Telegram Group Search
🔺«شب علم» به دانشگاه صنعتی شریف می‌رسد


🔸پس از برگزاری موفق رویداد «شب علم» در دانشگاه‌های تربیت مدرس، شیراز، ارومیه، دامغان و صنعتی اصفهان، این بار دانشگاه صنعتی شریف، با حمایت بنیاد ملی علم ایران، میزبان دانش‌آموزان، دانشجویان، والدین و همه علاقه‌مندان به علم خواهد بود تا شبی به یاد ماندنی را با چاشنی علم تجربه کنند.

🔹در نمایشگاه جانبی این رویداد نیز موزه علوم و فناوری ایران، مرکز اسناد و گنجینه دانشگاه صنعتی شریف، واحدهای برگزیده پارک علم و فناوری و واحدهای ارتباط با صنعت، با برپایی غرفه پذیرای بازدیدکنندگان خواهند بود.

🔸«شب علم» در دانشگاه صنعتی شریف، روز چهارشنبه ۲۴ بهمن، از ساعت ۱۶ تا ۲۲ برگزار می‌شود.


🌐مشاهده جزئیات خبر


🆔 @pr_isti
🔺جهش فضایی ایران با تکیه بر توان دانش‌بنیان‌ها


🔸وزیر دفاع، در مراسم بزرگداشت روز فناوری فضایی، از پیشرفت‌های چشمگیر ایران در حوزه فضا خبر داد و با تأکید بر اهمیت علم و جایگاه آن در اقتدار ملی، خودکفایی ایران در تولید ماهواره و ماهواره‌بر را، علی‌رغم تحریم‌ها، دستاوردی بزرگ دانست.

🔹امیر سرتیپ عزیز نصیرزاده، از برنامه‌ریزی برای دو پرتاب فضایی دیگر تا پایان بهمن‌ماه سال جاری خبر داد و از همکاری مؤثر میان وزارت دفاع، وزارت ارتباطات، نیروی هوافضای سپاه و شرکت‌های دانش‌بنیان در تولید ماهواره، ماهواره‌بر، سامانه‌های کنترلی، ناوبری و زیرساخت‌های زمینی ابراز رضایت کرد.


🌐مشاهده جزئیات خبر


🆔 @pr_isti
🔺 معاون سیاستگذاری و توسعه مطرح کرد:
نیازهای صنعت در حوزه هوش‌مصنوعی، شناسایی می‌شود

مهدی الیاسی در نشست خبری همایش ملی هوش‌مصنوعی و هوشمندسازی صنعتی گفت:
🔸این همایش، فرصتی برای به‌همرسانی شرکت‌های دانش‌بنیان و شناسایی نیازهای واحدهای صنعتی بالغ به عنوان طرف تقاضا است و امید آن می‌رود که این همایش، مقدمه‌ای برای نفوذ گسترده‌تر هوشمندسازی در صنایع ایران باشد.

🔹معاونت علمی سه رویکرد مکمل را در بحث هوش‌مصنوعی دنبال می‌کند؛ نخست، کاهش شکاف و خلاء‌هایی که در زیرساخت‌های ملی پردازشی داریم. دوم، ارتقا ظرفیت دانشی و فنی خصوصا در نسل جدید و سوم، نفوذ هوش‌ مصنوعی در بخش‌های مختلف اقتصاد است.

🔸 کاربردی سازی هوش‌مصنوعی در اقتصاد موضوعی است که کمتر به آن پرداخته شده‌است این در حالی است که ما در کشور از ظرفیت دانشی قابل قبولی در این زمینه برخوردار هستیم و اینجا است که پیوند بین دانش‌بنیان‌ها و بنگاه‌های بزرگ موضوعیت پیدا می‌کند.


🌐 مشاهده جزئیات خبر


🆔 @pr_isti
🔺 در نشست خبری همایش ملی هوش‌مصنوعی و هوشمندسازی صنعتی مطرح شد
فرصتی برای شناسایی چالش‌ها و مسائل صنایع بالغ و شرکت‌های دانش‌بنیان


🔸نشست خبری همایش ملی هوش‌مصنوعی و هوشمندسازی صنعتی امروز 13 بهمن ماه در محل معاونت علمی برگزار شد.

🔹این همایش، به همت صندوق پژوهش و فناوری اقتصاد دیجیتال و حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، صندوق نوآوری و شکوفایی، شبکه مدیران تحقیق و توسعه و نوآوری 28 بهمن ماه در مرکز همایش‌‌های بین‌المللی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار می‌شود.


🔸در این همایش، ضمن در نظر داشتن فرصت‌های ناشی از هوش مصنوعی و هوشمندسازی، به مسائل و اولویت‌هایی همچون ناترازی انرژی، موضوعات زیست‌محیطی، مسائل مربوط به امنیت و ایمنی صنعتی، الزامات حاکمیتی و تنظیم‌گری هوش مصنوعی و سایر موضوعاتی که صنایع و کسب‌وکار‌ها در مسیر هوشمندسازی با آن مواجه هستند، پرداخته می‌شود.


🌐 مشاهده جزئیات خبر


🆔 @pr_isti
🔺 دبیر ستاد زیست فناوری، سلامت و فناوری‌های پزشکی در گفت و گو با مهر:
به خودکفایی قابل توجهی در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی دست یافته‌ایم



مصطفی قانعی مطرح‌کرد:

🔸ما در این چند دهه به خودکفایی قابل توجهی در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی دست یافته‌ایم. در حال حاضر تقریباً ۹۸.۵ درصد داروهای ما در داخل کشور تولید می‌شود و تنها ۳ درصد از داروها به صورت وارداتی است.

🔹ما توانسته‌ایم به ۱۷ کشور صادرات محصولات دارویی مبتنی بیوتکنولوژی داشته باشیم. این موضوع نشان می‌دهد که وقتی ارزش افزوده خلق می‌کنیم و محصولی قابل رقابت داریم، می‌توانیم آن را صادر کنیم و این یک موفقیت بزرگ برای ماست.


🔶با قطعیت می‌توانم بگویم که رتبه یک صادرات دارویی ایران، داروهای زیستی است اما مردم داروهای زیستی زیاد استفاده نمی‌کنند و بیشتر با داروهای شیمیایی سر و کار دارند ولی قضاوتشان را به همه داروها تعمیم می‌دهند.


🌐 مشاهده جزئیات خبر



🆔 @pr_isti
🔺فرصت‌های روبه رشد گیاهان دارویی ایران


🔸نشست بررسی فرصت‌ها و چالش‌های تجارت گیاهان دارویی ایران، با حضور دبیر ستاد توسعه فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی و جمعی از شرکت‌های دانش‌بنیان، در تاریخ 15 بهمن‌ماه سال در محل معاونت علمی برگزار شد.

دامون رزمجویی، دبیر ستاد، با اشاره به پیشگامی ایرانیان در علم طب و گیاهان دارویی، گفت:
🔹علاقه روزافزون مردم به طب سنتی و استفاده از گیاهان دارویی، به ویژه در سال‌های اخیر، نشان‌دهنده گرایش جامعه به رویکردهای طبیعی و سنتی در حفظ سلامتی است.

سیف سهندی، معاون ستاد، مطرح کرد:
🔸 سیف سهندی، معاون ستاد، با تشریح ارزش فعلی گیاهان دارویی در کشور، اظهار داشت: ارزش این حوزه در بخش تولید و برداشت 1.5 تا 2 میلیارد دلار، میانگین واردات گیاهان دارویی 150 میلیون دلار، میانگین صادرات گیاهان دارویی500 میلیون دلار و میانگین واردات اسانس و عصاره 300 میلیون دلار است.


🌐مشاهده جزئیات خبر


🆔 @pr_isti
🔺 افشین در سفر استانی به بوشهر اعلام کرد
آمادگی حمایت از نوآوری دانش‌بنیان‌ها در فرآیندهای صنایع نفت و گاز


معاون علمی رییس‌جمهور در سفر به بندر عسلویه عنوان کرد:
🔸 علاوه بر حمایت از تولید بار اول محصولات دارای پیچیدگی و پیشرفتگی فناورانه که نقشی کلیدی در صنایع نفت و گاز دارند، از نوآوری دانش‌بنیان‌ها برای تحول در فرآیندهای این صنایع، به منظور ارتقای بهره‌وری حمایت می‌کنیم.

🔹 مهم‌ترین اولویتی که باید امروز به کمک دانش‌بنیان‌ها در مسیر آن حرکت کنیم، نوآوری در فرآیندها است. بر همین اساس، شرکت‌های دانش‌بنیانی را که در فرآیندهای صنایع نفت و گاز تحولی نوآورانه ایجاد کنند، شناسایی کرده و از پیوند این نوآوری‌ها به صنایع مخاطب، حمایت می‌کنیم.

🔸 دولت چهاردهم در نظر دارد با کمک مردم و تکیه بر نوآوری شرکت‌های دانش‌بنیان، تمهیداتی اتخاذ کند که مصرف انرژی در ساختمان‌ها، صنایع و بخش تولید، به طور جدی به سمت بهینه‌سازی و حداکثر بهره‌وری پیش برود.


🌐 مشاهده جزئیات خبر


🆔 @pr_isti
📸 ‌نگاهی به سفر استانی معاون علمی رئیس‌جمهور به بندر عسلویه


🆔 @pr_isti
🔺چهار طرح تحولی در مسیر توسعه علم و صنعت


🔸در جلسه کارگروه اقتصاد دانش‌بنیان که در معاونت علمی برگزار شد، چهار طرح تحولی با هدف انتقال فناوری در حوزه‌های کلیدی مورد بررسی قرار گرفت.

🔹این طرح‌ها شامل بومی‌سازی فناوری ساخت رله‌های حفاظتی پیشرفته برای صنعت برق، استفاده از فناوری‌های نوین در نشت‌یابی شبکه‌های آب، طراحی و ساخت نسل ششم ربات انسان‌نمای ملی و ایجاد آزمایشگاه تخصصی برای تست صنعتی با استفاده از پرتو هستند.

رضا بخشی آنی، معاون توسعه اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی بیان کرد:
🔸طرح ساخت رله‌های حفاظتی با همکاری ستاد آب، انرژی و محیط زیست معاونت علمی و مذاکره با شرکت مپنا برای ورود مشترک در این حوزه پیگیری خواهد شد.

🔹برای طرح‌های انتقال فناوری نشت‌یابی ماهواره‌ای، طراحی و ساخت نسل ششم ربات انسان‌نما و ایجاد آزمایشگاه تست صنعتی نیز پروژه‌های مشترکی با ستادهای آب، انرژی و محیط زیست، اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی، لیزر و کوانتوم تدوین خواهد شد.


🆔 @pr_isti
🔺 با حضور معاون علمی رییس‌جمهور صورت گرفت؛
رونمایی از سامانه‌های مبتنی بر هوش مصنوعی و محصولات دانش‌بنیان صنایع نفت، گاز و پتروشیمی

🔸 در جریان سفر حسین افشین معاون علمی رییس‌جمهور  به بندر عسلویه، از ۴ سامانه‌ هوشمند و ۷ محصول دانش‌بنیان تولید بار اول که قرار است در مجتمع گازی پارس جنوبی و پتروشیمی نوری مورد استفاده قرار گیرد، رونمایی شد.


🔹 سامانه هوشمند مدیریت انرژی، که با همکاری دانشگاه صنعتی شریف به مرحله تولید و تجاری‌سازی رسیده است، در این رویداد رونمایی شد. استفاده از هوش مصنوعی در مولفه‌های مؤثر بر مصرف انرژی از ویژگی‌های این پلتفرم به شمار می‌رود.

🔸 سافت سنسور آنالیزور بنزن (حسگر مجازی) با همکاری پژوهشگاه صنعت نفت که مشکل آنالیز بنزن را بدون نیاز آنالیزورهای بسیار بزرگ و با تکیه به هوش مصنوعی ممکن کند نیز محصول دیگری بود که در این مراسم رونمایی شد و به بهره‌برداری رسید.



🌐 مشاهده جزئیات خبر


🆔 @pr_isti
🔺 مدیر کل دفتر توسعه زیرساخت‌های زیست‌بوم نوآوری مطرح کرد:
کیمیاپلاس، فرصتی برای توسعه و توانمندسازی سرمایه‌های انسانی است


سید محمد جواد صدری‌مهر، ضمن حضور در سومین دوره طرح کیمیاپلاس، طی سخنانی گفت:
🔸 مهمترین کاری که در مدل توسعه‌ زیست‌بوم علم و فناوری مورد غفلت واقع شد، سرمایه‌گذاری روی انسان‌ها بود. ما به اندازه‌ای که شتابدهنده، مرکز نوآوری، رشد و پارک ایجاد کردیم، انسان تربیت نکردیم. این در حالی است که در هر کدام از این زیرساخت‌ها ما به انسان‌های توسعه‌یافته و متفاوتی نیاز داریم تا بتوانیم آنها را در جاهای مختلف به کار بگیریم و دوره‌های ‌کیمیاپلاس فرصتی برای رفع این غفلت است.

🔹موضوع توسعه زیرساخت در کشور ما، با مدل ترجمه‌ای شروع شد و با مدل ترجمه‌ای ادامه پیدا کرد و نیازهایی که در داخل کشور داشتیم با واردات پاسخ داده می‌شد، نه اینکه ساختاری برای پاسخ به نیازهایمان تعریف کرده باشیم.

🔸تلاش ما در سومین دوره کیمیا پلاس، رفع غفلت‌های گذشته است و فارغ از بحث آموزش و توانمندسازی، شبکه‌سازی و بهمرسانی را هم از رهگذر این دوره‌ها دنبال می‌کنیم.



🌐 مشاهده جزئیات خبر


🆔 @pr_isti
🔺 معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان مطرح‌کرد:
ضرورت تقویت و گسترش توانمندی صادراتی شرکت‌های دانش‌بنیان



معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان، در اولین جلسه از سلسله نشست‌های «فرصت فردا» که امروز ۱۶ بهمن ماه در محل معاونت علمی برگزار شد، گفت:
🔸از ستون‌های اقتدار کشورها، اقتدار در علم و فناوری است و مهم‌ترین ابزار برای دستیابی به اقتدار در علم و فناوری در کشور ما، شرکت‌های دانش‌بنیان هستند.

🔹از مجموع ده هزار شرکت دانش‌بنیان، نزدیک به 1500 شرکت، سابقه تجارت خارجی اعم از صادرات و واردات دارند و نزدیک 500 شرکت هم از این تعداد، مشخصا از تجربه صادراتی برخوردار هستند. از آنجا که این جنس از صادرات، ناظر به فناوری‌های پیشرفته بوده و در دسته صادرات غیرنفتی قرار می‌گیرد، نفس این آمار جای مباهات و البته تقویت دارد.

🔸آمار صادرات شرکت دانش‌بنیان حدود دو و نیم میلیارد دلار است، از این حجم نزدیک به 550میلیون دلار مربوط به صادرات محصولات دانش‌بنیان است و خوشبختانه سال به سال شاهد رشد میزان صادرات در این بخش هستیم.


🌐 مشاهده جزئیات خبر


🆔 @pr_isti
🔺 دانش‌بنیان| بهبود راندمان و کاهش مصرف انرژی با نانوحباب‌ساز ایران‌ساخت

🔸یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان پیشرو در تولید دستگاه‌های نانوحباب‌ساز، با ارائه فناوری‌های نوین، تحولی بزرگ در صنایع کشاورزی، آبزی‌پروری و تصفیه پساب ایجاد کرده است. این دستگاه‌ها با بهبود بازدهی و کاهش مصرف انرژی، راه‌حلی سازگار با محیط‌زیست برای چالش‌های صنعتی ارائه می‌دهد.

🔹 از نانوحباب‌های اکسیژن در آبیاری گیاهان، هم استفاده می‌شود. این فناوری با افزایش اکسیژن‌رسانی به ریشه گیاهان، موجب تقویت رشد، بهبود سلامت ریشه و از بین بردن عوامل بیماری‌زای مخرب می‌شود.

🔸یکی از کاربردهای جذاب فناوری نانوحباب‌ها، استفاده در تصفیه پساب‌های صنعتی است. این فناوری با افزایش سریع و کارآمد اکسیژن محلول، امکان کاهش قابل توجه شاخص‌های COD و BOD را فراهم می‌کند. علاوه بر این، نانوحباب‌ها در جداسازی فیزیکی مخلوط‌های آب و روغن نیز بسیار مؤثر هستند.

🌐 مشاهده جزئیات خبر



🆔 @pr_isti
🔺 رئیس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی:
بین‌المللی شدن ستون اصلی مسیر رشد یک شرکت دانش‌بنیان است


حسین روزبه در اولین جلسه از سلسله نشست‌های «فرصت فردا» با محوریت کشور ازبکستان که امروز ۱۶ بهمن در محل معاونت علمی برگزار شد، گفت:
🔸بین‌المللی شدن به مثابه ستون اصلی مسیر رشد یک شرکت دانش‌بنیان است و از طرف دیگر بین‌المللی شدن شرکت‌ها، یکی از ستون‌های سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود.

🔹«ایران فرهنگی»، جغرافیایی دارد و ازبکستان از آن جهت که با دو اصل تعامل با همسایگان و  تعامل با حوزه‌های دارای منفعت و مزیت سیاست‌ خارجی جمهوری اسلامی ایران منطبق است، حداکثر همراهی را با انگاره «ایران فرهنگی» دارد.

🔸سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه نهایت تعامل را با همه زیست‌بوم علم و فناوری در مسیر بین‌المللی شدن خواهد داشت و امید آن می‌رود که در آینده نزدیک این زیست‌بوم به مثابه یک راه حل در سیاست خارجی جمهوری اسلامی مطرح شود.

🌐 مشاهده جزئیات خبر


🆔 @pr_isti
2025/02/04 22:29:16
Back to Top
HTML Embed Code: