group-telegram.com/shzu_political_science/1216
Last Update:
📜گزارش نشست ادبیات و سیاست:
⭕️ در این نشست که با موضوع ادبیات و سیاست برگزار گردید، مفهوم ضد یوتوپیا شرح داده شد و کتابهای زیادی در رابطه با آرمانشهر(یوتوپیا ) و ضد یوتوپیا معرفی گردید.
🔻دکتر توانا بیان کردند که آرمانشهر یا یوتوپیا در ترجمهی لاتین به معنای ناکجا آباد است؛ جایی که هنوز تحقق پیدا نکرده است. در فارسی هم تحت عنوان مدینه فاضله یا آرمانشهر از آن یاد میکنند. آرمانشهرها میتوانند چراغ راهنما باشند اما به نظر میرسد آرمانهای دست نیافتنی هستند.
🔺سپس ایشان به مفهوم ضدیوتوپیا پرداختند و آن را وضعیتی نامیدند که اساساً نامطلوب است و نوعی هشدار به بشر، یک نوع پیشبینی و آینده نگری است، یعنی اگر انسانها وضعیت فعلی را ادامه دهند به یک وضع فاجعه بار دچار خواهیم شد.
🔻دکتر توانا همچنین به این موضوع اشاره کردند که یوتوپیا مختص به کمونیستها و مارکسیستها نیست و لیبرالها هم یوتوپیا داشتند؛ مارکسیستها از طریق انقلاب میخواستند یک جامعه آرمانی ایجاد کنند، نظام سرمایه داری هم از طریق توسعه و ایجاد رفاه چنین هدفی را در نظر داشت، در واقع همهی ایدئولوژیها یک آرمانشهر دارند اما با تعاریف متفاوت.
🔻در رابطه با جورج اورول نیز جناب دکتر بیان کردند که اورول اساساً شخصیتی ضد فاشیستی داشته و در اسپانیا علیه فاشیست مبارزه کرده است، برخی میگویند جورج اورول عضو سرویس مخفی انگلستان نیز بوده است. جورج اورول یک متفکر سیاسی است که تلاش میکند در قالب نوشتار بیاید نسبت به فجایعی که نظام کمونیستی میتواند ایجاد کند هشدار بدهد. یوتوپیاها معمولا باعث کنش رادیکال میشوند و تصور میشود که بعد از این کنش رادیکال، وضعیت کاملاً مطلوب میشود! جورج اورول به شدت نسبت به اینگونه تصورات هشدار میدهد.
🔻دکتر توانا سپس به شرحی مختصر از داستان «قلعه حیوانات» پرداختند و قابل توجه ترین بخش این داستان را در این جمله که « همه حیوانات با هم برابرند ولی برخی برابرترند» دانستند.
🔻کتاب «۱۹۸۴» اثر دیگر جورج اورول مکانیسمهای پیچیده قدرت را برای ما شرح میدهد، قدرت بیش از آنکه وجه خشونت آمیز داشته باشد( که دارد) میخواهد بگوید چطور امر شخصی شما را کنترل میکند و از طریق کنترل امر شخصی، شما را تبدیل به یک سوژه میکند و بدین نحو نظام توتالیتر را نقد میکند.
⚠️سوژه: مطیع و فرمانبردار، از درون تهی شده، شکل یافته.
🛜https://www.group-telegram.com/kr/shzu_political_science.com
BY انجمنعلمیعلومسیاسیدانشگاه شیراز
Warning: Undefined variable $i in /var/www/group-telegram/post.php on line 260
Share with your friend now:
group-telegram.com/shzu_political_science/1216