Telegram Group Search
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
معجزه‌های پنهان دنیای طبیعی
لویی شوارتزِ
Louie Schwartzberg
Hidden miracles of the natural world


ما در دنیایی زندگی می کنیم که زیبایی آن از نظرها پنهان است، چون این زیبایی ها انقدر ظریف و حساس هستند که برای چشم انسان مشهود نیستند. برای نمایش این دنیای پنهان از چشم ها، لویی شوارتزِ فیلمساز، مرزهای فضا و زمان را بوسیله ی دوربین های فوق سریع و میکروسکوپ های ثبت کننده ی گاهگذشت درمی نوردد.


‏➣᪣ @KetabTOpdf
@Ketab_17
✳️ خواستگاری ناموفق!

باکلان بزرگ
گیلان - آبان ۱۴۰۳

📸 باقریان

#پرندگان_ایران

🍀 دیدبان طبیعت هزار مزکد
@hezarmasjedwatch
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
✳️ شکار سگ خانگی توسط پلنگ در خانه‌ای در اسفراین

@MASHHAD_FORI_NEWS

(سگ‌ از طعمه‌های مورد علاقه‌ی پلنگ است)

@hezarmasjedwatch
✳️ قوی گنگ - Mute Swan

📆 📸 خلیج گرگان - آذر 1403

🙏 با سپاس از آقای ناصح حسینی برای کمک به شناسایی این گونه
@naseh_hoseeinirad1

#پرندگان_ایران

@hezarmasjedwatch
✳️ زرشک کوهی

(قره‌میغ)

📸 منطقه‌ی حفاظت شده‌ی اُرس سیستان
پاییز 1403

🍀 دیدبان طبیعت هزار مزکد
@hezarmasjedwatch
https://www.instagram.com/hezarmasjedWatch
Forwarded from عکس نگار
✳️ با گرازها مهربان‌تر باشیم!

گراز با زیر و رو کردن خاک برای جستجوی غذا در طبیعت موجب حاصلخیزی خاک و افزایش نفوذ آب در آن می‌شود. از سوی دیگر، این حیوان یکی از طعمه‌های اصلی گوشتخواران بزرگ مانند گرگ و پلنگ به‌شمار می‌رود و باقیمانده‌ی لاشه‌ی آن نیز توسط سایر جانداران بویژه پرندگان و حیوانات لاشه‌خوار مصرف می‌شود، بنابراین نقش مهمی در زنجیره‌ی غذایی اکوسیستم‌ها ایفا می‌کند و کاهش جمعیت آن می‌تواند حمله‌ی گرگ و پلنگ به دام‌ها را افزایش دهد.

با این حال، گاهی کمبود مواد غذایی مورد نیاز گرازها در طبیعت که اغلب ناشی از تغییر کاربری اراضی طبیعی و تصرف زیستگاه‌های این حیوان توسط انسان‌هاست، موجب روی آوردن گرازها به باغ‌ها و مزارع کشاورزی و وارد کردن خسارت به آن‌ها می‌شود. در این‌ موارد بهتر است با روش‌هایی مانند حصارکشی و یا استفاده از توپ‌های صوتی و مواد دور کننده حیوانات از ورود گراز و سایر حیوانات آسیب‌رسان به باغ‌ها و مزارع جلوگیری نمود.

در صورت افزایش بیش از حد جمعیت گراز‌ها و تعارضات آن‌ها با باغداران و کشاورزان در یک منطقه و بی‌نتیجه بودن روش‌های معمول برای کاهش این تعارضات، ممکن است پس از گزارش به ادارات حفاظت محیط زیست و بازدید و بررسی میدانی توسط کارشناسان این ادارات (به‌عنوان آخرین راه‌حل و طبق ضوابط) مجوزهای معدودی برای دفع گراز با اسلحه به افراد بومی داده شود.


📸🖌 باقریان

عکس: جمجمه‌ی گراز - هزار مسجد

🍀 دیدبان طبیعت هزار مزکد

@hezarmasjedwatch
https://www.instagram.com/hezarmasjedWatch
#خاطرات_تلخ

دوست با سابقه و آتش به اختیاری در سمن‌های محیط زیستی داشتیم که زحمات بسیاری در این راه کشیده بود، ولی به‌رغم اینکه تخصصی در زمینه محیط زیست نداشت، در مورد همه‌ی مسائل محیط زیستی نظر می‌داد و اغلب بدون مطالعه و بررسی کافی، تصمیم می‌گرفت و اقدام می‌کرد، بویژه از زمانی که موقعیت و مقامی نیمه رسمی بدست آورد دیگر حاضر نبود تن به مشورت و نظر کارشناسان بدهد مبادا یکه‌تازی و آزادی عمل خود در فعالیت‌های محیط زیستی را از دست داده و حضورش در جلسات و همایش‌ها و نمایش‌ها به‌عنوان یک فرد شناخته شده کمرنگ شود!...

آن هنگام دریافتم که همزمان با پرداختن به مسائل محیط زیستی، باید به برخی ضعف‌های فرهنگی‌ خودمان مانند همه‌چیزدانی، خودمحوری، خودشیفتگی و... نیز بپردازیم بلکه بتوانیم در حل مسائل مهم‌تر کشور هم کاری از پیش ببریم.

باقریان

🍀 دیدبان طبیعت هزار مزکد

@hezarmasjedwatch
#معرفی_کتاب

✳️ چاپ ویراست دوم کتاب «درختان و درختچه‌های بومی ایران» به همراه روش‌های تکثیر آن (شمال غرب ایران، منطقه ماکو)

مولف: محمد فرهمند
ناشر؛ انتشارات سرو سیمین
مصور(رنگی) 132 صفحه
شماره کتابشناسی ملی 9856311

در این کتاب به معرفی و روش‌های‌ تکثیر برخی درختان و درختچه‌های بومی ایران که در فهرست مطالب اسامی آنها ذکر شده، شامل (مناطق قفقازی، هیرکانی، زاگرسی و البرز مرکزی) پرداخته شده است.

علاقه‌مندان می‌توانند از طریق موسسه نشر سرو سیمین و NGO درختکاران ماکو، اقدام به خرید کتاب نمایند.

لینک خرید کتاب از وبسایت پنجره؛
https://B2n.ir/u45814

@Iranbio_ir

🍀 دیدبان طبیعت هزار مزکد

@hezarmasjedwatch
🔴 ۸ فرودگاه‌ کشور در معرض خطر فرونشست / ۱۴میلیون نفر در ایران متأثر از فرونشست شدید

🔸 هیولایی به نام فرونشست در حال بلعیدن ایران است. استفاده بی‌رویه از آب‌های زیرزمینی و حفر چاه‌های مجاز و غیرمجاز جان سفره‌های زیرزمینی را گرفته و خشکی و فرونشست را به جایش هدیه داده است.
 
🔸استان‌هایی مانند کرمان، البرز، خراسان رضوی، اصفهان و تهران بیش‎از یک‌چهارم جمعیت‌شان در مناطقی زندگی می‌کنند که با فرونشست روبه‌رو است.

🔸 همچنین بیش‌از ۹۵ درصد جمعیت در ساکن در مناطق پرخطر از نظر فرونشست در تهران، البرز، فارس، خراسان رضوی و کرمان متمرکزاند.

🔸 در تهران ۳۵۰ هزار نفر، در البرز ۲۹۰ هزار نفر، در فارس ۹۱ هزار نفر، در خراسان رضوی ۸۹ هزار نفر و در کرمان ۵۲ هزار نفر در مناطقی سکونت دارند که خطر فرونشست در بالاترین حد برآورد می‌شود.»


 ⬅️ منبع: عصر ایران
asriran.com/004JBe

@zistaa_env

🍀 دیدبان طبیعت هزار مزکد

@hezarmasjedwatch
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
سنجاب؛ درختکار بی ادعا!

⬅️ ویدئویی از یک سنجاب که بلوط‌ها را از دست یک کوهنورد می‌گیرد و زیر خاک پنهان می‌کند!

@Geographers_Iranian

🔹برخی از بلوط‌هایی که توسط سنجاب‌ها زیر خاک پنهان می‌شوند، مورد استفاده قرار نگرفته و بعدها بصورت نهالی تازه سر از خاک درمی‌آورند. طبیعت کار خودش را به درستی انجام می‌دهد اگر ما انسان‌ها دست از سرش برداریم!

(قابل توجه برگزار کنندگان درختکاری‌های مناسبتی، فرمایشی و نمایشی!)

🍀 دیدبان طبیعت هزار مزکد

@hezarmasjedwatch
✳️ پازن (کل - بز کوهی نر)

پارک ملی تندوره

📸 عکاس: اسماعیل باقریان

طبیعت با وجود زیستمندانش زیباتر است!

🍀 دیدبان طبیعت هزار مزکد

@hezarmasjedwatch
🔴 قاچاق جانداران وحشی؛ تهدیدی جدی برای حیات وحش و تنوع زیستی

🔹شینا انصاری، معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط‌زیست در یادداشتی نوشت: نگهداری از حیوانات وحشی در منازل در سال‌های اخیر افزایش یافته است. هر چند آمار روشنی از این پدیده در دست نیست اما شواهد نشان می‌دهد که انواع و اقسام حیوانات وحشی در فضاهای مجازی و یا در بازارهای غیرمجاز به عنوان حیوانات خانگی عرضه می‌شوند. از توله شیر گرفته تا مار پیتون و سمندر، سنجاب ایرانی، میمون رزوس، انواع پرنده مانند شاهین، بحری، هوبره و بالابان، انواع شاهین، انواع بی‌مهرگان، انواع خزندگان مانند لاک پشت‌های بومی و غیر بومی، انواع مارها و ایگواناها جزو بیشترین گونه‌های وحشی هستند که به صورت غیرقانونی خرید و فروش و نگهداری می‌شوند.

🔸قاچاق گونه‌های حیات وحش به یکی از بزرگترین تهدیدها برای تنوع زیستی کشور بدل شده است و تبلیغات در فضای مجازی با افزایش تقاضا و به‌دنبال آن افزایش عرضه و ترغیب مردم به نگهداری حیات وحش در منازل، این پدیده نادرست را ترویج کرده است.

@doenews

اگر مردم آگاه باشند و تقاضایی برای خرید پرندگان و حیوانات وحشی وجود نداشته باشد، این بازار سیاه و غیرقانونی از رونق خواهد افتاد./ دیدبان

🍀 دیدبان طبیعت هزار مزکد
@hezarmasjedwatch
در اصفهان اگر ۲۵ کیلو پوست خشک میوه تحویل شهرداری بدهید، منزل یا دفتر کار را رایگان بیمه آتش سوزی می‌کنند. پوست میوه‌ها برای غذای دام مصرف می‌شود.

تبدیل پوست میوه به خشکاله برای مصرف دام، پیشنهادیست که پیش از این توسط آقای حمیدی (از همراهان ارجمند کانال دیدبان) مطرح شده بود. ایشان در سفر اخیر خود به هزار مسجد، ۱۰ کیلو خشکاله به یکی از دامداران منطقه تحویل دادند.

🍀 دیدبان طبیعت هزار مزکد
@hezarmasjedwatch
دیروز برای عکاسی از پرندگان مهاجر به حاشیه‌ی این آبگیر رفته بودم. پرندگان به دلیل ترس از شکارچیان، وسط آبگیر جمع شده بودند و عکاسی از آن‌ها به‌دلیل فاصله‌ی زیاد ممکن نشد و سفر، با این غروب زیبا و دلنشین به پایان رسید؛ هدیه‌ای از طبیعت سخاوتمند، پیشکش نگاه شما!

📸 باقریان

🍀 دیدبان طبیعت هزار مزکد
@hezarmasjedwatch
🔴 پذیرایی از مهمانان با سُرب داغ!

آنچه از تالاب‌ها، آبگیرها و دریاچه‌های ایران باقی‌مانده، هر سال به مدت چند ماه استراحتگاه یا زیستگاهِ موقت پرندگان مهاجر (کوچنده) است. با اینکه ایرانیان همواره به مهمان‌نواز بودن خود بالیده‌اند ولی متاسفانه برخی از ما (چه شکارچیان و صیادان و چه خریداران گوشت پرندگان وحشی) میزبان خوبی برای این پرندگانِ خسته از راه، که در واقع مهمان کشورمان محسوب می‌شوند نبوده و نیستیم!
به‌راستی در کجای فرهنگ ایرانی، مهمان‌کُشی رسم بوده است؟!


📸🖌 باقریان

🍀 دیدبان طبیعت هزار مزکد
@hezarmasjedwatch
https://www.instagram.com/hezarmasjedWatch/
Forwarded from آب...🌊
طالبان جنگ آب را آغاز کرده است!

رستم شجاعی مقدم

🔗انزوای بین‌المللی و تضعیف موقعیت جهانی، ایران  را در عرصه‌های مختلف رقابت با فقدان فرصت و کارت برای بازی مواجه ساخته است، اکنون این دشواری به حدی رسیده است که طالبان نیز به خوبی از آن استفاده می‌کند و اراده خود را به خوبی بر حاکمیت ایران تحمیل می‌نماید.

🔗طالبان با گسیل میلیونی مهاجران افغان از یک طرف امنیت ملی ایران را هدف گرفته است و از طرفی با سدسازی بر رودخانه‌ها و انحراف آبهای مرزی از مسیر طبیعی خود، قطع آب بر شرق ایران را با جدیت تمام دنبال می‌کند.

🔗آنچه مسلم است اینکه حکومت ایران حتی اگر خواسته باشد مانع این دو برنامه بسیار تهدید کننده امنیت ملی کشور شود، کمترین ابزاری برای وادار کردن طالبان به تمکین در مقابل اصول حسن همجواری و حتی مصالح زیست محیطی مشترک در دست ندارد.

🔗پرواضح است که در آینده‌ای نزدیک ایران برای تامین آب شرق کشور با چالش جدی روبرو میشود و آن وقت است که ایران باید به نرخ‌های طالبان تمکین کند.

🔗آنچه بر ایران امروز می‌گذرد نتیجه مبانی غلط حکمرانی و جهان‌بینی وارونه‌ای حاکمیت است که ایران را از یک عضو معتبر و بازیگری برخوردار از کارت‌های فراوان به عضوی آسیب‌پذیر و در حال تحلیل رفتن همه جانبه تبدیل کرده است.

🔗اگر ملت ایران در تشکیل نهاد ملی و انسجام مدنی خود موفق عمل می‌کرد هرگز اجازه جهت‌گیری‌های غلط و طولانی شدن انزوای جهانی کشور را به حکومت نمی‌داد.اتحلیل زمانه

۱۴۰۳/۱۰/۱۵


کانال آب
@water_bio
✳️ سوسمار مارچشم - Snake -eyed Lizard

نام علمی: Ophisops elegans

📆 📸 لرستان - فروردین 1403

🙏 با سپاس از سروش عزیز برای کمک به شناسایی این گونه

#خزندگان_ایران

@hezarmasjedwatch
داستانی که باید پایان یابد!

✍️ الهام فریدونی

برای بیش از دو سال مهمترین مسئله‌ی سازمان‌ منابع‌طبیعی،«کاشت یک میلیارد نهال» شده بود، در چند ماه اخیر این موضوع کم‌رنگ‌تر شد و موقتاً تا رسیدن هفته‌ی منابع‌طبیعی جای خود را به موضوع «برداشت یا عدم برداشت درختان افتاده‌ کف جنگل» داد؛
این رویکرد در نگاه نخست گویای این واقعیت است که مسئولین سازمان منابع‌طبیعی همچون سالهای گذشته برنامه‌ای برای پیگیری اهداف کلان سازمان(حفاظت، صیانت و احیاء) ندارند؛ البته وقتی رؤسا و مدیران (ستادی،استانی) این سازمان به شکلی سیاسی و بی توجه به شایسته‌سالاری و تخصص‌گرایی انتخاب می‌شوند، تکرار گذشته و تداوم این شرایط دور از انتظار نیست؛ بالاخره لابی‌گران مطالباتی داشته، فرد منتخب نیز وعده‌هایی داده است که توانسته قدرت لازم برای عبور از رقبا را بدست آورد. یادمان نرود که همه‌ی این وقایع در غیاب ِ نهادها و جامعه مدنی رخ داده و می‌دهد!

ره‌یافتگان(رئیس و مدیران استانی و یا ستادی)، به واقعیت عملکردسازی و آمارسازی‌هایی که در این سازمان نهادینه شده است آگاهی دارند. وقتی هم بر مسند می‌نشینند بجای برچیدن بساط این عملکرد‌های کذایی(که بسیار پرهزینه است)، خود را در مسیر جریان آن قرار می‌دهند تا از آن بی‌نصیب نمانند، آنها آن دستگاه آمارسازی را در  تثبیت جایگاه خود به خدمت می‌گیرند؛ برای مقابله با روشنگری کنشگران هم حفاظت و مبارزه با فساد و آمارسازی را در همان بدو شروع بعنوان برنامه‌ی خود اعلام می‌کنند!

این مسئولین هرگز نخواهند توانست به اهداف کلان سازمان در قالب برنامه بپردازند، اهدافی که برایشان سخت هزینه‌بر است، چرا که در همان گام نخست با اعتراض همان تیمی که «قدرت عبور از رقبا» را به آنها داده بود، مواجه می‌شوند، لذا، تمام توان خود را در عَلَم کردن موضوعات جزئی، بی‌حاشیه و کم هزینه بکار می‌گیرند، و در سایه‌ی آنها پناه می‌گیرند. مثلاً  بجای آنکه به حفاظت واقعی، خروج دام از جنگلها و مراتع و رفع تصرف اراضی ملی و دولتی بپردازند، با طرح کاداستر، کاشت یک میلیارد نهال، خروج درختان کف جنگل، تهیه طرح مدیریت پایدار و ... مردم را سرگرم می‌کنند.

وضعیت تشکیلات منابع‌طبیعی بیش از آنکه به یک سازمان هدفمند شبیه باشد، به داستان غم‌انگیزی می‌ماند که با رفتن و آمدن هر رئیسی مجدداً از نو آغاز می‌شود. این داستان البته تمام‌شدنی‌ است فقط آنگاه که پایان آن مطالبه‌ی و خواست جامعه شود!

لازمه پایان دادن به این داستان این است که  کنشگران بطور مداوم پرده از پناهگاه‌های امن مسئولین برگیرند، شعارهایشان را ترجمه کنند و از آنها بپرسند :

- چرا کار سازمان منابع‌طبیعی به نمایش پیرامون موضوعات جزئی و بی‌اساس، و گمراه کردن اذهان از واقعیت‌های منابع‌طبیعی تبدیل شده است؟! چرا این سازمان به اهداف و وظایف اصلی خود نمی‌پردازد؟!

- چرا مسئولینش نسبت به «سلب مالکیت ملی و عمومی» که مهمترین مسئله‌ی امروز منابع طبیعی کشور است و به صورت لحظه‌ای و در تمام نقاط کشور در حال وقوع است بی‌تفاوتند؟!

- چرا از وزارت نیرو بابت تصرف و غارت رودخانه‌ها، آب‌بندانها، جنگل‌ها، سدها، و اخذ اسناد مالکیت آنها، در دادگاه‌‌ها شکایت نمی‌کنند وقتی‌قانون این اجازه را برای پیگیری به آنها داده است؟!
- چرا از وزارت مسکن و شهرسازی، و از شهرداری‌ها بابت تصرف منابع ملی، پارک‌های جنگلی و عدم اجرای تعهداتشان در دادگاه‌ها شکایت نمی‌کنند؟!
-چرا در مقابل طرح مولدسازی، و تصرف منابع‌ ملی و دولتی که برخی دستگاه‌ها بنام این طرح انجام داده و میدهند سکوت کرده‌اند؟!

- چرا از طرح کاداستری که باعث کاهش سطح منابع ملی شد برائت نمی‌جویند، همچنان نقشه‌های استخراج شده از این طرح، مبنای پاسخگویی به استعلامات مردم است؟!

- چرا در مقابل اینهمه تجاوز و تصرفات غیرقانونی سکوت کرده‌اند؟!

- چرا نسبت به قوانین حفاظت از منابع طبیعی اعم از ماده ۵۵ قانون حفاظت و بهره‌برداری، ماده ۶۹۰ قانون مجازات اسلامی و .... احساس تکلیف نمی‌کنند؟!

و بپرسند :

اینهمه سال سازمانی را سرگرم نمایش مضحک کاشت یک میلیارد نهال کردید کافی نبود، که برداشت درختان کف جنگل را هم به این نمایش اضافه کردید؟!

- اگر خود نمی‌توانید کار مثبتی انجام دهید چرا با  عَلَم کردن برخی موضوعات، توان جامعه‌ی مدنی را در حل مشکلات اساسی کشور کاهش می‌دهید؟! آیا اینها همه هدفمند است؟!

https://www.group-telegram.com/snrei
2025/01/15 07:11:50
Back to Top
HTML Embed Code: