group-telegram.com/khosrovanooshiravan/16865
Last Update:
⚫️ در مورد اراجیف پوریم :
https://www.group-telegram.com/no/khosrovanooshiravan.com/16862
کتاب استر، صرف نظر از اینکه مبنایش بر مطالب قدیمی تر است، گزارشی خیالی از دوره پادشاهی خشایارشا است. شاید، چنانکه اکنون عقیده دارند، متعلق به دوره یونانی (هلنیستی و حکومت سلوکیان) بوده و تصویری که از یک شاه هخامنشی ارائه میدهد، لزوماً به معنای ارائه اطلاعات تاریخی معتبر یا حتی نظری قابل اعتنا نیست. اینکه در داستان او، شاه ایران با تأکید بر اعمال خودکامانه و مستبدانه توصیف میشود (که تا اندازهای نگرشی خصمانه است) با لطفی که نسبت به استر و مردخای و جماعت یهودی نشان میدهد، تعدیل میشود. اما استفاده داستان از مضامین مأنوس (مثلاً بالا رفتن فراوان و ناگهانی مقام بیگانه در دربار سلطنتی مثل یوسف، نحمیا، دانیال) خود نمایانگر ارزش تاریخی ناچیز داستان است. در واقع این داستان، هیچ چیز ارزشمند و مهمی دربارهٔ دربار ایران و شاهان آن به ما نمیگوید: تصویر قراردادی و پیش پا افتادهتر از آن است که بتوان نتایجی از آن گرفت.
دربارهٔ ارزش دینی کتاب استر باید گفت که نظرهای کلیساها و شاخه گوناگون مسیحی دربارهٔ آن بسیار پراکنده است، اما یهودیان برای این کتاب ارزش بسیار قائل شدند و برخی از علمای آنها بدان جایگاهی پس از تورات بخشیدند.
دربارهٔ ارزش تاریخی این کتاب نیز اختلاف است. برخی از یهودیها معتقدند که این کتاب افسانه و حکایت نیست، بلکه از وقایع تاریخ یهود و مطابق با تاریخ واقعی آنها است، اما بیشتر دانشمندان ارزش تاریخی آن را نفی کردهاند. به نظر منتقدان، کتاب استر افسانهای صرف است که بدان ظاهری نیمه تاریخی یا تقریباً تاریخی دادهاند. با توجه به اینکه کتاب استر به لحاظ تاریخی قابل اتکا و استناد نیست، برخی از اسطورهشناسان این کتاب را در اسطورههای بینالنهرینی و ایلامی جستجو کرده، و معادلهایی برای بیشتر شخصیتهای آن در اساطیر این دو سرزمین یافتهاند. آنها استر را معادل سریانی ایشتر، مردخای را مردوک، هامان را هومبان (خدای مهم ایلامی)، و وشتی را خدابانوی ایلامی، مشتی، دانستهاند و این داستان را بازتابی از کشمکش هزارساله دین ایلامی و دین بابلی در نظر گرفتهاند.
مورّخهایی چون جعفری دهقی، کورت، داندامایف، مککولوگ، شاکد و لیتمن تاریخی بودن واقعه پوریم را رد میکنند و کتاب استر را رمان تاریخی میخوانند.
https://www.group-telegram.com/no/khosrovanooshiravan.com/14135
کتاب استر تنها کتابی در عهد عتیق است که نام خداوند ("یهوه") و همچنین نام اسرائیل نیز در آن ذکر نشدهاست. به نظر میرسد نویسنده کتاب استر دارای اعتقاداتی مشابه اعتقاد سایر پیامبران عهد عتیق نبوده .
BY خسرو انوشیروان
Share with your friend now:
group-telegram.com/khosrovanooshiravan/16865