group-telegram.com/islamicstudies/2350
Last Update:
📣 #رویداد #فراخوان
🔺مدرسه تابستانه: بایگانیهای اسلام در امپراتوری روسیه (قرن شانزدهم تا اوایل قرن بیستم) 🔺
🔺SUMMER SCHOOL: The Archives of Islam in the Russian Empire (16th-early 20th Century) 🔺
🔹 آکادمی علوم اتریش؛ ۷-۱۱ ژوئیه ۲۰۲۵ 🔹
آکادمی علوم اتریش در وین قصد دارد در روزهای ۷ تا ۱۱ ژوئیه ۲۰۲۵ یک دوره تابستانی با موضوع «بایگانیهای اسلام در امپراتوری روسیه (قرن شانزدهم تا اوایل قرن بیستم)» برگزار کند.
در توضیحات این برنامه آمده است:
این دوره تابستانی با هدف بررسی رویکردهای علمی متنوع در تفسیر اسناد و شکلگیری بایگانیهای مرتبط با اسلام در سرزمینهای امپراتوری روسیه (از دوران پیشامدرن تا مدرن) طراحی شده است. اصطلاح «بایگانی» در اینجا به معنای وسیع خود و با اشاره به تمامی فعالیتهای مرتبط با ثبت و نگهداری اسناد به کار میرود. هدف از این طرح، جلب توجه به شیوههای گردآوری اطلاعات و تولید دانش دربارهی جوامع مسلمان ساکن در مناطق وسیع آسیای داخلی، سیبری، آسیای مرکزی، و قفقاز، از زمان سقوط خانات کازان (۱۵۵۲) تا پایان امپراتوری روسیه است. به علاوه، این دوره تابستانی با ترویج تعامل میان علم بایگانی و مطالعات روسیه و اسلام، به بازاندیشی گستردهتر دربارهی نهادها و افرادی همچون بایگانشناسان، مورخان، شرقشناسان، مترجمان، و واسطههای برخاسته از طبقات مختلف اجتماعی میپردازد که نقشی مهم در ایجاد مخازن سلطنتی اسناد مربوط به اسلام و جوامع مسلمان در اوراسیای مرکزی داشتهاند.
برنامهی این دوره تابستانی به گونهای طراحی شده است که با ارائهی فعالیتهای متنوع، دانشجویان را با شیوههای نگارش، مستندسازی، و بایگانی در اوراسیای مرکزیِ تحت حاکمیت تزاری آشنا سازد. بدین منظور، از دانشجویان منتخب برای شرکت در جلسات عملی متنخوانی (به زبانهای روسی، اسلاوی کلیسایی، ترکی – شامل تاتاری و جغتایی – و ترکی عثمانی) دعوت به عمل میآید. این جلسات، فرصت کافی برای تمرینهای عملی در زمینههای خطشناسی، دیپلماسی، شناسایی منابع خطی، و توسعهی راهبردهای مطالعهی پروندههای بایگانی فراهم میکند. همچنین، به اسناد مکتوب به خط سیریلیک (از جمله skoropis) و خط عربی توجه ویژهای معطوف خواهد شد. مدرسین این دوره عبارتند از: بنهدک پری، دانیل راس، مراد یاشار، ناتالیا کرولیکوفسکا، نوریهیرو ناگاناوا، و اولفات عبدالرسولاف.
داوطلبان باید رزومه، انگیزهنامه، و یک توصیهنامه تا ۲۸ فوریه ۲۰۲۵ به آدرس [email protected] ارسال کنند. زبان تدریس این دوره انگلیسی است. داوطلبان غیرانگلیسیزبان باید تسلطی معادل نمره ۵۵۰ تافل در زبان انگلیسی داشته باشند. آشنایی با زبان روسی (در حد خواندن) و یکی از زبانهای ترکی (ترکی عثمانی، تاتاری، یا ترکی شرقی/جغتایی) الزامی است. همچنین، تسلط کاربردی به زبان فارسی مزیت محسوب میشود. هزینهها بر عهدهی برگزارکنندگان خواهد بود.
📌مرکز و کتابخانه مطالعات اسلامی به زبانهای اروپایی
@islamicstudies
BY مطالعات اسلامی | Islamic Studies
Share with your friend now:
group-telegram.com/islamicstudies/2350