group-telegram.com/inekas/192
Last Update:
💠 معرفی سخنرانان مدرسه تابستانی انعکاس
📌ایلکا لینستت
استاد دانشگاه هلسینکی فنلاند
🔹لینستت تمام دوران دانشجویی و بیشتر زندگی پژوهشی خود را در دانشگاه هلسینکی گذرانده است. در سالهای ۲۰۱۰ و ۲۰۱۴ کارشناسی ارشد و دکتری را در رشتۀ مطالعات عربی و اسلامی گرفته و در چندین پروژۀ پسادکتری مشارکت کرده است. او از ۲۰۱۷ تا امروز استاد دانشگاه هلسینکی است و آثار پرشماری دربارۀ اسلام نخستین و موضوعات دیگر به چاپ رسانده است.
🔹از ویژگیهای مهم این پژوهشگر، آشنایی او به زبانهای متعددی مثل فنلاندی، انگلیسی، عربی، فارسی، سوئدی، فرانسوی و آلمانی است.
🔹آغاز مطالعات لینستت پیرامون مدائنی و تألیفاتش بود، اما مدتی است که حوزۀ صدر اسلام را پیگیری میکند. او سیره را منبعی متأخر و غیر قابل اعتماد میداند که تحت تاثیر اغراض و دیدگاههای حکومت اموی و عباسی شکل گرفته و معتقد است برای شناخت دورۀ پیامبر باید به سراغ منابع متقدم رفت؛ یعنی «قرآن»، «عهدنامۀ مدینه» و «سنگنوشتهها» به ویژه اپیکرافیها (epigraphy) که یادداشتهای روزمرۀ مردم شبه جزیره بوده است.
او در چندین پژوهش به تحلیل این سه منبع متقدم پرداخته است. برای مثال، پژوهشی دربارۀ مفهوم جهاد و شهادت در سنگنوشتهها و زمینۀ این سنگنوشتهها و دستنوشتهها دارد. یا در پژوهشی دیگر سنگنوشتههای اسلامی متقدم را با سنگنوشتههای پیشااسلامی مقایسه کرده و شباهت های شکلی این دو دسته را درآورده است.
🔹ایلکا لینستت به دنبال فرِد دانر، استاد و پژوهشگر دانشگاه شیکاگو، بر این باور است که در صدر اسلام بین جامعۀ مؤمنان و پیروان سایر ادیان به ویژه یهودیان و مسیحیان مرزبندیهای اعتقادی بسیار کمرنگ بوده و حتی شاید وجود نداشته است. ایلکا طبق این مبنا معتقد است که در سدههای نخستین، روابط مؤمنان با و پیروان ادیان دیگر خاصه یهودیان و مسیحیان بسیار دوستانه و غیرخصمانهتر از چیزی است که بعدها در منابع متأخر و غیرقابل اعتماد سیره ترسیم شده است.
🔹لینستت در پژوهشی، بر اساس سنگنوشتهها به بررسی نمادهای هویتی در جامعۀ اسلامی صدر اسلام پرداخته و به این نتیجه رسیده که در صدر اسلام نمادهای هویتی مستقلی برای مؤمنان وجود نداشته است. از نظر او قرآن یکی دیگر از سه منبع متقدم برای بررسی اسلام متقدم است. پس همین پژوهش را بر اساس قرآن نیز انجام داده و به همان نتایجی رسیده که پیشتر در بررسی سنگنوشتهها به آن رسیده بود. در پژوهشی دیگر نیز به سراغ سومین منبع متقدم رفته و عهدنامۀ مدینه (عهد الامة) را بررسی کرده و باز هم به همین نتیجه دست یافته است. تمام این نتیجهگیریها را میتوان ادامۀ راه پژوهشی فرِد دانر (استاد سرشناس دانشگاه شیکاگو) دانست.
🔹عهدنامه یا پیمان مدینه که پیمان پیامبر با یهودیان مدینه است، در سیرۀ ابناسحاق آمده است. درست است که سیرۀ ابناسحاق منبعی متأخر به شمار میآید، اما بیشتر خاورشناسان، حتی شکّاکان، این سند را جزو اسناد متقدّم میدانند. آنها از شواهد درونمتنی و با بررسیهای گوناگون متنی، از جمله بررسی زبانشناختی، به این نتیجه رسیدهاند که میثاق مدینه متنی کهن است.
🔶موضوع ارائه او در مدرسۀ تابستانۀ «قرآن و اسلام نخستین» درباره پیامبر و میثاق مدینه است. (چکیده ارائه)
🔖 برای ثبتنام و اطلاعات بیشتر به اینجا مراجعه کنید.
#معرفی_سخنرانان_مدرسه_انعکاس
@inekas
BY Inekas | انعکاس
Warning: Undefined variable $i in /var/www/group-telegram/post.php on line 260
Share with your friend now:
group-telegram.com/inekas/192