Telegram Group Search
♦️فلسفه تکنولوژی، کلید فهم نسل زد

حمیدرضا نمازی در پنل پایانی چهاردهمین دوره همایش سالانه سلامت روان و رسانه درباره «فلسفه تکنولوژی، کلید فهم نسل زد» سخنرانی کرد.

🔹این پنل با موضوع «آرزومندی و نسل زد» امروز چهارشنبه از ساعت ۱۳:۳۰ تا ۱۵:۳۰ برگزار شد.
♦️بیانیه هیات داوران اولین دوره جایزه دکتر نصرت‌الله پورافکاری

مفتخریم که اولین دوره جایزه دکتر نصرت‌الله پورافکاری استاد برجسته دانشگاه علوم پزشکی تبریز را برگزار نمودیم. این جایزه به یاد استادی متبلور گردیده که سال‌ها با آثار خود نقش شایسته‌ای در ارتقا سلامت روان این سرزمین داشته است.

دکتر نصرت‌الله پورافکاری متولد هشتم اردیبهشت ماه سال ۱۳۲۱ در تبریز، متخصص روانپزشکی، نویسنده، مولف و مترجم برجسته حوزه روانپزشکی کشور در سن ۸۱ سالگی دارفانی را وداع گفت. استاد پورافکاری صاحب آثار فاخری در زمینه ترجمه و تالیف است، کتاب‌هایی که سال‌ها مرجع دانش‌آموختگان حوزه سلامت روان بوده است.

این جایزه به صورت مشترک توسط دانشگاه علوم پزشکی تبریز و شاخه آذربایجان، مؤسسه دکتر مجتبی معین و انجمن علمی روانپزشکان ایران ارایه می‌گردد.
⬇️
⬆️
در اولین دوره  آثاری از گونه‌های مختلف نوشتاری و رسانه‌ای به دبیرخانه ارسال شده بود. مجموع پیشنهادات رسیده شانزده  روانپزشک بودند که از بین این تعداد ده نفر موافق بررسی آثارشان توسط هیات داوران بودند. داوران طی جلسات متعدد آثار رسیده را با دقت مورد ارزیابی قرار دادند. امتیازات و کیفیت آثار رسیده چنان  به هم نزدیک بود که کار داوری و رسیدن به نتیجه‌گیری نهایی را دشوار می‌کرد. از آن‌جا که شیوه‌نامه جایزه بر معرفی تنها یک اثر تاکید داشت، در نهایت  داوران از بین آثار ارزشمندی که طی مدت اعلام شده، به دبیرخانه رسیده بود، کتاب‌های دکتر جواد محمودی قرایی را شایسته‌تر دیدند.

دکتر جواد محمودی قرایی با تلاشی مثال‌زدنی مجموعه‌ کتاب‌های ارزشمندی را تالیف نموده که در راستای پیشبرد سلامت روان کودکان و ارتقاسواد سلامت روان والدین گام ارزشمندی محسوب می‌گردد.

تندیس جایزه همراه با جایزه نقدی از طرف گروه و شاخه روانپزشکی تبریز  به همراه بن‌کتاب ارایه شده از سوی انتشارات ارجمند در اختتامیه چهاردهمین همایش روان و رسانه به دکتر محمودی تقدیم گردید.

دکتر مریم رسولیان
دبیر جایزه
♦️بیانیه پایانی چهاردهمین دوره همایش سالانه سلامت روان و رسانه

آرزومندی، امید، آینده، نابرابری، فضای مجازی و مشکلات اقتصادی از مهم‌ترین واژگان و عباراتی بودند که در چهاردهمین همایش سلامت روان و رسانه شنیده شد.

شرایط اقتصادی ایران و موج افسردگی و ناامیدی در جامعه ایران و استهلاک روزافزون سرمایه اجتماعی در کشور باعث شد موضوع این دوره همایش به «آرزومندی، نابرابری و سلامت روان» اختصاص پیدا کند.

شاید جامعه کنونی ایران بیش از هر دوره دیگری به داشتن چشم‌اندازی امیدوارانه از آینده و امکان تحقق آرزوهایی که طبقات و گروه‌های متکثر در خیال می‌پرورند، نیاز داشته باشد.

