Telegram Group Search
دوران پساکرونا: التهاب طولانی مدت SARS-CoV-2 به قلب آسیب می‌رساند

🦠حدود 65 میلیون نفر در سراسر جهان از عواقب حاد پس از کووید-۱۹ (PASC) رنج می برند که بسیاری از آن‌ها علائم قلبی عروقی (PASC-CVS) مانند درد قفسه سینه و تپش قلب را تجربه می‌کنند.🫀

نمونه خون از سه گروه
🔸افراد بهبودیافته
🔸افراد با PASC-CVS طولانی مدت
🔸افراد منفی SARS-CoV-2
نشان داد که افراد مبتلا به PASC-CVS دارای اثر خون مرتبط با التهاب هستند.

🔍سیتوکین های پیش‌التهابی سطح ردیابی در پلاسمای اهداکنندگان مبتلا به PASC-CVS، هجده‌ماه پس از عفونت با استفاده از فناوری نانو شناسایی شد. نکته مهم این است که این سیتوکین‌های سطح ردیابی، بر عملکرد کاردیومیوسیت‌های اولیه انسان تأثیر می‌گذارند.

💡پروتئومیک پلاسما این افراد همچنین سطوح بالاتری از پروتئین‌های مکمل و انعقادی را در مبتلایان به PASC-CVS نشان داد. نتایج تحقیقات دانشمندان حاکی از نقش التهاب مزمن در علائم PASC-CVS است.

📝مترجم: نگین قره‌خانی
✒️ویراستار: امیر‌محمد صالحی
📥منبع: Nature

✦⊱ آکـادمـے ژنـتیــڪ ایران
@Ir_Genetics_Academy ⊱✦
✍🏻 از ناتوانی در خواندن تا دریافت جایزه نوبل 🏆

👩🏻‍⚕️ معرفی کارول گریدر، زیست‌شناس برجسته که برنده جایزه نوبلشد.

🔍 برای اطلاعات بیش‌تر پست را مطالعه کنید.

┏━━━━━━ 
     🆔 @UIBiologists🌱💡 
┗━━━━━━
پاسخ های کوتاه به پرسش های اساسی.pdf
16.6 MB
📕پاسخ های کوتاه به پرسش های اساسی
✍🏻 استیون هاوکینگ

🗂 «پاسخ‌های کوتاه به پرسش‌های اساسی» اثری از استیون هاوکینگ، دانشمند و نابغه معاصر است. استیون در این کتاب به ده سوال اساسی در حوزه هستی‌ و کیهان و هوش بشری پاسخ داده‌است. 📑

💬 پاسخ‌های استیون به این پرسش‌ها عمیقاً ریشه در علم او دارند.
● پرسش‌هایی از قبیل: آیا خدایی هست؟ جهان هستی چگونه آغاز شد؟ آیا می‌توانیم آینده را پیشگویی کنیم؟ درون هر سیاهچاله چیست؟ آیا سفر در زمان امکان‌پذیر است؟ آیا در جهان هستی، حیات هوشمند دیگری نیز وجود دارد؟ آیا ما باید فضا را سکونت‌پذیر کنیم؟ آیا هوش مصنوعی از ما پیشی خواهد گرفت؟ و ...

بخشی از کتاب: 📃
«همگان از این که جهان هستی آغازی داشته خرسند نبودند. برای مثال، ارسطو از مشهورترین فلاسفهٔ یونان، بر این باور بود که جهان هستی از ازل بوده است...

✦⊱
آکـادمـے ژنـتیــڪ ایران
@Ir_Genetics_Academy ⊱✦
سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت:

💊 در حال حاضر آنفلوآنزا حدود ۳۰ درصد، RSV حدود ۹ درصد، راینو ویروس یا عامل سرماخوردگی حدود ۷ درصد و کرونا حدود ۲ درصد از عفونت‌های تنفسی در گردش در کشور هستند.


😷چگونه از ابتلا به بیماری‌جلوگیری کنیم؟

رعایت آداب بهداشتی، پرهیز از حضور سالمندان به ویژه افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای در محل‌های پرتراکم جمعیتی، استفاده از ماسک، شستشوی مداوم دست‌ها، ماندن در منزل در صورت وجود علائم بیماری و استفاده از دستمال در زمان سرفه و عطسه در پیشگیری از عفونت‌های تنفسی، بسیار تاثیرگذار هستند.


✦⊱ آکـادمـے ژنـتیــڪ ایران
@Ir_Genetics_Academy ⊱✦
📌استان‌هایی که شنبه ۲۲ دی ماه تعطیل شدند:


🔹استان تهران
🔹استان البرز
🔹استان خراسان جنوبی
🔹استان گلستان
🔹استان سمنان
🔹استان خراسان جنوبی
🔹استان آذربایجان‌شرقی
🔹استان‌های کرمانشاه و کردستان
🔹 استان مازندران
🔹استان قم
🔹استان قزوین
🔹استام خراسان رضوی
🔹استان زنجان
🔹استان اردبیل
🔹استان مرکزی
🔹 استان آذربایجان‌غربی
🔹استان خراسان شمالی
🔹استان همدان
🔹استان فارس

|منبع: شرق

✦⊱ آکـادمـے ژنـتیــڪ ایران
@Ir_Genetics_Academy ⊱✦
کلید پنهانِ توقف گرسنگی کاذب، کشف شد!

🫡دانشمندان به تازگی نورونی کشف کرده‌اند که ممکن است کلید توقف پرخوری باشد!

🍔نورون‌های گرسنگی از طریق ژن AGRP و نورون‌های سیری از طریق POMCکار می‌کنند، اما پژوهش‌های جدید نشان دادند که مدل‌های قبلی ناقص بوده‌اند.

🍜نورون‌های BNC2 سریعا به نشانه‌های غذایی پاسخ می‌دهند و گرسنگی را کاهش می‌دهند.
این نورون‌ها به‌منظور تعادل در مقابل نورون‌های گرسنگی عمل می‌کنند و می‌توانند باعث کاهش احساس گرسنگی شوند!!!

🤔با این یافته‌ها، ممکن است بتوانیم به درمان‌های مؤثری برای چاقی و اختلالات متابولیک دست یابیم.

🦾این کشف می‌تواند به درک بهتری از رفتارهای دیگر مثل خواب و نظافت هم منجر شود!


✍🏻نویسنده: فاطمه امینی پاشاکی
📥منبع:
Scitechdaily



✦⊱
آکـادمـے ژنـتیــڪ ایران
@Ir_Genetics_Academy ⊱✦
⭐️ دستاورد جدید دانشمندان با ارائه ابزاری تحول‌ساز در درمان بیماری‌های ژنتیکی، با ویرایش دقیق DNA، فعال‌سازی ژن‌های خاموش و سرکوب ژن‌های مضر، عملکردهای حیاتی را در یک سیستم واحد ترکیب کرده‌است.

🧬‌ این فناوری با ساده‌سازی درمان، در آزمایش‌های اولیه توانسته بیماری‌هایی چون ویلسون، دیابت نوع ۱ و آمیلوئیدوز را هدف قرار دهد و امید تازه‌ای برای درمان سرطان و اختلالات ژنتیکی نادر ایجاد کند.

⁉️ برای اطلاع از جزئیات این ابزار ویرایش ژنوم با قابلیت درمان همزمان چند بیماری ژنتیکی، این پست را مطالعه کنید.

┏━━━━━━ 
     🆔 @UIBiologists🌱💡 
┗━━━━━━
طرح اولیه اسپلایسوزوم

🧬 محققان موفق به ایجاد طرح ابتدایی اسپلایسوزوم انسانی، پیچیده‌ترین ماشین مولکولی درون هر سلول، شده‌اند. تکمیل این دستاورد علمی بیش از یک دهه به طول انجامید.

🧬 اسپلایسوزوم پیام‌های ژنتیکی رونویسی شده از DNA را ویرایش می‌کند و به سلول‌ها اجازه می‌دهد تا نسخه‌های متنوعی از پروتئین را از یک ژن واحد تولید کنند. درصد زیادی از ژن‌های انسانی تحت تأثیر ویرایش‌های اسپلایسوزوم قرار می‌گیرند.

🔍 این ساختار شامل مجموعه‌ای از ۱۵۰ پروتئین مختلف و پنج مولکول RNA کوچک است که فرآیند ویرایش را هماهنگ می‌کند؛ با این حال، نقش خاص اجزای متعدد آن تا کنون به‌طور کامل شناسایی نشده است. این تیم در مرکز تحقیقات ژنوم (CRG) به صورت سیستماتیک بیان ۳۰۵ ژن مرتبط با اسپلایسوزوم را در سلول‌های سرطانی انسان تغییر داد و اثرات آن را در سطح کل ژنوم مورد تحلیل قرار دادند.

✍🏻 مترجم: گلشاد دانشدوست
🖋 ویراستار: فاطمه محمدی آذر
📥 منبع: ScienceDaily


✦⊱
آکـادمـے ژنـتیــڪ ایران
@Ir_Genetics_Academy ⊱✦
💥 داروباکتین، ابتکاری نوین در مهار مقاومت‌های ضد‌میکروبی

🏥 سازمان بهداشت جهانی(WHO)، پاتوژن‌های باکتریایی مقاوم به آنتی‌بیوتیک شامل:
Acinetobacter baumanii
● Pseudomonas aeroginosa
● E.coli

را به لیست خود اضافه نمود.

🔬 ترکیب داروباکتین (darobactin) به فرم مهندسی‌ شده با نام D22، با مهار پروتئین Bam A در غشای خارجی پاتوژن‌های فوق، موجب مرگ سلول باکتری خواهد‌شد.

🔆 امید است که این ترکیب به‌عنوان راه‌حلی نوین در‌ برابر مقاومت‌های ضد‌میکروبی به‌طور گسترده در آینده‌ای نه‌چندان دور استفاده شود.

✍🏻 حدیث محمدی
🖋 حنانه مهدی‌زاده
📥 www.geneng.com


✦⊱
آکـادمـے ژنـتیــڪ ایران
@Ir_Genetics_Academy ⊱✦
چند دهه مبارزه با سرطان دهانه رحم: کاهش نرخ مرگ در زنان زیر 25 سال آمریکا


📉 این مطالعه نشان داد که بین سال‌های 2016 تا 2021، کاهش چشمگیری در مرگ‌ومیر ناشی از سرطان دهانه رحم در زنان آمریکایی زیر 25 سال رخ داده است. این گروه سنی، اولین نسلی هستند که به طور گسترده توسط واکسن HPV در برابر سرطان دهانه رحم محافظت می‌شوند!

💉 همچنین این یافته‌ها نشان می‌دهد که واکسیناسیون HPV به طور پیوسته بر کاهش شیوع عفونت HPV، بروز سرطان دهانه رحم و مرگ‌ومیر ناشی از آن تأثیر گذاشته است.

📑 این مطالعه بر پایه داده‌های مرگ و میر از مرکز ملی آمار سلامت آمریکا انجام شده‌است و محدودیت‌هایی مانند ماهیت اکولوژیک تحلیل را داراست. یافته‌ها بر اهمیت بهبود پوشش واکسیناسیون HPV تأکید دارند.

✍🏻مترجم: ساغر صنعتی
📥منبع: JAMA


✦⊱
آکـادمـے ژنـتیــڪ ایران
@Ir_Genetics_Academy ⊱✦
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
✴️ گزیده‌ای از وبینار آشنایی با علم بیوانفورماتیک و کاربردهای آن؛ آشنایی با دوره جامع بیوانفورماتیک

📚‌ برای کسب اطلاعات بیشتر پیرامون دوره مقدماتی آموزش بیوانفورماتیک، کتابچه راهنما را مطالعه کنید.


ظرفیت دوره: ۴۰۰ نفر
تعداد ثبت‌نام‌کنندگان: ۳۱۰ نفر
⭕️ ظرفیت باقی‌مانده: فقط ۹۰نفر

🕖 زمان کلاس: روزهای زوج ساعت ۱۹ تا ۲۱


✍🏻 برای دریافت کد تخفیف ویژه اتحاد به آیدی زیر در تلگرام پیام دهید:
▫️@bioinfoetehad


┏━━━━━━ 
     🆔 @UIBiologists🌱💡 
┗━━━━━━
فرار انگل توکسوپلاسما گوندی از درمان دارویی💊

🔬این انگل، انگلی تک سلولی است که افراد از مدفوع گربه، محصولات شسته نشده یا گوشت نیم پز می‌گیرند. این انگل پس از ایجاد بیماری خفیف، با ایجاد کیست در سراسر بدن مخصوصا مغز، وارد فاز خفته می‌شود؛ زمانی که سیستم ایمنی ضعیف می‌شود می‌تواند دوباره فعال شود.

🔬توکسوپلاسما هنگام تبدیل شدن به کیست، mRNA‌هایی که به پروتئین تبدیل می‌شوند را تغییر می‌دهد. محققان توالی‌های به اصطلاح رهبر ژن‌هایی به نام‌های BFD1 و BFD2 را بررسی کردند که هر دو برای تشکیل کیست توکسوپلاسما ضروری هستند.

🧬در طول تشکیل کیست، BFD2 پس از اتصال ریبوزوم‌ها به پروتئین و اسکن لیدر، به پروتئین تبدیل می‌شود. اما BFD1 از این قاعده پیروی نمی‌کند.

🔬این مقاله مکانیسمی را توصیف می‌کند که به وسیله آن انگلی که باعث توکسوپلاسموز در انسان می‌شود می‌تواند به استرس پاسخ دهد و به انگل اجازه رشد دهد. کشف این مکانیسم زمینه‌ای را برای درمان این عفونت‌ها فراهم می‌کند.

✍🏻مترجم: سلوا هاشمی
🖊ویراستار: سما سلطانی
📥منبع: ScienceDaily


✦⊱
آکـادمـے ژنـتیــڪ ایران
@Ir_Genetics_Academy ⊱✦
📣 پاسخگوی‌شما پیرامون
جامع‌ترین دوره بیوانفورماتیک (از صفر تا تسلط)

▫️بخش اول: مقدمات بیوانفورماتیک

🚨ظرفیت باقی‌مانده دوره: فقط ۹۰ نفر

📅 تاریخ شروع دوره: ۸ بهمن ۱۴۰۳

▫️هرسوالی در خصوص دوره دارید می‌تونید از آیدی زیر و یا در داخل گروه اتحاد زیست شناسان از ما بپرسید.

📍@bioinfoetehad

🔗گروه اتحاد زیست شناسان ایران

┏━━━━━━ 
     🆔 @UIBiologists🌱💡 
┗━━━━━━
کروموزوم Y مسئول افزایش خطر اوتیسم!

📖این مطالعه نشان می‌دهد که افزایش خطر ابتلا به اوتیسم با کروموزوم Y مرتبط است. اختلال طیف اوتیسم (ASD) که با اختلال در تعاملات اجتماعی، الگوهای رفتاری، علایق و فعالیت‌ها مشخص می‌شود. ASD در میان مردان چهار برابر بیشتر از زنان شایع است.

👨‍🔬یک فرضیه این است که تفاوت در کروموزوم‌های جنسی بین مردان و زنان می‌تواند به وجود عوامل محافظتی در کروموزوم X اشاره کند که خطر ابتلا به اوتیسم را در زنان کاهش می‌دهد. محققان با بررسی تشخیص‌های ASD در افراد دارای تعداد غیرطبیعی کروموزوم X یا Y ( بیماری آنوپلوئیدی کروموزوم جنسی)، به دنبال تعیین اثرات کروموزوم‌های X و Y بر خطر اوتیسم بودند.

🖥آن‌ها دریافتند که افراد با کروموزوم X اضافی هیچ تغییری در خطر ASD ندارند، اما احتمال ابتلا به ASD در افرادی که کروموزوم Y اضافی دارند، دو برابر بیشتر است. این نتایج پژوهشگران را تشویق می‌کند که به جای محدود کردن جستجوی خود به عوامل محافظتی در کروموزوم X، به دنبال عوامل خطر اوتیسم در کروموزوم Y بگردند.

✍️🏻مترجم: گلشاد دانشدوست
📥منبع: ScienceDaily


✦⊱
آکـادمـے ژنـتیــڪ ایران
@Ir_Genetics_Academy ⊱✦
👁 دو‌ مولکول کوچک می‌توانند هزاران نفر را از کوری نجات دهند

🧬 رتینیت پیگمانتوزا (Retinitis Pigmentosa) اختلالی ژنتیکی است که با جهش در ژن رودوپسین (rhodopsin) ایجاد می‌شود. این جهش منجر به تا شدن اشتباه پروتئین و در نهایت مرگ سلول‌های گیرنده‌ی نوری شبکیه و نابینایی می‌شود. اکنون پژوهشگران دو مولکول کوچک فارماکوکاپرون را شناسایی کرده‌اند که می‌توانند از سد خونی شبکیه چشم عبور کنند و به طوری موثر به رودوپسین متصل شوند.

💉 برخلاف درمان‌های موجود که بر مبنای رتینوئید و حساس به نور و سمی هستند، این ترکیبات غیررتینوئیدی جایگزین مطمئن‌تری با تثبیت رودوپسین و جلوگیری از تخریب شبکیه در مدل‌های حیوانی ارائه می‌کنند.

🔮 این پیشرفت نشان‌دهنده‌ی گامی مهم در توسعه‌ی درمان‌های رتینیت پیگمانتوزاست. با این وجود، تحقیقات بیشتری برای اصلاح این مولکول‌ها و آزمایش اثربخشی و ایمنی آن‌ها در آزمایش‌های انسانی مورد نیاز است.

✍🏻 مترجم: صبا قیدارپور
📥 منبع: Scitechdaily


✦⊱
آکـادمـے ژنـتیــڪ ایران
@Ir_Genetics_Academy ⊱✦
رنگ خوراکی قرمز؛ سرطان‌زا برای انسان یا موش؟

⁉️سازمان غذا و دارو آمریکا استفاده از رنگ خوراکی قرمز شماره ۳ را در سطح جهانی ممنوع کرد، در حالی که وزارت بهداشت کانادا می‌گوید؛ رنگی که توسط FDA ممنوع شده، هیچ خطری برای انسان ندارد!

اما FDA می‌گوید:

رنگ خوراکی Red No. 3 یا اریتروسین، که برای دهه‌ها در صنایع غذایی و دارویی استفاده می‌شد، به‌عنوان ماده‌ای سرطان‌زا شناخته شده است. این رنگ در حدود ۳۰۰۰ محصول غذایی، از جمله آب‌نبات‌ها و فرآورده‌های میوه‌ای، به کار می‌رفت.

سازمان غذا و دارو آمریکا پیش‌تر ارتباط این ماده با سرطان تیروئید در موش‌های نر را تایید کرده بود اما همچنان استفاده از آن در مواد غذایی ادامه داشت. اکنون، تولیدکنندگان باید تا سال ۲۰۲۸ جایگزینی برای این رنگ خوراکی پیدا کنند. هرچند شواهد سرطان‌زایی در انسان هنوز اثبات نشده، این تصمیم در راستای محافظت از سلامت عمومی اتخاذ شده است.

🔺 FDA

✦⊱ آکـادمـے ژنـتیــڪ ایران
@Ir_Genetics_Academy ⊱✦
✴️فرصت کارآموزی رایگان برای ۷۰ نفر از برگزیدگان دوره جامع آموزش بیوانفورماتیک مقدماتی، به‌مدت ۵۰ ساعت

+ ۵۰ نفر دیگر با پرداخت هزینه حداقلی

📚سرفص‌های این کارآموزی به‌گونه‌ای طراحی شده‌است که شرکت‌کنندگان پس از انجام دو مجموعه پروژه تعریف‌شده، بتوانند به‌راحتی، مقالات سیستماتیک ریویو بنویسند.

⭕️ظرفیت باقی‌مانده: ۷۵ نفر
🗓شروع کلاس‌ها: ۱۳ بهمن ۱۴۰۳

▫️هرسوالی در خصوص دوره دارید می‌تونید از آیدی زیر و یا در داخل گروه اتحاد زیست شناسان از ما بپرسید.

📍@bioinfoetehad

🔗گروه اتحاد زیست شناسان ایران

┏━━━━━━ 
     🆔 @UIBiologists🌱💡 
┗━━━━━━
2025/01/17 02:12:56
Back to Top
HTML Embed Code: