Telegram Group Search
🔻🎥 محمد مهاجری، فعال سیاسی اصولگرا:

🔸پزشکیان «وفاق ملی» را ابداع نکرد، اما آن را عملیاتی کرد

🔸جریان مقابل پزشکیان برداشتش از «وفاق ملی» این بود که هر چه ما می گوییم را اجرا کن!

بنظرم آقای پزشکیان عمدا چهره ای مثل آقای ظفرقندی را آورده که از جناح چپ سیاسی کشور افرادی حضور داشته باشند همان طور که از جناح راست وجود دارند./جماران

🆔@MohandesMirHosseinMousavi
🔴 امروز را فراموش نمی‌کنیم

✍🏻سهند ایرانمهر

🔷 این درست است که نباید در گذشته ماند اما این به معنای فراموشی درس‌های آن نیست. امروز سالروز عقد پیمان آخال است ( رکورددار بیشترین میزان جدایی از خاک ایران)که بین ایران قاجار ناصری و امپراتوری روسیه منعقد و باعث‌شد آسیای میانه، خوارزم، خیوه، شرق مازندران و مرو، سمرقند و بخارا (شامل ترکمنستان و بخش‌های بزرگی از تاجیکستان، ازبکستان، قرقیزستان و قزاقستان امروزی با بیش از ۱میلیون و ۲۲۶ هزار کیلومترمربع ) از ایران جدا شود. محمود محمود در کتاب تاریخ روابط ایران و‌انگلیس  به پیمان آخال میان ایران و روسیه هم اشاره می‌کند و می‌گوید:

🔷اشتباه طرف ایرانی «اعتماد بیش از حد» به وعده‌های روسیه بود. در جریان مذاکرات، تیم ایرانی به تصور اینکه روس‌ها در قبال امتیازاتی که از ایران می‌گیرند، دیگر به سمت تصرف بیشتر اراضی ایرانی نخواهند رفت، با شرایط روسیه موافقت کرد. این در حالی بود که روسیه پس از معاهده آخال همچنان به نفوذ خود در مناطق شمالی ایران ادامه داد و معاهده‌ هیچ‌گاه مانع توسعه‌طلبی روس‌ها نشد.

🔷منطقه‌ای که حتی پس از پیمان آخال و خارج از مفاد آن مورد دستبرد روس‌ها قرار گرفت روستای فیروزه بود. منطقه‌ای ییلاقی و تفریحی در ترکمنستان امروز که تا دوران‌پهلوی برای بازگرداندن آن تلاش شد اما سرانجام، ایران از دنبال کردن بازگرداندن مالکیت آن دست کشید.

https://www.group-telegram.com/+5ycCI2gmGtw0NDg0

https://www.group-telegram.com/+UqrfwnVQaww1N2Zk

🆔@MohandesMirHosseinMousavi
#تحلیل_روز

🔵🎥ببینید: عشاق ایرانی پوتین

🔴چرا دسته ای از سیاسیون ایران تا این حد روسوفیل هستند؟

فایل صوتی

🆔@MohandesMirHosseinMousavi
📛واکنش دکتر مهدیزاده به تهمت جدید سایبری‌های نزدیک به مصاف

‏وقتی در یک نبرد و ⁧ #مصاف ⁩ رو در رو کم آوردند دست به تخريب ،توهین و لجن پراکنی میزنند تاجایی که مهره دشمن میشوند
‏کامبیز مهدیزاده سرباز نظام و ولایت بوده و هست
‏نفوذی ها و اِلی کوهن ها همین نزدیکی اند
‏وقتی خورشید خانم طلوع می‌کند نفوذی‌ها کارشان برای دشمن شروع میشود

👈از ساعاتی پیش اکانت‌های نزدیک به جریان تندرو در ادعایی کذب علیه داماد روحانی مدعی شدند واسط خرید پیجرها در لبنان دکتر مهدیزاده بوده است


#لینک_گروه_تاجزاده

https://www.group-telegram.com/+5iOsx_5cMUsyZTQ0

#لینک_گروه_حامیان_سبز_میرحسین
https://www.group-telegram.com/+UqrfwnVQaww1N2Zk

#لینک_کانال👇👇
      
🆔@MohandesMirHosseinMousavi
🔴 سفارت ایران در بیروت: جنون و گستاخی اسرائیل از همه محدودیت‌ها فراتر رفته است

🔸سفارت ایران در لبنان: ما جنون و گستاخی اسرائیل را که با هدف قرار دادن مناطق مسکونی در حومه جنوبی بیروت از همه محدودیت‌ها فراتر رفت و منجر به کشته و زخمی شدن ده‌ها نفر از جمله کودکان و زنان شد، به‌شدت محکوم می‌کنیم.

🔸ما مجددا تاکید می‌کنیم که چنین جنایت‌های تروریستی عزم و ایمان لبنانی‌ها را تضعیف نخواهد کرد.

🔸این مصیبت وارده را به خانواده‌های شهدا تسلیت می‌گوییم و برای مجروحان شفای عاجل آرزو می‌کنیم.


#لینک_گروه_تاجزاده

https://www.group-telegram.com/+5iOsx_5cMUsyZTQ0

#لینک_گروه_حامیان_سبز_میرحسین
https://www.group-telegram.com/+UqrfwnVQaww1N2Zk

#لینک_کانال👇👇
      
🆔@MohandesMirHosseinMousavi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔺مادر جاویدنام غزاله چلابی در سالگرد کشته شدن دخترش ویدئو دکلمه‌ای با یاد او منتشر کرد.

غزاله در روز ۳۰ شهریور ۱۴۰۱، در حالی که مشغول فیلمبرداری از اعتراضات خیابانی بود با شلیک گلوله‌ای به زمین افتاد. تلفن غزاله همچنان در دستش بود و در حال ضبط تصاویر مردمی که بهت‌زده و حیران بالای سرش جمع شده بودند و فریاد می‌زدند: «یکی رو کشتند

#شهدای_اعتراضات

#لینک_گروه_تاجزاده

https://www.group-telegram.com/+5iOsx_5cMUsyZTQ0

#لینک_گروه_حامیان_سبز_میرحسین
https://www.group-telegram.com/+UqrfwnVQaww1N2Zk

#لینک_کانال
      
🆔@MohandesMirHosseinMousavi
🎥 محمد مهاجری: در دولت شهید رئیسی، با عبارت «بانیان وضع موجود» هر آدمی از جناح مقابل را حذف کردند!

🔸 محمد مهاجری فعال اصولگرا
گفت: در دولت شهید رئیسی گفتند می خواهیم با مردم وفاق داشته باشیم، بنابراین باید آدم هایی که در دولت های قبلی بودند را کنار بگذاریم.

🔹دولت سیزدهم هر کسی را می خواست کنار بگذارد از عبارت «بانیان وضع موجود» استفاده کرد.

🔸برای وفاق ملی هیچ تعریف سیاسی مشخصی تا الان از نه شخص آقای پزشکیان و نه اعضای دولتشان نشنیده ام، اما مصادیقی که بیان کردند عمدتا برمیگردد به اینکه چه کسانی در دولت باشند که دعوا نباشد. !

🆔@MohandesMirHosseinMousavi
🔴 ۳۰ شهریور ۱۴۰۱ از خونین ترین روزهای #انقلاب_ملی_ایران بود

🔻
بر اساس اطلاعات جمع آوری شده توسط ایران بریفینگ تابحال
در این روز ۵۲ نفر کشته شده‌اند که  و اطلاعات  ۳۹ نفر آنها تاکنون احراز و معرفی شده‌اند: #شهدای_اعتراضات

🆔@MohandesMirHosseinMousavi
دوروی سکه اسرائیل

✍🏿سیدمصطفی تاجزاده

اسرائیل مانند یک سکه دو رو دارد: "دمکراسی برای قوم یهود" و "طرد و ریشه‌کنی مردم فلسطین". به‌همین‌دلیل باوجود داشتن انتخابات و احزاب و مطبوعات نسبتاً آزاد، بسیاری از ملت‌ها و حتی تعداد قابلِ‌توجهی از دولت‌ها آن‌را رژیمی نژادپرست و بی‌اعتنا به حقوق بشر و موازین بین‌المللی می‌خوانند. رژیمی که برای رسیدن به اهداف خود از کشتار بی‌محابای زنان و کودکان و سال‌خوردگان ابایی ندارد و از انسانیت‌زدایی کردن عرب‌های فلسطینی شرم نمی‌کند. به نظر من آینده اسرائیل تاریک است، اگر از نژادپرستی و برتری قوم یهود دست برندارد و حقوق غیریهودیان را به‌رسمیت نشناسد و به تبعیض میان خود یهودیان پایان ندهد. یعنی به همان دلایلی که رژیم آپارتاید در آفریقای جنوبی شکست خورد، نژادپرستی در اسرائیل نیز با شکست روبه‌رو خواهد شد.

در جانب مقابل مردمی را به شهامت، استقامت و وفاداری ساکنان مظلوم غزه به وطن خویش نمی‌شناسم. قطع‌ِنظر از ارزش داوری درباره ۷ اکتبر که من نظرم را درباره آن همان ابتدا گفتم [اینجا]، آنچه در غزه جریان دارد، ایستادگی ستایش‌انگیز یک شهر در برابر یک جهان شر است؛ مقاومت قهرمانانه مردمی بی‌پناه در سرزمینی کوچک، در مقابل نسل‌کشی رژیمی سفاک و متکی به پشتیبانی تسلیحاتی، تدارکاتی، مالی، سیاسی و تبلیغاتی آمریکا و دیگر دولت‌های قدرتمند غربی. رویکرد روسیه و چین نیز اگر به سود متجاوزان نبوده باشد، مانعی در راه سرکوب خونین مردم ایجاد نکرده است. باوجود همه این مسائل، رسالت جمهوری اسلامی در چنین شرایطی قرارگرفتن در خط مقدم نبرد نیست، ایستادن در دایره‌های سوم و چهارم و رساندن صدای درد و رنج و مصیبت‌های اجتماع ۲ میلیونی، اما صبور و سرافراز نوار غزه به گوش جهانیان است. مردمی که در کمتر از یک‌سال بیش از ۴۰ هزار شهید و حدود ۱۰۰ هزار نفر مجروح داده‌اند. ۹۰درصد منازلشان ویران شده یا آسیب جدی دیده است و اغلب بازماندگان از گرسنگی و کمبود دارو و تجهیزات پزشکی در عذابند. اولویت نظام باید برقراری آتش‌بس فوری، آزادی اسرای طرفین، ارسال کمک‌های انسان‌دوستانه به غزه و اسکان یافتن آوارگان باشد.

متاسفانه وجهه و جایگاه نامناسب و منزوی جمهوری اسلامی در صحنه جهانی، اجازه نقش‌آفرینی جدی و مؤثر سیاسی و دیپلماتیک به سود فلسطین را به ایران نمی‌دهد و حاکمیت صرفاً می‌تواند از ابتکارات کشورهایی چون آفریقای جنوبی در ارجاع پرونده رژیم اسرائیل به دیوان دادگستری لاهه حمایت کند و یا با توافق فتح و حماس برای اداره غزه پس از جنگ مخالفت نکند. بدتر آنکه "استراتژی اشتباه" و "حاکمیت میدان بر دیپلماسی" موجب شده جمهوری اسلامی به‌عنوان تهدیدی مشترک ارزیابی شود و دولت‌های عرب مسلمان را با اسرائیل نزدیک کند. به دو واقعیت زیر توجه فرمایید:

الف- در افکارِعمومی جهانیان، حتی در غرب، شاهد افزایش معنادار همدلی و حمایت از آزادی فلسطین و محکومیت اشغالگری و تجاوزگری اسرائیل هستیم.

ب- جمهوری اسلامی در مقایسه با دیگر کشورهای منطقه و جهان، بیشترین هزینه را درجهت تضعیف اسرائیل و تقویت مخالفان آن پرداخت کرده است.

باوجوداین ایران نقش سیاسی مهمی در برقراری آتش‌بس دائمی ایفا نمی‌کند. مهم‌تر آنکه جامعه مدنی در ایران، برخلاف بسیاری از جوامع دیگر، تحرک و ابتکار ویژه‌ای در دفاع از فلسطین و مخالفت با جنایات اسرائیل از خود نشان نمی‌دهد. این انفعال تا حدود زیادی نتیجه قرارگرفتن جمهوری اسلامی در دو دایره اول و دوم و زیاده‌روی حکومت در هزینه‌کرد از جیب ملت در ضدیت با اسرائیل است. ناکارآمدی حکومت و دهن‌کجی به مطالبات ملت و فاصله گرفتن روزافزون از اکثریت نیز در این زمینه نقش مهمی ایفا می‌کند. بدیهی است در هنگام تحریم و نابسامانی اوضاع اقتصادی کشور، اگر حکومت اهدافی جاه‌طلبانه را در منطقه پیرامون خود تعقیب کند و تعهداتی فراتر از توان ملی بپذیرد، بیشترین فشار به مردم وارد می‌آید، به‌ویژه به قشرهای محروم، کارگران و حقوق‌بگیران ثابت. نتیجه اولویت‌گذاری غلط حاکمیت، مخالفت و بی‌اعتنایی شهروندان است به آنچه مطلوب حکومت می‌بینند.

(بخشی از مقاله سه ناترازی و دو تحریم)

زندان اوین- شهریور ۱۴۰۳

🔗برای خواندن متن کامل مقاله 👈🏿اینجا را لمس کنید.


🆔@MostafaTajzadeh

https://www.group-telegram.com/+5ycCI2gmGtw0NDg0

https://www.group-telegram.com/+UqrfwnVQaww1N2Zk

🆔@MohandesMirHosseinMousavi
در کف ندارم سنگ من
                   با کس ندارم جنگ من

با کس نگیرم تنگ من
                 زیرا خوشم چون گلستان

#مولانا

🩵 میلاد پیامبر خاتم صلی‌الله پیامبر صلح و مهربانی و امام صادق علیه‌السلام امام عالم و اندیشمند گرامی باد

🌸🍃🌼🍃

#گروه_حامیان_مصطفی_تاجزاده
https://www.group-telegram.com/+5ycCI2gmGtw0NDg0

#گروه_حامیان_سبز_میرحسین
https://www.group-telegram.com/+UqrfwnVQaww1N2Zk

🆔@MohandesMirHosseinMousavi
دست‌های پشت‌پرده انفجار پیجرها و بی‌سیم‌های حزب‌الله؛ «پای یک زن در میان است»

🔸او به هفت زبان زنده دنیا مسلط است، دکترایش را در فیزیک ذرات از یکی از بهترین دانشگاه‌های دنیا گرفته، آپارتمانی در بوداپست مزین به نقاشی‌های برهنه از خودش دارد و پیشتر برای کارهای بشر دوستانه به‌ آفریقا سفر کرده است. این زن اکنون در مرکز اتهامات مربوط به معامله پیجرهای منفجر شده حزب‌الله ایستاده است.

🔹انفجار پیجر‌های حزب‌الله در روز سه‌شنبه در لبنان به کشته و زخمی شدن هزاران نفر انجامید. بنابر تصاویر منتشر شده از بقایای این پیجرها، شرکت تایوانی «گولد آپولو» آن‌ها را تولید کرده است. اما این شرکت این اتهمات را رد کرد و گفت شرکت مجارستانی «مشاوران بی‌ای‌سی» (BAC Consulting) مجوز تولید این پیجرها را در اروپا در اختیار دارد و این شرکت مسئول تولید این پیجرها است.

🔸کریستیانا بارسونی-آرچیدیاکونو، مدیرعامل ایتالیایی-مجارستانی شرکت «مشاوران بی‌ای‌سی» اکنون در مرکز اتهامات مربوط به انفجار پیجرها قرار دارد./ یورونیوز

@MohandesMirHosseinMousavi
کیهانی‌ها و پایداری توقع دارند پزشکیان راه رئیسی را ادامه دهد/ زبان پزشکیان ساده است اما هرگز ساده‌لوحانه نیست

🔸اندیشه کیهانی و پایداری مسعود پزشکیان را بیرون از جبهۀ انقلاب می‌دانستند و از باقر قالیباف و سعید جلیلی می‌خواستند برای جلوگیری از پیروزی پزشکیان و اصلاح‌طلبان ائتلاف کنند حالا توقع دارند پزشکیان راه مرحوم رییسی را ادامه دهد! اما اگر قرار بر ادامه راه مرحوم رییسی بود چرا از دو نامزد اصلی مدعی ادامه راه او نخواستند انصراف ندهند و بمانند؟

🔹زبان پزشکیان ساده است اما هرگز ساده‌لوحانه نیست. وقتی گفت "تهران دیگر جای توسعه ندارد" و توصیه کرد بروند بیرون تهران مدرسه بسازند یعنی برج‌سازی بس است. اگر دنبال سازندگی هستید این گوی و این میدان و این ایران و این همه نیاز به مدرسه. چرا همه در یک منطقه تجمع کرده و هی برج بالا می‌برند؟! این را هم خیلی‌ها متوجه نشدند و خیال کردند می‌خواهد پایتخت را منتقل کند!/ خبرآنلاین

#لینک_گروه_تاجزاده

https://www.group-telegram.com/+5iOsx_5cMUsyZTQ0

#لینک_گروه_حامیان_سبز_میرحسین
https://www.group-telegram.com/+UqrfwnVQaww1N2Zk

#لینک_کانال👇👇
      
🆔@MohandesMirHosseinMousavi
🔴 سعید جلیلی تنها مخالف آرام شدن اوضاع کشور در سال ۱۳۸۸ بود!

داوود حشمتی، روزنامه‌نگار:

اخیرا لاریجانی گفته که سعید جلیلی در سال ۸۸ مانع از نطق تلویزیونی میرحسین موسوی شد که می‌توانست اوضاع را آرام کند.

این روایت بسیار مهمی از نقش جلیلی در وقایع ۸۸ است.

لاریجانی تایید کرده که مقامات عالی نظام هم به این نطق تلویزیونی موافق بودند.

‏⁧ آگاهی‌نو⁩ نوشته: انتخابات سال ۱۳۸۸ که این امکان به وجود آمده بود که با نطق تلویزیونی میرحسین موسوی کشور آرام گیرد اما با وجود موافقت مقامات عالی کشور، سعید جلیلی در مقام دبیر شورای عالی امنیت ملی با این کار مخالفت کرد.


#لینک_گروه_تاجزاده

https://www.group-telegram.com/+5iOsx_5cMUsyZTQ0

#لینک_گروه_حامیان_سبز_میرحسین
https://www.group-telegram.com/+UqrfwnVQaww1N2Zk

#لینک_کانال👇👇
      
🆔@MohandesMirHosseinMousavi
رئالیسم‌جادویی است؟

با حوداثی که در لبنان در جریان است انگار دنیا وارد دوره‌ای از رئالیسم‌جادویی و حتی سوررئالیسم شده است. انفجار ناگهانی هزاران دستگاه الکترونیکی و قتل و جرح ناشی از آن، هولناک و غیرقابل هضم است. این پدیدۀ نوظهور جنگ‌ها را بیش از توان تحمل آدمیزاد، بی‌رحمانه و غیرمنطقی و نامفهوم می‌کند.
آیا قرار است پیشرفت تکنولوژی و به کارگیری آن در تسلیحات جنگی، زندگی نوع بشر را به کلی ناامن و نهایتاً این گونۀ دوپا را منقرض کند یا اینکه غریزۀ بقا موجود انسانی را به پذیرش محدودیت‌هایی در حوزۀ تقابل با یکدیگر و یا اساساً منسوخ کردن جنگ، مقید و منضبط می‌کند؟
ظاهراً مهار پیشرفت تکنولوژی و سطح و عمق قدرت ویرانگری آن در جنگ‌ها، پاره شده است، اما موجود بشری متناسب با آن، عاقل و اخلاقی و منصف نشده است! ما در چه دورۀ عجیبی به دنیا آمده‌ایم! در تاریخ انسان در واقع این فقط نسل ماست که پیشرفت تکنولوژیک را در این گسترۀ عظیم تجربه می‌کند. با این حال، به روشنی نمی‌دانیم که این خوب است یا بد؟ آیا در آینده‌ای نزدیک آرزو خواهیم کرد که ای کاش در عصر غارنشینان پا به دنیا می‌گذاشتیم و یا اینکه آنچه خداوند می‌داند و ما نمی‌دانیم، جلوه و ظهور تازه‌ای از حیات بهتر پیش روی‌مان قرار خواهد داد؟
#احمد_زیدآبادی


#لینک_گروه_حامیان_سبز_میرحسین
https://www.group-telegram.com/+UqrfwnVQaww1N2Zk

#لینک_کانال👇👇
      
🆔@MohandesMirHosseinMousavi
Vala Payamdar Mohammad ~ Music-Fa.Com
Farhad Mehrad ~ Music-Fa.Com
حالا پیامدار!

نخستین ترانه را پس از انقلاب زنده‌یاد فرهاد مهراد دربارۀ پیامبر خواند. از آن تاریخ تاکنون حدود نیم قرن گذشته است. از کجا به کجا رسیدیم! از صدای فرهاد و شعر کسرایی و آهنگ منفرزاده به روضه‌های سطحی و آلوده به خرافه و مداحی‌های بی‌اصالت و بی‌محتوا و صداهای غوغاپسند و بعضاً نتراشیده و نخراشیده که رونق مسلمانی را پاک برده است. بر میراث معنوی و اخلاقی‌مان چوب حراج زده شد!
#احمد_زیدآبادی


🆔@MohandesMirHosseinMousavi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰 تحمیل حجاب و فیلترینگ و تحریم حکم واحد دارند!

✍️ مجید مرادی

🔸خسروپناه دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی: بعضی ازمسولین تصور می کنندکه پروژه ون می تواند مشکل حجاب راحل کند!

🔸جناب آقای خسروپناه می‌دانند گفتن همین دو کلمه که حجاب را نباید با اجبار و زور گشت ارشاد و طرح نور و ون کشی به خیابان تحمیل کرد در سه سال و نیم دولت دبش چقدر هزینه داشت؟! باز هم دیر رسیدن بهتر از هرگز نرسیدن است.

🔸امیدوارم به زودی حاکمیت به این نتیجه برسد که خنثی‌سازی و دورزدن تحریم‌ها هم راه حل تحریم‌ها نیست و تنها هزینه بیشتری برمردم تحمیل می‌کند و به قول دکتر روحانی دورزدن تحریم همان تحریم زدن مردم است.

🔸امیدوارم حاکمیت به زودی به این نتیجه برسد که فیلترینگ هم نابخردانه است وتنها هزینه مردم را زیادتر می‌کند.

🔸امیدوارم نظام به زودی به این نتیجه برسد که اف ای تی اف را باید بپذیرد تا ازهرز رفتن سی درصدی درآمدصادراتی ایران جلوگیری شود.

🔸امیدوارم حاکمیت دریابدکه بایدراه کاسبی کاسبان تحریم را با استانداردسازی رفتارخود ببندد.

🔸 امیدوارم حاکمیت دریابد که رفع سریع حصر فضای سیاست داخلی رابهبود می‌دهد.


🆔@MohandesMirHosseinMousavi
🔵در باب تبیین مشارکت در انتخابات از منظر گذارطلبی

✍🏻مصطفی دانشگر

یکم؛ گذارطلبی. نخستین بار در نوشتاری مبسوط تحت عنوان “«گذارطلبی»: برون رفتِ از انسداد سیاسی” در دی ماه ۱۴۰۱ و سپس در کتاب “راه طی نشده: تأملاتی در سیاست، دیانت و اجتماع” توسط استاد ارجمند جناب دکتر دباغ صورت‌بندی شد و به ‌عنوان راهبردی بلندمدت برای خروج از انسداد سیاسی ازطریق بازنگری در قانون اساسی کنونی ارائه شد. تبار سیاسی گذارطلبی، به اصلاح‌طلبی کلاسیک متبلور در دوم خرداد و اجرای بی‌تنازل قانون اساسی می‌رسد. این نحله سیاسی در سیر تکاملی خود و باتوجه به انباشت تجربۀ تاریخی مبارزات دمکراتیک و دمکراسی‌خواهانه ایده اصلاحات ساختاری مصطفی تاجزاده را برکشید. گذارطلبی امروز در سیر تطور تاریخی خود، درنهایت به عبور از قانون اساسی کنونی رسیده است و اجرای پیشنهادات سه‌گانۀ مهندس میرحسین موسوی مبنی بربرگزاری رفراندوم قانونی اساسی، تشکیل مجلس مؤسسان و درنهایت بازنویسی قانون اساسی را در دستور کار خود قرار داده است.
دوم؛ از منظر استراتژیک و راهبردی، گذارطلبان، قانون اساسی کنونی را فاقد ظرفیت‌های توسعه پایدار، فراگیر و دمکراتیک می‌دانند و بازنویسی آن را بر پایۀجدایی دین از سیاست به‌گونه‌ای که مبتنی بر سند بالادستی اعلامیۀ جهانی حقوق بشر نیز باشد خواهانند و آن را شرط لازم برای توسعۀ پایدار ایران می‌دانند. از منظر گذارطلبان و احتمالاً طیف وسیعی از نیروهای سیاسی و مردم ایران، قانون اساسی کنونی جمهوری اسلامی نه نماد خرد جمعی ایرانیان و نه محصول توافق اجتماعی آن‌هاست. قانون اساسی کنونی را باید سندی شریعت‌محور و متضمن تبعیض به‌نفع خواص و باورمندان دانست. رویکرد گذارطلبان، جایگزین ساختن قانون اساسی فعلی با سندی انسان‌محورست که مبتنی بر حقوق طبیعی بشر و کرامت انسان باشد. در این مسیر گذارطلبان، تغییر قانون اساسی کنونی را به‌عنوان راهبرد اصلی توسعه کشور و در شمار مهم‌ترین اولویت‌های کنش سیاسی خود قرار داده‌اند.
سوم؛ در سطح تاکتیک، گذارطلبان قائل به ضرورت فعالیت منسجم، تشکیلاتی، سازمان‌یافته، مبتنی بر هم‌گرایی با دیگر تشکیلات تحول‌خواه منسجم و متشکل،درچارچوب اصول مطروحه در بندهای فوق هستند. براین‌اساس ائتلاف با دیگر نیروهای سیاسی تحول‌خواه، اصل راهنمای کنشِ سیاسیِ میدانیِ گذارطلبان است.
چهارم؛ در مسیر رسیدن به چنین چشم‌اندازی، گذارطلبان با عنایت به واقعیت‌ها و بضاعت‌های تاریخی جامعۀ کنونی ایران، عدم وجود زمینه‌های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی لازم، تکثر و تکسر فزاینده در میان نیروهای سیاسی تحول‌گراو درنهایت فضای بین‌المللی موجود، تحقق فوری و آنی چنین چشم‌اندازی را دور از دسترس و غیرواقع‌بینانه می‌دانند. این واقع‌بینی گذار را به امری تدریجی و مرحله‌ای بدل می‌کند که تحقق غایت آن، تنها از مسیر برداشتن قدم‌های حساب‌شده و فازبندی میسر است. تفکیک میان استراتژی و تاکتیک، دقیقاً ناظر بر توجه دقیق به چنین بضاعت و سرمایه‌ای است که ضروری و گریزناپذیر به‌نظر می‌رسد.
پنجم؛ مکانیسم گذار در این نظریه، بر اصولی چون استفاده از تمامی ظرفیت‌های مدنی مبتنی بر خشونت‌پرهیزی، تکثرگرایی، امنیت ملی و حفظ تمامیت ارضی بنا شده است و طیف متنوعی از روش‌های میدانی، از مشارکت مشروط در انتخابات تا تحریم انتخابات و خیابان را دربر می‌گیرد. ناگفته پیداست که استفاده از هرکدام از این روش‌ها منوط به ارزیابی شرایطِ هر مرحله و امکان‌سنجی رسیدن معطوف به نتیجۀ هریک از این تاکتیک‌هاست. نکته درخور توجه اما آنجاست که گذارطلبان درعین باور به روش‌های میدانی و بهره‌گیری از روش‌های نافرمانی مدنی، آشکارا با براندازی به‌هرقیمت و هر وسیله‌ای مرزبندی جدی دارند. به‌همین‌جهت روش‌هایمیدانی سرنگونی‌طلبان و انقلاب‌طلبان را برای امروز ایران ناممکن و برای فردایش نامطلوب می‌دانند.
ششم؛ تلاش بر ایجاد گشایش‌هایینسبی در مسیر حکمرانی، برای کاهش شر متجلی در درد و رنج شهروندان و افزایش خیر عمومی در قالب حکمرانی خوب و کارآمد، اصل راهنمای دیگریست که جریان گذارطلبی در تعیین نسبت خود با دیگر نیروهای سیاسی تحول‌خواه ازیک‌سو و نهادهای نظام سیاسی مستقر ازسوی‌دیگراستفاده می‌کند. براین‌اساس هر گشایش مورد توافق نیروهای تحول‌خواه، با همراهی گذارطلبان و استقبال و حمایت و مشارکت همدلانه آنان روبه‌‌رو خواهد شد و در جانب مقابل هرگونه تاکتیک مبارزاتی مبتنی بر دوقطبی‌سازی، خشونت‌طلبی و تشدید شکاف‌های اجتماعی، توسط قائلان به گذار امن خشونت‌پرهیز نفی و طرد خواهد شد.
👇
👇
نتیجهگیری؛ در انتخابات اخیر، کشور بر سر دوراهی خطرناکی قرار گرفت؛ توقف روند تباهی یا درغلطیدن به‌ورطۀ بنیادگرایی فرقه‌گرا! عدم تشکیل همین دوقطبی خطرناک در مرحلۀ اول انتخابات باوجود قطب سومی به نام محمدباقر قالیباف (که آشکارا از ضدیت با توسعه سخن نمی‌راند)، سبب شد تا گذارطلبان به‌‌واسطۀ عدم امکان تحقق مطالبات دمکراسی‌خواهانۀ خود، از مشارکت در دور اول انتخابات (در عین عدم تحریم فعال انتخابات)، از ائتلاف با اصلاح‌طلبان کلاسیک خودداری کرده و مطالبات دمکراتیک و حقوق بشری را برجسته سازند.
اما این همه ماجرا نبود؛ در دور دوم انتخابات، ازیک‌سو دوقطبی خطرناک پدیدارشده در قالب پزشکیان-جلیلی، خطر غلطیدن کشور به‌ورطۀ بنیادگرایی ضدتوسعه را محتوم می‌ساخت و ازدیگرسو نقش انکارناپذیر دولت کارآمد در حکمرانی خوب و متوقف ساختن شیب تند تباهی (که در دوران ابراهیم رییسی و در حوزه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی به اوج خود رسیده بود)، کنشی مؤثر و مسئولانه‌ای را طلب می‌کرد. اصل راهنمای کاهش شر و درد و رنج شهروندان، در کنار ضرورت تکاپو برای افزایش خیر عمومی از مسیر حکمرانی خوب، درنهایت گذارطلبان را بر آن داشت تا براساس اصول پنج‌گانۀ فوق، به‌سمت استفاده از ظرفیت این دوره از انتخابات متمایل شوند.
در واقع برآیند تحلیل گذارطلبان آن شد که علیرغم تمامی اختلافات بعضاً بنیادین در زمینۀ چشم‌انداز مورد اشاره در ابتدای این نوشتار، ائتلاف با مهم‌ترین تشکل تحول‌خواه منسجم در داخل کشور، یعنی جبهه اصلاحات را برای دفع شر فرقۀمیرباقری-جلیلی گریزناپذیر ببینند. براین‌اساس در انتخابات اخیر، گذارطلبان درنهایت به این جمع‌بندی رسیدند که ضمن حفظ مرزبندی نظری خود با اصلاح‌طلبان کلاسیک و به‌رغم تن‌زدن از مشارکت در دور اول انتخابات، در دور دوم با جبهه اصلاحات ائتلاف کرده و با رأی‌دادن به دکتر پزشکیان، برای بازگشت عقلانیت به دست‌ِکم قوه مجریه کشور فضاسازی کنند و با دفعِ خطرِ مستعجلِ جریانِ خالص‌ساز و فرقه ضدتوسعه میرباقری-جلیلی، از تاکتیک مشارکت در انتخابات به‌عنوان تصمیمی مسئولانه حمایت کنند.

https://www.group-telegram.com/+5ycCI2gmGtw0NDg0

https://www.group-telegram.com/+UqrfwnVQaww1N2Zk

🆔@MohandesMirHosseinMousavi
📝📝گذشته و درسهای آن
سهند ایرانمهر


🔸ین درست است که نباید در گذشته ماند اما این به معنای فراموشی درس‌های آن نیست. امروز سالروز عقد پیمان آخال است ( رکورددار بیشترین میزان جدایی از خاک ایران)که بین ایران قاجار ناصری و امپراتوری روسیه منعقد و باعث‌شد آسیای میانه، خوارزم، خیوه، شرق مازندران و مرو، سمرقند و بخارا (شامل ترکمنستان و بخش‌های بزرگی از تاجیکستان، ازبکستان، قرقیزستان و قزاقستان امروزی با بیش از ۱میلیون و ۲۲۶ هزار کیلومترمربع ) از ایران جدا شود. محمود محمود در کتاب تاریخ روابط ایران و‌انگلیس  به پیمان آخال میان ایران و روسیه هم اشاره می‌کند و می‌گوید:

🔸اشتباه طرف ایرانی «اعتماد بیش از حد» به وعده‌های روسیه بود. در جریان مذاکرات، تیم ایرانی به تصور اینکه روس‌ها در قبال امتیازاتی که از ایران می‌گیرند، دیگر به سمت تصرف بیشتر اراضی ایرانی نخواهند رفت، با شرایط روسیه موافقت کرد. این در حالی بود که روسیه پس از معاهده آخال همچنان به نفوذ خود در مناطق شمالی ایران ادامه داد و معاهده‌ هیچ‌گاه مانع توسعه‌طلبی روس‌ها نشد.

🔸منطقه‌ای که حتی پس از پیمان آخال و خارج از مفاد آن مورد دستبرد روس‌ها قرار گرفت روستای فیروزه بود. منطقه‌ای ییلاقی و تفریحی در ترکمنستان امروز که تا دوران‌پهلوی برای بازگرداندن آن تلاش شد اما سرانجام، ایران از دنبال کردن بازگرداندن مالکیت آن دست کشید.

#لینک_گروه_حامیان_سبز_میرحسین
https://www.group-telegram.com/+UqrfwnVQaww1N2Zk

#لینک_کانال👇👇
      
🆔@MohandesMirHosseinMousavi
شفیعی کدکنی: آسیب زنندگان به روحیه مردم و جوانان باید کنار بروند

🔸تمام مللی که پیشرفت کردند، روحیه شان و نه ثروت شان، سبب پیشرفت شان شده

🔹جامعه ما اجازه ظهور متفکرانی را بدهد، تا بتوانند دوز روحیه بانشاط را در جامعه بالا ببرند

🔸ژاپن زیر پایش طلا، نفت و گاز، و فولاد نداشت، ولی در حال حاضر یکی از ثروتمندترین و پیشرفته ترین کشورهای جهان است


🔹محمدرضا شفیعی کدکنی استاد دانشگاه می گوید: ما باید متفکرانی داشته باشیم، و جامعه ما اجازه ظهور متفکرانی را بدهد، تا بتوانند این دوز روحیه بانشاط را در جامعه بالا ببرند. اگر ما بتوانیم، یک روحیه اجتماعی با نشاطی بیافرینیم، که این امر از همین کتاب های مدرسه ، لالایی مادر تا حکایاتی که مادر برای بچه می گوید، تا زمانی که بچه دوره های پیش دبستان را می گذراند و بعدها به دانشگاه می آید، باید تمام ادبیات و هنرمان، و نشرمان در جهت ارتقاء روحیه اجتماعی و فردی این افراد باشد. فرد و اجتماع در این جا تجزیه ناپذیر هستند./ خبرآنلاین

#لینک_گروه_تاجزاده
https://www.group-telegram.com/+5ycCI2gmGtw0NDg0

#لینک_گروه_حامیان_سبز_میرحسین
https://www.group-telegram.com/+UqrfwnVQaww1N2Zk

🆔@MohandesMirHosseinMousavi
2024/09/22 00:28:16
Back to Top
HTML Embed Code: