Telegram Group Search
انجمن‌مدیریت‌فناوری‌و‌نوآوری‌ایران
اگر شبکه ای فکر نکنیم نیروی انسانی مان را از دست می دهیم ⭕️فرهنگ فصیحی، مدیرعامل شرکت عصر امین کارآفرین بانک کارآفرین در پنل« نظام تامین مالی نوآوری ایران؛ تحلیل عملکرد و اثربخشی» چهاردهمین کنفرانس مدیریت فناوری و نوآوری گفت: ⭕️اکنون ۲۰ هزار شرکت فناور…
بازار سرمایه ایران باید به بلوغ برسد

⭕️علی ناظمی، مشاور رئیس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی در پنل« نظام تامین مالی نوآوری ایران؛ تحلیل عملکرد و اثربخشی» چهاردهمین کنفرانس مدیریت فناوری و نوآوری گفت:

باید بررسی کرد که آیا بازار تامین مالی کارایی و کارکرد خودش را دارد؟ بازارسرمایه کارا محیطی فراهم می کند که فاندرها یا سرمایه گذارها بتوانند بعد از یک دوره ای پولشان را نقد کنند و از بازار خارج شوند.

استارتاپ‌ها باید بتوانند وارد بورس شوند تا منفعتی هم برای سرمایه گذاران و هم صاحبان کسب و کار داشته باشد.  استارتاپ ها  قاعدتا نمی تواند در یک مرحله ای، تامین منابع مالی کنند پول مگر انکه با بازار سرمایه در ارتباط باشند.

شرکت‌ها باید بالغ باشند و ریسکی نداشته باشند تا وارد بازار سرمایه شوند. وجود شرکت ها در بازار سرمایه، تولید شاخص های سودآور را در پی دارد و این مساله به سرمایه گذاران سیگنال می دهد.

در دو دهه اخیر تنها بیش از ۱۰ درصد بازار سرمایه بازدهی داشت. این کارکردها را بازار سرمایه ندارد زیرا ابزارهای ما بی کیفیت و بی هویت شده اند. بازار سرمایه ایران
باید به بلوغ برسد.

@ir_iramot
گزارش روزنامه فرهیختگان از دو سخنران خارجی هجدهمین کنفرانس ملی و چهاردهمین کنفرانس بین المللی مدیریت فناوری و نوآوری


@ir_iramot
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
گزارش شبکه ۴، برنامه فوتون، از هجدهمین کنفرانس ملی و چهاردهمین کنفرانس بین‌المللی مدیریت فناوری و نوآوری
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
بخش دوم گزارش شبکه ۴، برنامه فوتون، از هجدهمین کنفرانس ملی و چهاردهمین کنفرانس بین‌المللی مدیریت فناوری و نوآوری
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
هویت دیداری جدید انجمن مدیریت فناوری و نوآوری ایران

-
در هجدهمین کنفرانس مدیریت فناوری و نوآوری هویت دیداری جدید انجمن مدیریت فناوری و نوآوری ایران معرفی شد که در ادامه‌ی فعالیت‌های انجمن مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
-

Design by : @hestudio.agency
‎⁨هویت دیداری جدید ⁩.pdf
91.4 MB
:
پاییز ۱۴۰۳ بود که سفر مشترک #انجمن_مدیریت_و_فناوری_ایران و #حستودیو برای خلق #هویت_دیداری جدید انجمن آغاز شد.

از ابتدا و طبق نگرش و مسیر طراحی #حستودیو ، روش علمی و حل مسئله طراحی از روش "طراحی استراتژیک " آغاز شد.

پس از جلسات مختلف و کشف #هویت_مفهومی آن #استراتژی دیزاین توسط حستدیو نگارش و طراحی شد که در اسلایدهای پیش رو قابل مشاهده و مطالعه است.



#طراحی #طراحی_نشانه #طراحی_لوگو #هویت_بصری #دیزاین
🟣⚪️ انجمن مدیریت فناوری و نوآوری ایران برگزار می‌کند:
اختتامیه سومین برنامه کتابخوانی جمعی
انجمن مدیریت فناوری و‌نوآوری ایران، سومین برنامه کتابخوانی را با هدف مطالعه کتاب‌هایی در حوزه مدیریت و سیاست‌گذاری فناوری آغاز کرد. کتاب منتخب سومین دوره، “هنر رقصیدن با استراتژی” بود که بیش از ۱۰۰ شرکت‌کننده در این برنامه ثبت‌نام کردند.
🔺در پایان این برنامه، در تاریخ ۵ اسفند، نشست صمیمانه‌ای در موسسه تحقیقات علمی کشور برگزار خواهد شد و با حضور مولف محترم کتاب جناب آقای دکتر لشکربلوکی به نقد و بررسی کتاب خواهیم پرداخت.

ساعت برگزاری : ۱۶.۳۰ الی ۱۸.۳۰
مکان : موسسه‌ی تحقیقات سیاست علمی کشور

اولویت حضور در این برنامه با شرکت‌کنندگان برنامه کتابخوانی است.

🔴 همچنین افراد علاقه‌مند به حضور در دورهمی که در برنامه کتابخوانی حضور نداشتند می‌توانند از طریق لینک زیر ثبت‌نام کنند.

📎 https://evnd.co/QbWwO
⚪️🟣
انجمن مدیریت فناوری و نوآوری ایران برگزار می‌کند

کارگاه آموزشی کارآفرینی برند پایه
BRANDPRENEURSHIP
intensive training course

مدرس: دکتر مهرداد عالی پور هریسی

•عضو هیئت علمی و دانش‌آموخته دانشگاه تهران در رشته دکتری تخصصی (Ph.D) کارآفرینی با رتبه ممتاز
•عضو بنیاد ملی نخبگان ریاست جمهوری، دارای عنوان "سرآمد کارآفرینی"، به شماره گواهینامه ۱۵۷۳۵۹۵۷
•منتخب بعنوان "کارآفرین برتر رسمی ملی" از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی
•بنیان‌گذار گروه کارآفرینی دانش بنیان، نوآور و نانو فناور پنتر در سطح ملی و بین‌المللی


این دوره به منظور انتقال راهکارها و فرآیند "کاربردی تجاری‌سازی برندهای ملی" با تمرکز بر "مدیریت چرخۀ کسب و کار" برگزار می‌شود.


زمان: یکشنبه، ۵ اسفند۱۴۰۳
ساعت ۱۴ الی ۱۶
مکان:موسسه تحقیقات سیاست علمی کشور
سالن استاد قانعی راد

هزینه ثبت نام آزاد: کارگاه آنلاین ۲۵۰هزار تومان و کارگاه حضوری ۳۵۰هراز تومان

لینک ثبت‌نام
📎https://evnd.co/ygMIq
انجمن‌مدیریت‌فناوری‌و‌نوآوری‌ایران
سهم یک درصدی دانش بنیان ها از GDP ⭕️دکتر مهدی الیاسی معاون سیاست‌گذاری و توسعه معاونت علمی و فناوری درپنل «تأثیر قانون جهش تولید دانش‌بنیان در توسعه اقتصاد دانش‌بنیان با نقش‌آفرینی بازیگران جدید» کنفرانس بین‌المللی مدیریت فناوری: امروز بیش از ۱۱ هزار شرکت…
⭕️دکتر سید سروش قاضی نوری رییس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور در پنل تاثیر قانون جهش تولید دانش بنیان در توسعه اقتصاد دانش بنیان با نقش آفرینی بازیگران جدید هجدهمین کنفرانس ملی و چهاردهمین کنفرانس بین المللی مدیریت فناوری و نوآوری:

عناصری که در این اکوسیستم بازی می کنند بسته به دولت و نگاه دولت، تمرکز بر تقویت یکی از هویت ها است؛ در یک دوره ای فکر کردیم که باید دانشگاه ها را تقویت شوند و در دوره هایی شرکت دانش بنیان را تقویت کردیم.

ولی مقداری که جلوتر رفتیم معاونت علمی هم مشاهده کرد که نقاط ضعفی درابزارهای قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان وجود دارد و با تدوین و تصویب قانون جهش تولید دانش بنیان، مقداری در فعالیت اکوسیستم نوآوری و فناوری کشور شفاف سازی شد. نمی گویم این قانون بر اساس تئوری روز تدوین شده ولی متناسب با درک وضعیت دنیابوده است.

این قانون سعی دارد اعلام کنند که بازیگران این اکوسیستم کدام ها هستند و چه زنجیرهایی پای آنها است که نمی‌توانند با هم کار
کنند.

#کنفرانس_بین‌المللی_مدیریت_فناوری_و_نوآوری

@ir_iramot
انجمن‌مدیریت‌فناوری‌و‌نوآوری‌ایران
⭕️دکتر سید سروش قاضی نوری رییس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور در پنل تاثیر قانون جهش تولید دانش بنیان در توسعه اقتصاد دانش بنیان با نقش آفرینی بازیگران جدید هجدهمین کنفرانس ملی و چهاردهمین کنفرانس بین المللی مدیریت فناوری و نوآوری: عناصری که در این اکوسیستم…
⭕️دکتر سید ابوالفضل باقری عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور در پنل تاثیر قانون جهش تولید دانش بنیان در توسعه اقتصاد دانش بنیان با نقش آفرینی بازیگران جدید هجدهمین کنفرانس ملی و چهاردهمین کنفرانس بین المللی مدیریت فناوری و نوآوری:

از دید من فلسفه اجرای قانون جهش این بوده که زمین بازی اقتصاد دانش بنیان را از طریق ورود بازیگران و طراحی بازی های جدید بزرگ شود که از این جهت بخش طراحی قانون جهش تولید دانش بنیان خوب بوده ودقیق طراحی شده  است.

در قانون برای نهادهای مختلف چون بانک ها زمین بازی ایجاد شد و علاوه برآن برای هلدینگ ها نیز که تا پیش از این قانون مخاطب معاونت علمی و اقتصاد دانش بنیان نبودند،اکنون با این قانون انگیزه فعالیت پیدا کردند. همچنین زمین بازی برای سازمان‌های توسعه ای،پارک های فناوری و صندوق های خطرپذیر باز شد.

بر این اساس، طراحی قانون جهش طراحی خوب بوده و اجرای دو ساله آن نتایج قابل قبولی داشته به گونه ای که ۴.۲ همت معاونت علمی در بهش اعتبار مالیاتی مصوبه داشته و ۱.۴ همت سازمان امورمالیاتی از مالیات عملکردی شرکت ها کسر کرده که برای اولین بار عملکرد مناسبی به شمار می رود ولی این قانون به هدف و فلسفه اصلی خود نرسیده است.
انجمن‌مدیریت‌فناوری‌و‌نوآوری‌ایران
⭕️دکتر سید ابوالفضل باقری عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور در پنل تاثیر قانون جهش تولید دانش بنیان در توسعه اقتصاد دانش بنیان با نقش آفرینی بازیگران جدید هجدهمین کنفرانس ملی و چهاردهمین کنفرانس بین المللی مدیریت فناوری و نوآوری: از دید من فلسفه…
دکتر محمدحسین سجادی نیری رییس انجمن سرمایه گذاری خطرپذیر و مدیرعامل تکنوتجارت نیز در پنل تاثیر قانون جهش تولید دانش بنیان در توسعه اقتصاد دانش بنیان با نقش آفرینی بازیگران جدید هجدهمین کنفرانس ملی و چهاردهمین کنفرانس بین المللی مدیریت فناوری و نوآوری:

نقطه مثبت قانون جهش تولید دانش بنیان حضور سه معاون علمی رییس جمهور در اجرای آن است؛ این قانون از دکتر ستاری شروع شد و تا دکتر دهقانی فیروزآبادی و اکنون دکتر افشین ادامه یافت و فکرمی کنم استمرار  جلساتی که در معاونت علمی برای اجرایی سازی این قانون برگزار می شود، نکته مثبتی است.

ولی ضعفی که در اجرای این قانون دیده می شود، همراه سازی همه نهادهای تنظیم گر این حوزه است. شاید جایی مانند سازمان امور مالیاتی به خوبی در اجرای قانون جهش همراه شده است ولی ماده ۱۷ این قانون که مربوط به سازمان بورس و ماده ۱۸ که مربوط به بانک مرکزی می شود آنطوری که باید هنوز اجرایی نشده است و چالش جدی ما در مسیر تعامل با نهادهای تنظیم گر است.


بانک تجارت از سال های قبل تلاش کرده در مسیر نواوری نقشی داشته باشد و تنها بانکی است که از ۱۰ سال قبل سهامدار هلدینگ سراوا شده است و در این حوزه با نگاه سرمایه خطرپذیر کارخود را شروع کرده، بانک تجارت است.

معمولا مدیران سازمان ها صبری که باید برای همراهی این مدیران داشته باشند را ندارند که این امر دو علت دارد؛ یا مدیران پایداری مسوولیت ندارند یعنی مدیری که دو سال درسازمانی هست چگونه می تواند از پروژه ۵ ساله حمایت کند و ترجیح می دهد که کارهایی که در دوره کوتاه به نتیجه می رسد را اجرایی کند و دلیل دیگر این است که ریسک ها و‌ مسایل درکشور  متنوع است که کارها ابتر می ماند چه برسد به اینکه نهاد ریسک گریزی مانند بانک بخواهد در حوزه ریسک وارد شود.
 
انجمن‌مدیریت‌فناوری‌و‌نوآوری‌ایران
دکتر محمدحسین سجادی نیری رییس انجمن سرمایه گذاری خطرپذیر و مدیرعامل تکنوتجارت نیز در پنل تاثیر قانون جهش تولید دانش بنیان در توسعه اقتصاد دانش بنیان با نقش آفرینی بازیگران جدید هجدهمین کنفرانس ملی و چهاردهمین کنفرانس بین المللی مدیریت فناوری و نوآوری: نقطه…
⭕️مهندس مجید دهبیدی پور رییس سایق پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف نیز در پنل تاثیر قانون جهش تولید دانش بنیان در توسعه اقتصاد دانش بنیان با نقش آفرینی بازیگران جدید هجدهمین کنفرانس ملی و چهاردهمین کنفرانس بین المللی مدیریت فناوری و نوآوری:


در سال ۱۹۹۶قانونی درکنگره آمریکا به نام Section 230CDA به تصویب رسید که حاوی ۲۶ کلمه است و می گویدکسی که پلتفرمی را ایجاد کرد و فرد دیگری بر روی این پلتفرم محتوا تولید کرد، فرد توسعه دهنده پلتفرم مقصر نیست. سادگی قوانین بسیار مهم است و وقتی قوانین ساده می شود که ریشه اصلی راپیدا کنیم .

مهمترین چالش قانون جهش تولید دانش بنیان، ظرفیت جذب آن است. بنگاهی که خودرو تولید می کند و مردم بابت این خودرو صف می کشند دلیلی برای نوآوری ندارد و شرکتی که با انرژی رایگان فولاد تولید می کند نیاز به نوآوری نمی بیند از این روظرفیت جذب بسیار مهم است.

اگر انرژی برای این شرکت گران بود و باید در فرآیندها و تولید محصولات از تکنولوژی و نواوری ها بهره ببرد، قطعا پول مالیات خود رادر بخش تحقیق و توسعه هزینه می کرد. ظرفیت جذب چالش جدی است و بنگاه ها انگیزه ای برای جذب ندارند.

نیاز مادر نواوری است؛ وقتی بنگاه ها نیاز احساس به نوآوری نداشته باشند چرا به سمت نوآوری حرکت کنند.
انجمن‌مدیریت‌فناوری‌و‌نوآوری‌ایران
⭕️مهندس مجید دهبیدی پور رییس سایق پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف نیز در پنل تاثیر قانون جهش تولید دانش بنیان در توسعه اقتصاد دانش بنیان با نقش آفرینی بازیگران جدید هجدهمین کنفرانس ملی و چهاردهمین کنفرانس بین المللی مدیریت فناوری و نوآوری: در سال…
⭕️رضا اسدی فرد عضو هیات  علمی پژوهشکده مطالعات فناوری در پنل تاثیر قانون جهش تولید دانش بنیان در توسعه اقتصاد دانش بنیان با نقش آفرینی بازیگران جدید هجدهمین کنفرانس ملی و چهاردهمین کنفرانس بین المللی مدیریت فناوری و نوآوری:

از تدوین قانون تا تهیه آیین نامه ها در معاونت علمی پیگیر آن بودم؛ یک سال و نیم اجرای قانون را پیگیری کردم. یک بخش از این قانون مربوط به فعالیت تحقیق و توسعه و اعتبار مالیاتی است و از نظرقانونگذار خیلی خوب نوشته شده چون هیچ محدودیتی برای شرکت ها برای بهره مندی از آن تعیین نشده است.

کلیه شرکت های کوچک و بزرگ، دولتی و غیر دولتی و دانش‌بنیان و غیر دانش‌بنیان بدون، هیچ محدودیتی می توانند از آن بهره مند شوند و تنها محدودیتی که برای آن در نظر گرفته شد، قید ماهیت فعالیت است که حتما باید از جنس تحقیق و توسعه باشد.

از این رو کسانی که قبلاً تحقیق و توسعه را تمرین کردند و ظرفیت جذب دارند خوب از این قانون استفاده می کنند و کسی که قبلاً فعال در حوزه تحقیق و توسعه نبودند، با آن چالش دارند از این رو چنین افرادی وقتی طرحی را برای حمایت به معاونت علمی ارسال می کنند غالب طرح های آنها ماهیت تحقیق و توسعه ای ندارند.

هدف اصلی قانون این نبوده که از مزایای آن تنها شرکت های دانش‌بنیان برخوردار باشند؛ هر چند مخاطب اصلی این قانون شرکت های دانش بنیان است ولی هدف اصلی این است که بخش غیر دانش بنیان وارد فعالیت‌های تحقیق و توسعه شوند ولی در عمل چون دانش بنیان ها ذاتا تحقیق و توسعه و نوآوری هستند مشاهده می شود که ۷۲ درصد از ۴.۲ همت اعتبار مالیاتی مصوب معاونت علمی اختصاص به شرکتهای دانش بنیان دارد و ۲۵ درصد آنها غیر دانش بنیان بودند.

ایجاد شبکه مدیران تحقیق و توسعه نیز با فهم همین موضوع بوده است و ما در دولت نیز باید یادگیرنده باشیم چه در مرحله تدوین چه در مرحله اجرا و پیاده‌سازی آیین نامه ها و خوشبختانه این انعطاف پذیری در معاونت علمی وجود دارد.
⭕️دکتر مصطفی صفدری رنجبر عضو هیات علمی دانشگاه تهران در پنل گفتمان‌های نوآیند در سیاستگذاری نوآوری؛ هجدهمین کنفرانس ملی و چهاردهمین کنفرانس بین المللی مدیریت فناوری و نوآوری:

دنیا در حال گذار از مراحل "پایداری" و "دیجیتالی شدن" است، تکنولوژی در حال پیچیده تر شدن است و به دنبال آن مدیریت و حکمرانی و سیاستگذاری در آن در حال پیچیده شده است از این رو وقتی صحبت از انرژی های تجدیدپذیر، خودروهای برقی و فولاد سبز می کنیم، علاوه بر فناوری های نو به مجموعه ای از نوآوری های سیاستی و نهادی نیاز داریم تا مسیرتوسعه را هموار کند.

ممکن است در این مسیر پروژه فناورانه ای با ایده خوب بنا به دلایلی متوقف شود ولی باید یادمان باشد که اگر تکنولوژی را به حال خود رها کنیم برای جامعه رفاه و خوشبختی به همراه نمی آورد و اگر در حکمرانی توسعه فناوری انقلاب چهارم یعنی هوش مصنوعی رقم نخورد هیچ تضمینی وجود ندارد که این فناوری‌ها برای همه کشورهای دنیا و درون یک کشور خوشبختی و رفاه حاصل شود.

از این رو وقتی از گفتمان نوآیند در سیاستگذاری نوآوری صحبت می‌کنیم یکی از بحث هایش سیاست‌های نوآورانه پایدار و سیاست های نوآور دیجیتالی است.
انجمن‌مدیریت‌فناوری‌و‌نوآوری‌ایران
⭕️دکتر مصطفی صفدری رنجبر عضو هیات علمی دانشگاه تهران در پنل گفتمان‌های نوآیند در سیاستگذاری نوآوری؛ هجدهمین کنفرانس ملی و چهاردهمین کنفرانس بین المللی مدیریت فناوری و نوآوری: دنیا در حال گذار از مراحل "پایداری" و "دیجیتالی شدن" است، تکنولوژی در حال پیچیده…
⭕️دکتر الهام فهام عضو هیات علمی پژوهشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات جهاد دانشگاهی در پنل گفتمان های نوآیند در سیاستگذاری نوآوری؛ مصادیق جهانی و دلالت های سیاستی برای ایران هجدهمین کنفرانس ملی و چهاردهمین کنفرانس بین المللی مدیریت فناوری و نوآوری:

طرحی به سفارش معاونت علمی با عنوان گفتمان های نوپدید در سیاستگذاری علم و نوآوری و فناوری اجرا کردیم؛ زمان اجرا از نیمه دوم سال ۱۴۰۲ آغاز شد و تا سه ماهه اول۱۴۰۴ ادامه دارد.
 
برای اینکه بتوانیم گفتمان ها را استخراج کنیم باید بررسی می کردیم که گفتمان های نوپدید کدام ها هستند. گفتمان نوپدید به این ترتیب تعریف کردیم که ممکن است گفتمان هایی در چند سال قبل وجود داشته ولی در تعاریف جدید نشان می دهد.
 
در این بررسی ها به ۱۷ گفتمان رسیدیم و با برگزاری جلسه ای به ۹ گفتمان رسیدیم.
 
 
سیاست نوآوری پایدار یکی از گفتمان های نوآوری است. با توجه به رشد شدیداقتصادی یکسری مفاهیم جدید وارد شد که قدیمی‌ترین آن گفتمان محیط زیستی است.
 
سیاست نوآوری پایدار به معنای اقدامات پیشنهادی که تحریک کننده خلق محصولات ویا خدماتی هستند که هم تأثیرات اجتماعی دارند و هم محیط زیستی و هم رشد اقتصادی  است. در این زمینه ۴۵۰ اقدام در زمینه سیاست نوآوری توسط ۱۴۰ کشور انجام شده است.

نوآوری ماموریتگرا از دیگر گفتمان های علم و فناوری و نوآوری است. در سیاست ماموریتگرا، ماموریت بر فناوری متمرکز است و این ماموریت به سمت حل ابرچالش ها حرکت می‌کند و می گوید به جای انتشار یک فراخوان های منفرد برای حل چالش های جهانی چندین فراخوان یا ماموریت پژوهشی با مقیاس جهانی برای حل چالشهای جهانی ارائه شود.
 
 
بیشترین ابزار سیاست های نوآورانه گرنت های پروژه برای تحقیقات عمومی و کسب وکار است. سیاست های نوآوری تحول‌آفرین از دیگر گفتمان های علم و فناوری است.‌ چتری است که سیاست ماموریت گرا وسیاست نوآوری پایدار را پوشش می دهد.
انجمن‌مدیریت‌فناوری‌و‌نوآوری‌ایران
⭕️دکتر الهام فهام عضو هیات علمی پژوهشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات جهاد دانشگاهی در پنل گفتمان های نوآیند در سیاستگذاری نوآوری؛ مصادیق جهانی و دلالت های سیاستی برای ایران هجدهمین کنفرانس ملی و چهاردهمین کنفرانس بین المللی مدیریت فناوری و نوآوری: طرحی به…
⭕️دکتر کیارش فرتاش عضو هیات علمی پژوهشکده مطالعات بنیادین علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی نیز در پنل گفتمان های نوآیند در سیاستگذاری نوآوری؛ مصادیق جهانی و دلالت های سیاستی برای ایران هجدهمین کنفرانس ملی و چهاردهمین کنفرانس بین المللی مدیریت فناوری و نوآوری:

پژوهشگران زمانی که بر روی چیزی عنوان چارچوب نظری می‌گذارند این برچسب یا در پاسخ به مساله ای است که می خواهند برجسته شود و سایر محققان نیز به آن توجه کنند و این توجه منجر به حمایت از پژوهش ها شود و یا نگاه می کنند که مسائل روی میز مدیران چیست و تلاش می کنند مفاهیمی را توسعه دهند که به نیاز دولت ها پاسخ دهد.
 
در سال های اخیر اگر دنیا با ابرچالش هایی مواجه می شود که در همه کشورها مشترک است ولی با شدت های متفاوت. پیری جمعیت، کمبود اب، ناترازی انرژی مسایلی است که همه دنیا با آن مواجه هستند هر چند که در کشورهای مختلف شدت های متفاوت دارد ولی هیچ کشوری از آنها مصون نیست.
 
به تدریج دولت ها به این سمت رفتند که مسایل کلیدی حل شود و عده ای ازپژوهشگران موضوع ماموریت را مطرح کردند. به این ترتیب ابر چالش هایی که ماهیت زیست محیطی و اجتماعی و اقتصادی داشتند کم‌کم به گفتمان ماموریت تبدیل شدند و به این صورت برای دولت ها جذاب بود که روی ماموریت ها، راه حل ارایه شود.
 
از سوی دیگر سازمان های بین‌المللی مانند سازمان ملل کشورها را دور هم جمع کرد و مسایل کشورها را جمع آوری کرد و در نهایت به ۱۷ هدف رسید که با عنوانSustainable develop goals ارایه کرد. این ۱۷ ماهیت اجتماعی- سلامت- محیط زیستی دارد و جنبه اقتدار و امنیت کمتر در آن مشهود است چون یک سازمان بین المللی پشت آن بوده است.

باید حواسمان باشد که این گفتمان ها برای چه و برای چه کسی ارایه شده است.‌ خیلی از گفتمان ها در راستای حل مسأله است و ما باید اعلام کنیم که در گفتمان ماموریت گرایی در کشور به توفیق رسیدیم ولی زمانی که سیاست های تحول آفرین ما بیشتر برتوسعه فناوری تمرکز کردیم.
انجمن‌مدیریت‌فناوری‌و‌نوآوری‌ایران
⭕️دکتر کیارش فرتاش عضو هیات علمی پژوهشکده مطالعات بنیادین علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی نیز در پنل گفتمان های نوآیند در سیاستگذاری نوآوری؛ مصادیق جهانی و دلالت های سیاستی برای ایران هجدهمین کنفرانس ملی و چهاردهمین کنفرانس بین المللی مدیریت فناوری و نوآوری:…
⭕️دکتر محمد نثاری پژوهشگر دانشگاه علامه طباطبایی نیز در پنل گفتمان های نوآیند در سیاستگذاری نوآوری؛ مصادیق جهانی و دلالت های سیاستی برای ایران هجدهمین کنفرانس ملی و چهاردهمین کنفرانس بین المللی مدیریت فناوری و نوآوری:

ما در حوزه سیاستگذاری در دنیا در پارادایم گذار هستیم؛ به این معنی که از پارادایم کلاسیک و معضلات اقتصادی عبور کردیم و از پارادایم اقتصاد تکاملی عبور کردیم و به پارادایم جدیدی رسیدیم که از سال ۲۰۱۰ شروع شده و تحقیقات به سمت و سوی پارادایم جدید می رود.

این پارادایم جدید مسایل و چالش های آن با مسایل قبلی ما متفاوت است و خیلی زودتر در چرخه های زمانی کوتاه تری اتفاق می افتاد و به تبع آن چه در سطح سیاستگذاری و چه در سطح ویژگی ها و اهداف سیاستی و ابزارها باید به یکسری نکات توجه کنیم تا چالش ها را برطرف کنیم. سیاستگذاری در دنیای امروز باید ویژگی‌های منحصر به فرد و خاصی داشته باشد و آن ویژگی چابکی است.

ترامپ در دولت از افرادی که در استارت آپ ها و سیلیکون ولی کار کردند دعوت به همکاری کرده است. این مسأله فارغ از مسایل سیاسی، در چند ماه آینده فرهنگ استارت اپی را به حکمرانی آمریکا تزریق خواهد کرد به این معنی که حاکمان جدید کاخ سفید چه در تعریف مسأله و تشریح ابزار و چه در به کارگیری ابزارهای سیاستی از چابکی بیشتری نسبت به دولت های دیگر برخوردار است.

مسایل ما در بازه های زمانی کوچکی‌رخ می دهد و این سوال مطرح می شود که آیا اسناد بالادستی سیاستی ما در دنیای جدید کارکرد خود را دارند و آیا زمان آن نرسیده است که اسناد بالادستی خود را در بازه های زمانی کوتاه مدت و با چابکی بیشتری تدوین شوند؟
انجمن‌مدیریت‌فناوری‌و‌نوآوری‌ایران
⭕️دکتر محمد نثاری پژوهشگر دانشگاه علامه طباطبایی نیز در پنل گفتمان های نوآیند در سیاستگذاری نوآوری؛ مصادیق جهانی و دلالت های سیاستی برای ایران هجدهمین کنفرانس ملی و چهاردهمین کنفرانس بین المللی مدیریت فناوری و نوآوری: ما در حوزه سیاستگذاری در دنیا در پارادایم…
⭕️دکتر رضا حافظی عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور در پنل گفتمان های نوآیند در سیاستگذاری نوآوری؛ مصادیق جهانی و دلالت های سیاستی برای ایران هجدهمین کنفرانس ملی و چهاردهمین کنفرانس بین المللی مدیریت فناوری و نوآوری:

مفهوم Emerging مفهوم نوظهور در ذهن است که برخی فاکتور ها را پاس می کند یکی اینکه سرعت بسیار بالایی دارد و یا پدیده ای است که اثرگذاری گسترده ای دارد و یا دارای اثرگذاری رادیکال است. در این مفهوم مسأله محیط زیست بسیار مهم است. پیشینه آن به دهه ۷۰ زمانی که زمزمه های توسعه پایدار طرح می شود و موضوع محیط زیستی مطرح می شود.

در بابت موضوع سازگاری در نوآوری این سوال که نوآوری و فناوری جدید در سازگاری به تغییرات ناگهانی موثر است؟ مطرح است. یکی از مسایل که در زمان شیوع کووید وجود داشت موضوع خدمت و محصول نهایی به مصرف کننده در سطح جهان برجسته می شود. این موضوع برای کشوری مانند هند بسیار جدی بود.
انجمن‌مدیریت‌فناوری‌و‌نوآوری‌ایران
⭕️دکتر رضا حافظی عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور در پنل گفتمان های نوآیند در سیاستگذاری نوآوری؛ مصادیق جهانی و دلالت های سیاستی برای ایران هجدهمین کنفرانس ملی و چهاردهمین کنفرانس بین المللی مدیریت فناوری و نوآوری: مفهوم Emerging مفهوم نوظهور…
دکتر زهره کریمیان عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی در پنل گفتمان های نوآیند در سیاستگذاری نوآوری؛ مصادیق جهانی و دلالت های سیاستی برای ایران هجدهمین کنفرانس ملی و چهاردهمین کنفرانس بین المللی مدیریت فناوری و نوآوری:

مردمی شدن نوآوری از موضوعاتی است که نیاز به آواربرداری دارد. ما سه وجه مختلف می توانیم‌به مردمی شدن نوآوری نگاه کنیم که یکی از آنها توجه ویژه تر به گزارش نیازهای مردم است.

اگر‌ قرار است نوآوری نیازهای مردم را برطرف کند، اگر حتی نیازهای پایه ای آنها را برطرف نکند به درد نمی خورد.

وجه دوم دیدن مردم به مثابه دارنده ایده است. این امر تاریخچه طولانی تری دارد و دانش بشر یک مسیر مستمر دارد و بشر توانسته است چالش های یک قرن اخیر خود را مرتفع کند از این رو دانشی در مردم وجود دارد که استفاده از این دانش می تواند در حل مسایل کشور موثر است.

وجه سوم مشارکت عمومی مردم است. اگر سیاستی اخذ شود مردم باید مشارکت کنند. با توجه به ماهیت نوآوری، مشارکت مردم در تصمیم گیری ها قدرت آفرین می شود. در بررسی تاریخچه تعاونی ها به تجربیات جالبی در مشارکت مردم وجود دارد.
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
«آغاز به کار مجدد کارگروه واژه‌گزینی انجمن مدیریت فناوری و نوآوری ایران»

سه‌شنبه۱۶بهمن‌ماه۱۴۰۳ ، اولین جلسه کارگروه جدید واژه‌گزینی انجمن مدیریت فناوری و نوآوری ایران در مؤسسه تحقیقات سیاست علمی کشور برگزار شد.
در این نشست که با حضور جناب آقای دکتر طبائیان ریاست محترم کارگروه،خانم دکتر نوذری دبیر انجمن، آقای سامان روح‌بخشان دبیر کارگروه، دکتر هادی نیلفروشان از دانشگاه شهید بهشتی، دکتر شجاعی از پژوهشکده مطالعات فناوری، دکتر محمد رسولی از دانشگاه تهران، خانم دکتر فرخنده ملکی‌فر، خانم دکتر پریسا علیزاده، خانم دکتر مریم روضه‌سرا، خانم دکترهاشمی و خانم امینلو از موسسه تحقیقات سیاست علمی کشور، خانم دکتر زهره کریم‌میان از دانشگاه آزاد، خانم فاطمه سادات رحمتی از بنیاد توسعه فردا، خانم لیلا نوابی، دکتر صالح آچاک، دکتر علی باقری و خانم دکتر ساجده مختاری به عنوان پژوهشگر، برگزار گردید، ابتدا اعضا به معرفی خود پرداخته و پیشنهادات خود را برای پیشبرد اهداف کارگروه مطرح کردند. سپس بررسی پیکره واژگان جهت معادل سازی در دوره فعلی مورد بررسی قرار گرفت.

#واژه‌گزینی
#انجمن_مدیریت_فناوری_و_نوآوری_ایران
2025/02/11 07:10:25
Back to Top
HTML Embed Code: