group-telegram.com/Women_SUT/332
Last Update:
📌ششم بهمن سالروز دستیابی زنان ایرانی به حق رأی، نتیجه ۵۶ سال مبارزه پیگیرانه و کنشگری زنان ایرانی برای رسیدن به آزادی و حقوق برابر، جریانی ریشهدار در کشور ماست.
▪️این جریان تاریخی با تلاشهایی نظیر تأسیس انجمن «غیبی نسوان» به ریاست صدیقه دولتآبادی آغاز شد؛ آن هم در دورانی که بیشتر گروهها و انجمنهای زنان نیروی خود را بر آموزش و حق تحصیل گذاشته بودند و مشارکت سیاسی زنان جزو خواستهای اولیه آنان نبود.
در مجلس دوم (۱۲۹۰)، محمدتقی وکیلالرعایا از این حق دفاع کرد، اما راه به جایی نبرد. زنان ایرانی با ایجاد نشریات، احزاب، و برگزاری تظاهرات به مبارزه ادامه دادند؛ از جمله صدیقه دولتآبادی با مجله «زبان زنان» و حزب زنان ایران به رهبری فاطمه سیاح.
🔸در دوران دولت مصدق، حق رأی در پیشنویس لایحه انتخاباتی گنجانده شد، اما با سقوط دولت در ۱۳۳۲ این اصلاحات متوقف شد. با تلاشهایی همچون تأسیس جمعیت راه نو (۱۳۳۴) و شورای همکاری جمعیت بانوان ایران (۱۳۳۵)، حرکت زنان سرعت بیشتری گرفت.
سرانجام در ۱۳۴۱ با تصویب لایحه انجمنهای ایالتی و ولایتی و اجرای اصل پنجم انقلاب سفید، زنان ایرانی رسماً حق رأی و مشارکت سیاسی برابر با مردان را به دست آوردند.
🎞 تصویر: تظاهرات زنان ایرانی برای حق رأی
📍تهران، اوایل دهه ۱۳۳۰ خورشیدی
🆔 @Women_SUT
BY واحد حقوق و مطالعات زنان انجمن اسلامی شریف
![](https://photo.group-telegram.com/u/cdn4.cdn-telegram.org/file/szgY0JVjcqh35StWb9KXblOJMT5XAkuH0Z9B1LIHFPL-UsWQqgJQjlgGZjMZadap5ATY5ULOtusc5nFIrfce7cprZUJbwricA4nzE97xrCEU7GoeTxIfoo7cruFmpcOE67pMZBefoVpcFqfDpz9X4iyz6zGT0nFyY4nehBJN_DomAS0-R71k0N5dO-puvQSLTUJkVLSgQwMiYUoG-AJopxrq0q307uCNr8vccpwByAElNrqQoewpRm-0XE4cgftD--gD4bWWfWgTp8TLW72M3UGVOtq5dJDu9gpEV8vwWCuJHlb5YTXI5mKTkgsZlRogpsEp4lfOlUowgkCvUfdG7Q.jpg)
Share with your friend now:
group-telegram.com/Women_SUT/332