group-telegram.com/hezarmasjedwatch/5771
Last Update:
🔴 وضعیت تالابها: تغییر اقلیم مقصر است یا انسانها؟
به گزارش یورونیوز هر چند بیش از ۵۰ سال از تصویب کنوانسیون رامسر، مهمترین سند بینالمللی برای حفاظت از تالابها میگذرد، معاهدهای که قرار بود چشم و چراغ محافظت از محیط زیست ایران باشد، اما اینگونه نشد. امروز، پس از نیم قرن، حال هیچکدام از تالابهای ایران خوب نیست.
تالاب گاوخونی در اصفهان خشک شدهاست. دریاچه ارومیه به بدترین وضعیت خود طی ۱۲هزار سال اخیر رسیده، تالابهای بینالملل هامون چشمانتظار حقابه، خشک ماندهاند. زخم حفاری برای استخراج نفت، تالاب هورالعظیم در خوزستان را چنان مجروح کرده که هیچ مرهمی نمیتواند موجب التیامآن شود. تالاب انزلی در حالی کمترین عمق طی سالهای حیات خود را تجربه میکند که فاضلاب سه شهر رشت، انزلی و صومعهسرا مستقیم به آن وارد میشود و دور نیست که به تالابی فصلی تبدیل شده و حتی به طور کلی خشک شود. همین چندی قبل نیز وقتی نماینده مردم جنوب کرمان خواست از حال تالاب جازموریان بگوید گفت: «این تالاب مرده است».
این در حالی است که «رضا حاجی کریم» رئیس فدراسیون صنعت آب ایران اخیرا طی گزارشی اعلام کرد که دستکم ۴۷ میلیارد مترمکعب حقابه به تالابها بدهکاریم.
این بدهی به تالابها در حالی سنگین و سنگینتر میشود که خوزستانیها و سیستان و بلوچستانیها سالهاست تبدیلشدن تالاب به کانون ریزگرد و غبار را با پوست و گوشت خود لمس کرده و با ریههای خود تنفس کردهاند.
گرچه تغییر اقلیم نیز روند خشکشدن بسیاری از اکوسیستمها را تشدید کرده اما تجربه کشورهای اروپایی در قبال تالابها نشان از وضع مقررات سختگیرانه و تامین حقابه آنها دارد. چیزی که ایران به عنوان کشوری با جغرافیای گرم و خشک حتی در روند احیای دریاچه ارومیه نتوانسته به اجرا درآورد.
✍️ نویسنده: عبدالله مصطفایی - پژوهشگر انرژی و محیط زیست
منبع: کانال تغییر اقلیم و آلودگی هوا
@Geographers_Iranian
🍀 کانال محیط زیست برای همه
@hezarmasjedwatch
BY محیط زیست برای همه
Warning: Undefined variable $i in /var/www/group-telegram/post.php on line 260
Share with your friend now:
group-telegram.com/hezarmasjedwatch/5771