group-telegram.com/kntu_Maghouse/1788
Last Update:
صد سال شعر چپ در وزندنیای نوروزی
شمارهی ۳۱ مجلهی وزندنیا با مروری تحلیلی بر صد سال شعر چپ در ایران منتشر شد
در این شماره، میتوانیم از استانهای تهران، آذربایجان غربی، چهارمحال و بختیاری، خراسان رضوی، زنجان، سمنان، فارس، کردستان، گیلان، هرمزگان، همدان و شاعران همزبان شعر بخوانیم.
در پروندهی اصلی این شماره نیز روزبه آقاجاری در مقالهای دربارهی چپ سیاسی و چپ ادبی به تبارشناسی شعر چپ فارسی پرداخته است.
زیبای چپ، عنوان مقالهای از سعید محمدحسنی است که به تعریف، طبقهبندی و بازتولید چپگرایی در شعر معاصر پرداخته.
میزگردی با حضور مشیت علایی، سایه اقتصادینیا و نیما صفار دربارهی فراز و فرودها و بسترهای نظری و تاریخی شعر چپ فارسی عنوان دیگری از مطالب این شماره است.
نیما چگونه از چپها گذر کرد عنوان یادداشت فریاد ناصری است.
بازگشت چپگرایی در شعر دههی هشتاد، مقالهای از شهریار خسروی است.
بخش بعدی پرونده به چپ و سرنوشت شاعران میپردازد که به ترتیب علیرضا نوری، علی مسعودینیا، صابر محمدی، آناهیتا رضایی، محمد مفتاحی، مهدی خطیبی، مسعود باستانی و سردار شمسآوری، مقالاتی درباره شاعران برجستهی چپگرا؛ مهدی اخوان ثالث، هوشنگ ابتهاج، رضا براهنی، احمد شاملو، سعید سلطانپور، جعفر کوشآبادی، سیاوش کسرایی و خسرو گلسرخی نگاشتهاند.
گفتوگو با کامیار عابدی دربارهی شعر چپگرا و تاریخ و تبار نظریه و نقد آن با مورد مطالعهی احسان طبری عنوان دیگری از مطالب این شماره است.
علی ثباتی در مقالهای با فحوای نقد و نظریهی شعر چپ فارسی، نگاهی داشته به آخرین اثر فریبرز رئیس دانا با عنوان گفتآمدهایی در شعر معاصر ایران.
تصویرهایی از شعر جنبش چریکی ایران در آیینهی چند جنگ ادبی عنوان مقالهایست که مهرداد رهسپار نوشته است.
علیرضا بهنام نیز در یادداشتی به ترجمهی شعر چپگرای جهان و تاثیر آن بر روند شعر اعتراضی ایران پرداخته است.
چپکوکها، عنوان مقالهای از حمید ناصحی است که به مواضع سیاسی چپگرا در جریان ترانهنویسی ایران پرداخته است.
در ادامهی این پرونده که با همکاری نشریه اینترنتی پراکسیس تهیه شده است امیر علی مالکی گرایش شعر چپگرا در شعر سدهی بیستو یک میلادی را بررسی کرده است.
اسلاوی ژیژک فیلسوف نامدار اسلونیایی در یادداشتی اختصاصی برای وزندنیا و نشریهی پراکسیس، با ذکر نمونهای از شعر الکساندر بلوک به بررسی نسبت شعر چپ و سیاست پرداخته است.
پایانبندی این شماره نیز گفتوگوی امیرعلی مالکی با جولیانا اسپا شاعر و منتقد مطرح امریکایی، در باب فلسفه و موقعیت شعر چپ در قرن حاضر است.
سرمقالهی این شماره نیز توسط پوریا سوری، با عنوان "از دندهی چپ" به رشتهی تحریر درآمده است.
شمارهی ۳۱ «وزن دنیا»، در ۳۰۰ صفحه و با قیمت ۲۹۰ هزار تومان از امروز در کتابفروشیها و کیوسکهای مطبوعاتی معتبر در دسترس مخاطبان شعر است و علاقهمندان میتوانند برای آگاهی از مراکز خرید مجله به آدرس اینستاگرام مجله با عنوان@vaznedonya مراجعه و یا از سایت مجله www.vaznedonya.ir و یا شمارهی ۰۹۰۰۱۹۰۶۰۸۰ کسب آگاهی کنند.
برای خرید مستقیم شمارهی ۳۱ هم میتوان از لینک زیر استفاده کرد:
https://podro.shop/vaznedonya
صاحبامتیاز و مدیرمسئول وزن دنیا پوریا سوری است و مجله زیر نظر شورای سردبیری شامل میترا فردوسی، صابر محمدی و پوریا سوری منتشر میشود.
@vaznedonya
BY خانه نشریات دانشجویی
Share with your friend now:
group-telegram.com/kntu_Maghouse/1788