Telegram Group Search
برگزاری همایش علمی تحت عنوان "آرمانهای امام خمینی و خاورمیانه معاصر" در دانشکده شرق‌شناسی دانشگاه دولتی ایروان

03.06.2022 ، ۱۳ خرداد ۱۴۰۱

♦️همایش علمی با عنوان «آرمان‌های امام خمینی و خاورمیانه معاصر» به مناسبت سی و سومین سالگرد رحلت حضرت امام خمینی (ره) - رهبر انقلاب اسلامی - برگزار شد.

🔹پرفسور وارتان وسکانیان - رئیس کرسی ایران‌شناسی دانشگاه دولتی ایروان- در گفتگو با ما گفت: "برگزاری این همایش نه تنها از نظر علمی و شناسایی دارای اهمیت است، بلکه به ایجاد زمینه مساعدی برای توسعه روابط سیاسی، اقتصادی و اجتماعی ارمنستان و ایران نیز کمک می کند."

کانال تلگرامی طوفان در قفقاز
https://www.group-telegram.com/caucasusstorm
🔶برگزاری همایش علمی تحت عنوان "آرمانهای امام خمینی و خاورمیانه معاصر" در دانشکده شرق‌شناسی دانشگاه دولتی ایروان

03.06.2022 ، ۱۳ خرداد ۱۴۰۱

♦️همایش علمی با عنوان «آرمان‌های امام خمینی و خاورمیانه معاصر» به مناسبت سی و سومین سالگرد رحلت حضرت امام خمینی (ره) - رهبر انقلاب اسلامی - برگزار شد.

🔹پرفسور وارتان وسکانیان - رئیس کرسی ایران‌شناسی دانشگاه دولتی ایروان- در گفتگو با ما گفت: "برگزاری این همایش نه تنها از نظر علمی و شناسایی دارای اهمیت است، بلکه به ایجاد زمینه مساعدی برای توسعه روابط سیاسی، اقتصادی و اجتماعی ارمنستان و ایران نیز کمک می کند."

♦️وارتان وسکانیان ضمن مهم شمردن حضور عباس بدخشان ظهوری - سفیر فوق العاده و تام الاختیار جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان - و نمایندگان رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ایروان ، در این همایش، اظهار داشت: "دانشجویان می توانند در این نشست سوالات خود را مطرح کرده و از دیپلمات های ایرانی پاسخ خود را دریافت کنند.

🔶در این همایش، وارتان وسکانیان- رئیس کرسی ایران شناسی دانشگاه دولتی ایروان- و عباس بدخشان ظهوری - سفیر فوق‌العاده و تام الاختیار جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان - ، سید جواد طباطبایی راد - سرپرست رایزنی فرهنگی ایران در ایروان - ، گارنیگ گئورگیان و گاریک میساکیان - مدرسان کرسی ایران‌شناسی دانشگاه دولتی ایروان- ، لاریسا پطروسیان- کارمند ارشد لابراتوار این کرسی - و آهارون وارتانیان ایران‌شناس ، گزارشاتی در این همایش ارایه کردند.

♦️موضوعات گزارشات ارائه شده در این همایش عبارت بودند از: «ایدئولوژی سیاسی امام خمینی و ملی‌گرایی ایرانی»، «امام خمینی و آرمانهای ایشان»، «اندیشه‌ها و دکترین اخلاقی و عرفانی امام خمینی»، «امام خمینی: از مفهوم انقلاب فرهنگی تا انقلاب اسلامی » ، «تأثیر ایدئولوژیک امام خمینی بر سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در قفقاز جنوبی»، «اندیشه‌های امام خمینی درباره تشیع سیاسی و تأثیر آنها در خاورمیانه»، «دکترین سیاسی امام خمینی و مصادیق بکارگیری صدور انقلاب اسلامی در عراق».

🔹لازم به ذکر است که این همایش به همت مشترک کرسی ایران شناسی دانشگاه دولتی ایروان و سفارت جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان برگزار شده بود.

🔶 حضور پرفسور گورگن ملیکیان - این شرق‌شناس ایراندوست - نیز در تصاویر مشهود است.

منبع: http://www.ysu.am/news/hy/Conference-at-YSU-1654262157#.YpphVHyjORU.facebook

کانال تلگرامی طوفان در قفقاز
https://www.group-telegram.com/caucasusstorm
📌ایران شناسی در دانشگاه دولتی ایروان

سخنرانی ها

یاسر کرم زاده (دانشجو دکترای ایران شناسی دانشگاه دولتی ایروان)

دکتر عباس پناهی (دانشیار تاریخ و مطالعات ایران سناسی دانشگاه گیلان)

با پیام دکتر وارطان وسکانیان رئیس دپارتمان ایران شناسی دانشگاه دولتی ایروان

برگزار کننده گروه تاریخ پژوهشکده گیلان شناسی
نشست تخصصی «مطالعات ایران شناسی در دانشگاه دولتی ایروان» برگزار شد

در این نشست دکتر عباس پناهی عضو هیأت علمی پژوهشکده گیلانشناسی ضمن برشمردن اهمیت قفقاز در مناسبات منطقه­ ای ایران با قفقاز و روسیه، روابط فرهنگی و تاریخی ایران و ارمنستان و همچنین نقش ارامنه در تاریخ و فرهنگ ایران را مورد بررسی قرار داد. بخش دوم سخنرانی وی به بررسی مطالعات ایران شناسی در ارمنستان با تاکید بر بخش ایران شناسی دانشگاه دولتی ایروان اختصاص داشت. در ادامه پرفسور وارطان وسکانیان ضمن سپاسگزاری از برگزاری این نشست گزارشی جامع از روند تاریخی مطالعات ایران شناسی در ارمنستان ارائه داد. وی نام تعدادی از شخصیت­های ارمنی و ایرانی که تلاش‎های زیادی در جهت معرفی تاریخ و فرهنگ ایران در این سرزمین داشتند، برشمرد. علاوه بر این، پرفسور وسکانیان با تاکید بر نقش دانشگاه گیلان در روابط بین دانشگاهی، به بررسی کارنامه بخش ایران شناسی دانشگاه دولتی ایروان در زمینه مطالعات زبان شناسی در حوزه کاسپین به ویژه زبان تالشی، گیلکی و مازندرانی پرداختند.

یاسر کرم زاده دانشجوی دکترای زبان شناسی دانشگاه دولتی ایروان نیز گزارش کاملی از نقش بخش دانشگاه دولتی ایروان در زمینه مطالعات ایران شناسی ارائه داد. وی با توجه به تجربه مستقیم در این دانشگاه و دانشی که در زمینه مطالعات ایران شناسی از استادان برجسته این بخش به ویژه پرفسور وسکانیان اندوخته، مباحث ارزشمندی از روند مطالعات ایران شناسی با تاکید بر سوابق مطالعاتی دانشمدان ارمنی در زمینه مطالعات زبان شناسی به ویژه در حوزه زبان تالشی ارائه نمود. در پایان نیز پرسش و پاسخی بین شرکت کنندگان و یاسر کرم زاده درباره روند مطالعات ایران شناسی در دانشگاه دولتی ایروان انجام پذیرفت.

https://guilan.ac.ir/article/3464352
ԵՊՀ Արևելագիտության ֆակուլտետի Իրանագիտության ամբիոնի և Գիլանի համալսարանի Գիլանագիտության ուսումնասիրությունների կենտրոնի միջև համագործակցության շրջանակներում ս.թ. օգոստոսի 23-ին տեղի կունենա «Գիլան նահանգի տեղը Հարավային Կովկասի աշխարհաքաղաքական առաջիկա զարգացումներում» խորագրով կլոր-սեղան քննարկումը, որին զեկուցումներով հանդես կգան Գիլանի համալսարանի պրոֆեսոր Ա. Փանահին ԵՊՀ Իրանագիտության ամբիոնի դոցենտ, բ.գ.թ. Ա. Տոնոյանը, նույն ամբիոնի ասպիրանտներ Յ. Քարամզադեն և Մ. Քարիմին։
Օգոստոսի 23-ին՝ երեքշաբթի, ԵՊՀ Արևելագիտության ֆակուլտետի իրանագիտության ամբիոնի դոցենտ Արտյոմ Տոնոյանի և ՀՀ-ում ԻԻՀ դեսպանատան մշակութային կցորդ սեյյեդ Հոսեյն Թաբաթաբայիի մասնակցությամբ տեղի կունենա «Պարսից լեզուն Հարավային Կովկասում» խորագրով քննարկում։

Քննարկումը կազմակերպել են տարիներ շարունակ ԵՊՀ իրանագիտության ամբիոնի հետ սերտորեն համագործակցող՝

Թեհրանի համալսարանի Կենտրոնական Եվրասիայի ուսունասիրությունների կենտրոնը

Թեհրանի համալսարանի Կովկասյան հետազոտությունների կենտրոնը

Տարածաշրջանային հետազոտությունների իրանական ընկերությունը։
ایران شناسی در ارمنستان
ԵՊՀ Արևելագիտության ֆակուլտետի Իրանագիտության ամբիոնի և Գիլանի համալսարանի Գիլանագիտության ուսումնասիրությունների կենտրոնի միջև համագործակցության շրջանակներում ս.թ. օգոստոսի 23-ին տեղի կունենա «Գիլան նահանգի տեղը Հարավային Կովկասի աշխարհաքաղաքական առաջիկա…
📌پژوهشکده گیلان شناسی دانشگاه گیلان با همکاری دپارتمان ایران شناسی دانشگاه دولتی ایروانِ ارمنستان برگزار می کند؛

جایگاه استان گیلان در تحولات ژئوپلیتیک آتی قفقاز جنوبی

سخنرانان:
دکتر مجید کریمی
دکتر عباس پناهی
دکتر آرتیوم تونیان
دکتر یاسر کرم زاده

زمان: سه شنبه ۱ شهریور،  ساعت 10 صبح
مکان: رشت، فلکه رازی، پژوهشکده گیلانشناسی
Երևանի պետական և Թավրիզի համալսարանների ռեկտորների հանդիպման ընթացքում ձեռքբերված նախնական կարևոր պայմանավորվածությունից հետո, համաձայն որի ԵՊՀ Արևելագիտության ֆակուլտետի իրանագիտության ամբիոնի շրջանակներում նախատեսվում է բացել Ատրպատականի ուսումնասիրության կենտրոն, իսկ Թավրիզի համալսարանում՝ հայագիտության ամբիոն, Թավրիզի համալսարանի ռեկտոր դոկտոր Սաֆար Նասրոլլահզադեն և ՀՀ-ում ԻԻՀ դեսպանության մշակույթի խորհրդական Հոսեյն Թաբաթաբային այցելեցին նաև ԵՊՀ արևելագիտության ֆակուլտետի իրանագիտության ամբիոն։

Ամբիոնի վարիչ պրոֆ. Վարդան Ոսկանյանի, հայկական իրանագիտության ռահվիրա պրոֆ. Գուրգեն Մելիքյանի և ամբիոնի աշխատակիցների հետ տեղի ունեցավ շահագրգիռ աշխատանքային քննարկում իրանագիտության ոլորտում երկու համալսարանների միջև ակադեմիական սերտ համագործակցության հաստատման հեռանկարների և գործնական հնարավորությունների շուրջ։

Հատկապես կարևորվեց երկկողմ համագործակցությունն իրանագիտության այնպիսի ոլորտներում, ինչպիսիք են պարսից լեզվի և գրականության, իրանական մշակույթի ու պատմության, ինչպես նաև Իրանի հինավուրց երկրամաս Ատրպատականի ուսումնասիրությունը հայ-իրանական հազարամյակների պատմություն ունեցող հարաբերությունների համատեքստում։
ایران شناسی در ارمنستان
Երևանի պետական և Թավրիզի համալսարանների ռեկտորների հանդիպման ընթացքում ձեռքբերված նախնական կարևոր պայմանավորվածությունից հետո, համաձայն որի ԵՊՀ Արևելագիտության ֆակուլտետի իրանագիտության ամբիոնի շրջանակներում նախատեսվում է բացել Ատրպատականի ուսումնասիրության…
به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، در دیدار ‌ صفر نصراله‌زاده رئیس دانشگاه تبریز که به همراه هیاتی متشکل از مسؤولان دستگاه‌های مهم و اثرگذار استان در حوزه‌های مختلف به ارمنستان سفر کرده بود، با رؤسای چند دانشگاه این کشور، راه‌های توسعه همکاری‌های مشترک علمی و آموزشی دانشگاه تبریز با دانشگاه‌های( دولتی‌ ایروان و اسلاوونی) کشور ارمنستان مورد بررسی قرار گرفت.

‌ وی در دیدار با رئیس دانشگاه دولتی‌ ایروان که با حضور سیدحسین طباطبایی رایزن فرهنگی کشورمان در ارمنستان برگزار شد، زمینه‌های همکاری‌های مشترک را مورد بحث قرار دادند که در نهایت طرفین در خصوص امضای تفاهم‌نامه همکاری‌های متقابل به توافقات اولیه رسیدند.

رئیس دانشگاه تبریز همچنین در بازدید از دانشگاه دولتی ایروان ضمن حضور در کرسی ایرانشناسی این دانشگاه در جریان فعالیت‌های این مرکز قرار گرفت‌.

وی با حضور در دانشگاه اسلاوونی و در دیدار و گفت‌و‌گو، با آرمن داربینیان رئیس این دانشگاه؛ زمینه‌های همکاری‌های مشترک علمی و آموزشی را مورد بررسی قرار دادند.

در دیدار رئیس دانشگاه تبریز و پروفسور گارنیک آساطوریان رئیس انستیتو شرق‌شناسی دانشگاه اسلاوونی نیز همکاری‌های متقابل دو دانشگاه در زمینه‌های فرهنگی و ایرانشناسی نیز مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

لازم به ذکر است؛ این سفر و در راستای آن بازدید از چند دانشگاه کشور ارمنستان بر اساس برنامه‌های کلان و راهبردی و ارتقای دانشگاه تبریز به تراز بین‌المللی و به ویژه توسعه همکاری‌های علمی و بین‌المللی این دانشگاه با دیگر دانشگاه‌های جهان و به خصوص با دانشگاه‌های کشور همسایه و عملیاتی نمودن تفاهم‌نامه همکاری‌های مشترک صورت گرفته است.

همچنین دکتر نصراله‌زاده در بخش دیگری از این سفر در بازدید از مرکز ایران انستیتو شرق‌شناسی آکادمی ملی علوم ارمنستان با روبرت قازاریان رئیس این انستیتو ملاقات و در زمینه همکاری‌های دو جانبه به بحث و تبادل نظر پرداخت.

http://fna.ir/1r75zg
📍نشست علمی و فرهنگی به مناسبت گرامی‌داشت سی امین سالگرد برقراری روابط دیپلوماتیک میان ارمنستان و ایران در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار خواهد شد.

https://www.group-telegram.com/iranshenasi_arm.com
Forwarded from رصد
رييس كرسى ايران‌شناسى دانشگاه ايروان:
ارمنستان را بخشى از ايران فرهنگى مى‌دانيم

▪️دکتر وارطان وسکانیان - رییس کرسی ایران شناسی دانشگاه دولتی ایروان

🔻ارتباطات فرهنگی و تاریخی ایران قدمت طولانی دارد و اسامی خوزستان و شهرهای اهواز، دزفول و اندیمشک در منابع ارمنی بسیار و فراوان ذکر شده است.

🔻دانشگاه دولتی ایروان با قدمت بیش از ۱۰۰ سال در حوزه ایران شناسی و مطالعات زبان فارسی پیشینیه دارد و تاریخ نویسان و شرق شناسان ارمنی در زمینه اقوام مختلف ایرانی از جمله قوم عرب ایران مطالعات زیادی دارند.

🔻ما ایران فرهنگی را قبول داریم و ارمنستان را قسمتی از آن می دانیم به گونه ای که فرهنگ، بستر توسعه روابط اقتصادی، سیاسی و سایر روابط ۲ کشور است.

هياتى از ارمنستان که از۲۳ تا ۲۶ آذر در استان خوزستان حضور خواهند داشت.

🆔 @rasadkhabar
اعلام آمادگی دانشکده شرق‌شناسی ایروان برای همکاری با دانشگاه شهید چمران اهواز

رئیس کرسی ایران‌شناسی دانشگاه ایروان با بیان اینکه فرهنگ، بستر توسعه روابط سیاسی اقتصادی است، گفت: ما در دانشکده شرق شناسی دانشگاه ایروان آماده هر گونه همکاری با دانشگاه شهید چمران اهواز هستیم.

دکتر وارطان وسکانیان در نشست توسعه همکاری علمی و فرهنگی میان دانشگاه ایروان و دانشگاه شهید چمران اهواز که امروز (۲۳ آذرماه) در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد، اظهار کرد: روابط دیپلماتیک بین دو کشور ۳۰ ساله است اما ارتباطات فرهنگی و تاریخی دو ملت متمدن به ۳ هزار بلکه بیشتر بازمی‌گردد. در کتیبه بیستون برای اولین بار در تاریخ اسم ارمنستان را به فارسی باستان داریم.

به گزارش ایسنا، وی افزود: استان خوزستان و شهرهای اهواز، دزفول، گندی شاپور و اندیمشک در منابع ارمنی بسیار زیاد ذکر شده‌اند و در جغرافیای قرن هفتم میلادی به زبان ارمنی درباره شکر استان خوزستان نوشته شده است. با اینکه بسیاری از کشورهای خاورمیانه در قرن هفتم وجود نداشتند و ریشه تاریخی ندارند اما ارمنیان و ایرانیان همدیگر را به گونه‌ای می‌شناختند که حتی اطلاع داشتند که شکر خوزستان معروف بوده است.

رئیس کرسی ایران‌شناسی دانشگاه ایروان با اشاره به فعالیت دانشکده خاورشناسی دانشگاه ایروان، گفت: دانشگاه دولتی ایروان بزرگ‌ترین دانشگاه دولتی این شهر و یکی از دانشگاه‌های با قدمت بیش از ۱۰۰ سال است و از روز تاسیس، ایران‌شناسی و مطالعات ایران و زبان فارسی در آن تدریس می‌شد.

وی ادامه داد: تاریخ‌شناسان و شرق‌شناسان ارمنی، در خصوص اقوام مختلف از جمله قوم عرب ایرانی مطالعات زیادی انجام داده‌اند و روابط تنگاتنگی با تمام اقوام ایرانی از جمله فارس، ترک، لر، بختیاری، عرب، دزفولی‌ها و... داشته‌ایم و در دپارتمان خود به این مسائل و مسائل فرهنگی می‌پردازیم. قلعه دزفول در دوره ساسانیان بسیار مشهور بود البته خود شهر دزفول به نام اندیمشک مطرح بود.

وسکانیان در پایان تاکید کرد: فرهنگ، بستر توسعه روابط سیاسی اقتصادی است. ما در دانشکده شرق‌شناسی دانشگاه ایروان آماده هر گونه همکاری با دانشگاه شهید چمران اهواز هستیم.

https://www.isna.ir/news/1401092315823/%D8%A7%D8%B9%D9%84%D8%A7%D9%85-%D8%A2%D9%85%D8%A7%D8%AF%DA%AF%DB%8C-%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B4%DA%A9%D8%AF%D9%87-%D8%B4%D8%B1%D9%82-%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%B3%DB%8C-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D9%88%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D9%87%D9%85%DA%A9%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%A8%D8%A7-%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B4%DA%AF%D8%A7%D9%87
2025/02/05 17:44:11
Back to Top
HTML Embed Code: