group-telegram.com/inekas/173
Last Update:
🔰چکیده
«اندرز و قانون در قرآن و اسلام نخستین»
📌نورا اشمید
🔸ادبیات حقوقی اسلامی اغلب بهترین نقطه برای مطالعه فرهنگ حقوقی قرآن و اسلام اولیه است. با وجود این تمرکز بر دانش حقوقی، طیف وسیعی از متون ادبی متقدم اسلامی نظریههای اخلاقی و حقوقی را تبادل کرده یا استحکام میبخشند. آنها شنوندگان را ترغیب میکنند که با یک رفتار خاص همسو شوند یا از آن پرهیز کنند. گفتمان خطابه که از ویژگیهای سخنرانیها و خطابهها است، نقش مهمی در آموزش اخلاق و شرع و ارتباطات در عصرجاهلی، قرآن و در اسلام اولیه داشته است.
🔸این ارائه به بررسی پیوند وعظ و شرع در قرآن و در اسلام اولیه با توجه به احکام و نظرات شرعی منعکس شده در متون واعظانه عهد پیش از اسلام میپردازد. پس از بررسی کارکردهای وعظ در شعر عربی جاهلی، ظهور مفهومی از پارانسیس شرعی در قرآن را دنبال میکنم. در دوره مدنی، گفتمان شرعی در تعدادی از آیات با صورتهای مختلف فعل وَعَظَ ذکر شده است. پارانسیس شرعی مدنی در تداوم اندیشههای اخلاقی بیان شده در سور مکی است که در قالب «وعظ» آمده است، اما بر کاربرد اجتماعی در میان شنوندگان پیامبر تأکید دارد.
🔸 من نشان میدهم که گفتمان خطابه شیوهای ممتاز برای انتشار اندیشههای اخلاقی و شرعی در خارج از قرآن نیز باقی مانده است/وهمانند «خطبة الوداع» از محمد (10/632)، متنی خطابهگونه که عمدتاً مطالب اخلاقی و شرعی را شامل میشود. با این حال، پس از آن که واعظان و فقهای اسلامی در عرصه شکلگیری معرفت اخلاقی و شرعی وارد رقابت شدند، از تاکید بر پیوند حیاتی بین وعظ و آموزش امور شرعی و حقوقی کاسته شد.
—————————————————
🔹 ارائه مبتنی بر این مقاله خواهد بود.
Schmid, N. K. (2021). From Ethico-Religious Exhortation to Legal Paraenesis: Functions of Qur’anic Waʿẓ, Islamic Law and Society, 28(4), 317-351.
برای دریافت فایل مقاله به اینجا مراجعه کنید.
#معرفی_سخنرانان_مدرسه_انعکاس
@inekas
BY Inekas | انعکاس
Warning: Undefined variable $i in /var/www/group-telegram/post.php on line 260
Share with your friend now:
group-telegram.com/inekas/173