Telegram Group Search
آذرخش(کنسرت لیل فرانسه) – محمدرضا شجریان، پرویز مشکاتیان و گروه…
♦️آذرخش، اجرای لیل فرانسه

︎آواز: محمدرضا شجریان
︎سنتور: پرویز مشکاتیان
︎تار: داریوش پیرنیاکان
︎عود: محمد فیروزی
︎کمانچه: اردشیر کامکار
︎نی: جمشید عندلیبی
︎تنبک: ارژنگ کامکار
︎دف: بیژن کامکار

︎بی همگان به سر شود بی‌تو به سر نمی‌شود
داغ تو دارد این دلم جای دگر نمی‌شود
︎ای یوسف خوش نام ما خوش می​روی بر بام ما
ای درشکسته جام ما ای بردریده دام ما
︎چو دست بر سر زلفش زنم به تاب رود
ور آشتی طلبم با سر عتاب رود
︎ألا یا أیها السّاقی! أدر کأساً وناوِلها!
که عشق آسان نمود اول، ولی افتاد مشکل ‌ها
Forwarded from Hadibarzegaroriginal (Hadi Barzegar)
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
اجرای آهنگ گیله مرد

در شبکه نسیم

برنامه 1001


با حضور میلاد کی مرام
Forwarded from Talysh International TV
🔴 Hüquqlarını Müdafiə Komitəsi

Bu gün Lənkəran Ağır Cinayətlər Məhkəməsində İqbal Əbilova qarşı irəli sürülən saxta cinayət işi ilə bağlı məhkəmə iclası keçirilib. İclas video konfrans formatında təşkil olunub, iştirakçılar, o cümlədən tərəflər və məhkəmə üzvləri onlayn şəkildə qoşulublar. Məhkəmə zamanı İqbal Əbilov özünün ittiham olunan cinayətlərdə təqsirli olmadığını bildirərək, ona yönəldilən ittihamların əsassız olduğunu vurğulayıb. O, 274-cü (dövlətə xəyanət), 281.3-cü (xarici təşkilatların və ya onların nümayəndələrinin göstərişi ilə dövlət əleyhinə açıq çağırışlar) və 283.1-ci (milli, irqi, sosial və dini nifrət və düşmənçilik yaratmaq) maddələri üzrə hər hansı bir cinayət törətmədiyini bəyan edib. Növbəti məhkəmə iclası 25 aprel tarixinə təyin edilib.
#freeigbalabilov

🔴 کمیته حمایت از حقوق اقبال ابیل اف

جلسه دادگاه امروز در دادگاه جرایم سنگین لنکران در خصوص پرونده جنایی دروغین علیه اقبال ابیل اف برگزار شد. این جلسه به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد و شرکت کنندگان اعم از طرفین و اعضای دادگاه به صورت آنلاین به آن پیوستند. اقبال ابیل اف در جریان محاکمه اظهار داشت که در جرایم متهم مجرم نیست و تاکید کرد که اتهامات وارده به وی بی اساس است. وی اعلام کرد که بر اساس مواد ۲۷۴ (خیانت در امانت)، ۲۸۱.۳ (دعاهای آشکار علیه دولت به دستور سازمان های خارجی یا نمایندگان آنها) و ۲۸۳.۱ (ایجاد نفرت و دشمنی ملی، نژادی، اجتماعی و مذهبی) مرتکب جرمی نشده است. جلسه بعدی دادگاه برای ۲۵ آوریل برنامه ریزی شده است.
#freeigbalabilov

🔗 https://www.youtube.com/@TalyshTV
02 Sayeh
Moein - GahMusic.com
#قرار_شبانه
#معین

‏وقتی دو قلب که عمیقاً همدیگه رو دوست دارن از هم دور می‌افتن، انگار یه تیکه از وجودشون گم میشه.
فاصله فقط جسم‌ها رو جدا نمی‌کنه، روحشون رو هم به تکاپو می‌ندازه.
برای همین بحث‌ها شروع میشه نه از سر خشم، بلکه از یه دلتنگی که کلمات نمی‌تونن بیانش کنن.
‏هر جمله تند، هر اشک پنهان، در اصل یه التماسه
یه زمزمه لرزون که میگه: تو همه دنیای منی، این دوری داره منو می‌شکنه.
این دعواها نشونه عشق بینشونه
چون فقط وقتی چیزی اینقدر عزیزه، نبودنش اینطور آتیش به جون آدم می‌زنه.😔

#بزن_رولینک👇👇
join👉@salamtat🌺
Forwarded from صدای قفقاز
⭕️ هشدار نسبت به طرح مسائل قومی بجای حل مسائل کشور

🔹هشدار بیش از ۸۰۰ نفر از اندیشمندان، دانشگاهیان،‌ متخصصان، هنرمندان، نویسندگان و کارشناسان ایران‌دوست به ورود غیرکارشناسی بخش‌هایی از حاکمیت از جمله قوۀ مجریه به «مباحث قومی» به جای تمرکز و توجه به ابرچالش‌های پیش‌روی کشور و ملت ایران:
بر سر شاخه‌ای نشسته و بُن نبرید!

در این بیانیه مفصل که خطاب به ملت تاریخی و بزرگ ایران نوشته شده است، به برخی از رخدادهای تلخ هفته‌های پایانی اسفند ۱۴۰۳ و نوروز ۱۴۰۴ خورشیدی،‌ اشارۀ کوتاهی شده و به مقامات کشور، هشدار داده شده است.

ذیل بیانیه به ترتیب حروف الفبا، امضای شخصیت‌های برجستۀ دانشگاهی، دانشی، هنری، رسانه‌ای و سیاسی چون عباس آخوندی، ژاله آموزگار، محمد آمره، اکبر ایرانی، کوروش احمدی، عبدالمجید ارفعی، حسن انوری، مجتبی برزویی، مرضیه برومند، احمد بستانی، رخشان بنی‌اعتماد، محمدعلی بهمنی قاجار، کاوه بیات، محمدرضا پاسبان، سعیده پراش،‌ ناصرالدین پروین، نصرالله پورجوادی، تهمورث پورناظری، سهراب پورناظری، کیخسرو پورناظری، داریوش پیرنیاکان، مجید تفرشی، افشین جعفرزاده، محمد جعفری قنواتی، علی جنتی، منوچهر جوکار،‌ هادی حیدری، محمد خزایی، کامروز خسروی جاوید، علی‌اصغر دادبه، محمد درویش، داود دشتبانی،‌ علی دهباشی، گودرز رشتیانی، محمد جواد روح، اشکان زارع، زاگرس زند، علی‌اشرف صادقی، ابراهیم صحافی، پیمان عارف، حامد عامری گلستانی، مسعود عرفانیان، عقاب علی‌احمدی، موسی غنی‌نژاد، نعت‌الله فاضلی، حبیب‌اله فاضلی کرمانشاهی، محمد قوچانی، حامد کاظم‌زاده ایرانشهر، احمد کاظمی، رضا کدخدازاده، میرجلال‌الدین کزازی، الهه کولایی، جمشید کیانفر، زهرا گویا، علی گنجیان خناری، علی مصفّا، محمد مطلق، حکمت‌الله ملاصالحی، احسان منصوری، یدالله منصوری، میر طاهر موسوی، مصطفی نصیری، علی نظری، حسین نوری‌نیا، مهدی هداوند، ناصر همرنگ و احسان هوشمند دیده می‌شود.

🔹در بیانیۀ مفصلِ دغدغه‌مندان ایران به موارد زیر اشاره شده است:

● فروکاستن نوروز از یک جشن بزرگ ملّی ایرانی، به یک مراسم خرد قومی و طایفه‌ای و محلّی در برخی جشن‌های نوروری در استان‌های غرب و شمال‌غرب کشور

● رخدادهای تلخ و خلاف وحدتِ ملی در شهر ارومیه و عملکرد مسئولان استانی در این رخدادها

● تبدیل نوروز - جشنِ ملّی و میهنی ایرانیان - به محل منازعاتِ کاذب و مصنوعی قومی و قبیله‌ای

● برخوردهای سلیقه‌ای و ناسنجیده و گاه همراه با تحریف، تخفیف و تقلیل مسنولان کشور نسبت به میراث فرهنگی، تاریخی و تمدّنی ایران بویژه نسبت به جشن ملی نوروز

● تلاش برای مصادرۀ جشن ملی نوروز توسط رئیس‌جمهور ترکیه و گستاخی او نسبت به تبریز - کهن‌شهر ایران - و سکوت ناموجه و نابخشودنی مسئولان کشور در پاسخ به این ادعاهای بی‌اساس

● ترویج «ادبیاتِ قوم‌گرایانه» و عدم توجه به مفهوم «شهروند ایرانی» و «حقوق شهروندی» توسط برخی از مقامات بویژه توسط عالی‌ترین مقام اجرایی کشور

● عدم توجه به جایگاه و نقش زبان ملی - تمدنی فارسی در وحدت و یکپارچگی ملی و تلاش برای تضعیف آن از سوی برخی از مقامات کشوری و استانی

● سخنان خلاف واقعیات تاریخی و یکپارچگی سرزمینی و انسجامِ فرهنگی ایرانیان توسط استاندار آذربایجان شرقی دربارۀ پیوند آذربایجان با ایران

● تلاش تفرقه‌افکن استاندار خوزستان برای تبدیل عید فطر از یک «عیدی دینی» به «عیدی قومی»

● برخی اظهارات نابه‌هنگام و تفرقه‌افکن و انسجام‌سوز مقامات دربارۀ «آموزش زبان‌های محلی»، اختیارات استاندارها، طرح بحث «فدرالیسم»، دیدار عالی‌ترین مقام اجرایی کشور با برخی افرادِ افراطی قوم‌گرا و سوء‌تدبیر استاندار آذربایجان‌ غربی در رخدادهای هفته‌های اخیر شهر ارومیه

● «قومی‌سازی مناسبات اجتماعی» به جای مواجهه اصولی با چالش‌های کشور توسط بخش‌هایی از حاکمیّت و از جمله بخش‌هایی از قوه مجریه
و ...

🔹 در بند پایانی بیانیه آمده است:

«ما امضاکنندگان این بیانیه، ضمن هشدار دوباره به دولتمردان دربارۀ اتخاذ رویکردهای غیرکارشناسی و وفاق‌سوزی که در پیش گرفته‌اند، یادآور می‌شویم که چنین روش‌هایی به جز تهدید انسجام و امنیت ملّی و تقویت واگرایی و منازعات خانمان‌سوز محلّی، آوردۀ دیگری برای کشور و ملّت بزرگِ ایران ندارد. با تأکید یادآور می‌شویم که در صورت تداوم چنین رویکردهایی، سکوت را خیانت به آیندۀ ایران و بازی در برنامۀ دشمنانِ کشور برای تهدیدِ تمامیت ایران ارزیابی نموده و در قبال مسئولیت ملی و تاریخی خود نسبت به سرنوشت کشور و ملت ایران، روشنگری و کنشگری مدنی و‌ ملّی خود را با جدیت بیشتر، ادامه می‌دهیم.»

متن کامل بیانیه و نام بیش از ۸۰۰ شخصیتِ امضاکنندۀ بیانیه (تا ظهر ۱۷ فروردین ۱۴۰۴ خورشیدی) را در روزنامۀ شرق یا خبرآنلاین بخوانید.

🔸@farsighafghaz
🇮🇷🔴بیانیه فعالان فرهنگی و اجتماعی تالش:

🇷🇺🇦🇿🚨 نهادهای مسئول روسیه و جمهوری آذربایجان باید درباره سرنوشت ابراهیمی پاسخگو باشند

🔵 هَژِن - در پی ناپدید شدن ظاهرالدین ابراهیمی، اندیشمند و فعال فرهنگی برجسته تالشی در شهر یکاترینبورگ روسیه، جمعی از فعالان فرهنگی و اجتماعی شهرستان تالش با صدور بیانیه‌ای خواستار شفاف‌سازی فوری از سوی نهادهای مسئول در روسیه و جمهوری آذربایجان شدند. در این بیانیه نسبت به احتمال ربایش وی توسط نیروهای امنیتی باکو ابراز نگرانی شده و از نهادهای بین‌المللی مدافع حقوق بشر نیز درخواست ورود و پیگیری فوری شده است.

☺️ متن کامل بیانیه فعالان فرهنگی و اجتماعی شهرستان تالش به شرح زیر است:

با نهایت نگرانی، خبر ناپدید شدن ظاهرالدین ابراهیمی، اندیشمند و فعال فرهنگی برجسته تالش، در شهر یکاترینبورگ روسیه، موجب شوک و تأسف عمیق در میان آحاد فعالان فرهنگی و اجتماعی شهرستان تالش شده است.

بر اساس گزارش‌های منتشر شده از رسانه‌های معتبر و منابع موثق تالشی در اروپا و روسیه، آقای ابراهیمی که یکی از چهره‌های شناخته شده در حوزه پاسداشت زبان، فرهنگ و هویت تالشی است، از تاریخ ۲۶ مارس ۲۰۲۵ ناپدید شده و بیم آن می‌رود که وی توسط نیروهای امنیتی جمهوری آذربایجان ربوده و به باکو منتقل شده باشد. این در حالی است که ایشان دارای تابعیت کشور روسیه نیز بوده‌اند.

ما، جمعی از فعالان فرهنگی و اجتماعی شهرستان تالش، با ابراز نگرانی شدید نسبت به سلامت و سرنوشت این اندیشمند شریف، خواستار شفاف‌سازی فوری نهادهای ذیربط در روسیه و جمهوری آذربایجان در خصوص وضعیت وی هستیم و نسبت به تکرار فجایعی مشابه آنچه برای فخرالدین عباس‌زاده، نوروزعلی محمدوف و دیگر فعالان فرهنگی تالش در زندان‌های جمهوری آذربایجان رخ داد، هشدار می‌دهیم.

ما همچنین از نهادهای بین‌المللی مدافع حقوق بشر، کنوانسیون‌های اروپایی حمایت از اقلیت‌های قومی و نهادهای حقوقی کشورهای دخیل می‌خواهیم تا به مسئولیت خود در قبال حفظ جان و امنیت اندیشمندانی که قربانی سرکوب‌های قومی و سیاسی می‌شوند، عمل کنند.

در پایان، تأکید می‌کنیم که مردم تالش، به‌ویژه جوانان و فرهیختگان، هرگز نسبت به سرنوشت فعالان خود بی‌تفاوت نخواهند بود و صدای حق‌طلبی آنان در عرصه‌های ملی و بین‌المللی طنین‌انداز خواهد شد.

با امید به آزادی، سلامت و بازگشت سریع ظاهرالدین ابراهیمی

جمعی از فعالان فرهنگی و اجتماعی شهرستان تالش
فروردین ۱۴۰۴

🔎#هژن

🔹🔹 هَژِن را در شبکه های مختلف دنبال کنید

📱تلگرام:
@HazhenNews

اینستاگرام:
https://www.instagram.com/hazhen.ir

🟡ایتا:
http://eitaa.com/hazhen

📞واتس اپ:
https://chat.whatsapp.com/FRQxr9gYEXu5YhmW2SisQO
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from هِدِه وَند
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
دستور استاندار محترم گیلان به تمام دهیاران در خصوص پروانه ساختمانی روستایی


‏#_ هِدِه وَند
🆔
@Hedehvand
Forwarded from تالشِ نوین
انجمن زبانی-فرهنگی کاسپینیکا برگزار میکند:
نخستین همایش مطالعات کرانه‌های #کاسپین

زمان: پنجشنبه 4 اردیبهشت 1404 (24 آوریل 2025)
ساعت 18:00 به وقت ایران
در بستر گوگل میت:

https://meet.google.com/kvp-kcpf-tdy

موضوعات و سخنرانان

دکتر گارنیک آساطوریان
(مدیر انستیتو شرق‌شناسی دانشگاه ارمنی-روسی ایروان):

ریشه‌های ایرانی فرهنگ تالشی

دکتر ابوالقاسم اسماعیل پور
(استاد فرهنگ و زبان‌های باستانی دانشگاه شهید بهشتی):

اسطوره‌های مازندران

دکتر محرم رضایتی کیشه خاله
(استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه گیلان):

مقایسۀ عملکرد پیشوندهای فعلی تالشی و فارسی

دکتر جهاندوست سبزعلیپور
(عضو هیئت علمی دانشگاه و محقق گویش‌شناسی):

نقش مصدر در گویش‎‌های حوزۀ خزر (گیلکی، تالشی و تاتی)

دکتر محمدصالح ذاکری
(زبان‌شناس و پژوهشگر زبان مازندارنی):

دشواری‌های تطبیق جاینام‌های تاریخی با جاینام‌های امروزی (با تکیه بر مقاله خداداد رضاخانی در باره اسناد طبرستان).
تالش نوین
@TalesheNovin
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🚨کشتی تاریخی کرگانرود، میان زباله و فراموشی!

🔵 هَژِن - یکی از ارزشمندترین آثار تاریخی تالش، کشتی تاریخی کرگانرود است که در سال ۱۳۸۳ با پس‌روی آب‌های دریای کاسپین از دل شن‌ها بیرون آمد. مطالعات پژوهشی نشان می‌دهد که این کشتی متعلق به قرن هجدهم میلادی است و در آن دوران برای مقاصد تجاری در دریای کاسپین مورد استفاده قرار می‌گرفته است.

اما امروز، این اثر تاریخی مهم در معرض تخریب کامل قرار گرفته؛ نه از سوی طبیعت، بلکه به‌دلیل بی‌توجهی متولیان فرهنگی و تخریب ناشی از گردشگران. حجم انبوه زباله‌های رهاشده در اطراف ساحل و بدنه کشتی، به‌وضوح نشان می‌دهد که هیچ برنامه‌ای برای حفاظت، پاک‌سازی و ساماندهی این میراث ارزشمند اجرا نشده است.

اداره میراث فرهنگی تنها به نصب یک تابلو معرفی بسنده کرده، بدون آنکه تمهیداتی برای محافظت فیزیکی یا ثبت ملی اثر در نظر گرفته شود. چنین رویکردی نسبت به تاریخ و هویت منطقه‌ای همچون تالش که بخش مهمی از تمدن ایران‌زمین را در خود جای داده، جای تأسف عمیق دارد.

مردم تالش خواستار رسیدگی فوری مسئولان ذی‌ربط به وضعیت این کشتی تاریخی هستند. حفظ چنین آثاری، نه فقط وظیفه قانونی میراث فرهنگی، بلکه مسئولیتی ملی در قبال حافظه تاریخی سرزمین ایران است.

🔎#هژن

🔹🔹 هَژِن را در شبکه های مختلف دنبال کنید

📱تلگرام:
@HazhenNews

اینستاگرام:
https://www.instagram.com/hazhen.ir

🟡ایتا:
http://eitaa.com/hazhen

📞واتس اپ:
https://chat.whatsapp.com/FRQxr9gYEXu5YhmW2SisQO
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from توالش
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🌺رادیوگیلان🌺
مصاحبه ی نوروزی باحامدرضوان طلب
(خواننده وپژوهشگر)موسیقی تالش

🌺در ویژه برنامه عیدانه تالشان در صدای مرکز گیلان

برنامه ی تی ته باهار (تالشونه)

🌺موضوع گفتگو:آیین نوروخوانی وآوازهای تالشی درفومنات
مجری جناب آقای فیاض ماسالی
تهیه کننده سرکارخانم جمالی
تاریخ پخش سه شنبه ۶فروردین١۴٠۴

🌺کانال توالش🌺
@tavaalesh
Atashe Shogh
golbang_shajarian
♦️اجرای خصوصی آتش شوق
دستگاه شور
(نسخه باکیفیت)

︎با همکاری
︎آواز : محمدرضا شجریان
︎ترانه : مهستی
︎ویولن : حبیب‌الله بدیعی
︎سنتور : منصور صارمی
︎تنبک : جهانگیر ملک

︎شعر ترانه:
از تو ای بلای جان گذشتم
از تو ای نامهربان گذشتم

#هما_میر_افشار

︎شعر آواز:
ندانمت به حقیقت که در جهان به که مانی
جهان و هر چه در او هست صورتند و تو جانی

#سعدی
Forwarded from تاریخ آستارا
🔴 زبانِ آذریِ کُهَن چگونه نابود شد...؟!

حدودا از قرن ۴ هجری قمری تُرکان دسته دسته از منطقه ترکستان - مغولستان و آسیای میانه وارد ایران شدند و به خاطر نوع آب و هوا و موقعیت جغرافیایی بیشتر در منطقه آذربایجان ساکن شدند.

و بعدها در دوران هجوم مغولان به ایران ، دوران هجوم چنگیز خان ، هولاکو خان و تیمور لنگ ، و در دوران قراقویونلویان و آق قویونلویان، تُرکان بیشتری در منطقه آذربایجان ساکن و حاکم شدند.

کم کم در گذشت چندین سده ، زبانِ آذریِ کُهَن دچار دگرگونی شد و با واژه های زبان تُرکی در هم آمیخته شد و در منطقه آذربایجان زبانی پدید آمد که تلفیقی از واژه های زبانِ آذریِ کُهَن و زبان ترکی می باشد.

زبانِ آذریِ کُهَن ، یک باره نابود نشد....!

دگرگونی و نابودی این زبان حدودا ۵۰۰ - ۶۰۰ سال طول کشید، و سرانجام حدودا در اوایل سلسله صفویه ( سالهای ۱۰۰۰ هجری قمری ) زبان آذری کهن در بیشتر منطقه آذربایجان نابود شد...!

قابل ذکر است که هنوز چند روستا در شهرستان ورزقان و مرند در استان آذربایجان شرقی به زبان آذری کهن سخن می گویند....!

@tarikh_astara

#ایران #آذربایجان #آذری #زبان_آذری_کهن #آران #تالش #ترکان #مغولان
گزارش انجمن - 2.pdf
329.3 KB
گزارش عملکرد پنج ماهه انجمن ترویج فرهنگ تالشان

🌍 ://
aztaleshim.ir

🆔
://www.group-telegram.com/Angoman_Taleshan
گزارش انجمن - 2.pdf
329.3 KB
گزارش عملکرد پنج ماهه انجمن ترویج فرهنگ تالشان

🌍 ://
aztaleshim.ir

🆔
://www.group-telegram.com/Angoman_Taleshan
Roohangiz mirzaee-sazetaleshi.ir
دانلود آهنگ تالشی

خواننده: بانو روح انگیز میرزایی

نام آهنگ : شنگه یارم
2025/04/16 01:33:16
Back to Top
HTML Embed Code: