Telegram Group Search
آیا فضا، محیطی ایده‌آل برای رشد و تکثیر سلول‌های بنیادی است؟

🔸 • سلول‌های بنیادی در بین پزشکان، محققان و عموم مردم به‌دلیل توانایی آن‌ها در تمایز انواع مختلف سلولی محبوبیت زیادی دارند. اما فراهم‌کردن شرایط برای کشت و تکثیر این نوع سلول‌ها، جهت استفاده در درمان بیماری‌ها بسیار دشوار است.

🔸 • حال براساس تحقیقات محققین در کلینیک مایو، سلول‌های بنیادی رشدیافته در ریزگرانش (شرایط مشابه بی‌وزنی) در ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS)، دارای ویژگی‌های منحصربه‌فردی هستند که می‌توانند روزی به تسریع بیوتراپی‌های جدید و التیام بیماری‌های پیچیده کمک کنند.

🔸 • محیط فضایی، مزیتی برای رشد سلول‌های بنیادی با ایجاد حالت سه‌بعدی طبیعی‌تر برای گسترش آن‌ها ارائه می‌دهد که شباهت زیادی به رشد سلول‌ها در بدن انسان دارد.

🔸 • بررسی جامع مقالات از کلینیک مایو و سایر مراکز بهداشتی دانشگاهی نشان می‌دهد که تحقیقات فضایی کاربردهایی فراتر از آزمایشگاه دارد و می‌تواند به رفع چالش‌های موجود در حوزه درمان بیماری‌ها کمک کند.

•حیدر لیبی‌زادگان•

┏━━━━━━
     🆔 @UIBiologists🌱💡
┗━━━━━━
💢 ۱۴ نوامبر، روزی برای دیابت

🔬 دیابت یک بیماری چندبعدی در سیستم متابولیک بدن است که عمدتاً به دلیل ناتوانی پانکراس در ترشح انسولین یا مقاومت سلول‌ها نسبت به انسولین بروز می‌کند. انسولین مسئول تنظیم ورود گلوکز به سلول‌ها است. در دیابت، این سیستم دچار اختلال شده و نتیجه آن افزایش پایدار قند خون و ناتوانی سلول‌ها در جذب گلوکز است.

📊 طبق آمار سازمان جهانی بهداشت، تعداد مبتلایان به دیابت از ۱۰۸ میلیون نفر در سال ۱۹۸۰ به بیش از ۵۳۷ میلیون نفر در سال ۲۰۲۱ افزایش یافته و پیش‌بینی می‌شود این رقم تا سال ۲۰۳۰ همچنان صعود کند. بیشتر مبتلایان به دیابت در سطح جهانی، نوع ۲ آن را دارند و مناطق خاورمیانه، آسیا و غرب اقیانوسیه بالاترین میزان شیوع را تجربه می‌کنند. در ایران نیز حدود ۷.۵ میلیون نفر به این بیماری مبتلا هستند.

📅 روز جهانی دیابت هر ساله در تاریخ ۱۴ نوامبر (۲۳ آبان) برگزار می‌شود و توسط فدراسیون بین‌المللی دیابت (IDF) و سازمان بهداشت جهانی تعیین شده است. این روز به مناسبت تولد فردریک بانتینگ، یکی از کاشفان انسولین، گرامی داشته می‌شود. هر ساله این روز با موضوع و شعار خاصی برای مدیریت بیماری دیابت برگزار می‌شود.


🔵 فدراسیون بین‌المللی دیابت (IDF) از سال ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۶ بر «دیابت و رفاه» تمرکز خواهد کرد، چرا که با مراقبت مستمر، بسیاری از مبتلایان می‌توانند وضعیت خود را به طور مؤثر مدیریت کنند. همچنین، سازمان بهداشت جهانی امسال بر موضوع «شکستن موانع و پل زدن شکاف‌ها» تأکید دارد تا دسترسی عادلانه و با کیفیت به درمان و مراقبت برای تمامی مبتلایان فراهم شود.

•مسیحا عدالتی•

┏━━━━━━
     🆔 @UIBiologists🌱💡
┗━━━━━━
🔺️ ارائه دانشجویی دوشنبه ۲۱ آبان

🔴 عنوان: پروتئومیکس


👤 ارائه‌دهنده: سیده کوثر عابدی راد | دانشجوی کارشناسی ارشد زیست‌شناسی سلولی و مولکولی پژوهشگاه رویان


✅️ ‌جهت شرکت در این وبینار ساعت ۲۲ به لینک زیر مراجعه کنید:

🖇🔘 https://www.skyroom.online/ch/union/biocan784

💻 نام کاربری و رمزعبور: 9998


╠ Σ آکادمی بیوانفورماتیک ایران
╠ Σ @ir_bioinf_group
👩🏻‍🔬 یک دانشمند کروات، به‌نام بیاتا هالاسی برای درمان سرطان پستان مرحله ۳ خود، از یک روش ابتکاری و کمتر مرسوم استفاده کرد و با تزریق ویروس دست‌کاری شده در آزمایشگاه، به درمان بیماری خود اقدام نمود.

🔬 این روش که همچنان در مراحل تحقیقاتی و آزمایشگاهی قرار دارد، توجه محققان و پزشکان زیادی را به خود جلب کرده است.

🦠 ویروس‌ها به‌طور معمول، پس از دستکاری‌های ژنتیکی و ایمنی‌سازی، به‌عنوان ابزاری برای حمله به سلول‌های سرطانی به کار می‌روند. در این روش که به‌‌عنوان «ویروس‌درمانی» شناخته می‌شود، ویروس‌ها با حمله به سلول‌های سرطانی به تخریب آن‌ها کمک می‌کنند؛ بدون اینکه به سلول‌های سالم آسیب برسانند.

🎗️در این نوع درمان، از ویروس‌های ضعیف‌شده یا تغییریافته ژنتیکی استفاده می‌شود تا سلول‌های سرطانی را هدف بگیرند و با تحریک سیستم ایمنی بدن، پاسخی مؤثرتر علیه سرطان ایجاد کنند.

💉 هالاسی، دانشمند دانشگاه زاگرب، با علم به خطرات و پیامدهای احتمالی، تصمیم گرفت ویروس مهندسی‌شده را مستقیماً به بدن خود تزریق کند. این اقدام جسورانه او که به نوعی «خودآزمایی پزشکی» نیز شناخته می‌شود، بحث‌های زیادی را در جامعه علمی برانگیخته است.

🌱 برخی پژوهشگران معتقدند که این نوع خودآزمایی‌ها، به‌ویژه در مراحل ابتدایی تحقیق، می‌تواند به داده‌های مفیدی برای توسعه درمان‌های آینده منجر شود؛ اما در عین حال، خودآزمایی می‌تواند با خطرات پیش‌بینی نشده همراه باشد و محققان درباره عوارض جانبی آن هشدار داده‌اند.

✍🏻 این اقدام هالاسی به‌عنوان نمونه‌ای از جسارت محققان برای ارائه راه‌حل‌های نوین درمانی مورد توجه قرار گرفته و بحث‌هایی درباره اصول اخلاقی و مسئولیت‌های محققان در این زمینه برانگیخته است.

┏━━━━━━
     🆔 @UIBiologists🌱💡
┗━━━━━━
🔷️ سمپوزیوم بین‌المللی کاربرد بیوانفورماتیک و هوش مصنوعی در علوم زیستی و علوم پزشکی


💻 با توجه به نقش روزافزون بیوانفورماتیک و هوش مصنوعی در بسیاری از علوم، به‌خصوص علوم زیستی و علوم پزشکی، بر آن شدیم با همکاری جمع کثیری از برجسته‌ترین اساتید این حوزه، در داخل و خارج از کشور، سمپوزیوم «کاربرد بیوانفورماتیک و هوش مصنوعی در علوم زیستی و علوم پزشکی» را برگزار کنیم.


🕔 زمان برگزاری: ۲۶ آبان ماه
از ساعت ۱۷ الی ۲۲ در بستر اسکای روم


ثبت‌نام در سمپوزیوم و کسب اطلاعات

┏━━━━━━
     🆔 @UIBiologists🌱💡
┗━━━━━━
کانال اتحاد زیست شناسان
💢 ۱۴ نوامبر، روزی برای دیابت 🔬 دیابت یک بیماری چندبعدی در سیستم متابولیک بدن است که عمدتاً به دلیل ناتوانی پانکراس در ترشح انسولین یا مقاومت سلول‌ها نسبت به انسولین بروز می‌کند. انسولین مسئول تنظیم ورود گلوکز به سلول‌ها است. در دیابت، این سیستم دچار اختلال…
کنترل بهتر دیابت با مدیریت عوامل خطرساز

🩺 بیماری دیابت به دو نوع ۱ و ۲ تقسیم می‌شود. نوع ۱ بیشتر در کودکان و جوانان مشاهده می‌شود و ناشی از عدم‌توانایی بدن در تولید انسولین است. نوع ۲ معمولاً در بزرگ‌سالان رخ می‌دهد و به‌دلیل عدم پاسخ مناسب بدن به انسولین بروز می‌کند.


🧬 این بیماری تحت تأثیر عوامل متعددی قرار دارد و کنترل این عوامل می‌تواند نقش کلیدی در پیشگیری یا مدیریت آن ایفا کند. یکی از مهم‌ترین عوامل، سابقه خانوادگی است که به‌ویژه در دیابت نوع ۱ تأثیرگذار است. با تغییر سبک زندگی، از جمله رعایت رژیم غذایی مناسب و افزایش فعالیت بدنی، می‌توان ریسک ابتلا به این نوع دیابت را کاهش داد.


🔍 افزایش سن، به‌ویژه پس از ۴۵ سالگی، احتمال ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهند. انجام چکاپ‌های منظم، کنترل وزن و فعالیت بدنی می‌تواند این خطر را مدیریت کند. همچنین، فشار خون و کلسترول بالا نیز در بروز دیابت مؤثرند. کنترل مداوم این عوامل، پیروی از رژیم غذایی سالم و ورزش منظم به پیشگیری از دیابت کمک می‌کند.


🎿 همچنین، بی‌تحرکی و چاقی از علل اصلی بروز دیابت نوع ۲ در ایران به شمار می‌روند. افزایش فعالیت بدنی مانند پیاده‌روی و رعایت رژیم غذایی غنی از سبزیجات، غلات کامل، پروتئین‌ها و چربی‌های سالم می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به این بیماری کمک کند.


•نسیم کاردان•
┏━━━━━━
     🆔 @UIBiologists🌱💡
┗━━━━━━
ساخت اسپری بینی حاوی سلول‌های بنیادی برای درمان آلزایمر

🔻 • آلزایمر که شایع‌ترین شکل زوال عقل است، یکی از علل اصلی مرگ‌ومیر در میان افراد بالای 65 سال است.
پیشگیری و درمان این اختلال، یکی از مهم‌ترین دغدغه حال حاضر افراد مبتلابه این بیماری، عموم جامعه و همچنین درمانگران است.

🔻 • حال تیمی از دانشمندان با ساخت یک اسپری بینی که توانایی کاهش التهابات مغزی و مقابله با آلزایمر را دارد، امیدها را برای درمان‌های هدفمند‌تر بیشتر کرده‌اند.

🔻 • محتویات این اسپری که حاوی وزیکول‌های خارج سلولی از مشتقات سلول‌های بنیادی عصبی است، می‌توانند تغییرات نوروپاتولوژیک مغز و بیان ژن پروتئین‌های مضر پیش‌التهابی را کاهش دهد.

🔻 • محققان درمان اسپری بینی را روی یک مدل حیوانی در مراحل اولیه آلزایمر انجام دادند و امیدواراند که این تحقیقات موفق بتواند به درمان تغییرات مرتبط با آلزایمر و مشکلات شناختی شدید کمک کند.

نویسنده و گردآورنده: ستایش عارف لاله

┏━━━━━━
     🆔 @UIBiologists🌱💡
┗━━━━━━
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📊 بیوانفورماتیک را می‌توان بخش جدایی‌ناپذیر علم زیست‌شناسی و پزشکی دانست و تقریبا می‌توان گفت که در کلیه حوزه‌ها و گرایش‌های آن کاربرد دارد.

هر زیست‌شناس، در هر مقطع و فعالیت علمی-پژوهشی، از ساده‌ترین مباحث مانند آنالیز آماری پژوهش‌ها گرفته تا مباحث پیچیده‌تر مانند تجزیه‌وتحلیل ژنوم و طراحی دارو، نیازمند این علم میان‌رشته‌ای است.


💯 مجموعه اتحاد زیست‌شناسان، با همکاری جمع کثیری از برجسته ترین اساتید این حوزه، در طرحی مدون و جامع و طی سه تا چهار دوره و حدود ۴۰۰ ساعت آموزش، قصد دارد، در یک سال آینده، از مقدماتی‌ترین مفاهیم تا پیچیده‌ترین مباحث این حوزه را آموزش دهد.


🔸در این پست، علاوه‌بر معرفی علم بیوانفورماتیک، یک خبر خوب برای افرادی که علاقه‌مند به یادگیری این علم کاربردی هستند نیز داریم.

برای اطلاع بیشتر، این پست را مشاهده کنید😍

┏━━━━━━
     🆔 @UIBiologists🌱💡
┗━━━━━━
تحلیل ریسک ژنتیکی بیماری‌ها با استفاده از بیوانفورماتیک
🧬 بیوانفورماتیک، با ترکیب داده‌های ژنتیکی و اپی‌ژنتیکی، پیش‌بینی ریسک بیماری‌ها را بهبود بخشیده است. مدل‌هایی مانند EXPRESSO، با تحلیل ژن‌های خاص و اثرات ژنتیکی در انواع سلول‌ها، ریسک دقیق‌تری برای بیماری‌هایی مانند لوپوس و کرون شناسایی کرده و مسیرهای جدیدی برای درمان فراهم کرده‌اند.

🔹کاربرد دوقلوهای دیجیتال در پیش‌بینی و درمان بیماری‌ها
🔮 با بهره‌گیری از دوقلوهای دیجیتال و مدل‌های یادگیری عمیق، بیوانفورماتیک در تشخیص و درمان بیماری‌های پیچیده نظیر سرطان پیشرفت داشته است. این روش‌ها با تحلیل تصاویر و داده‌های پزشکی، پیش‌بینی‌های دقیق‌تری را ارائه و درمان‌های شخصی‌سازی‌شده‌ای برای بیماران طراحی می‌کنند.

🔸استفاده از شبکه‌های عصبی و یادگیری افزایشی در مدل‌های پیش‌بینی بیماری‌ها
💻 شبکه‌های عصبی پیشرفته و Incremental Learning، امکان پیش‌بینی دقیق‌تر ریسک بیماری‌ها را فراهم کرده‌اند. هرچند با چالش‌هایی مثل فراموشی فاجعه‌بار مواجه‌اند، اما با ترکیب داده‌های متنوع و روش‌های نوین، تحلیل ریسک و مسیر بیماری‌ها دقیق‌تر شده است.

•یگانه سادات حسینی•

┏━━━━━━
     🆔 @UIBiologists🌱💡
┗━━━━━━
📣 ۳ روز مانده تا...

سمپوزیوم بین‌المللی کاربرد بیوانفورماتیک و هوش مصنوعی در علوم زیستی و علوم پزشکی



بیوانفورماتیک و هوش مصنوعی؛ در این سمپوزیوم یاد می‌گیرید که چگونه این فناوری‌ها:
1⃣ راه را برای توسعه داروها و واکسن‌های موثرتر باز می‌کنند؛
2⃣ چگونه در تشخیص سریع و دقیق بیماری‌ها کمک می‌کنند؛
3⃣ و چگونه صنعت پزشکی و درمان را به سوی تولید هوشمندانه‌تر هدایت می‌کنند.


🗓تاریخ برگزاری: ۲۶ آبان ماه
🕔 ساعت: ۱۷ الی ۲۲



┏━━━━━━
     🆔 @UIBiologists🌱💡
┗━━━━━━
❗️هرساله ۴.۲ میلیون مرگ در سراسر جهان

🌐 محققان به‌تازگی تخمین زده‌اند که دیابت مسئول ۴.۲ میلیون مرگ در سراسر جهان، طی هر سال است. به‌این ترتیب، به‌نظر می‌رسد پس از به‌کارگیری روش‌های پیشگیری از دیابت، بهترین راه، تشخیص زودهنگام این بیماری باشد.

🔍 روش‌های مختلفی برای تشخیص دیابت وجود دارد. از رایج‌ترین این روش‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱- آزمایش گلوکز پلاسمای ناشتا
۲- تست تحمل گلوکز خوراکی (OGTT)
۳- آزمایش هموگلوبین A1c
۴- تست تصادفی گلوکز پلاسما
۵- آزمایش ادرار
۶- تست سطح انسولین
۷- آزمایش پپتید C

🩺 تشخیص زودهنگام بیماری دیابت مزایای متعددی دارد. بیمار می‌تواند با مصرف داروها و تغییر شیوه زندگی، وضعیت خود را کنترل کند. درحالی‌که اگر این بیماری برای مدتی طولانی تشخیص داده نشود، منجر‌به عوارض جدی همچون بیماری‌های قلبی-عروقی، آسیب عصبی، نارسایی کلیه و نابینایی می‌شود.

•الناز حسینی•

┏━━━━━━
     🆔 @UIBiologists🌱💡
┗━━━━━━
📣 سمپوزیوم بین‌المللی کاربرد بیوانفورماتیک و هوش مصنوعی در علوم زیستی و علوم پزشکی


سخنران اول: جناب آقای دکتر کاوه کاووسی

موضوع سخنرانی: مقدمه‌ای بر بیوانفورماتیک و هوش مصنوعی
تعریف و کلیاتی در مورد بیوانفورماتیک و هوش مصنوعی


🗓تاریخ برگزاری: ۲۶ آبان ماه
🕔 ساعت: ۱۷ الی ۲۲



┏━━━━━━
     🆔 @UIBiologists🌱💡
┗━━━━━━
اولین درمان نابینایی در جهان با کمک پیوند سلول‌های بنیادی

🔸 • حلقه لیمبال، حلقه تیره‌ای اطراف عنبیه، منبعی از سلول‌های بنیادی است. وقتی سلول‌های بنیادی کاهش می‌یابند، اختلالی که کمبود سلول‌های بنیادی لیمبال (LSCD) شناخته می‌شود، بافت روی قرنیه را می‌پوشاند و در نهایت منجر به نابینایی افراد می‌شود.

🔸 • حال تیمی از دانشمندان ژاپنی پیوند قرنیه را با استفاده از روش دیگری به‌‌نام «سلول‌های بنیادی پرتوان القایی» انجام دادند. آن‌ها سلول‌های خونی را از اهداکنندگان سالم دریافت و آن‌ها را مجدد به‌حالت جنینی خود بازگرداندند. سپس سلول‌ها را به ورقه‌ای نازک و شفاف از سلول‌های اپیتلیال قرنیه درآوردند.

🔸 • آن‌ها این سلول‌های جدید را روی 2 مرد و 2 زن در بازه بین (39 تا 72) سال که هر 2 چشمشان دچار LSCD بود، آزمایش کردند. دو سال پس از دریافت پیوند، هیچ‌کدام از افراد عوارض جانبی شدیدی را تجربه نکردند و سیستم ایمنی نیز به سلول‌های پیوندی حمله نکرد.

🔎گردآورنده: نسیم کاردان
🖊️نویسنده: حیدر لیبی‌زادگان

┏━━━━━━
     🆔 @UIBiologists🌱💡
┗━━━━━━
2024/11/14 11:50:34
Back to Top
HTML Embed Code: