Telegram Group Search
📌دانشمندان با موفقیت ستون فقرات انسان را در آزمایشگاه رشد دادند.

🔹محققان با ایجاد یک مدل نوتوکورد در آزمایشگاه که یک جزء ساختاری کلیدی در مهره‌داران است، به پیشرفت قابل توجهی در مطالعه رشد اولیه انسان دست یافته اند.

🔸این مدل بر اساس یک توالی دقیق از سیگنال‌های شیمیایی، مراحل اولیه رشد تنه انسان را شبیه‌سازی می‌کند و شامل سلول‌های بنیادی عصبی و استخوانی است.

🔹این پیشرفت می‌تواند به درک نقص‌های مادرزادی ستون فقرات و شرایط دیسک‌های بین مهره‌ای کمک کند و راه را برای مطالعه اختلالات رشد انسان باز کند.
قسمت دوم:

🔸در این تحقیق، دانشمندان ابتدا جنین‌های مرغ را تجزیه و تحلیل کردند تا دقیقاً بفهمند که چگونه نوتوکورد به طور طبیعی تشکیل می‌شود. با مقایسه این اطلاعات با داده‌های منتشر شده از جنین‌های موش و میمون، زمان‌بندی و توالی سیگنال‌های مولکولی مورد نیاز برای ایجاد بافت نوتوکورد را تعیین کردند.

🔹با استفاده از این نقشه راه، آن‌ها یک توالی دقیق از سیگنال‌های شیمیایی تولید کردند و از آن برای تحریک سلول‌های بنیادی انسانی به تشکیل نوتوکورد استفاده کردند. سلول‌های بنیادی یک ساختار کوچک شبیه به تنه تشکیل دادند که به طور خود به خودی به طول ۱-۲ میلی‌متر کشیده شد.

🔸این ساختار شامل بافت عصبی در حال توسعه و سلول‌های بنیادی استخوانی بود که به شکلی مشابه با رشد جنین‌های انسانی سازماندهی شده بودند. این نشان می‌دهد که نوتوکورد سلول‌ها را به تبدیل شدن به نوع صحیح بافت در مکان و زمان مناسب تشویق می‌کند.

🔹نوتوکورد یک بافت میله‌ای شکل است که به عنوان یک راهنمای ساختاری حیاتی، در بدن در حال رشد عمل می‌کند. این ویژگی تعریف‌کننده همه مهره‌داران است و نقش کلیدی در سازماندهی بافت‌ها در هنگام رشد جنین ایفا می‌کند. به دلیل پیچیدگی نوتوکورد، این بافت میله ای در مدل‌های آزمایشگاهی قبلی از رشد تنه انسان غایب بوده است.

🔸بنابراین این مدل‌های سلول‌های بنیادی انسانی که شامل نوتوکورد هستند، به محققان این امکان را می‌دهند تا نقص‌های مادرزادی ستون فقرات و شرایط دیسک‌های بین مهره‌ای را بهتر درک کنند. همچنین این مدل می‌تواند به مطالعه اختلالات رشد انسان کمک کند و راه را برای تحقیقات بیشتر در زمینه زیست‌شناسی باز کند.

مترجم: #طاهره_البرزی

📚💻جهت مشاهده اصل مقاله روی این جمله کلیک کنید.

#⃣ #نوتوکورد | #سلول_بنیادی | #جنین

#Whats_Up_in_Science

@cellandmolecularbiology
💢مهلت ارسال آثار «مسابقه ملی بایوآرت» تمدید شد!!

با توجه به استقبال شما عزیزان، مهلت ارسال آثار «مسابقه ملی بایوآرت؛ بزرگترین مسابقه علمی هنری حوزه زیست‌شناسی کشور» تا تاریخ 1 اسفندماه 1403 تمدید شد!


🔹بخش‌های مسابقه:

1) فیتوفوتو: شامل تصاویر هنری از گیاهان

2) زئوفوتو: شامل تصاویر هنری از جانوران

3) میکروفوتو: شامل تصاویر هنری از انواع میکروارگانیسم‌ها

4) هیستوفوتو: شامل تصاویر هنری از اسلاید‌های بافتی رنگ‌آمیزی شده.

5) آگارآرت: شامل تصاویری از محیط کشت‌هایی که در طرح‌های هنرمندانه کشت شده‌اند.


شما علاقه‌مندان می‌توانید هر چه سریع‌تر، عکس‌ها و آثار هنری خود از طبیعت و دنیای زیست‌شناسی را برای ما ارسال کنید و برنده جوایز نقدی مسابقه ملی بایوآرت شوید. جهت ارسال آثار و کسب اطلاعات بیشتر به آی‌دی تلگرام @GB_scu پیام دهید.



Telegram | Instagram | Aparat | Website | Whats app | Eitaa
#دوره_آموزشي جامع صفر تا صد مقاله نویسی ISI

🔖صدور گواهي حضور معتبر دو زبانه ( فارسي +انگليسي)

👨‍🏫مدرس دوره
👤دکتر علی زین العابدین بیگی
✔️داور مجلات معتبر ISI
✔️مدرس دانشگاه و نگارنده بیش از 30 مقاله داخلی و خارجی
✔️کارشناس نشریه علمی-پژوهشی مهندسی ساخت و تولید ایران

📚سر‌فصل دوره مقاله نویسی ISI
1⃣آموزش گام به گام مقاله نویسی
2⃣آموزش روش تحقیق و موتورهای جست‌وجوگر پژوهشی
3⃣تدریس تخصصی مباحث ویرایشی، نگارشی و ساختاری مقاله
4⃣شاخص‌های کیفی مجلات
5⃣اصطلاحات رایج در چاپ مقاله
6⃣فرایند ارسال مقاله تا پذیرش نهایی
7⃣نحوه پاسخ‌گویی به سوالات و پیشنهادهای داوران

🔵مخاطبین دوره
دانشجویان و فارغ التحصیلان مقاطع کارشناسی و تحصیلات تکمیلی و دکترا تمامی رشته ها

📆تاريخ: 23 الی 28 اسفند ماه

زمان: 19 الي 21

🎥به همراه ضبط جلسات دوره

🚫ظرفیت محدود🚫

🟢اطلاعات بیشتر و ثبت نام👇


🆔
@SE_Workshops_Admin

@graduates_qut
Forwarded from AUT-StemHub
🟢تیم AUT-STEMHUB برگزار می‌کند🟢

📚 نخستین مدرسه زمستانه با موضوع
"مهندسی بافت: کاربردی از پزشکی بازساختی"

با سخنرانی جمعی از بهترین اساتید داخل و خارج از کشور


📆تاریخ : ۲۴ الی ۲۶ بهمن ماه
📍محل برگزاری : دانشگاه صنعتی امیرکبیر

📃همراه با مدرک معتبر
هزینه ثبت‌نام : ۴۰۰,۰۰۰ تومان
تخفیف ویژه دانشجویان امیرکبیر و ثبت نام گروهی

جهت ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر، به آیدی زیر پیام دهید
@aut_stemhub_admin


@aut_stemhub
Forwarded from بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص)
💉واکسنی برای سرطان

🔴 همزمان با روز جهانی سرطان، ثبت‌ نام دهمین پویش علم‌کاوی آغاز شده است. در علم‌کاوی، مروجان علم با زبانی ساده و در قالب ابزارهای چندرسانه‌ای، تازه‌ترین دستاورد پروفسور اوگور شاهین -یکی از برگزیدگان جایزه مصطفی (ص)- را به عموم مردم معرفی خواهند کرد.

🟠علاقه‌مندان می‌توانند هم به صورت فردی و هم به صورت گروهی در این پویش شرکت کنند.

🟡شرکت‌کنندگان باید در آثار خود، به هر سه سوال مهم زیر، پاسخ دهند:
۱) چرا درمان سرطان دشوار است؟
۲) چرا درمان سرطان برای هر شخص متفاوت است؟
۳) سازوکار واکسن سرطانی که اوگور شاهین و گروه تحقیقاتی وی موفق به توسعه آن شده‌اند، چگونه است؟

🟢 آثار تولیدشده (مثل پادکست، ویدیو، پست اسلایدی و ...) باید با #علم_کاوی در بستر شبکه‌های اجتماعی به اشتراک گذاشته شوند.

📝 برای ثبت نام در این پویش یا دریافت اطلاعات بیشتر، به نشانی‌های زیر مراجعه کنید:

۱) اینستاگرام

۲) سایت

یا در تلگرام با ما در تماس باشید:
@mustafaprize_admin
📌پژوهش جدید نشان می‌دهد که تعاملات با دوستان و خانواده می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک نماید. این تعاملات همچنین خطر ابتلا به بیماری‌هایی چون بیماری‌های قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع ۲ را کاهش می‌دهند.

🔸روابط اجتماعی نقش مهمی در سلامت و رفاه انسان دارند. شواهد علمی نشان می‌دهند که انزوا و تنهایی اجتماعی می‌توانند با سلامت ضعیف‌تر و افزایش خطر مرگ زودرس ارتباط داشته باشند. با این حال، مکانیسم‌های زیستی دقیق این تأثیرات همچنان به طور کامل شناخته نشده‌اند.

🔹یکی از راه‌های بررسی این مکانیسم‌ها، مطالعه پروتئین‌های در گردش خون است. پروتئین‌ها مولکول‌هایی هستند که توسط ژن‌های بدن تولید شده و عملکرد صحیح بدن را تضمین می‌کنند. همچنین، بسیاری از آن‌ها اهداف دارویی مهمی محسوب می‌شوند و می‌توانند به توسعه درمان‌های جدید برای بیماری‌ها کمک کنند.
قسمت دوم:

🔸تیمی از دانشمندان دانشگاه کمبریج بریتانیا و دانشگاه فودان در چین، مجموعه پروتئین‌های خون بیش از ۴۲,۰۰۰ بزرگسال ۴۰ تا ۶۹ ساله را مورد مطالعه قرار دادند. این بررسی به آن‌ها این امکان را داد که مشخص کنند کدام پروتئین‌ها در افراد منزوی یا تنها به میزان بالاتری وجود دارند و چگونه این پروتئین‌ها با سلامت ضعیف‌تر ارتباط دارند.

🔹محققان برای هر فرد نمره‌ای برای میزان انزوای اجتماعی و تنهایی محاسبه کردند. انزوای اجتماعی به‌عنوان یک معیار عینی در نظر گرفته شد که بر اساس عواملی مانند زندگی فرد به تنهایی، تعداد دفعات تماس اجتماعی و شرکت در فعالیت‌های اجتماعی تعیین می‌شود. در مقابل، تنهایی یک معیار ذهنی است که بر اساس احساس فرد از تنها بودن سنجیده می‌شود.

🔸تحلیل داده‌ها، پس از در نظر گرفتن عواملی مانند سن، جنسیت و وضعیت اقتصادی-اجتماعی، نشان داد که ۱۷۵ پروتئین با انزوای اجتماعی و ۲۶ پروتئین با احساس تنهایی مرتبط هستند. این نتایج نشان می‌دهند که انزوای اجتماعی و تنهایی می‌توانند تغییرات زیستی قابل توجهی ایجاد کرده و به پیامدهای منفی برای سلامت منتهی شوند.

🔹حدود ۸۵٪ از این پروتئین‌ها بین دو گروه مشترک بودند. بسیاری از این پروتئین‌ها در پاسخ به التهاب، عفونت‌های ویروسی و سیستم ایمنی تولید شده و با بیماری‌های قلبی-عروقی، دیابت نوع ۲، سکته مغزی و مرگ زودرس مرتبط هستند.

🔸پژوهشگران با استفاده از روش آماری «Mendelian randomization» رابطه علّی بین انزوای اجتماعی، تنهایی و پروتئین‌های مشخص‌شده را بررسی کردند. در نتیجه، پنج پروتئین شناسایی شدند که میزان آن‌ها به‌طور مستقیم تحت تأثیر تنهایی قرار داشت.

🔹یکی از پروتئین‌های مهم شناسایی‌شده، ADM بود که در پاسخ به استرس و تنظیم هورمون‌های اجتماعی مانند اکسی‌توسین «هورمون عشق» نقش دارد. این پروتئین با کاهش استرس و بهبود خلق‌وخو مرتبط است.

🔸پروتئین دیگر،ASGR1، با سطح بالاتر کلسترول و افزایش خطر بیماری‌های قلبی-عروقی مرتبط است. سایر پروتئین‌های شناسایی‌شده نیز در پیشرفت مقاومت به انسولین، تصلب شرایین و رشد سرطان نقش دارند.

مترجم: #امیراحمد_خادمی

📚💻جهت مشاهده اصل مقاله روی این جمله کلیک کنید.

#⃣ #ارتباط‌اجتماعی | #سلامتی | #پروتئین

#Whats_Up_in_Science

@cellandmolecularbiology
2025/02/10 06:02:10
Back to Top
HTML Embed Code: