Telegram Group Search
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📽 حال خوب تالاب های نقده

🆔 @sulduzpayam

-----------------------------
گروه تنوع زیستی ایران
@Iranbio_ir
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
ویدیویی کم نظیر از چهار پلنگ در زمستان و بر سر یک آبشخور (یک مادر با سه توله نزدیک به یکسال)

📍استان سمنان ، پارک ملی صیدوا

🔸 قدرت، زیبایی و توانمندی پلنگ ایرانی را در این ویدیو می‌توانید مشاهده کرده و جهت حفاظت از این گونه ارزشمند و… در کشورمان کوشا باشیم.

🔸 ثبت ویدیو آقای احمد درویش ( رئیس پارک ملی صیدوا) و محیطبان آقای محمد رضا گیلان صباغ

-----------------------------
گروه تنوع زیستی ایران
@Iranbio_ir
چاپ ویراست دوم کتاب

درختان و درختچه های بومی ایران به همراه روش های تکثیر آن (شمال غرب ایران، منطقه ماکو)

مولف: محمد فرهمند
ناشر؛ انتشارات سرو سیمین
مصور(رنگی) 132 صفحه
شماره کتابشناسی ملی 9856311

در این کتاب به معرفی و روشهای‌ تکثیر برخی درختان و درختچه‌های بومی ایران که در فهرست مطالب اسامی آنها ذکر شده، شامل (مناطق قفقازی، هیرکانی، زاگرسی و البرز مرکزی) پرداخته شده است.

علاقه مندان می توانند از طریق موسسه نشر سرو سیمین و NGO درختکاران ماکو، اقدام به خرید کتاب نمایند.

لینک خرید کتاب از وبسایت پنجره؛
https://B2n.ir/u45814

--------------------------
گروه تنوع زیستی ایران
@Iranbio_ir
WORLD WETLANDS DAY
2 February 2025

🔸 This year’s theme is “Protecting Wetlands for Our Common Future.” It underscores the urgency of bold action to protect these natural habitats for the welfare of all people.

🔸 World Wetlands Day 2025 is of particular significance as it shares the same theme with the #WetlandsCOP15, scheduled for 23-31 July 2025 in Victoria Falls.

Be part of the global celebration!

#WorldWetlandsDay #WetlandsMatter

----------------------------------
گروه تنوع زیستی ایران
@Iranbio_ir
🔔 فراخوان جذب اعضای کمیته تخصصی پرندگان 🔔
معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست به دنبال جذب اعضای کمیته مشورتی پرندگان است. این اقدام با هدف حفاظت از گونه‌های جانوری و تنوع زیستی کشور صورت می‌گیرد.

📋 مأموریت کمیته:
• مشارکت در تصمیم‌سازی برای حفاظت و نگهداری پرندگان
• تعیین اولویت‌های کاری سازمان در مدیریت پرندگان
• همکاری در اجرای تعهدات بین‌المللی
• برگزاری دوره‌های آموزشی تخصصی

👤 شرایط عضویت:
• عدم اشتغال در سازمان حفاظت محیط زیست
• تحصیلات دانشگاهی مرتبط
• حداقل ۳ سال تجربه کاری مؤثر در زمینه پرندگان
• عدم وجود سوابق منفی اخلاقی، مالی و علمی

⚠️ توجه: این فعالیت‌ها داوطلبانه است و هیچ تعهدی برای استخدام وجود ندارد.

برای مشاهده خبر کلیک کنید

------------------------------
گروه تنوع زیستی ایران
@Iranbio_ir
▫️یادداشت هجدهم

🔻در جست‌وجوی قلمروی امن برای حیات وحش

▫️نگهداری از حیوانات وحشی در منازل در سال‌های اخیر افزایش یافته است. هر چند آمار روشنی از این پدیده در دست نیست اما شواهد نشان می‌دهد که انواع و اقسام حیوانات وحشی در فضاهای مجازی و یا در بازارهای غیرمجاز به عنوان حیوانات خانگی عرضه می‌شوند. از توله شیر گرفته تا مار پیتون و سمندر، سنجاب ایرانی، میمون رزوس، انواع پرنده مانند شاهین، بحری، هوبره و بالابان، انواع شاهین، انواع بی‌مهرگان، انواع خزندگان مانند لاک پشت‌های بومی و غیربومی، انواع مارها و ایگواناها جزو بیشترین گونه‌های وحشی هستند که به صورت غیرقانونی خرید و فروش و نگهداری می‌شوند.

▫️قاچاق گونه‌های حیات وحش به یکی از بزرگترین تهدیدها برای تنوع زیستی کشور بدل شده است و تبلیغات در فضای مجازی با افزایش تقاضا و به‌دنبال آن افزایش عرضه و ترغیب مردم به نگهداری حیات وحش در منازل، این پدیده ناصواب را ترویج کرده است.

▫️تمامی گونه‌های جانوری وحشی موجود در طبیعت اعم از گونه بومی و غیربومی، در رسته‌ حیوانات وحشی قرار دارند و «قاچاق حیات وحش» بعد از قاچاق سلاح و مواد مخدر یکی از پرسودترین انواع قاچاق در دنیا به شمار می‌رود.

▫️قاچاقچیان حیات‌وحش به‌دلیل نا‌آگاهی مردم این قبیل حیوانات را قاچاق می‌کنند و به فروش می‌رسانند. درباره گونه‌های بومی نیز، بهار و تابستان فصول پررونق سوداگران حیات وحش است. در طول این فصول، بیشتر آگهی‌های آنلاین در شبکه های مجازی به چشم می‌خورد.

▫️فروش همه گونه‌های حیات وحش در ایران غیرقانونی است. نگهداری، خریدوفروش، جابه‌جایی و نگهداری حیوانات حیات‌وحش و اجزای بدن مرده حیات‌وحش مانند تاکسیدرمی، شاخ، گوشت، پوست، سم و پنجه آن‌ها هم غیرقانونی است. بررسی‌ها بیانگر این است که ۲۵ درصد از گونه‌های آگهی شده برای فروش، در فهرست کنوانسیون بین‌المللی تجارت گونه‌های جانوری و گیاهی وحشی در حال انقراض (سایتیس) به عنوان گونه‌های ممنوعه در تجارت بین‌المللی مشخص شده‌اند.

▫️براساس نتایج بررسی مراکز پژوهشی همچون مرکز پژوهش‌های مجلس، مهمترین دلایل قاچاق حیات وحش در کشور عبارتند از نیاز مالی، بیکاری، سرگرمی و لذت‌جویی، اظهار تفاخر و تمکن مالی، دلالی حیوانات زنده و محصولات حیات وحش، باورهای خرافی و ناآگاهی از عواقب قاچاق حیات وحش.

▫️ناآگاهی عمومی یکی از مهمترین عوامل قاچاق حیات وحش است. در کنار مقابله قانونی با متخلفان، باید ساز‌وکارهای اطلاع‌رسانی و آموزشی جدیدی برای افزایش دانش محیط زیستی در سطح عمومی تدوین و اجرا کنیم. این کار می‌تواند میزان تقاضا برای خرید گونه‌های حیات وحش را کاهش دهد و در نتیجه به کاهش «توله‌کشی‌ها» منجر شود.

▫️به عنوان یک مثال عینی، نگهداری سنجاب ایرانی در منزل باعث کاهش جمعیت این گونه و در وسعت گسترده‌تر منجر به نابودی جنگل‌های زاگرس در کشورمان می‌شود. با کمال تاسف سودجویان گاهی برای زنده‌گیری سنجاب، اقدام به آتش‌زدن یا قطع درختان جنگلی می‌کنند، درحالی‌که سنجاب با جمع‌آوری دانه‌ها به بقای جنگل و زادآوری درختان جنگلی کمک می‌کند.

▫️بدون تردید آگاهی جوامع محلی و مردم موجب می‌شود که هم از زنده‌گیری این موجودات از زیستگاهشان جلوگیری شود و هم مردم آگاهانه از خرید این جانوران و نگهداری آنها در خانه خودداری کنند. ما در سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان متولی حفظ تنوع زیستی کشور سه اقدام اصلی را در پیش خواهیم گرفت:

1️⃣ ما تلاش می‌کنیم در تعامل با سایر نهادهای نظارتی و انتظامی از سازوکارهای قانونی مقابله با این جرم آشکار و مجازات متخلفان استفاده کنیم. افزایش سطح همکاری میان سازمان حفاظت محیط زیست و ستاد مرکزی قاچاق کالا و ارز و استفاده از ظرفیت‌های بین‌المللی بخشی از این اقدامات خواهد بود.

2️⃣ به‌روز‌رسانی قوانین و مقررات مرتبط با قاچاق حیات وحش یکی دیگر از اقدامات بخش حقوقی سازمان خواهد بود که پس از مشورت با فعالان این حوزه و نهادهای پژوهشی و دانشگاهی نهایی می‌شود.

3️⃣‌ اما یکی از مهمترین اقدامات برای تحقق «قلمروی‌ امن» حیات وحش، اقدامات ایجابی و پویش‌های اجتماعی است که باید از طریق ایجاد شبکه همکاری با سازمان‌های مردم نهاد دنبال کنیم.

▫️از همه فعالان محیط‌زیست، حفاظت‌گران، محیط‌بانان، پژوهشگران، حقوقدانان، کارشناسان زبده سازمان در ستاد و ادارات کل استان‌ها و سایر دلسوزان دعوت می کنم که پیشنهادهایشان را درباره سه اقدام بالا با ما در میان بگذارند.

@payeshemohitzist
کانال خانم دکتر انصاری
ریاست سازمان حفاظت محیط زیست

--------------------------------
گروه تنوع زیستی ایران
@Iranbio_ir
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
پیاده روی خانوادگی فلامینگوها :)
✳️تصویری از قوچ و میش های ارمنی در حاشیه سرشماری زمستانه وحوش منطقه حفاظت شده شرا شهرستان همدان


🔹منطقه حفاظت شده شرا، با وسعت ۱۰ هزار و ۷۳۴ هکتار در ۴۵ کیلومتری شرق همدان قرار گرفته و از سال ۱۳۹۸ به عنوان منطقه حفاظت شده ارتقای سطح یافته است.

🔹این منطقه با سیمای کوهستانی و تپه ماهوری، به لحاظ طبیعت بکر، پوشش گیاهی مناسب و سیمای طبیعی از زیستگاه های اصلی قوچ و میش ارمنی استان همدان محسوب می شود.

@doenews

---------------------------
گروه تنوع زیستی ایران
@Iranbio_ir
نگاهی به اصول و کاربردهای بیومیمیکری در معماری و طراحی صنعتی و چگونگی الهام گرفتن از طبیعت برای حل مسائل پیچیده انسانی

رازهای طبیعت روی میز طراحی

🔺|پیام ما| همه ما می‌خواهیم ساختمان‌هایمان را کارآمدتر و قابل‌اعتمادتر کنیم. روش‌های ابداعی و مصنوعی برای این‌کار فراوانند، اما فرگشت موجودات زنده برای بسیاری از مشکلات ما، پاسخ‌های جالبی دارد. برخی حیوانات و گیاهان با تغییر رنگ یا فیلتر کردن گازهای مضر، بدن خود را با شرایط محیطی مانند نور، دما و کیفیت هوا سازگار می‌کنند.

🔺اقداماتی که می‌توانند برای ما انسان‌ها هم به‌کار گرفته شوند. حالا شاخه‌ای از تحقیقات علمی که به‌نام «بیومیمیکری» (biomimicry) شناخته می‌شود، با الگوبرداری از این راه‌های طبیعی و تطبیقشان با شرایط زندگی انسانی، آنها را در طراحی و مهندسی به‌کار می‌گیرد.

گزارش کامل را در سایت «پیام ما» بخوانید.

#الودگی_هوا #فناوری #محیط_زیست #پیام_ما
-------------------------------
گروه تنوع زیستی ایران
@Iranbio_ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
و این قوهای فریادکش
(Whooper Swan)

زیبا و مظلوم اما با وقار!
زیستگاه محدود و معدود!
غذا کم!
تهدید فراوان!
بیایید با هم از دیدن و تماشای پرندگان لذت ببریم!
پرندگان به ویژه پرندگان آبزی بیشتر از گذشته نیازمند حمایت هستند!
تالاب‌ انزلی، پناهگاه حیات وحش

سلکه، دی ماه ۱۴۰۳
#عباس_عاشوری

-------------------------------
گروه تنوع زیستی ایران
@Iranbio_ir
شب یوز آسیایی

شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳
------------------------------------
گروه تنوع زیستی ایران
@Iranbio_ir
 سرشماری پرنده میش‌مرغ در شمال غرب کشور انجام شد.

🔸معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی گفت: برنامه سرشماری پرنده میش‌مرغ با حضور گسترده کارشناسان و متخصصان از ادارات حفاظت محیط‌زیست شهرستان‌های بوکان، مهاباد، میاندوآب و چهاربرج، کارشناسان اعزامی از سازمان حفاظت محیط‌زیست، و محیط‌بانان و کارشناسان استان‌های آذربایجان شرقی و کردستان، به مدت دو روز در سه استان آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و کردستان اجرا شد.

🔸علیرضا سید قریشی افزود: این برنامه با هدف پایش و بررسی تمامی زیستگاه‌های مستعد حضور پرنده میش‌مرغ در شمال غرب کشور انجام شد. در کنار نیروهای سازمان حفاظت محیط‌زیست، اساتید و دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی و همچنین افراد متخصص و متبحر در حوزه پرنده‌شناسی نیز در این برنامه مشارکت داشتند.

🔸قریشی با اشاره به اهمیت این سرشماری اظهار داشت: در این برنامه دو روزه، ۱۹ بال پرنده میش‌مرغ در زیستگاه‌های شهرستان بوکان مشاهده و سرشماری شده است.
وی گفت: سرشماری میش مرغ نقش مهمی در شناسایی وضعیت جمعیت این گونه ارزشمند و برنامه‌ریزی برای حفاظت از زیستگاه‌های آن ایفا خواهد کرد.

🔸شایان ذکر است میش مرغ پرنده ای بسیار زیبا بوده که سنگین وزن ترین پرنده قابل پروازی در دنیا محسوب می شود که در گذشته پراکنش خوبی در محدوده زیستگاه های شمال غرب کشور داشته است لکن دلیل مختلفی که از مهمترین آنها تخریب و کاهش کیفیت زیستگاه می باشد باعث شده تا جمعیت این گونه به شدت کاهش یابد.

https://s8.uupload.ir/files/img_20250111_105826_598_e5p2.jpg

----‐---------------------------
گروه تنوع زیستی ایران
@Iranbio_ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
پلیکان های مهاجر

🔸 بررسی‌ها نشان می‌دهد تقریبا همه جمعیت جوجه آور پلیکان های سفید در آسیا و اروپا برای زمستان گذرانی به آفریقا مهاجرت می‌کنند. اما این جمعیت امسال تا این زمان در تالاب‌ انزلی - پناهگاه حیات وحش سلکه مانده اند.

🔸یک فرد پلیکان خاکستری نابالغ هم در پشت این جمعیت می بینید. از دیدن و مشاهده پرندگان لذت ببریم، آرامش روح و روان ارمغان آن است.

دی ماه ۱۴۰۳- تالاب‌ انزلی- پناهگاه حیات وحش سلکه

#عباس_عاشوری

--------------------------
گروه تنوع زیستی ایران
@Iranbio_ir
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
صبحت های دکتر باقر نظامی (پژوهشگر حیات وحش) در شب یوز آسیایی

---------------------------------------
گروه تنوع زیستی ایران
@Iranbio_ir
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
صبحت های دکتر سعید یوسف پور (مدیر کل محیط زیست استان سمنان) در شب یوز آسیایی

---------------------------------------
گروه تنوع زیستی ایران
@Iranbio_ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
صبحت های دکتر رضا شکاریان (مدیر کل محیط زیست استان خراسان شمالی) در شب یوز آسیایی

---------------------------------------
گروه تنوع زیستی ایران
@Iranbio_ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
صبحت های دکتر حمید ظهرابی (معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست) در شب یوز آسیایی

---------------------------------------
گروه تنوع زیستی ایران
@Iranbio_ir
📣 گام‌های اول پرنده‌نگری
مجموعه کارگاه‌های حضوری آشنایی با پرنده‌نگری
در این کارگاه ۴ جلسه‌ای، با مهارت‌های مقدماتی پرنده‌نگری آشنا می‌شویم. چه ابزاری برای پرنده‌نگری مناسب است؟ چگونه پرندگان را شناسایی و ثبت کنیم؟ چطور رفتارشان را تحلیل کنیم؟ و در نهایت چطور از پرندگان عکاسی کنیم؟

💰هزینه ثبت‌نام در مجموعه چهار جلسه‌ای:

▫️برای اعضای باشگاه: ۹۶۰،۰۰۰ تومان
▫️برای سایر همراهان گرامی: ۱،۲۰۰،۰۰۰ تومان
* اعضای سطح دو (فعال) باشگاه، می‌توانند در دو جلسه از این کارگا‌ه‌ها به عنوان هدیه‌ی عضویت شرکت کنند.

📍مکان: تهران، خیابان ولیعصر، ٢٠ متر بالاتر از میدان ولیعصر، سمت راست، کوچه ملایی، پلاک ١٨، طبقه همکف، موسسه‌ی ارسباران

امکان ثبت‌نام به صورت تک جلسه برای هر کارگاه نیز وجود دارد.
برای ثبت‌ نام و اطلاعات بیشتر با @Mot_Hakimi در ارتباط باشید.

---------------------------
گروه تنوع زیستی ایران
@Iranbio_ir
 
تشریح عوامل اصلی و اینفوگراف خشکیدگی تالابهای کشور در پیوند با خبرگزاری همشهری آنلاین

این دست عوامل تاثیرگذار عبارتند از:

۱- خشکسالی و تغییر اقلیم: تشدید و طولانی شدن دوره های خشکسالی و تغییر برخی فاکتورهای اقلیمی نظیر کاهش میزان بارش، تغییر رژیم بارش، افزایش دما، کاهش ابرناکی، کاهش رطوبت نسبی، افزایش تبخیر سطحی و ...

۲- تخریب پوشش گیاهی: تحلیل عرصه های جنگلی و مرتعی در بالادست تالابها، تغییر میکرو کلیمای منطقه، تشدید فرسایش، افزایش رسوب گذاری در تالاب، کاهش حجم مخزن تالابها، کاهش ظرفیت نگهداشت سیلابها و روانابها

۳- کاهش بارندگی و آتش سوزی: تبعات کاهش بارندگی و نحوه اثرگذاری آن بر خشکیدگی تالابها به خوبی روشن است. حریق در تالابها نیز فرصتی است برای برخی سودجویان که نسبت به تصرف و تغییر کاربری عرصه های تالابی اقدام کنند‌. آتش سوزی در پهنه های تالابی همزمان باعث تحلیل پوشش گیاهی بومی تالاب خواهد شد و به تدریج با تغییر کاربری اراضی تالابی شاهد توسعه کشاورزی در پیرامون تالابها و تشدید رقابت بین مصارف کشاورزی و تالابها برای تصاحب آب خواهیم بود.

۴- حفر چاه های غیر مجاز: زمینه تشدید بهره برداری بی رویه از سفره های آب زیر زمینی و به تبع آن افت سطح آبخوان ها و تشدید نرخ فرونشست و فروچاله ها و متعاقباً احیای تالابها را با دشواری بیشتری مواجه می نماید.

۵- ورود پساب ها به تالاب: باعث تشدید تغذیه گرایی و نیتریفیکاسیون در تالابها شده و توسعه غیر اصولی پوشش گیاهی در بستر تالاب و رقابت برای مصرف آب را بهمراه خواهد داشت.

۶- تخصیص نیافتن حقابه: نادیده گرفتن حقابه تالابها در برنامه ریزی توسعه و برنامه منابع و مصارف حوضه های آبریز و تحمیل و جبران تمام فشار ناشی از خشکسالی به تالابها از جمله عوامل کلیدی تاثیرگذار در خشکیدگی تالابها است.

پ.ن: در خاتمه لازم به ذکر است که تعداد و وسعت تالاب های کشور در صورت شناسایی و ثبت تالابهای جدید و احتساب تالاب های انسان ساخت، به بیش از ۲۲۵ مورد و ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار، خواهد رسید.

https://media.hamshahrionline.ir/d/2025/01/12/4/5124754.jpg?ts=1736690480000

#علی_ارواحی
-----------------------------------
گروه تنوع زیستی ایران
@Iranbio_ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
فراخوان ارسال مدارک به نخستین جشنواره مردمی #درختکار_نمونه تا ۲۹ دیماه تمدید شد.

🎁 اهدا جوایز همزمان با هفته ملی هوای پاک
🔹 ۳ کمک هزینه ۱۰۰ میلیون تومانی برای کاشت و نگهداری
🔹 اعطا لوح تقدیر و تندیس
🔹 معرفی به نهادهای مرتبط، برای جلب حمایت

📝 برای دریافت فرم ثبت نام به این آیدی در تلگرام پیام دهید
https://www.group-telegram.com/roostagol1397
اطلاعات بیشتر
09120601467

🔻 قرار سبز،
جایی برای کنار هم بودن و فعالیت های مثبت اجتماعی

-------------------------------------
گروه تنوع زیستی ایران
@Iranbio_ir
2025/01/15 03:23:33
Back to Top
HTML Embed Code: