Telegram Group Search
#پروژه_های_آینده_ناسا
🔅 قسمت سوم

⚜️ پانچ | PUNCH

🔘پانچ که کوتاه شده‌ی "Polarimeter to Unify the Corona and Heliosphere" یا "قطبش‌سنجی برای اتحاد تاج خورشید و هلیوسفر" مجموعه‌ای 4 ماهواره‌ی کوچک است که در مدار پایینی زمین مستقر شده و وظیفه رصد سه‌بعدی تاج خورشید، تصویربرداری، مطالعه بادهای خورشیدی و اثرات آن روی منظومه شمسی به خصوص زمین را عهده دارد.

🖊آرمین طالب منوچهری

@sbu_astronomy🪐
یلداتون مبارک🍉💫
<unknown>
یلداتون مبارک

یلدا از دیدگاه نجوم 💫
همراه شعر📄

📝گوینده و نویسنده: مهدی خسروی.

تولید شده توسط کانون نجوم شهید بهشتی

@sbu_astronomy🪐
سلام به دانشجوهای عزیز بهشتی
امیدواریم حال دلتون خوب باشه ❤️

ما اعضای کانون محیط زیست دانشگاه شهید بهشتی، مدتی هست در نشریهٔ "زمین ما🌍🌱" داریم از مسائل روز محیط‌زیستی که این روزا همه‌مون باهاشون مواجه هستیم، می‌نویسیم

همهٔ شما و به‌خصوص دانشجوهای خوابگاهی، می‌دونید که سگ‌ها و گربه‌هایی توی محیط خوابگاه و دانشگاه زندگی می‌کنن که تعدادشون کم هم نیست و گاهی اذیت میشن و هرازگاهی هم باعث ترس و اذیت و آزار دانشجوها می‌شن...
دغدغهٔ نشریهٔ زمین ما با بیشتر شدن این مشکلات، بررسی این موضوع به صورت علمی و منطقی هست که اصلا راهکار درست چیه؟
ما اینجاییم تا دیدگاه دانشجوها را راجع‌به این مسئله رو بدونیم
که چرا مخالف
و یا موافقِ بودن، غذا دادن و حمایت کردن از این حیوانات هستن؟
در شمارهٔ هفتم نشریه زمین ما هم دونفر از بچه‌ها این مسئله رو شرح دادن؛ دوست داریم نظر شما رو راجع به این نوشته بدونیم چون قراره که مطالب ادامه پیدا بکنه....

بدون شما از پس این کار بر نمیایم:)
پس با ما در ارتباط باشید و نظراتتون رو بهمون بگید که
ما می‌خوایم به محیط زیست و حیوانات دانشگاهمون کمک کنیم😍🐶

راه ارتباطی شما با ما:
@gandom_40
🛰کاوشگر ناسا به نزدیک‌ترین فاصله از خورشید رسید

☀️کاوشگر خورشیدی «پارکر» ناسا در تلاش برای ثبت رکورد نزدیک‌ترین فاصله به خورشید، وارد جو بیرونی این ستاره شده است. این کاوشگر در حالی که دمای ۱۴۰۰ درجه سانتی‌گراد و تابش شدید را تحمل می‌کند، در حال انجام سریع‌ترین حرکت یک جسم ساخته دست بشر در ساعت است: ۴۳۰،۰۰۰ مایل بر ساعت.

این مأموریت که در سال ۲۰۱۸ آغاز شد، تاکنون ۲۱ بار از کنار خورشید عبور کرده است. اما فاصله روز کریسمس رکوردی جدید به‌جا می‌گذارد و کاوشگر تا فاصله ۶.۲ میلیون کیلومتری سطح خورشید نزدیک می‌کند.

💫کاوشگر پارکر که با سپری از جنس کامپوزیت کربن به ضخامت ۱۱.۵ سانتی‌متر محافظت می‌شود، اطلاعات ارزشمندی درباره نحوه عملکرد خورشید جمع‌آوری می‌کند. دانشمندان ناسا امیدوارند این مأموریت به درک بهتر از جو خورشید و تعاملات آن با منظومه شمسی کمک کند.

🖊ستاره رحمانی

@sbu_astronomy 🪐
١٠ سال رصد سیارات خارجی منظومهٔ شمسی توسط تلسکوپ فضایی هابل

از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۴، هابل در برنامه‌ای به نام "میراث جو سیارات خارجی" به اختصار OPAL به مطالعهٔ سیارات خارجی پرداخته‌است تا مشاهدات طولانی‌مدتی از مشتری، زحل، اورانوس و نپتون انجام داده و به درک پویایی و تکامل اتمسفر آن‌ها کمک کند.

این چهار سیاره دارای اتمسفری عمیق و بدون سطح جامد هستند. جو متلاطم آن‌ها دارای سیستم‌های آب‌و‌هوایی منحصر به فردی است و هر یک دارای فصل‌هایی هستند که سال‌ها طول می‌کشد تا به دور خورشید بچرخند. این چهار دنیای شگفت‌انگیز به‌عنوان نمایندگانی برای درک آب‌و‌هوا و اقلیم سیارات مشابه در حال گردش به دور ستاره‌های دیگر عمل می‌کنند.

برنامهٔ OPAL هابل به‌طور منظم هر ساله زمانی که سیارات به زمین نزدیک‌تر هستند، که به آن "opposition" گفته می‌شود، از این سیارات بازدید کرده‌است. این کار باعث ایجاد یک آرشیو بزرگ از داده‌ها شده که به کشفیات شگفت‌انگیزی منجر شده‌است.

🖊فاطمه هاشمی‌نسب
منبع

بخش اول
#هابل

@sbu_astronomy🪐
مشتری

باندهای ابری مشتری نمایی همیشه در حال تغییر از اشکال و رنگ‌ها را ارائه می‌دهند. همیشه آب‌و‌هوای طوفانی در مشتری وجود دارد: گردبادها (cyclones and anticyclones)، shear winds و بزرگ‌ترین طوفان در منظومهٔ شمسی، لکهٔ سرخ بزرگ (GRS)، که با توجه به رصد هابل در حال کاهش اندازه است، اما هنوز به اندازه‌ای بزرگ است که می‌تواند زمین را ببلعد. جو مشتری عمدتاً با ابرهای کریستالی یخ آمونیاکی پوشیده شده‌است که بر روی جوی به عمق ده‌ها هزار مایل قرار دارد.

داده‌های OPAL به تازگی اندازه‌گیری کردند که چگونه بیضی‌هایی با نام oval، که تنها در طول موج‌های فرابنفش قابل مشاهده‌اند، در "پوشش‌های قطبی" مه استراتوسفری ظاهر می‌شوند.

برخلاف زمین (با انحراف محوری ۲۳.۵)، محور مشتری تنها سه درجه مایل است. تغییرات فصلی قابل‌انتظار نیست مگر اینکه فاصلهٔ مشتری از خورشید در طول مدار ۱۲ ساله‌اش حدود ۶۴ میلیون کیلومتر تغییر کند. یافته‌های OPAL همچنین از مأموریت Juice درباره زیست‌پذیری قمرهای اقیانوس‌دار مشتری حمایت می‌کند.


🖊فاطمه هاشمی‌نسب

منبع

بخش اول
#هابل
@sbu_astronomy🪐
کانون نجوم دانشگاه شهید بهشتی
١٠ سال رصد سیارات خارجی منظومهٔ شمسی توسط تلسکوپ فضایی هابل از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۴، هابل در برنامه‌ای به نام "میراث جو سیارات خارجی" به اختصار OPAL به مطالعهٔ سیارات خارجی پرداخته‌است تا مشاهدات طولانی‌مدتی از مشتری، زحل، اورانوس و نپتون انجام داده و به درک…
زحل
بیش از ۲۹ سال طول می‌کشد تا زحل به دور خورشید بچرخد، بنابراین OPAL آن را برای حدود یک چهارم سال زحلی دنبال کرده‌است. انحراف محور زحل ۲۶.۷ درجه است و تغییرات فصلی عمیق‌تری را نسبت به مشتری تجربه می‌کند. فصل‌های زحلی تقریباً هفت سال طول می‌کشند. هابل می‌تواند سیستم حلقه‌ای را از زاویه‌ای مایل تقریباً ۳۰ درجه‌ای و لبهٔ حلقه‌ها مشاهده کند. در این حالت، حلقه‌ها تقریباً ناپدید می‌شوند زیرا نسبتاً نازک هستند. این اتفاق مجددا در سال ۲۰۲۵ اتفاق خواهد افتاد.
برنامهٔ OPAL تغییرات رنگ جو زحل را نشان‌ می‌دهد که ممکن است ناشی از تغییر ارتفاع ابرها و بادها باشد. رنگ متغیر ابتدا توسط مدارگرد کاسینی شناسایی شد. تغییرات مشاهده‌شده اندک هستند زیرا OPAL تنها بخشی از یک سال زحلی را پوشش داده‌است و تغییرات عمده زمانی اتفاق می‌افتد که زحل به فصل بعدی وارد شود.
در حلقه‌های زحل پدیده‌‌ای به نام "Spoke" وجود دارد که در سطح حلقه‌ها مشاهده شده‌است. این لکه‌ها اولین بار در داده‌های OPAL در سال ۲۰۲۱ ظاهر شد و نظارت بلندمدت نشان می‌دهد که هم تعداد و هم کنتراست آنها با فصل‌های زحل تغییر می‌کند.
منبع
🖊فاطمه هاشمی نسب
#هابل
@sbu_astronomy
انجمن علمی دانشجویی نجوم دانشگاه الزهرا به همکاری مجله نجوم و گنبد مینا برگزار می‌نماید:

☆ماهگرد چهاردهم☆
گردهمایی منجمین آماتور و علاقه‌مندان نجوم
"این سمینار به منظور ایجاد محفلی صمیمانه برای منجمین آماتور و علاقه مندان این زمینه، جهت بررسی رویداد های نجومی،تعامل و اشتراک گذاری اطلاعات و توانایی های خود در زمینه نجوم و رصد آسمان و گپ و گفت های علمی بین شرکت کنندگان برگزار می گردد."

•از زمین تخت تا زمین کروی
(مهتاب نوش آبادی)

•کیهان با طعم تمشک
(آرش دانش)

•جام دار جوان
(هانیه کیایی)

•زینگ زنگ
(هانیه الماسی و امیرمحمد یاوری)

•انفجار، زمان، زندگی
(حانیه جزیری و بنیتا لحنی)

۴شنبه ۲۶ دی  ۱۴۰۳
ساعت ۱۸الی ۲۰

🧭منطقه فرهنگی و گردشگری عباس آباد، پارک آب و آتش، آسمان نمای گنبد مینا
ورود برای همه علاقه مندان آزاد است.
ظرفیت محدود.

◇جهت ثبت نام(حضوری) از این لینک اقدام کنید.◇
◇جهت ثبت نام(مجازی) از این لینک اقدام کنید.◇

ارتباط با ادمین ماهگرد:
🆔@mahgard_admin
#دانشگاه_الزهرا #انجمن_نجوم #انجمن_نجوم_دانشگاه_الزهرا #مجله_نجوم #گنبد_مینا
کانون نجوم دانشگاه شهید بهشتی
١٠ سال رصد سیارات خارجی منظومهٔ شمسی توسط تلسکوپ فضایی هابل از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۴، هابل در برنامه‌ای به نام "میراث جو سیارات خارجی" به اختصار OPAL به مطالعهٔ سیارات خارجی پرداخته‌است تا مشاهدات طولانی‌مدتی از مشتری، زحل، اورانوس و نپتون انجام داده و به درک…
اورانوس

سیارهٔ اورانوس بسیار متمایل است به طوری که محور چرخش آن تقریباً در صفحهٔ استوای سیاره قرار دارد. این وضعیت باعث می‌شود که سیاره تغییرات فصلی رادیکالی را در طول سفر ۸۴ ساله‌اش به دور خورشید تجربه کند. نتیجهٔ این مایل بودن سیاره این است که بخشی از یک نیم‌کره به مدت زمان‌های طولانی، تا ۴۲ سال، کاملاً بدون نور خورشید می‌ماند. برنامهٔ OPAL در حال حاضر قطب شمال را که به سمت خورشید متمایل شده، زیر نظر دارد.

در OPAL، تلسکوپ هابل برای اولین بار اورانوس را پس از اعتدال بهاری تصویر برداری کرد؛ زمانی که خورشید آخرین بار مستقیماً بر استوای سیاره تابید. هابل همچنین توانست چندین طوفان را با ابرهای بلور یخ متان که در عرض‌های جغرافیایی میانهٔ شمالی ظاهر می‌شوند، شناسایی کند.

قطب شمال اورانوس اکنون دارای مه‌ فتوشیمیایی ضخیمی شده‌است و چندین طوفان کوچک در نزدیکی لبهٔ مرز آن وجود دارد. هابل اندازهٔ کلاهک قطب شمال را زیر نظر دارد و می‌گوید این کلاهک سال به سال روشن‌تر می‌شود و با نزدیک شدن به انقلاب تابستانی شمالی در سال ۲۰۲۸، به طور مستقیم به سمت زمین قرار گیرد.

🖊فاطمه هاشمی نسب
منبع
اعتبار تصویر: NASA/ESA/HST
#هابل
کانون نجوم دانشگاه شهید بهشتی
١٠ سال رصد سیارات خارجی منظومهٔ شمسی توسط تلسکوپ فضایی هابل از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۴، هابل در برنامه‌ای به نام "میراث جو سیارات خارجی" به اختصار OPAL به مطالعهٔ سیارات خارجی پرداخته‌است تا مشاهدات طولانی‌مدتی از مشتری، زحل، اورانوس و نپتون انجام داده و به درک…
نپتون

زمانی که فضاپیمای وویجر ۲ در سال ۱۹۸۹ از کنار نپتون عبور کرد، ستاره‌شناسان با یک لکهٔ تاریک بزرگ به اندازهٔ اقیانوس اطلس در جو آن مواجه شدند. آیا این لکه مانند لکهٔ سرخ بزرگ مشتری پایدار است؟ این سوال تا زمانی که هابل در سال ۱۹۹۴ نشان داد چنین طوفان‌های تیره‌ای گذرا هستند، بی‌پاسخ ماند؛ طوفان‌هایی که در مدت دو تا شش سال ظاهر و سپس ناپدید می‌شوند. در طول برنامهٔ OPAL، هابل پایان یکی از لکه‌های تاریک و چرخهٔ کامل زندگی یک لکهٔ دیگر را مشاهده کرد - هر دو به سمت استوا مهاجرت کرده و سپس محو شدند.

مشاهدات هابل ارتباطی بین تغییرات فراوانی ابرهای نپتون و چرخهٔ ۱۱ ساله خورشیدی کشف کرد. نپتون دورترین سیارهٔ بزرگ در منظومهٔ شمسی ماست و تنها حدود ۰.۱ درصد از شدت نوری که زمین دریافت می‌کند، به آن می‌رسد؛ با این حال، به نظر می‌رسد آب‌و‌هوای ابری جهانی نپتون تحت تأثیر فعالیت‌های خورشیدی قرار دارد. آیا چهار فصل سیاره (که هر یک تقریباً ۴۰ سال طول می‌کشد) نیز نقشی ایفا می‌کنند؟ ممکن است اگر برنامه OPAL تا سال ۲۱۷۹ بر روی هابل ادامه یابد به این موضوع پی ببریم!

🖊فاطمه هاشمی نسب
منبع
منبع تصویر
@sbu_astronomy🪐
#هابل
📡 مریخ در کمترین فاصله به زمین: ۲۷ دی را از دست ندهید!

🛸 کمیته آماتوری انجمن ‎نجوم ایران: در شامگاه پنج‌شنبه ۲۷ دی، سیاره ‎مریخ به وضعیت مقابله قرار دارد و به نزدیکترین فاصله خود با ‎زمین می‌رسد و در کنار آن سیاره‌های زحل، زهره و مشتری قابل مشاهده خواهند بود.

🖋 ارسالی: امیرعلی شجاعی

@sbu_astronomy🪐
🛸سفر در زمان

🌒داستان ماه‌گرفتگی کریستف کلمب و بومیان آمریکا

کریستف کلمب در جریان سفری‌به همراه خدمه‌اش در جزیرهٔ جامائیکا گرفتار شده بود. کشتی‌های آن‌ها به‌دلیل آسیب‌های شدید دیگر قادر به حرکت نبود. بومیان جزیره ابتدا به او و خدمه‌اش غذا و کمک ارائه دادند، اما پس از چند ماه، به‌دلیل رفتار ناپسند برخی از خدمه، بومیان از کمک به آن‌ها خودداری کردند.
بدون غذای کافی، کلمب و همراهانش در وضعیت خطرناکی قرار داشتند. در این شرایط، کلمب به دانش نجومی خود متوسل شد. او از طریق تقویمی که به همراه داشت متوجه شد که قرار است در 29 فوریه 1504 یک ماه‌گرفتگی رخ دهد.
کلمب تصمیم گرفت از این پدیدهٔ طبیعی برای ترساندن بومیان و ترغیب آن‌ها به همکاریِ مجدد استفاده کند. او با رهبران بومی دیدار کرد و ادعا کرد که خدای او (خدای مسیحیت) از رفتار آن‌ها عصبانی است و نشانهٔ این خشم، ناپدید شدن ماه خواهد بود.
در روز موعود، ماه‌گرفتگیِ کامل رخ داد. بومیان ترسیدند و چهرهٔ اَبَرانسان به کریستف کلمب دادند.
در همان حال او به بومیان گفت که به او و یارانش غذا و سرپناه دهند تا عصبانیت خدا  آرام بگیرد و بومیان پذیرفتند.
(این واقعه در سال 1504 میلادی، در جریان سفر به دنیای جدید رخ داد)

🖊مهدی خسروی

منبع
+کتاب  (Columbus: the four voyages, 1492-1504)

#سفر_در_زمان

@sbu_astronomy🪐
🛸سفر در زمان

📰داستان یوهانس کپلر و مادرش
 
کپلر در سال 1609 نوشتن  کتابی به نام "Somnium" (رویا) را آغاز کرد. این کتاب درباره یک سفر خیالی به ماه بود (که بعدها به عنوان اولین داستان علمی-تخیلی شناخته شد).     
داستان درباره یک مادر جادوگر است که به کمک جادو پسرش را به ماه میفرستد.‌ برخی معتقدند که شخصیت زن در این داستان تا حدی از مادر کپلر الهام گرفته شده است.

🔍اما حقیقت ماجرا چه بود؟
یوهانس کپلر، ستاره‌شناس بزرگ آلمانی و بنیان‌گذار قوانین حرکت سیارات، در اواخر عمر خود با اتهام‌های جادوگری علیه مادرش، کاترینا کپلر، روبرو شد. این داستان به دوران اروپای قرون وسطی بازمی‌گردد که جادوگری به‌شدت با تعصبات مذهبی و اجتماعی مرتبط بود.
ماجرا از جایی شروع شد که یکی از همسایگان کاترینا او را متهم کرد که با جادوگری باعث بیماری و مرگ افرادی شده است. این اتهام‌ها در جامعه‌ای که تحت تأثیر محاکمه‌های جادوگری بود، به‌سرعت گسترش یافت.
کاترینا دستگیر شد و 14 ماه در زندان ماند. او در معرض شکنجه‌های شدید بود تا اعتراف کند که جادوگر است.
کپلر که در آن زمان به دلیل کارهای علمی‌اش مشهور شده بود، از نفوذ و دانش خود استفاده کرد تا از مادرش دفاع کند. او مدارک دقیق و منطقی ارائه داد و سرانجام موفق شد مادرش را از اعدام نجات دهد. با این حال، این تجربه تأثیر عمیقی بر کپلر گذاشت.

این ماجرا نشان می‌دهد که چگونه تعصبات و خرافات می‌توانست زندگی دانشمندان و خانواده‌هایشان را تحت تأثیر قرار دهد.


📖(کتاب "Somnium" پایه‌ای برای ژانر علمی-تخیلی بود، جایی که تخیل و علم با هم ترکیب شدند.)

📚منابع برای مطالعه بیشتر:
کتاب "Kepler’s Witch" نوشته James A. Connor
کتاب  Somnium

🖊مهدی خسروی

#سفر_در_زمان
@sbu_astronomy🪐
Forwarded from کانون‌های فرهنگی‌وهنری (𝑨𝒎𝒊𝒓𝒉𝒐𝒔𝒔𝒆𝒊𝒏 𝒔𝒉𝒂𝒉𝒗𝒆𝒓𝒅𝒊)
💠«دَوازدهُمیــن دوره جَشنــواره رویــش داخلـی دانشگاه شهید بهشتـــی برگزار می گردد.»

دوازدهمین دوره جشنواره رویش داخلی در زمینه فرهنگی ، هنری ، ادبی ،اجتماعی و مذهبی برگزار می گردد.

🔰بخش های قابل شرکت جشنواره:

•شعر
•نمایشنامه،فیلمنامه،متن پادکست
•دوبله،گویندگی و مجری گری
•صنایع دستی
•فیلم کوتاه،نماهنگ،مستند
•داستان
•موسیقی
•هنرهای تجسمی(خوشنویسی و گرافیک،طراحی و نقاشی)
•عکس
•تئاتر
•کارآفرینی،خلاقیت و نوآوری
•طرح، ایده،فعالیت در حوزه مسئولیت اجتماعی

جایزه ویژه هربخش  تندیس جشنواره و جایزه نقدی 4 میلیون تومان

جایزه ویژه اثربرگزیده از نگاه مخاطبان 7 میلیون تومان

‼️آخرین مهلت ارسال آثار30 بهمن

🔺افتتاحیه فضای نمایشگاهی 5 اسفند
🔻اختتامیه  جشنواره  8 اسفند


🌐ارسال آثار در وبسایت زیر:
kanoon.sbu.ac.ir

جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره 02129902665 و یا به آدرس تلگرامی @sbuadmin
 و یا با مدیر اجرایی جشنواره امیرحسین شاهوردی @lseparatel مراجعه فرمایید.


🔰کانال اطلاع رسانی کانون های دانشگاه شهید بهشتی
💠@kanoon_sbu
📣کانون خیریه نهال دانشگاه شهید بهشتی همزمان با جشنواره رویش برگزار می‌کند

لیگ PES شهید بهشتی
با هدف کمک به کودکان سرطانی


 
یک مسابقه هیجان‌انگیز از بازی PES برگزار می‌شه!  🔥
اگر فکر می‌کنی مهارت داری، این فرصت رو از دست نده! 

💸 چطور شرکت کنم؟ 
با پرداخت فقط ۸۸ هزارتومان ، توی این مسابقه ثبت‌نام کن و شانس خودت رو برای برنده شدن امتحان کن. 

🏅 جوایز: 
- جایزه نقدی برای نفرات برتر+ یادگاری از معاونت فرهنگی دانشگاه شهید بهشتی 

❤️ هدف ما: 
تمام سود حاصل از این مسابقه به کمک به کودکان سرطانی اختصاص داده می‌شه. 
بیا و با شرکت در این رویداد، سهمی در لبخند این کودکان داشته باش!  🌱

📅 زمان ثبت‌نام: 
از ۱ اسفند ماه تا ۵ اسفندماه

📌 مکان برگزاری: 
غرفه کانون خیریه،روبروی سلف مرکزی

⚜️جهت کسب اطلاعات بیشتر با روابط عمومی کانون خیریه نهال در ارتباط باشید

📬Telegram - Instagram
🏛️کانون های فرهنگی هنری شهید بهشتی
🟢 انجمن علمی-دانشجویی علوم تربیتی دانشگاه شهید بهشتی برگزار می‌کند:

🔶مجموعه «وبینار‌های یادگیری چگونه یادگرفتن» 

🔸وبینار اول: مقدمه‌ای بر یادگیری چگونه یادگرفتن

🔸با حضور دکتر مرتضی رضائی‌زاده، عضو هیئت علمی گروه علوم تربیتی دانشگاه شهید بهشتی

زمان:
سه‌شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳
ساعت ۲۱ تا ۲۲ 


📝جهت ثبت‌نام در وبینار به آی‌دی زیر در تلگرام پیام دهید:
@benyamin_molaei
(شرکت در وبینار رایگان است، اما ثبت‌نام الزامی می‌باشد)


🔗لینک ورود به جلسه:
https://event.alocom.co/class/beheshti/lh2l

کانال تلگرام انجمن
2025/02/22 06:07:46
Back to Top
HTML Embed Code: