Telegram Group Search
Forwarded from جامعه ایرانی (رحیم محمدی)
بیژن عبدالکریمی
نظرم در مورد صنعت هسته‌ای کشور: ‏به هر حال این ‎صنعت هسته‌ای که به مرحله‌ی کنونی رسیده است، در مدت چهار دهه هزینه‌های مستقیم و غیرمستقیم به شکل کلان به کشور و مردم ایران تحمیل کرده است. بنابراين ضروری است، این صنعت در سطح صلح‌آمیز و مسالمت‌آمیز برای کشور و…
اشاره:
وقتی نظر صریح فوق درباره‌ی «صنعت هسته‌ای کشور» را نوشتم، کسانی از دوستان و منتقدان عزیز تا حد سرزنش من پیش آمدند و برخی اشاره کردند که من یک پژوهشگر اجتماعی یا اندکی جامعه‌شناس هستم و سیاست را به درستی نمی‌شناسم. اما چه کنم که فهم و شناختم همان است که نوشتم. البته من هم به اشاره می‌خواهم بگویم؛ شاید یکی از وظایف «مردمانِ آگاهِ زمانه» آن باشد که باب میل افکار عمومی و نیمه‌عمومی مسیر و گفتار خود را انتخاب نکند، بلکه بر حسب داده‌های خِرد و علم و اخلاقِ آزادی سخن و مسیر خود را انتخاب کند و منافع و مصالح جمعی و ملّی کشور و مردمش را آشکار سازد. زمانی اهمیت چنین انتخابی معلوم می‌شود که آب‌ها از آسیاب بیفتند و فشارهایِ سیاسی از بین بروند و «خـردِ سرد» ظهور کند.
با احترام
رحیم محمدی
۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴
کانال جامعه ایرانی


#صنعت_هسته‌ای
Forwarded from تاریخ پهلوی
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
چرا راه آهن ایران به جای شرق به غرب که به جاده ابریشم معروف بود و از قدیم مورد توحه تجار خارجی و ایرانی بود از شمال به جنوب کشیده شد ؟

@pahlaviiran
Forwarded from نشر نقد فرهنگ
منتشر شد: 
📚 آن واحد (شرح عشق از زبان هفت هنرمند) | سراینده: سید هادی فرجامی (حادی) | چاپ اول | نشر نقد فرهنگ | 1404 | 
♦️خرید آنلاین از فروشگاه اینترنتی انتشارات نقد فرهنگ
🛵 ارسال از طریق پست

🛒برای خرید این کتاب روی این لینک کلیک کنید🛒

🟠به اینستاگرام نقد فرهنگ بپیوندید🟠

@naqdefarhangpub
.
Forwarded from نشر نقد فرهنگ
منتشر شد: 
📚 آن واحد (شرح عشق از زبان هفت هنرمند) | سراینده: سید هادی فرجامی (حادی) | چاپ اول | نشر نقد فرهنگ | 1404 | 

اثر پیش رو از نظر ساختار ادبی روندی داستان‌گونه، و از نظر قالبِ زبانی نثری موزون و شاعرانه دارد که می‌توان این زبان را در ادامۀ زبان نیمایی تعریف کرد. اما از نظر محتوا و داستان این اثر برداشت و اقتباسی آزاد از رسالۀ مهمانی افلاطون است. اگرچه در روند شکل‌گیری این اثر نام کتاب ضیافت افلاطون به‌نوعی بهانه قرار می‌گیرد و با یک تطبیق روایی موقعیت و موضوع آن بازآفرینی می‌شود، اما از نظر پرداخت، نتیجه‌گیری و علت‌یابی در ضرورت توصیف عشق، بین این اثر با اثر افلاطون تفاوت‌های عمده‌ای وجود دارد.

داستان این اثر نشست شبانۀ چند رفیق است که بنا به موقعیتی تصمیم می‌گیرند که در محفلی دور از هیاهو به توصیف و تعریف عشق بپردازند و هر یک نظر خود را در دربارۀ عشق بر زبان آورند. من در این اثر بنا بر اینکه اصل قابل اتکای وجود انسان را اصل آفرینش‌گری یا خلق و خلاقیت می‌دانستم، طرح این گفت‌وگوی شبانه را میان هفت هنرمند در نظر گرفتم.

هفت هنرمندی که گویی هر یک از آن‌ها به این امر قائل‌اند که بی واسطۀ عشق، هیچ اثرِ هنریِ اصیلی خلق نخواهد شد. اگرچه هر کدام از آن‌ها سعی می‌کنند از طریق هنری که به آن مشغول هستند تعریف دقیق‌تر و جامع‌تری ارائه دهند و ارتباط هنر خود را با «آن واحد» یا عشق، بی‌واسطه تلقی کنند.

🛒برای خرید این کتاب روی این لینک کلیک کنید🛒

🟠به اینستاگرام نقد فرهنگ بپیوندید🟠

@naqdefarhangpub
.
Forwarded from نشر نقد فرهنگ
منتشر شد: 
📚 سهم من از شیطان | نویسنده: مرضیه ظفر | چاپ اول | نشر نقد فرهنگ | 1404 | 
♦️خرید آنلاین از فروشگاه اینترنتی انتشارات نقد فرهنگ
🛵 ارسال از طریق پست

🛒برای خرید این کتاب روی این لینک کلیک کنید🛒

🟠به اینستاگرام نقد فرهنگ بپیوندید🟠

@naqdefarhangpub
.
Forwarded from نشر نقد فرهنگ
منتشر شد: 
📚 سهم من از شیطان | نویسنده: مرضیه ظفر | چاپ اول | نشر نقد فرهنگ | 1404 | 

انسان‌ها همه دردمندند. طلب خودِ درد است و هرکس طلب چیزی را دارد. یکی شفای فرزند خود را می‌طلبد، دیگری ادای دین خود و آن دیگری ثروت و قدرت را. در این میان، تعداد اندکی هستند که دردی ژرف و عمیق دارند، آن‌هایی که به‌دنبال کشف شگفتی‌های جهان‌اند. این‌ها خردمندان‌اند. اما همۀ این‌ها درد است. عشق هم درد است، دردی بی‌درمان. عشق آوازِ قلب است، آوازی از پنهانی‌ترین لایه‌های وجود انسان که حتماً باید متولد شود، زیرا والاترین و قدرتمندترین قانون زندگی عشق است. عشق همانند نردبانی است که با آن می‌توانیم به بالاترین سطح آگاهی دست پیدا کنیم. می‌توانیم متدین یا متشرع باشیم، اما تا عاشق نشویم، دگرگون نخواهیم شد.

🛒برای خرید این کتاب روی این لینک کلیک کنید🛒

🟠به اینستاگرام نقد فرهنگ بپیوندید🟠

@naqdefarhangpub
.
Forwarded from مجتبی مهدوی
🔹🔻وطن، استعمار و بیانیه دوم خرداد آقای خاتمی؛
چرا دیگر دوم‌خردادی نیستم؟



پیام آقای خاتمی به‌مناسبت سالگرد  دوم خرداد
فاقد هرگونه تذکری درباره ضرورت همبستگی ملی و مقاومت  در برابر تهدیدات نظامی بود که امروزه  کشور ما ازسوی دو دشمن تاریخی خود، آمریکا و اسرائیل، با آن مواجه است.

هرچند او به‌درستی در این بیانیه از ضرورت تربیت نسل‌های آینده و نگهداری از وطن گفت و به اهمیت دو انقلاب مشروطه و بهمن پرداخت، اما نسبت به مهم‌ترین چالشی که امروز کشور ایران با آن روبه‌روست به طور مایوسانه‌ای بی‌تفاوت گذشت.

به‌راستی  اگر کورسوی  آرزوهای ملت ایران در انقلاب مشروطه با دخالت و تهاجم بیگانه در کودتای امریکایی انگلیسی ۲۸ مرداد ۱۳۳۲علیه دولت قانونی مصدق  در میانه بی‌تفاوتی ناباورانه جامعه ایران در آن بزنگاه تاریخی، خاموش نمی‌شد، اساسا وقوع انقلاب اسلامی معنایی داشت؟

جز این است که تهدیدها و فشارهای امروز قدرت‌های استعمارگر غربی علیه ایران و تهاجم علیه استقلال ما،  باهدف درهم‌شکستن اراده استقلالخواهی ما، در ملی شدن صنعت نفت  و مقاومت زنده‌یاد مصدق در برابر تحریم نفتی ریشه دارد؟

آیا سخن درباره جبهه دوم خرداد که احزاب و تشکل‌های مهمی  را دربر می‌گیرد، می‌تواند بدون هشدار نسبت به مهم‌ترین چالش تاریخی( تهدید مکرر علنی به بمباران مراکز هسته‌ای) که امروزه  میهن ما با آن روبه‌روست همراه باشد؟


گویی قرار نیست رهبران اجتماعی ما از بزنگاههای تاریخی درس بگیرند.

گویی جناب آقای خاتمی و دوستان دوم‌خردادی چنان غرق در مبارزه با استبداد‌ و مظاهر آنند که نسبت به مهم‌ترین چالشهای تهدیدآمیز و خطیر برضد استقلال کشور  تا این اندازه  غافل مانده‌اند.

آرمانخواهی‌های رویاپردازانه و رمانتیک و رونمایی و مرور سالانه خاطرات خوش دوم خرداد و دستاوردهای آن اگر حاوی درسهای عملی برای وطن‌پرستی و استقلال و آزادگی نباشد، همچون آثار تاریخی موزه‌ها تنها عبرت آموز و حسرت‌انگیز خواهد بود.

باری بی‌توجهی  به ریشه‌ها و تاریخ و کارکردهای استبداد در جامعه ایران و تمایل خوشباورانه به قلع‌وقمع آن با جایگزینی آزادی و دموکراسی، همواره زمینه اصلی برای نفوذ استعمارگران آزادیخواه و فریبکار، برای ضربه زدن به استقلال میهن بوده است.

دوم خرداد در مقطعی تاریخی از مبارزات مردم ایران پرچم آزادیخواهی را برافراشت و به توفیقاتی ارزشمند نایل آمد، اما هر جنبش آزادیخواهانه در جوامع استبدادزده با پیشینه و نفوذ و دخالت دیرگاه۵۰۰‌ساله استعماری  اگر همواره بر سویه ضد‌استعماری و استقلال تاکید نکند، می‌تواند به ضد خود تبدیل شود.

استعمار، در جهان سوم بیش از هر وطن‌پرستی، به طرزی کاملا اغواگرانه، منادی آزادیخواهی و دموکراسی است.

اما نقطه تمایز آزادیخواهی وطن‌پرستانه با آزادیخواهی استعماری  در سویه  استقلال‌طلبانه آن است.

این‌سان  برای من که بهترین سالهای جوانی‌ام  با دل‌نهادن  در گروی آرمان‌های دوم‌خرداد سپری شد، بسی دشوار است که‌ تلخکامانه می‌گویم دیگر دوم خردادی نیستم.


مجتبی مهدوی

#وطن
#خاتمی #دوم_خرداد #اصلاحات #آزادیخواهی_وطن‌پرستانه #آزادیخواهی_استعماری
#مصدق #انقلاب_مشروطه #انقلاب‌_اسلامی
#استعمار #استبداد #کودتای_۲۸_مرداد
#اسرائیل #ترامپ #امریکا
Forwarded from بیداری ملت
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💢 اتاق جنگ بازوی رسانه‌ای موساد برای راه‌اندازی آشوب خیابانی دست به کار شد!

🔹شبکه صهیونیستی اینترنشنال: هرکس اعتصاب نکند سهمش را از دست می‌دهد!

✍️ بیداری ملت
@bidariimelat
Forwarded from مکتوبات
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
TERRIFYING!
This little girl is trying to escape the flames ignited by Israel in the massacre at Fahmi Al-Jarjawi School in Gaza.

This scene has been repeated many times, yet no one has taken action to save us from this genocide.

وحشتناک است!
این دختر بچه‌ی کوچک تلاش می‌کند از میان شعله‌هایی فرار کند که اسرائیل در جریان کشتار در مدرسه فهمی الجرگاوی در غزه به پا کرده است.

این صحنه بارها تکرار شده، اما هیچ‌کس اقدامی برای نجات ما از این نسل‌کشی نکرده است.


@maktubaaat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
اینکه آمریکایی ها میگن ایران نباید غنی سازی داشته باشه یعنی این موارد رو نداشته باش
💬 #pedarefact
@insta_enghelabi
💯♨️ #ببینید #مناظره

📹 فیلم #مناظره دکتر حمید پارسانیا و دکتر بیژن عبدالکریمی با دبیری دکتر احمد ملکی منتشر شد.

گفت‎وگوی فلسفه اسلامی و فلسفه غرب، امکان
یا امتناع؟

💢 برای مشاهد وارد لینک یوتیوب شوید:
https://youtu.be/9cFpOtFrVGU?si=JNsknfVSTFIFcuEV

💢 برای استماع #صوت کامل جلسه در #ایتا وارد لینک ذیل شوید:
https://eitaa.com/Imam_Ali_11/2292

✍🏻 احمد ملکی| عضوشوید🔻🔻
https://www.group-telegram.com/+E-v2Wq8IFRU1YWY8
Forwarded from نگاه متفاوت (احمد زیدآبادی) (Ahmad Zeidabadi)
چرا شیخ کار دست خودش و دولت داد؟

چرا شیخ غلامرضا قاسمیان آن ویدئوی مشهور را ضبط و از مبدأ عربستان منتشر کرد؟ آیا گمان می‌کرد که این نوع حرف‌ها آن هم در کشوری مانند عربستان که اتباع خود را به دلیل اظهارنظرهای سیاسی بسیار ملایمتر از این به حبس‌های طولانی محکوم می‌کند، امری بدون هرگونه هزینه و خطر است و امکان برخورد با او وجود ندارد؟
یا اینکه با فضای سیاسی و امنیتی عربستان آشنا بود ولی"احساس وظیفۀ شرعی" انگیزۀ ضبط و انتشار آن ویدئو شد هر چند که به دستگیری‌اش منجر شود؟ یا اینکه زمان و مکان را مناسب یافت تا با زمینه‌سازی برای دستگیری‌اش، بحران یا حداقل تنشی در روابط تهران و ریاض به وجود آورد به امید آنکه مذاکرات بین ایران و آمریکا که مخالف سرسخت آن بود، مختل شود؟
اینها پرسش‌هایی است که خود او جوابش را می‌داند.
به هر حال او اکنون دستگیر شده است و جمهوری اسلامی هم بنا به نسبتی که با این نوع افراد و نیروها برقرار کرده است، نمی‌تواند در مورد سرنوشت او بی‌تفاوت باشد وگرنه با فشار فزایندۀ همفکران شیخ در داخل کشور روبرو می‌شود.
موضوع مهمتر اما واکنش سعودی‌هاست. آیا سعودی‌ها بعد از مدتی کوتاه او را آزاد می‌کنند؟ یا اینکه پرونده‌ای سنگین با ردیفی از اتهامات بخصوص اهانت به اماکن مقدس مکه و مدینه را برایش تدارک می‌بینند؟
سرنوشت شخصی شیخ به عنوان یک شهروند ایرانی البته موضوعی مهم است و قاعدتاً باید از تمام خدمات و حمایت‌های کنسولی برخوردار شود، اما حمایت سیاسی جمهوری‌اسلامی از او می‌تواند هزینه‌های سنگین سیاسی به دنبال داشته باشد، زیرا اولاً ادعاهای آقای قاسمیان علیه عربستان از سوی دستگاه‌های رسمی حکومت قابل دفاع نیست و حتی دفاع از حقوق شخصی او نیز احتمالاً چنان سعودی ها را برآشفته خواهد کرد که آن دستگاه‌ها به ناچار وادار به اعلام برائت صریح و رسمی از سخنان وی خواهند شد؛ امری که به نوبۀ خود صدای اعتراضِ طیف سیاسی همفکر شیخ در داخل را بلند می‌کند. ثانیاً دولت ایران اظهارنظر شیخ را در قالب "آزادی بیان" هم نمی‌تواند توجیه کند چرا که در قوانین داخلی جمهوری اسلامی نیز این نوع ادعاها علیه حکومت حتی از سوی شهروندان خودش نیز جرم‌انگاری شده و مجازات سنگین به دنبال دارد.
خلاصه، شیخ غلامرضا قاسمیان با اقدام عمدی یا سهوی خود، مشکلی پدید آورده که اگر اراده‌ای از طرف سعودی‌ها برای حل آن وجود نداشته باشد، می‌تواند عواقب وخیمی به بار آورد.
در هر صورت، آدم‌هایی با نوع گرایش مذهبی-سیاسی آقای قاسمیان برای خود و جامعه هزینۀ بی‌دلیل می‌تراشند و معمولاً آن را با عنوان "تکلیف شرعی" توجیه می‌کنند.
#احمد_زیدآبادی
@ahmadzeidabad
سه جلد نخست مجموعه آثار دکتر رضا داوری توسط نشر نقد فرهنگ منتشر شد.

تقدیم سه جلد نخست مجموعه آثار دکتر رضا داوری اردکانی به مولف از جانب ناشر
2025/05/29 08:55:48
Back to Top
HTML Embed Code: