساند و نه اهتمام به قرآن،
که ذات گرامی کعبه و قرآن ناطق، علی(ع) است.
و اما شیعه، عجب نام زیباییست که با گره خوردن این مهر به جانمان، هویت یافته و اعتباری از صاحب‌اعتبار به عاریه گرفته‌ایم.

ولادت باسعادت مولی‌الموحدین، امیرالمومنین امام علی(ع) و روز پدر بر تمامی شیعیان و محبان حضرت مبارک و خجسته باد.🌹

نشریه قرآنی نور|يَجْعَلْ لَكُمْ نُوراً تَمْشُونَ بِهِ

🌕 @noor_magazine
🆔 @KanoonQuranSharif
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🌸 روز جوان، روزی برای تقدیر از انرژی، تلاش و امید است. در این روز ارزشمند، علاوه بر گرامیداشت مقام جوانان، به یاد می‌آوریم که جوانان پُر از توانمندی و انگیزه‌های مثبت هستند که می‌توانند به جامعه جلا بخشیده و در مسیر پیشرفت گام بردارند. از نگاه قرآن و روایات اهل بیت (علیهم‌السلام)، جوانان نه تنها نیرویی حیاتی و پُر از انرژی برای جامعه‌اند، بلکه برای تحقق اهداف بزرگ الهی نیز نقش بسزایی دارند.

🕌 در قرآن کریم، جوانان همواره به عنوان نیروهایی پرقدرت و الهی معرفی شده‌اند. در آیه 15 سوره "الکهف" آمده است:
"إِنَّهُمْ فِتْیَةٌ آمَنُوا بِرَبِّهِمْ وَزِدْنَاهُمْ هُدًى"
*«در حقیقت، آنان جوانانی بودند که به پروردگارشان ایمان آوردند و ما بر هدایتشان افزوده‌ایم.»*
این آیه به زیبایی نشان می‌دهد که جوانان با ایمان و تلاش در مسیر خداوند می‌توانند به درجات عالی هدایت و کمال برسند.

در روایات اهل بیت (علیهم‌السلام) نیز اهمیت جوانان مورد تأکید ویژه‌ای قرار گرفته است. امام علی (علیه‌السلام) در نهج‌البلاغه فرموده‌اند:
"جوانی، به مانند جوهر است که هر چه بیشتر از آن استفاده شود، به نتیجه‌ای بهتر و والاتر می‌رسد."
این سخن گویای این است که جوانان باید از این دوره حساس به درستی بهره‌برداری کنند، زیرا این زمان، فصل رشد و تعالی انسان است.

🌿 اما امروز، علاوه بر روز جوان، ما شاهد ولادت یکی از بزرگترین جوانان تاریخ اسلام هستیم: حضرت علی اکبر (علیه‌السلام). حضرت علی اکبر، که در واقعه عاشورا در کربلا به شهادت رسید، نمونه‌ای بی‌نظیر از فدای هدف، ایثار و وفاداری به آرمان‌های بزرگ است. او با ایمان و شجاعت مثال‌زدنی، نماینده‌ی جوانانی است که به رغم سن کم، می‌توانند بزرگ‌ترین فداکاری‌ها را در راه حق انجام دهند.


💖 در این روز عزیز، ضمن تبریک ولادت حضرت علی اکبر (علیه‌السلام) و روز جوان، از خداوند متعال می‌خواهیم که همه ما جوانان را در مسیر هدایت، کمال و خدمت به انسانیت قرار دهد. باشد که همگان در مسیر حضرت علی اکبر (علیه‌السلام) گام بردارند و در راه دفاع از حق و حقیقت، همواره استوار و قوی باقی بمانند.

🌸 روز جوان و ولادت حضرت علی اکبر (علیه‌السلام) مبارک!

نشریه قرآنی نور|يَجْعَلْ لَكُمْ نُوراً تَمْشُونَ بِهِ

🌕 @noor_magazine
🆔@KanoonQuranSharif
«در شب میلادت به تنهایی آذین می‌بندیم.»

جمله‌ی آشنایی‌ست... می‌دانم.
اخبار این روزهاست... می‌دانم.
رسانه‌ای را پیدا نمی‌کنید که مژده ظهورش را ندهد و مسجدی را پیدا نمی‌کنید که برای تعجیل ظهورش دعا نکنند. بازار ظهور مهدی موعود(ع)، این روزها داغ داغ است. اما، آیا با این اتفاق، تمام مشکلات ما حل خواهند شد؟ طلب کردن و درخواست و دعا می‌تواند از ما انسان‌های مهدوی بسازد؟
همه‌ی ما در آرزوی روزی به سر می‌بریم که امام عصرمان به دیوار کعبه تکیه بزند و بگوید: «أناْ إمامُ الْقائِم»
و ما، ۱۲۰ میلیون شیعه با چشمان تر، آنجا و نظاره‌گر این اتفاق باشیم... اما آیا این تمام آن چیزی‌ست که از ظهور می‌خواهیم؟
سال‌ها قبل را به یاد می‌آورم؛ سال ۶۱ قمری بود. زمانی که ظلم بیداد می‌کرد و مردم از آن به تنگ آمده بودند. دوران سخت و طاقت‌فرسایی بود. آن‌ها در طلب امام بودند؛ امامی از جنس پیامبر، که به آن‌ها بگوید که چه‌کار کنند. امام‌ زمان‌شان از نظرها پنهان نبود. می‌دانستند کیست و کجا زندگی می‌کند. پس برای او نامه نوشتند:
«همانا امامی بر ما نیست. پس به سوی ما بیا! شاید که خداوند ما را به‌ وسیله تو به حق گرد آورد. هرگاه به ما خبر رسد که تو به سوی ما آمده‌ای، ما او(یزید) را از شهر بیرون می‌کنیم.»
خواسته‌ی آشنایی‌ست؟ می‌دانم...
این همان چیزی است که هر روز پس از نماز‌های‌مان طلبش می‌کنیم و اشک می‌ریزیم.
آری، آنها ۱۲۰۰۰ نامه از پیش فرستادند. آن‌ هم در شهری که فقط ۴۰۰۰۰ خانه‌وار داشت. اما امام به این اکتفا نکرد. برای اینکه حجّت را بر آن‌ها تمام کند، مسلم را پیش‌تر فرستاد که ۲۰۰۰۰ نفر با او به نیابت از امام بیعت کردند.
ولی نتواستند... نتوانستند که حسین بن علی (ع) را کمک کنند. آن‌ها نتوانستند؛ آن‌ها هم خواستند و هم دعا کردند و پیغام نوشتند و پیمان بستند؛ اما در معرکه عمل، نتواستند و حسین (ع)، تنها ماند. انگار به «می‌خواهم گفتن‌ها» نیست؛ بلکه به همراهی قلبی‌ست...! و به همراهی عملی‌ست...!
منتها ما فکر می‌کنیم امام نیست و برای آمدنش دعا می‌کنیم.
در حالی‌ که امام هست؛ حضور دارد. تنها چشم‌های‌مان است که از دیدن او محروم است. امام نرفته است که بیاید و شاید بیشتر از همیشه به انجام وظیفه درست مردمش نیاز دارد.
شاید وظیفه‌ی ما چیزی بیشتر از طلب ظهور و دعا برای ظهورش باشد و کار‌های بیش‌تری، کار‌های خیلی بیش‌تری از ما بر می‌آید. پاسخ آن، در ذهن همه‌ی ماست...
مسئولیت ما برای بعد از ظهور نیست؛ بلکه از قبل از ظهور است که شروع می‌شود...
ما در شب میلادت، تنها آذین نخواهیم بست...؛ بلکه مانند تمامی لحظه لحظه‌های گذشته، تو شاهد و ناظر و منتظر ما خواهی بود.

صبا آهنگری

#یادداشت
#نیمه‌شعبان
#میلاد_جانان

نشریه قرآنی نور|يَجْعَلْ لَكُمْ نُوراً تَمْشُونَ بِهِ

🌕 @noor_magazine
🆔 @KanoonQuranSharif
Noor-2.pdf
12.9 MB
💫شماره‌ی #دوم نشریه‌ی قرآنی #نور منتشر شد!

"درهای آسمان"

ویژه‌نامه‌ی ماه مبارک رمضان

در این شماره می‌خوانیم:

● سلام بر رمضان!
#فائزه_قراخانی

● بنده عشقم و از هر دو جهان آزادم!‌ #فائزه_سپهری

● گریزی بر دعای ابوحمزه‌ثمالی #مهدی_یزدان‌بخش

● به خدا قسم خدا را..
#فاطمه_یاوری

● اندیشه در قرآن
#زهرا_محمودیان

● صعود به قله آرامش
#زهرا_روستا

● مهدویت در اسلام
#ملیکه_بخشنده

● این دو ضد در کلام شهید مطهری #ابوالفضل_قاسمی

● انشعابی از نور الهی
#علیرضا_علیزاده

● و خدا مرا نجات داد
#صبا_آهنگری

● در این مسیر همسفریم، اگر مقصد خدا باشد #تیم‌تحریریه

نشریه قرآنی نور|يَجْعَلْ لَكُمْ نُوراً تَمْشُونَ بِهِ

🌕 @noor_magazine
🆔 @KanoonQuranSharif
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
دوره‌ صفحه‌آرایی | نرم افزار InDesign

🟡 مدرس: خانم کیمیا طاهریان

🕟 زمان: ۲۳ و ۲۴ اسفندماه ساعت ۱۶:۰۰ الی ۱۷:۰۰

🛜 به صورت مجازی

🟡 هزینه: دانشجویان شریف ۵۰ هزار تومان | دیگر داوطلبین ۱۰۰ هزار تومان

🟨 جهت ثبت‌نام و دریافت لینک جلسه با روابط عمومی در ارتباط باشید.
@noor_m_admin

نشریه قرآنی نور|يَجْعَلْ لَكُمْ نُوراً تَمْشُونَ بِهِ

🌕 @noor_magazine
🆔 @KanoonQuranSharif
- چرا نرم‌افزار AdobiIndesign؟

- آیا جایی جز نشریه و صفحه‌آرایی کاربرد دارد؟

نشریه قرآنی نور|يَجْعَلْ لَكُمْ نُوراً تَمْشُونَ بِهِ

🌕 @noor_magazine
🆔 @KanoonQuranSharif
تجلی حُسن، در آینه حَسن(ع)

تو آمدی...
نه فقط چون نوری در نیمه‌ی رمضان،
بلکه چون کرامتی بی‌مثال که از آسمان بر دستان علی(ع) و فاطمه(س) بوسه زد؛
آمدی و نگاه علی(ع)، رنگ پدرانه گرفت؛
آمدی و زهرا(س)، طعم لبخند مادرانه را چشید؛
آمدی، و زمین تازه فهمید مهربانی می‌تواند قامت انسان بپوشد؛
آمدی، و کوچه‌های مدینه رنگی تازه از مهربانی به خود گرفت.

ای لبخند آرام پیامبر،
ای شکوهِ بخشش در عصر تشنگی انسان به عشق، ای کریم اهل بیت،
در روزگاری که درهم و دینار دل‌ها را سنگین می‌کرد، تو سبک شدی، از دنیا، از زر، از خود، و به هر که رسیدی، سهمش را از آفتاب دادی.
آب، با آمدن تو معنی گرفت؛
نان، با آمدن تو برکت یافت؛
و دل‌ها، در پناه تو، طعم کرامت و شفاعت چشیدند.

بخشش تو، تنها از جیب نبود، از دل بود،
از خونی که در رگ‌هایت جاری بود، و ریشه در عرش داشت؛ و وقتی غربت، در هیاهوی دوستان بی‌وفا صدایت زد، تو هنوز می‌بخشیدی..
حتی وقتی تنهایی، استخوان می‌شکست.

چه کسی می‌فهمد عمق دلی را که لبخند می‌زند، وقتی سپاهش به سکه می‌بازد؟
چه کسی می‌فهمد شکوهِ صبری را که در برابر زهر و زخم، سکوت می‌کند،
اما قلبش هنوز برای امتش می‌تپد؟


ای امامِ مظلوم،
ای تنها‌ترین سردار،
تو مجبور به صلحی شدی که شمشیر نداشت،
اما خون‌آلودترین میدان تاریخ بود.


امشب، نیمه رمضان است و آسمان، بی‌قرارِ بوسه بر نام توست و ستاره‌ها صف کشیده‌اند، تا به جای تمام آن‌روزهایی که تنهای تنها ماندی، برای تولدت شاد باشند.

کاش می‌شد، دل‌هایمان شبیه تو باشند؛
بخشنده، آرام و صبور...
و به رسم تو، نانی قسمت کرد در کوچه‌های بی‌چراغ.
کاش می‌شد شبی شبیه امشب، دل از دنیا شست و کریم شد؛
بی‌منت، بی‌نام، بی‌نشان..
مثل تو.

عطیه محمدخانی

#یادداشت
#ماه‌مبارک‌رمضان
#میلاد_نور

نشریه قرآنی نور|يَجْعَلْ لَكُمْ نُوراً تَمْشُونَ بِهِ

🌕 @noor_magazine
🆔 @KanoonQuranSharif
در باب معراج رسول‌الله(ص)

#معراج
#ماه‌مبارک‌رمضان

نشریه قرآنی نور|يَجْعَلْ لَكُمْ نُوراً تَمْشُونَ بِهِ

🌕 @noor_magazine
🆔 @KanoonQuranSharif
ولایت در دین و ارتباط دین و سیاست

🟡 بنده عشقم و از هردو جهان آزادم
تمام ماجرا از آزادگی آغاز می‌گردد. در اصل بحث درباره رهانیدن روح‌ها از اسارت فراعنه عالم است و اسارت در ادبیات قرآن جز ممات نیست. ولایت در سوق به حق طلبی و آزادگی خلاصه می‌گردد اما نمود این آزادگی را کجا می‌توان جست؟ و آیا مگر نه اینست که شعار حریت دادن در جامعه کنونی کار آسانی است؟ و طرفداران بیشمار دارد؟ پس نقطه افتراق گروه‌ها کجاست و چرا خبری از این آزادی در جهان نیست؟ مسئله از این قرار است که مسیر آزادی اجتماعی از آزادی معنوی می‌گذرد. انسانی که از نفس خویش رها شده -سوگیری به تعلقات خود نیز ندارد- چنین انسان بی‌تعلقی جز در پی حق و حقیقت گام برنمی‌دارد. پر واضح است که مقصود از بی‌تعلقی، رخوت یا عدم احساس مسئولیت اجتماعی نیست بلکه این رها شدن به برافروختن شعله جسارت در دویدن به سمت حق می‌انجامد وچگونه ممکن است از آنکه "اتخذ الهه هواه" است، انتظار آزادگی و آزاد اندیشی داشت؟ هرچند که در شعار صدای بلندتری داشته باشد اما غایتش جز اسارت بیشتر نخواهد بود.

🟡 الولایه ما هی؟
ولی مصدر است به معنای قرب و نزدیکی بین دو شی به گونه‌ای که میان آن دو هیچ فاصله‌ای نباشد(مقیاس اللغه؛ الجوهری). به باران پی در پی نیز ولی گویند(المنجد). وِلایت(به کسر واو) به معنای محبت و نصرت و وَلایت(به فتح واو) به معنای تدبیر و سرپرستی است و اگر بخواهد با علم فیزیک معنا شود، شاید همانند ریسمان در سیستم نوسانگر موجی است که ذرات را در حالی که به هم متصل‌ند به حرکت در می‌آورد! بله ولایت عامل تقرب قلوب و نفس‌هاست و عامل پیدایش امت واحده است. روح مومنان با رشته‌های ولایت به هم متصل شده است."المومنون والمومنات بعضهم اولیاء بعض"

🟡 سیاست‌ورزی دینی در چارچوب ولی
ولایت به معنای پیوند، ارتباط و اتصال است و آن کسی که منصوب به این مقام است برخلاف حکام و فرمانروایان عالم فقط یک فرمانروا یا سلطان نیست بلکه یک "ولی"است به جان مردم نزدیک است به آن‌ها پیوسته است، مورد اتکا دل و جان مردم است.
ولایت یعنی پیوند و ارتباط تنگاتنگ و مستحکم و غیرقابل انفصال و انفکاک. جامعه اسلامی که دارای ولایت است یعنی همه اجزای آن به یکدیگر و به آن محور و مرکز این جامعه متصل است و این یعنی"اشداء علی الکفار رحماء بینهم".
دریغ بود که در این بخش از کلام اصل گذشته و به فرع می‌پرداختیم فلذا گزیده فرمایشات ولی در بند بالا آورده شد.

🟡 رابطه دین و ولایت
از مقاصد نبوت، آزادی اجتماعی است؛ تا با انواع بندگی‌ها و بردگی‌های اجتماعی مبارزه می‌کند. حال دینی را فرض کنید که کنشی اجتماعی در آن وجود نداشته باشد یعنی ظلم در عالم فراگیر باشد اما کنشی در راستای برچیدن آن و حق‌گرایی وجود نداشته باشد! پس در ابتدا بدیهی است که دین بی‌کنش دینی است برای سرگرمی افراد نه برای تعالی آن‌ها؛ اما چه طور می‌شود انتظار کنش داشت؟ این کنش جز در جامعه‌ای که قلب‌ها به یکدیگر نزدیک و متصل‌اند و مسیر حرکت توحیدی است میسر نمی‌شود و عامل همبستگی اتصال و حرکت در مسیر توحیدی، ولایت است ودر آخر: من از الیوم اکملت لکم اینگونه فهمیدم؛ خدا با مهر او دین مرا اندازه می‌گیرد.

فائزه سپهری

#ولایت
#سیاست

نشریه قرآنی نور|يَجْعَلْ لَكُمْ نُوراً تَمْشُونَ بِهِ

🌕 @noor_magazine
السَّلامُ عَلَیْکَ یَا #نور اللَّهِ الَّذِی یَهْتَدِی بِهِ الْمُهْتَدُونَ

نشریه قرآنی نور|يَجْعَلْ لَكُمْ نُوراً تَمْشُونَ بِهِ

🌕 @noor_magazine
دوره‌ نویسندگی | با محوریت نویسندگی در نشریات دانشجویی

🔵 مدرس: آقای سید مصطفی موسوی
(نویسنده‌ی کتاب‌های دل‌سوز و جان‌بها و مدرس دوره‌های نویسندگی)

🕟 زمان: ۱۷ و ۲۴ ام اردیبهشت ساعت ۱۰:۳۰ الی ۱۲

💠 در دفتر کانون قرآن و عترت(نیم‌طبقه ساختمان ابن‌سینا)

🔷 هزینه: دانشجویان شریف ۱۰۰ هزار تومان | دیگر داوطلبین ۱۵۰ هزار تومان

🔷 جهت ثبت‌نام با روابط عمومی در ارتباط باشید.
@noor_m_admin

نشریه قرآنی نور|يَجْعَلْ لَكُمْ نُوراً تَمْشُونَ بِهِ

🌕 @noor_magazine
🆔 @KanoonQuranSharif
2025/05/12 15:27:54
Back to Top
HTML Embed Code: