Telegram Group Search
بسم الله الرحمن الرحیم
مختصر و مفید دربارهٔ جشنوارهٔ فجر چهل و سوم بدون لو دادن فیلم‌ها
قسمت دوم
#سونسوز

✍🏻پرستو علی‌عسگرنجاد

۱- خوشمزه! نمکی! ترد و خوش‌طعم! می‌ارزد ببینیدش. ژانرش طنز نیست، اما طنز سیّال و درونی بسیار خوشمزه‌ای دارد. خود موضوع فیلم هم امکان خلق طنز خوبی را به کارگردان می‌دهد.

۲- اگر مثل من عاشق سینمای مجید مجیدی و لانگ‌شات‌های معرکهٔ آواز گنجشک‌ها و رنگ خدا هستید، احتمالاً از سونسوز خیلی خوشتان خواهد آمد. لوکیشنش بهترین برگ برندهٔ آن است، روستایی بهشت‌گون حوالی اردبیل که امکان قاب‌بندی‌های معرکه‌ای را به فیلم‌بردار داده. نماهای فیلم واقعاً «قشنگ» و رؤیایی هستند.

۳- اردبیل! پس تمام فیلم به زبان ترکی‌ست با زیرنویس فارسی خوب.

۴- چطور رضا جمالی در اولین تجربهٔ فیلم بلندش توانسته از این همه نابازیگر روستایی، بازی‌هایی به این شیرینی، روانی و جذابیت بگیرد؟ راوی فیلم، سلمان (که تصویر قشنگش را در پوستر فیلم می‌بینید) خودش یک‌تنه نصف بار جذابیت اثر را به دوش دارد. خوب خنده می‌گیرد از مخاطب.

۵-اگر دنبال فیلم‌های معناگرا با درون‌مایهٔ روان‌شناختی پیچیده و عمیق هستید، سونسوز در راستهٔ کاری شما نیست. یک قصهٔ ساده اما جذاب دارد و یک روایت صمیمی و بانمک.

۶- سوپراستار؟ سلبریتی؟ چهره؟ هیچ‌کدام! یک «مریم مؤمن» چهرهٔ آشنای فیلم است و تمام! پس کارگردان اگر کارگردان باشد، می‌تواند با روایت آدم‌های خیلی معمولی، در غیاب بازیگران بزرگ و بودجهٔ کلان، اثر خوب بسازد.

۷- پست قبلی را دربارهٔ فیلم شوهر ستاره ببینید. آن فیلم دربارهٔ حقوق زنان بود، این فیلم هم به شکل ضمنی دربارهٔ حقوق زنان است، اما تفاوت از زمین تا آسمان است! پس می‌شود پاکیزه، بدون سیاه‌نمایی اما واقع‌گرایانه در حمایت از زنان فیلم ساخت، منتها اگر بخواهیم!

۸- امتیاز من؟ ۳/۵ از ۵ (نقدم متوجه یکنواختی نسبی قصه و گاه به تکرار افتادن پلان‌هاست و تدوین که می‌توانست حرفه‌ای‌تر باشد.)

۹- موضوع فیلم مناسب کودکان نیست.
#جشنواره_فجر
https://www.group-telegram.com/takooch.com/3664
عاشق پوسترش شدم!
واسه مامانای یه مدرسهٔ خوب، کارگاه انیمیشن داشتم. با این‌که تمام کارگاه‌هام مشارکتیه و مرتب از مخاطب واکنش می‌گیرم، ۴ ساعت یه‌تِک که یعنی پیوسته، مدام، لاینقطع، حرف زدم.
الان حس کسی رو دارم که توی هاون کوبیدنش!
فقط کسی که کار فکری و تدریس انجام می‌ده می‌فهمه حال منو بعد ۴ساعت کارگاه!!!
اون چیزی که به زندگی امیدوارم می‌کنه اینه که بارها و بارها از مخاطبام، مامان‌ها، این مادرهای عزیز که نور قلب منن، قدیس‌های دنیای منن، پرسیدم: «خسته نشدید؟» و هربار محکم‌تر از قبل خودشون و لبخندشون گفتن: «نه».💚

معلمی شغل انبیاست و این‌ها.
آره بابا همه بدن فقط ما بلدیم درس بدیم! پس چی؟ مدیونید فکر کنید منظور دیگری داشتم😂
کفایت مقسره‌بازی!
غرض این‌که می‌نویسم. زودتر نقدها رو می‌نویسم ان‌شاءالله. می‌دونم چشم‌به‌راهید. چشم.
اینم زیبایی ساده‌ای که الان مجاورمه.
بعضیا چقدر لطیف، زیبان.
با غلط‌گیر نوشته، به رنگ موهای سفیدش
با دست‌خطی که گواهی می‌ده از اون تحصیل‌کرده‌های اصیل مکتبی قدیمه
و خیلی نرم و روادار رانندگی می‌کنه.
دوستتون دارم آقای علی‌پور، راننده‌تاکسی سالخوردهٔ تهران که جهان رو به جای بهتری برای زیستن بدل می‌کنید.
بسم الله الرحمن الرحیم
مختصر و مفید دربارهٔ جشنوارهٔ فجر
قسمت سوم
#ژولیت_و_شاه

✍🏻پرستو علی‌عسگرنجاد

۱-وهن. این دقیق‌ترین وصف انیمیشن ژولیت و شاه است. وهن مردان ایرانی‌ست. مردانش با دیدن یک زن چشم‌آبی خارجی آب دهانشان سرازیر می‌شود و به ملیجک‌بازی می‌افتند!
وهن زنان نجیب ایرانی‌ست. زنان چادری این انیمیشن زیر روبنده هیولاهایی سلیطه، نفهم، دگم و ابژهٔ جنسی‌اند که خودشان علیه حقوق زنان شعار می‌دهند!
وهن قومیت‌های ایران‌جان ماست.

۲-اثر در نگاه اول، نقد دورهٔ قاجار است، اما در فرامتن، تمام کنایه‌هایش متوجه گفتمان امروز ایران. در مصاحبه‌ها می‌گویند ما زنان چادری را بد نشان ندادیم! تاج‌السلطنه هم چادری‌ست، اما روشنفکر و هنرمند! نسبت تاج‌السلطنه با زنان چادری اثر، نسبت حجاب‌استایل‌های ناخن‌کاشتهٔ زیر یک من آرایش با چادری‌های واقعی بی‌پیرایه‌ست. یک چادر نیم‌بند سر تاج کرده‌اند که در صد پلان بی‌حجاب نمایش داده شده که بشود چادری متجدد که دهان منتقدان را ببندند…

۳-انیمیشن کریه پرسپولیس را دیده‌اید؟ کاراکتر زنان چادری‌ ژولیت و شاه را دقیقاً از روی آن برداشته‌اند!!! (آلبوم تصاویر) زنان زشتی که با چادر راه نمی‌روند، عین هیولا می‌خزند. متحرک‌سازی این کاراکترها داد می‌زند زنان چادری مار سیاه‌اند در چشم کارگردان، نه هویت دارند، نه حتی یک ویژگی مثبت.

۴-سازنده یک بار می‌گویند این انیمیشن خانوادگی‌ست، یک بار می‌گویند مخصوص کودک و نوجوان است، در نشست پس از اکران می گویند رِیت سنی ۶،۷ سال. از کی تا حالا در اثری که خانوادگی‌ست و برای کودک ساخته شده، سیگار کشیدن، نوشیدن مشروب، عریان‌شدن سینه‌های یک خواجه و اصلاً نمایش یک خواجهٔ نه‌زن‌نه‌مرد، خودکشی و افسردگی نمایش داده می‌شود؟! داستان تلخ رومئو و ژولیت مناسب کودکان است؟!حرمسرای ناصرالدین‌شاه هرزه چطور؟

۵-اثری غرق موسیقی با ملودی خوب و اشعار ضعیف است که به ضرب رقص خواسته ادای کلاسیک‌های دیزنی را درآورد. حجم موسیقی‌اش درست مثل ببعی قهرمان دل را می‌زند و محتوای اشعار مطلقاً مناسب فهم کودک نیست.

۶-نه داستان جذاب دارد، نه پیرنگ درست. محمد چرمشیر که به‌عنوان مشاور فیلم‌نامه حضور داشته، کسی است که گفته: «مادامی‌که بازیگران زن مجبور باشند باحجاب به روی صحنه بیایند تئاتر کار نخواهم کرد.»

۷- تنها نقطهٔ قوت اثر، طراحی زمینهٔ ایرانی و تکنیک قوی است. کاخ گلستان و بازار خیلی زیبا مصور شده‌اند.

۸-هرگز اجازه نمی‌دهم بچه‌هایم این اثر کثیف موهن را ببینند و خیال کنند تاریخ و فرهنگ غنی مردم عزیز ما، این لجنی‌ست که اشکان رهگذر به صورت همه‌مان مالیده و خندیده و رفته…
۹- امتیاز من؟ صفر. هیچ هیچ هیچ. با محتوای کریه، با توهین به فرهنگ و تاریخ و دین عزیز ما، هرچه زحمت در ساخت زمینه و طراحی فضا کشیده بودند، لگدکوب کردند. تکنیک خوبشان را هم.

۱۰- نقد مفصلم بماند به وقتش. سر پلان به پلان اثر حرف دارم. حرمت مخاطب را نگه داشتم چون از اول وعده کرده بودم داستان را لو نمی‌دهم. باشد تا ببینیم سرانجام این اثر چه خواهد شد و ایرانی‌جماعت می‌نشیند این همه توهین و جسارت را زرورق‌پیچ‌شده لای رقص و موسیقی به خوردش بدهند یا نه.

https://www.group-telegram.com/takooch.com/3672
ژولیت و شاه و شباهت کاراکترهای زن چادری‌اش با انیمیشن ضدایرانی موهن پرسپولیس
تا کوچ
بسم الله الرحمن الرحیم مختصر و مفید دربارهٔ جشنوارهٔ فجر قسمت سوم #ژولیت_و_شاه ✍🏻پرستو علی‌عسگرنجاد ۱-وهن. این دقیق‌ترین وصف انیمیشن ژولیت و شاه است. وهن مردان ایرانی‌ست. مردانش با دیدن یک زن چشم‌آبی خارجی آب دهانشان سرازیر می‌شود و به ملیجک‌بازی می‌افتند!…
عزیزانم کمک کنید این یادداشت به چشم بقیهٔ والدین برسد
و سازندگان این اثر فکر نکنند می‌توانند خنج به صورت تاریخ و فرهنگ ما بکشند و مخاطب بی‌خبرازهمه‌جا به خیال این‌که می‌خواهد بچه‌اش را به سینما ببرد، تماشاگر خودتحقیری این‌ها شود...
بسم الله الرحمن الرحیم
مختصر و مفید دربارهٔ جشنوارهٔ فجر چهل‌وسوم
قسمت چهارم
#پسر_دلفینی۲

کاش مجبور نمی‌شدم مورد ششم را بنویسم…

✍🏻پرستو علی‌عسگرنجاد


۱- هرکس در این سال‌ها یادداشت‌های انیمیشنی‌ام را دنبال کرده باشد، می‌داند این قلم تمام‌قد پشت انیمیشن پاکیزهٔ ایرانی ایستاده و از هم‌وطنانش حمایت کرده، چون بر این باور است که وقتی جوانان ایرانی با هزینهٔ کمرشکن عمرشان را صرف تولید انیمیشن می‌کنند، مخاطب باید قدر بداند، چشم بر خطاهای سهوی بپوشد و اگر کلیت اثر مثبت و طاهر است، با حمایتش انگیزه بدهد. این نقدها در جهت کمک به اثر است، نه خدای نکرده دلسردکردن عوامل عزیز تولید.

۲- پسر دلفینی۲ از نظر تکنیک، تکسچر، ریگ، انیمیت و طراحی کاراکتر، دست مریزاد دارد. مثل قل دیگرش، قدم بلندی در رشد فنی انیمیشن سه‌بعدی ایران برداشته.

۳- اما درست مثل قسمت اول، چوب داستان ضعیفش را می‌خورد. داستان پاشنهٔ آشیل هر دو قسمت پسر دلفینی است، آن هم نه ضعف گره‌افکنی، که انفجار گره‌افکنی! پنجره در پنجره، خرده‌داستان در اثر باز می‌شود و هیچ‌کدام درست پرداخت نمی‌شود. تمام قصه‌ها نصفه‌نیمه، خام، سراسیمه تعریف می‌شوند. اثر پخته نیست. روایت واحدی را شکل نداده. ساده‌تر بگویم، هیچ بچه‌ای نمی‌تواند خلاصهٔ داستانش را تعریف کند. بچه‌ها کار را دنبال می‌کنند، اما قصه را نمی‌فهمند و گیج می‌شوند.

قدرت قصه‌گویی اثر ضعیف است چون پایش در زمین ادبیات محکم نیست و با عناصر داستان کلنجار نرفته‌. از فیلم‌نامه سرسری رد شده‌اند.

۴- ضعف پیرنگ در اثر بیداد می‌کند. مفصل‌گذاری داستان شل است، محکم نیست. روابط علّی-معلولی درست برقرار نیستند.(در یادداشت دیگری مفصل به یک‌یکشان خواهم پرداخت ان‌شاءالله)

۵- طراحی لباس ایرانی در کار چشم‌نواز است، اما سبب طراحی زنان ملوان و ناهید را با آن شمایل نمی‌فهمم.

۶-استفاده از موسیقی نواحی و سازهای بومی را در پسر دلفینی خیلی دوست دارم، اما دلخورم. از تمایل کارگردان برای حضور شروین حاجی‌پور در اثر-در عین اطلاع از نیت خیر ایشان- دلخورم. دلخورم چون این کار برای «کودک» است و ما حق نداریم یک خوانندهٔ سیاسی را که نه تنها سررشته‌ای از کار کودک ندارد، بلکه همواره فضای کارهایش علیه فرهنگ و دین ما بوده، حتی اگر تغییر رویه داده باشد، وارد کار کودک کنیم. شروین قبل «برای»، اثری خوانده بود که در آن زنای محصنه را ترویج می‌کرد… (نقدش در صفحه‌ام هست. آهنگی‌ست به نام «چشماتو ببند»). اگر کار بزرگسال بود شاید ماجرا فرق می‌کرد، اما کودک وقتی به صدایی دل می‌بندد و خاطره می‌سازد، با دیگرآثار خواننده احتمال قرابت دارد… همین حالا هم متن ترانه‌های اثر مناسب کودک نیست.

۷-امتیاز من؟ ۱ از ۵.

https://www.group-telegram.com/takooch.com/3676
تا کوچ
بسم الله الرحمن الرحیم نگاهی به شعر «چشماتو ببند» #شروین پرستو علی‌عسگرنجاد من چادری‌ام. عاشق ایران و اسلامم. همین دو جمله کفایت می‌کند که به محض این‌که دهان باز کنم تا آهنگ #چشماتو_ببند #شروین_حاجی_پور را نقد کنم، درجا متهم و قضاوت شوم. ملالی نیست! از اولین…
نقدم بر آن ترانهٔ کثیف شروین حاجی‌پور که در یادداشت پسر دلفینی ۲ به آن اشاره کردم و گفتم درد من فقط این نیست که شروین خوانندهٔ «برای» است، درد من این است که دارد در همین ترانه زنای محصنه و خیانت و بی‌شرفی را ترویج می‌دهد… از این یکی هم توبه کرده؟!

می‌دانید چند نوجوان این شعر را شنیدند؟
و می‌دانید چند کودک اگر صدای شروین را در پسر دلفینی۲ بشنوند، ممکن است بعدها این آهنگ را هم از خوانندهٔ انیمیشن خاطره‌انگیز کودکی‌شان جست‌وجو کنند و بشنوند؟
تا کوچ
بسم الله الرحمن الرحیم مختصر و مفید دربارهٔ جشنوارهٔ فجر قسمت سوم #ژولیت_و_شاه ✍🏻پرستو علی‌عسگرنجاد ۱-وهن. این دقیق‌ترین وصف انیمیشن ژولیت و شاه است. وهن مردان ایرانی‌ست. مردانش با دیدن یک زن چشم‌آبی خارجی آب دهانشان سرازیر می‌شود و به ملیجک‌بازی می‌افتند!…
درحالی‌که دربارهٔ ژولیت و شاه براتون نوشتم و گفتم چقدر این اثر ضدایران و ضددینه و چقدر برای کودکان نامناسبه، ببینید امروز در شاد، بستری که زیر دست میلیون‌ها کودک دانش‌آموز هست، چی گذاشته شده!!!
به خدا قسم قلبم از این جهل و بی‌وجدانی فشرده شد…
این «بازیگر جوان و باانرژی» که نوشته‌ن، همون خانوم بازیگر فرانسویه که در بیشتر سکانس‌ها مشغول رقصه! بله رقص، خیلی واضح و علنی با یک مرد!
من نقد مفصلو بنویسم بهتون می‌گم این زن درحالی‌که می‌دونه ناصرالدین‌شاه بهش نظر داره، به نامزد خودش خیانت می‌کنه و می‌ره سمت شاه!!! (همون‌طور که می‌بینید محتوا صد درصد مناسب کودکه!!!!!!!)

حالا متوجه شدین چرا بعد بعضی یادداشت‌های حساس میام فروتنانه ازتون تمنا می‌کنم در بازنشر کمکم کنید؟
من تنهایی حریف این‌ها نمی‌شم…
شما رو به خدا کمک کنید خانواده‌ها رو آگاه کنیم نرن این انیمیشن موهن ژولیت و شاه رو با بچه ببینن.
قلبم از فکر و خیال بچه‌های سرزمینمون ذوب شد… کمکم کنید.❤️‍🩹😞
الله اکبر🇮🇷
خلاقیت هم‌وطنانم رو دوست داشتم.😂
شعر سهراب در اعلامیهٔ ترحیم ترامپ😂
مزدور دوزخ‌مکان😂😂😂
ببین من دیگه خیلی واضحه به کار رسانه‌ای و تبیین و این صحبتا قائلم و عمر سرش می‌ذارم، ولی جدی، الان با این فرمان ترامپ، هنوز جای سؤال هست چرا فایده نداره با آمریکا مذاکره کنیم؟ هنوز کسی هست که نفهمه سیستم «دلیل؟ تجربه!» رو؟! سؤالمه جدی. یعنی هنوز هستن کسایی که فکر می‌کنن ترامپ در همون حال که داره وحشتناک‌ترین تحریم‌های تاریخ جهان برای ایران رو امضا می‌کنه، کراواتشو سفت می‌کنه میاد پای میز مذاکره که دلارهای بلوکه‌شدهٔ ما رو پس بده یا تجارتمون رو آزاد بکنه مثلاً یا چی؟ کاش بفهمم!
2025/02/10 11:41:18
Back to Top
HTML Embed Code: