group-telegram.com/GreatPharos/1900
Last Update:
🚨 سرطان پستان
#دکتر_لیلا_مؤدبشعار
متخصص رادیوانکولوژی
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران
رئیس گروه کنترل و پیشگیری سرطان وزارت بهداشت
"سرطان پستان" شایع ترین سرطان در بین همه سرطان ها در سطح کشور است به گونه ای که از هر صد هزار نفر، ۴۵ نفر در ایران به طور متوسط مبتلا به سرطان میشوند.
مردان هم ممکن است به این سرطان مبتلا شوند.
یکی از اولین مراحلی که درباره کنترل سرطان پستان به مردم توصیه دارد این است که همه باید با روش های مختلف معاینه و خود مراقبتی سرطان پستان و علائم خطر و عوامل خطری آن آگاهی و آشنایی پیدا کنند.
مصرف دخانیات، مصرف الکل، مصرف مواد مخدر و حتی سیگارهای الکترونیک می تواند در افراد سبب ایجاد سرطان شود.
فعالیت های منظم ورزشی به طوری که حداقل ۳۰ دقیقه افراد بتواند به گونهای ورزش کند که سبب افزایش ضربان قلب شود، در پیشگیری از بروز سرطان بسیار موثر است.
باید نسبت به بافت پستان خودشان آگاهی داشته باشیم و معاینه "مکرر، مداوم و منظم" را در زندگی خود به عنوان یک اصل دنبال کنیم چرا که معاینه پستان و شناختن علائم خطر می تواند در تشخیص و مراجعه فوری به پزشک کمک کند و این در روند درمان بسیار موثر است.
اگر سرطان پستان در مراحل اولیه تشخیص داده شود، درمان آن بسیار موثرتر خواهد بود بگونه ای که سبب می شود که بیمار تا آخر عمر دیگر مشکلی نداشته باشد.
اگر افراد در اولین مراحل بیماری شناخت به موقعی داشته باشند و درمان را سریعا آغاز کنند بدون شک نتایج درمان اثربخشتر و هزینههای کمتری را تجربه خواهند کرد.
اینکه سرطان پستان به یک سرطان شایع در کشور تبدیل شده یک خطر اما اینکه این سرطان قابل پیشگیری و تشخیص زودهنگام نیز هست، یک فرصت محسوب میشود چرا که تشخیص و درمان زودهنگام آن از اهمیت بالایی برخوردار است.
به خانم های بالای ۴۰ سال توصیه میشود که حتما هر ۲ سال یکبار ماموگرافی و غربالگری انجام دهند و در صورتی که تغییری یا مشکل ایجاد شده باشد، فرآیندهای تشخیص درمان در سطوح مراکز تشخیص زودهنگام سرطان در معاونت درمان انجام خواهد شد.
به زنان زیر ۴۰ سال نیز توصیه میشود که ابتدا معاینات لازم را انجام دهند و فقط در صورتی که مشکلی ایجاد شد، سونوگرافی سینه انجام شود.
به زنان زیر چهل سال خیلی توصیه به ماموگرافی نمی کنیم مگر اینکه توسط پزشک متخصص درخواست شود.
https://behdasht.gov.ir/appsettingFree
- مطالب پزشکی با مخاطب عموم:
www.group-telegram.com/no/GreatPharos.com
- پیشگیری از بیماریهای واگیردار:
www.group-telegram.com/nouritazeh
- دربارۀ امپاکس:
www.group-telegram.com/Orthopoxvirus
- مقالات کووید-۱۹:
www.group-telegram.com/COVIDPapers
- خبرها و نقد شایعات واکسن:
www.group-telegram.com/SarsCoVTwo/3434
- درستیسنجی شایعات مجازی:
www.group-telegram.com/Fact_Check
- در صورت تمایل میتوانید از قسمت اد ممبر دوستان و آشنایان خود را به گروه @HealthNotes دعوت بفرمایید تا سایر پیامهای مرتبط با بهداشت و سلامت را نیز بخوانند.
- اگر مایلید مطالب شما (مرتبط با تخصصتان اما به زبان ساده برای عموم) نیز در کانال @GreatPharos و گروه @HealthNotes منتشر شود، لطفاً آن را برای ما ارسال بفرمایید.
- لطفاً این پیام و دیگر پیامهای کانال @GreatPharos را برای عزیزان خود بفرستید.
BY فانوس
Share with your friend now:
group-telegram.com/GreatPharos/1900