group-telegram.com/scientometric/6033
Last Update:
گزارش جدید BMJ سعی میکند(لینک) به این پرسش پاسخ دهد که چگونه اعتراضات جاری در ایران، متعاقبِ مرگ #مهسا_امینی ، پاسخی به پسرفت در زمینه حقوق مرتبط به سلامت زنان در ایران است.
ابتدا از اعتراضات به عنوان اعتراضات حجاب نام میبرد که در حال تبدیل شدن به جنبش بزرگتری برای حقوق زنان است و از زبان سمانه سوادی (فعال فمینیست در بریتانیا) نقل میکند که زنان در حال اعترض هستند و میگویند این بدن من است و این انتخاب من است. (!؟) از نظر سوادی، حجاب نمادین است و حکومت ایران چیزی فراتر از آن یعنی کنترل بدن زنان از طریق کنترل بارداری و سقط جنین و … را میخواهد.
در مقاله پسرفت در زمینه حقوق زنان این طور توضیح داده شده که در دهه های ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰، تلاشها برای برابری جنسیتی منجر به افزایش دسترسی زنان به آموزش و مراقبتهای بهداشتی، افزایش حداقل سن ازدواج به ۱۸ سال، سخت تر شدن شرایط چند همسری و حق حضانت بیشتر برای زنان در طلاق شد.
سپس در مورد قانونی جوانی جمعیت هم صحبت میشود که دسترسی زنان به سقط جنین و پیشگیری از بارداری را محدود میکند، سقط را جرم انگاری میکند، توزیع رایگان داروهای ضد بارداری را ممنوع میکند و غربالگری را محدود میکند تا سقط جنین انجام نشود و …
نقل قول از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل آورده شده که پیامدهای قانون جوانی، برای حق سلامتی زنان و دختران فلج کننده خواهد بود و نشان از چرخش هشداردهنده و پس رونده توسط دولتی است که به دلیل پیشرفت در حق سلامت مورد ستایش قرار گرفته بود.
مقاله از آمارهایی در مورد خشونت علیه زنان هم صحبت میکند و گزارش میدهد که در ۲۰۱۸، نزدیک به ۱۸ درصد از زنان ایرانی در گروه سنی ۱۵ تا ۴۹ سال، تجربه خشونت جنسی یا فیزیکی در یکسال قبل از شریک جنسی خود داشته اند. آمار مربوطه برای آمریکا و انگلستان به ترتیب ۶ و ۴/۲ درصد بوده است.
در قسمتی از مقاله به وقایع مربوط به تجمع پزشکان در نظام پزشکی تهران و حمله نیروهای حکومتی به آنها هم پرداخته شده است.
مقاله همچنین عنوان میکند که افزایش سطح سواد (مخصوصا برای خانمها) و دسترسی به اینترنت، قیام های کنونی را سرعت بخشیده و آگاهی در مورد سلامت جنسی و باروری زنان را افزایش داده است. به محدود سازی اینترنت توسط حکومت ایران به خصوص بعد از قیام #مهسا_امینی اشاره شده است.
اشاره شده که از جمعیت ۸۷ میلیونی (؟) در ۲۰۲۰، ۷۰ میلیون نفر از خدمات اینترنت پر سرعت موبایل استفاده میکردهاند.
در آخر هم گفته شده باید دید که آیا اینها همراه با فشارهای بین المللی منجر به پاسخگویی بیشتر در ارائه مراقبتهای بهداشتی میشود یا خیر. گزارش با این جمله تمام میشود
The genie is out of the bottle, and it won’t go back
به این معنی که کاری انجام شده و دیگر قابل برگشت نیست!
کانال تلگرامی @Scientometric
BY Scientometrics
Warning: Undefined variable $i in /var/www/group-telegram/post.php on line 260
Share with your friend now:
group-telegram.com/scientometric/6033