از سوی دیگر، نابرابری اقتصادی و اجتماعی بیش از هر دوره دیگری امکان آرزومندی را از مردم سلب کرده است و بخش چشمگیری از جامعه درگیر گرفتاری‌های روزمره خود هستند و اساساً فرصت نمی‌کنند به آینده بیندیشند و چه‌بسا از اندیشیدن به آینده واهمه داشته باشند.

در پنل‌های تخصصی این همایش با موضوعات «تکثر، برابری، هم‌افزایی» و «مرگ‌های ناامیدی» به همین مشکلات پرداختیم و سعی کردیم در پنلی با عنوان «آرزومندی و نسل زد» به دغدغه‌های نسل جوان در این باره نیز بپردازیم.

در سال‌های اخیر و دوره کنونی، رسانه‌های رسمی و جایگزین اهمیت و نقش بسزایی پیدا کرده‌اند و حتی می‌توانند آینده را بسازند. اما از آن سو، انسداد ارتباطات می‌تواند وضعیت را بدتر کند. در پنل‌های «آینده جامعه ایران و انسداد ارتباطات» و «تصویر آینده ایران در رسانه‌های اجتماعی» تلاش کردیم از منظر ارتباطات نوین و رسانه‌های رسمی به آینده و آرزومندی برای فردا نگاه کنیم.

در پنل «مرگ‌های ناامیدی» به بررسی تأثیر عوامل اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی پرداختیم که موجب افزایش نرخ افسردگی و خودکشی می‌شود. همچنین به پیامدهای ارتباط بین آنومی اجتماعی و خودکشی پرداختیم و به اهمیت امیدآفرینی و ارائه راهکارهای مقابله‌ای اشاره داشتیم.

در پنل «آینده جامعه ایران و انسداد ارتباطات» به یکی از مهم‌ترین موانع همبستگی اجتماعی اشاره داشتیم و بر نقش رسانه‌ها در تسهیل یا محدودسازی ارتباطات اجتماعی تاکید کردیم. همچنین تأثیر انسداد ارتباطاتی در افزایش احساس یأس و ناامیدی در میان افراد جامعه واکاوی شد.

در پنل سوم همایش با عنوان «تکثر، برابری، هم‌افزایی» تنوع فرهنگی، اجتماعی و عقیدتی که از مهم‌ترین مباحث امروز جوامع بشری است، مورد مداقه قرار گرفت و تاکید شد که جامعه سالم نیازمند پذیرش تکثر و تنوع در تمامی ابعاد است. مفهوم کثرت‌گرایی در جامعه ایران ارزیابی شد و نقش رسانه‌ها در ایجاد یا تضعیف برابری اجتماعی و تأثیر ثبات اقتصادی بر سلامت روان بررسی شد. شد.

در پنل «تصویر آینده ایران در رسانه‌های اجتماعی»، تصویری را نشان دادیم که رسانه‌های اجتماعی، به‌عنوان یکی از تأثیرگذارترین ابزارهای ارتباطی، از آینده ایران ترسیم می‌کنند. اعضای پنل نشان دادند که چگونه آینده ایران در رسانه‌های اجتماعی به تصویر کشیده می‌شود و کنشگری برای ساختن آینده به چه ترتیب در فضای مجازی پیش می‌رود.

«آرزومندی و نسل زد» پنل پایانی همایش بود و سعی داشت به چالش‌های خاص نسل جوان بپردازد. نسل زد ایران امیدها و آرزوهایی برای آینده دارد و اعضای پنل ابعاد مختلف این آینده را نشان دادند. این پنل با بررسی روانشناسی نسل جدید و تأثیر رسانه‌ها بر شکل‌گیری آرزوها و انگیزه‌های آن‌ها، به مسائل روانشناختی، اجتماعی و فرهنگی این نسل، از جمله تأثیر فناوری و فضای مجازی بر سبک زندگی و الگوهای فکری آن‌ها، پرداخت.

آنچه در این همایش ارائه شد تصویری کلان از شرایط جامعه ایران و وضعیت سلامت روان در کشور بود. امیدواریم گوش‌های شنوا و چشم‌هایی بینا برای رفع مشکلات و حل مسایل وجود داشته باشد و بتوانیم به امکانِ داشتن چشم‌اندازی روشن‌تر برای فردای ایران دست یابیم.
♦️فایل صوتی سخنرانی‌های افتتاحیه

چهاردهمین دوره همایش سالانه سلامت روان و رسانه با موضوع «آرزومندی، نابرابری و سلامت روان» در روزهای سه‌شنبه ۳۰ بهمن و چهارشنبه اول اسفند ۱۴۰۳ برگزار شد.

🎙فایل صوتی سخنرانی‌های افتتاحیه را می‌توانید در ادامه بشنوید. ⬇️

◽️مصطفی معین | رییس همایش
◽️وحید شریعت | دبیر علمی همایش
◽️آیلین مردان‌پور | دبیر اجرایی همایش
◽️سعید ارکان‌زاده یزدی | دبیر رسانه‌ای همایش
Moin
My Recording
مصطفی معین | رییس همایش
Mardanpour
My Recording
آیلین مردان‌پور | دبیر اجرایی همایش
Shariat
My Recording
وحید شریعت | دبیر علمی همایش
Arkanzadeh
My Recording
سعید ارکان‌زاده یزدی | دبیر رسانه‌ای همایش
♦️فایل صوتی سخنرانی کلیدی همایش

چهاردهمین دوره همایش سالانه سلامت روان و رسانه با موضوع «آرزومندی، نابرابری و سلامت روان» در روزهای سه‌شنبه ۳۰ بهمن و چهارشنبه اول اسفند ۱۴۰۳ برگزار شد.

🎙فایل صوتی سخنرانی کلیدی همایش را می‌توانید در ادامه بشنوید. ⬇️

◽️عباس عبدی
| نقش رسانه در سلامت روان
Abdi
My Recording
عباس عبدی | نقش رسانه در سلامت روان
♦️فایل صوتی سخنرانی‌های پنل اول: مرگ‌های ناامیدی

چهاردهمین دوره همایش سالانه سلامت روان و رسانه با موضوع «آرزومندی، نابرابری و سلامت روان» در روزهای سه‌شنبه ۳۰ بهمن و چهارشنبه اول اسفند ۱۴۰۳ برگزار شد.

🎙پنل اول این همایش با موضوع «مرگ‌های ناامیدی» برگزار شد که فایل‌های صوتی آن را می‌توانید در ادامه بشنوید. ⬇️

◽️سهیل رحیمی (دبیر پنل) | مرگ‌های ناامیدی از منظر روان‌شناختی
◽️حمید یعقوبی | آیا ما در بحران هستیم؟
◽️سعید معیدفر | آنومی اجتماعی و خودکشی
◽️احمدعلی نوربالا | امیدواری و ناامیدی عادی و مرضی
Noorbala
My Recording
احمدعلی نوربالا | امیدواری و ناامیدی عادی و مرضی
Yaghoubi
My Recording
حمید یعقوبی | آیا ما در بحران هستیم؟
Moeedfar
My Recording
سعید معیدفر | آنومی اجتماعی و خودکشی
Rahimi
My Recording
سهیل رحیمی | مرگ‌های ناامیدی از منظر روان‌شناختی
♦️فایل صوتی سخنرانی‌های پنل دوم: آینده جامعه ایران و انسداد ارتباطات

چهاردهمین دوره همایش سالانه سلامت روان و رسانه با موضوع «آرزومندی، نابرابری و سلامت روان» در روزهای سه‌شنبه ۳۰ بهمن و چهارشنبه اول اسفند ۱۴۰۳ برگزار شد.

🎙پنل دوم این همایش با موضوع «آینده جامعه ایران و انسداد ارتباطات» برگزار شد که فایل‌های صوتی آن را می‌توانید در ادامه بشنوید. ⬇️

◽️حسن نمکدوست (دبیر پنل) | مقدمه‌ای بر بحث؛ بافتار ارتباطات رسانه‌ای در ایران
◽️حسین شیخ‌رضایی | دیگرسازی متقابل و انسداد ارتباطی
◽️رؤیا خوشنویس | رسانه‌ها و ادبیات حسرت
◽️علی نیکجو | نارسایی رسانه؛ از رنجی که می‌بریم
◽️سبحان یحیایی | امکان و امتناع میانجیگری رسانه در ایران
Namakdoost
My Recording
حسن نمکدوست تهرانی | بافتار ارتباطات رسانه‌ای در ایران
Yahyayi
My Recording
سبحان یحیایی | امکان و امتناع میانجیگری رسانه در ایران
2025/02/23 19:35:30
Back to Top
HTML Embed Code: