Telegram Group Search
کُنّاش | حمیدرضا میررکنی
🔺|حقیقت عید مبعث و دستورات آن| استاد فیاض‌بخش حتما ملاحظه بفرمایید. کناش|حمیدرضا میررکنی
▪️اینجا استاد دستور می‌فرمایند که به حضرت محمد مصطفی(ص) و حضرت مولانا امیرالمومنین(ع) هدیه‌ای نیابتا از طرف حضرت صدیقه طاهره(س) تقدیم کنیم. می‌خواستم عرض کنم که یکی از مواردی که در روایات ما بارها تصریح شده محبوب حضرات است، و حضرت رسول الله(ص) و حضرت مولی(ع) و حضرت صدیقه(س)بابت آن صله می‌دهند، اشک بر سیدالشهدا است.

به‌قول مقبل کاشانی:

جواهری که پسندیده رسول خدا است
به روز حشر دُر اشکِ ماتم شهدا است
(وحی بر توفان:۵۹.بیت۷)

بنابراین این مطلب را فراموش نکنیم.

کناش|حمیدرضا میررکنی
زیارت امین الله
میثم کاظم
🔺|زیارت امین‌الله||میثم کاظم


به‌یاد صحن و سرای حرم شاه نجف زیارت امین‌الله را با لحن نجفی بشنوید.

کناش|حمیدرضا میررکنی
این جریان مقاومت، این حرکت مقاومت، یک رشحه‌ای از همان بعثت است.

|رهبر بزرگ و عزیز انقلاب|
«در آدمی عشقی و‌ دردی و خارخاری و تقاضایی هست که اگر صد هزار عالم ملک‌ او شود که نیاسابد و آرام‌ نیابد. این خلق به تفصیل در هر پیشه‌ای و صنعتی و‌ منصبی و تحصیل نجوم و طب و غیر ذلک می‌کنند و هیچ آرام نمی‌گیرند، زیرا آنچه مقصود است به‌دست نیامده است. آخر معشوق را دلارام می‌گویند، یعنی که دل به وی آرام گیرد، پس به‌ غیر چون آرام و قرارگیرد.

این جمله خوشی‌ها و مقصودها چون نردبان است و چون پایه‌های نردبان جای اقامت و‌ باش نیست. از بهر گذشت است، خنک او را که زودتر بیدار و‌ واقف گردد، تا راه دراز بر او کوته شود و در این پایه‌های نردبان، عمر خود را ضایع نکند.»


▪️مولانا جلال‌الدین محمد بلخی . فیه ما فیه . تصحیح فروزانفر . نشر جمهوری ۱۳۸۹ :۹۵
کُنّاش | حمیدرضا میررکنی pinned ««در آدمی عشقی و‌ دردی و خارخاری و تقاضایی هست که اگر صد هزار عالم ملک‌ او شود که نیاسابد و آرام‌ نیابد. این خلق به تفصیل در هر پیشه‌ای و صنعتی و‌ منصبی و تحصیل نجوم و طب و غیر ذلک می‌کنند و هیچ آرام نمی‌گیرند، زیرا آنچه مقصود است به‌دست نیامده است. آخر معشوق…»
می‌سوخت به آتش جدایی
نه دود در او نه روشنایی

جز سایه نبود پرده‌دارش
جز پرده کسی نه غمگسارش

از بس که به سایه راز می‌گفت
همسایهٔ او به شب نمی‌خفت


▪️خمسه نظامی
🔰نشست حضوری الگوی مردم سالاری دینی، ماهیت و تحقق

🔶 مردم سالاری دینی ناظر به مدلی از حکومت است که بر مشروعیت الهی و مقبولیت مردم در چارچوب معادلات الهی استوار گردیده است. محور اصلی در این گفتمان، خدمت و ایجاد بستری عادلانه برای رسیدن به رشد، توسعه مادی و معنوی است.

🔷 اکنون و با عبور از چهل و ششمین سال از عمر جمهوری اسلامی ایران، تا چه اندازه این گفتمان به تحقق پیوسته است؟ میزان انطباق چنین مردم سالاری با ماهیت حقیقی خود تا چه اندازه بوده است؟ این الگو تا چه اندازه توانسته است در ساختار های مختلف نظام جمهوری اسلامی ایران متسری شود؟

🗓️ در همین راستا قصد داریم تا در روز شنبه ۱۳ بهمن ماه با حضور دکتر #بهاره_آروین و دکتر #سجاد_صفار_هرندی نشستی در کانون اندیشه جوان با عنوان «#الگو_مردم‌_سالاری_دینی، #ماهیت_و_تحقق» برگزار نماییم.

#جمهوریت
#مردم_سالاری
#نشست_علمی
#مردم_سالاری_دینی
#کانون_اندیشه_جوان
#جمهوری_اسلامی_ایران

💠 کانون اندیشه جوان در فضای مجازی:

سایت | آپارات | ایتا | بله | روبیکا  | اینستاگرام | تلگرام
🔹[پیشنهادی به دوستان گرامی]

▪️به کرات کتاب‌هایی که رو می‌خواستم که یا چاپ تمام بودند و یا قیمت چاپ موجودشان سر به فلک می‌کشیده. یکی از دوستانم چندی قبل گروهی رو راه‌اندازی کرد تا کتاب‌هایی که لازم نداریم رو اونجا بفروشیم و کتاب‌هایی که لازم داریم رو بین خودهامون گیر بیاریم. خودم چندین مرتبه کتاب‌هایی که بعضا سال‌ها دنبالشون بودم رو در این گروه پیدا کردم. گروه قید موضوعی و رشته‌ای ندارد، اما بخاطر جنس اعضای گروه عمده کتابا در فضای علوم انسانی و علوم اسلامی است.

به شکرانه کره‌گشایی‌هایی که این گروه از کارای بنده کرده و به پیشنهاد یکی از عزیزان لینک گروه را در اختیار قرار می‌دهم؛ باشد که گره‌کشای خلق‌الله باشد... .

🔸گروه خرید و فروش کتاب در پیام‌رسان بله.
يا يوم اشوف اعتابك - باسم الكربلائي
صوتيات درر العراق
🔺|یا یوم اشوف اعتابک||ملا باسم الکربلائی|

ماه رجب تمام شد. از حرم امن علوی به حرم نبوی رسیدیم. ولی چه خوش بود ماه مولی.
استودعک الله و استرعیک یا مولای...

کناش|حمیدرضا میررکنی
▪️انّا للّه و انّا إليه راجعون

این است چهره آن مردی که سال‌ها آشنای آسمانیان و ناشناخته به‌نزد ما زندگان خاک بود. بعد از این شهید محمد الضیف را بیشتر خواهیم شناخت.

چه آیه خوبی را برای تصویر پشت ابوعبیده انتخاب کرده بودند. «یتخذ» فاعلش «الله» است. شهادت فعل خدا است. شهید عطیه الهی است. امت اسلام شهدایش را «از دست» نمی‌دهد، بلکه «به‌دست» می‌آورد.

الحمدلله رب‌العالمین.

کناش|حمیدرضا میررکنی
🔺|فرازی از نامه حاج قاسم به برادرش محمد ضیف|

شهید محمدالضیف بارها ترور شد؛ دفعات اعلام شده هفت‌بار است. در سال ۲۰۱۴ منزل او مورد هدف قرارگرفت و همسر و دختر او به شهادت رسیدند. حاج قاسم بعد از این واقعه پیامی برای برادر مجاهدش نوشت؛ در اواخر نامه چنین آمده است:

«دفاع از فلسطین مصداق دفاع از اسلام است و هر که ندای شما را بشنود و توجهی نکند، مسلمان نیست. فجر پیروزی به یاری پروردگار نزدیک خواهد بود. امیدواریم که خداوند به ما توفیق حضور در کنار شما را بدهد و ما را به آرزویمان؛ شهادت در راه فلسطین برساند.»

حالا این دعا کاملا مستجاب شده‌است.

کناش|حمیدرضا میررکنی
Audio
🔺 |بازگشت انسان به سیاست|
[نگاهی به طرح سیاسی و علمی امام در انقلاب اسلامی]

#جلسه_اول

این جلسه به میزبانی بسیج دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار می‌شود. ( @basij_lp )


@konashmirrokni
کُنّاش | حمیدرضا میررکنی
🔺 |بازگشت انسان به سیاست| [نگاهی به طرح سیاسی و علمی امام در انقلاب اسلامی] #جلسه_اول این جلسه به میزبانی بسیج دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار می‌شود. ( @basij_lp ) @konashmirrokni
▪️چند سال پیش در دهه فجر طی سه جلسه نکاتی درباره پژوهش سیاسی امام خمینی(ره) که در اصل بازگشت انسان به سیاست ایران بود ارائه کردم. صوت جلسه اول آن در دسترسم بود که به مناسبت دوازدهم بهمن آن را تقدیم می‌کنم.
خمینی! خمینی!
به خاک گلگون وطن خوش‌آمدی



|شعار خانواده‌های شهدای انقلاب . مراسم استقبال از امام . ۱۲ بهمن ۱۳۵۷ . سخنرانی بهشت زهرا|
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔺️|من ذکری بالاتر از "یاحسین" نمی‌شناسم|
[خاطره‌ای از مرحوم بیدآبادی معروف به شاه‌آبادی(ره) به نقل از فرزندشان مرحوم آیت‌الله نصرالله شاه‌آبادی(ره)]

▪️ذیلی بر مطلب مرحوم آیت‌الله شاه‌آبادی



کناش|حمیدرضا میررکنی
تو و طوبی و ما و قامت یار
استاد محمدتقی فیاض‌بخش
🔉 بشنوید| تو و طوبی و ما و قامت یار...
استاد محمدتقی فیاض‌بخش


💠 «وَسِيقَ الَّذِينَ اتَّقَوْا رَبَّهُمْ إِلَى الْجَنَّةِ زُمَرًا حَتَّىٰ إِذَا جَاءُوهَا وَفُتِحَتْ أَبْوَابُهَا» (زمر، ۷۳)
در کتاب کامل الزیارات ذیل این آیه شریفه روایتی وارد شده که می‌فرماید محبین سیدالشهدا(ع) در عرصه قیامت چنان محو جمال محبوبند که وقتی به آنها خطاب می‌شود که درهای بهشت باز شده؛ بیایید! آنها می‌گویند که ما نمی‌خواهیم بیایم! ما حسینمان را با بهشت عوض نمی‌کنیم!
تو طوبی و ما و قامت یار...

این نشان می‌دهد که وقتی انسان در مسیر سیدالشهدا(ع) قرار بگیرد، استثناهایی برایش قائل می‌شوند.

عَنقا شکار کس نشود دام بازچین/ کآنجا همیشه باد به دست است، دام را
یعنی تو با عبادتت می‌خواهی سیمرغ شکار کنی؟ شاید با عباداتت بتوانی بهشت را شکار کنی؛ شاید بتوانی از جهنم فرار کنی؛ ولی با عباداتت محبوب کل که خود خالق عبادت است، او که خودش توفیق عبادت داده، چطور می‌خواهی بدست بیاوری؟!

اینجاست که انسان باید با سرمایه سیدالشهدا(ع) بالا برود...



☑️ کانال جلوه نور علوی
@jelvehnooralavi
🔺|اصلی‌ترین دستور در سوم شعبان؛توجه به ولایت سیدالشهدا(ع)|
[نکاتی ذیل ادعیه وارد شده در این روز]


میلاد حضرات معصومین(ع) معمولا سالگرداند. تولد واقعه‌تی معمولی در تاریخ است؛ واقعه‌ای تاریخی رخ داده است، لاجر در روز مشخصی در تقویم، و آن روز در تقویم نام آن واقعه را پیدا کرده است. تصور ما هم از این تاریخ تولدها همین است. حال آنکه آن روزِ میلاد حکماً می‌باید واجد ظرفیتی خاص و کیفیتی خاص بوده باشد، که توانسته است ظرف نزول حقیقتی نوری به عالم دنیا واقع شود.

این مطلب بخصوص درباره روز میلاد حضرت سیدالشهدا(ع) بسیاربسیار نمایان است. روز سوم ماه شعبان نظیر 13 رجب میلاد مولی علی(ع) نیست که واقع در ایام البیض باشد، نیز شبیه به میلاد حضرت صاحب‌الامر(عج) نیست که در ایام البیض ماه شعبان واقع شده باشد و بگوییم ادعیه و دستورات آن ناظر به ظرفیت ذاتی ایام البیض و ظرفیت ذاتی آن ماه است. بسیاری از دستورات واقع در ایام‌البیض ماه رجب و شعبان نیز از حیث کیفیتِ دستور و لفظ، مستقیما به مولی علی(ع) و حضرت صاحب(عج) ارتباط صریحی پیدا نمی‌کنند. اما سوم شعبان وضع دیگری دارد؛

۱- اولا دستورات وارد شده در این روز ارتباط مستقیمی با حضرت سیدالشهدا(ع) پیدا می‌کند؛ شیخ طوسی(ره) در مصباح المتهجد که کهن‌ترین کتاب در نقل دستورات و ادعیه این روز است، سرفصل مربوط به سوم شعبان را اینگونه آورده است: «اليوم الثالث فيه ولد الحسين بن علي ع‏» و خود متن دعا نیز با اشاره به مولانا اباعبدالله(ع) آغاز می‌شود:

«اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِحَقِّ الْمَوْلُودِ فِي هَذَا الْيَوْمِ الْمَوْعُودِ بِشَهَادَتِهِ قَبْلَ اسْتِهْلَالِهِ وَ وِلَادَتِهِ بَكَتْهُ السَّمَاء»

حاجاتی که داعی در انتهای دعا طلب می‌کند هم بسیار جالب توجه است؛ «ِ اللَّهُمَّ وَ هَبْ لَنَا فِي هَذَا الْيَوْمِ خَيْرَ مَوْهِبَةٍ وَ أَنْجِحْ لَنَا فِيهِ كُلَّ طَلَبَةٍ كَمَا وَهَبْتَ الْحُسَيْنَ لِمُحَمَّدٍ جَدِّهِ وَ عَاذَ فُطْرُسَ بِمَهْدِهِ فَنَحْنُ عَائِذُونَ بِقَبْرِهِ مِنْ بَعْدِهِ نَشْهَدُ تُرْبَتَهُ وَ نَنْتَظِرُ أَوْبَتَهُ آمِينَ رَبَّ الْعَالَمِينَ.»

۲- داعی حسب کثرت برکات و فیوضات و گستره ظرف این روز این جرأت را پیدا می‌کند که «کل طلب» خود را از خداوند بخواهد.

۳- از عبارت «کما وهبتَ الحسین» استفاده می‌شود که ظرفیت این روز فقط در همان سالی که حضرت اباعبدالله(ع) به‌دنیا آمدند نبوده؛ بلکه خداوند همچنان هم در این روز «حسین» نصیب خلائق می‌کند و این روز ظرفیت طلب حاجتی چنین بزرگ و ظرف نزول موهبتی چنین عظیم است.

۴- از عبارت «عاذ فطرسُ بمهده، فنحن العائذون بقبره» استفاده می‌شود که چنانکه در وقت میلاد حضرت اباعبدالله(ع) فطرس این رخصت را یافت که به مدد شفاعت حسینی(ع) نجات پیدا کند، در سوم شعبان هر سال دیگری هم این فرصت فراهم است.

از مجموع فرازهای این دعا هم استفاده می‌شود که اصلی‌ترین دستور در این روز توجه به حضرت اباعبدالله(ع) است؛ چنانکه ذکر شد فراز ابتدایی دعای این روز چنین است؛ «اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِحَقِّ الْمَوْلُودِ فِي هَذَا الْيَوْمِ الْمَوْعُودِ»؛ گویی شرط مسئلت در این روز توجه به «حق المولود فی هذا الیوم الموعود» است؛ یعنی توجه داشتن به شان نوری و ولایی و احاطه تام ایشان بر عوالم وجود؛ چه این معرفت به امام(ع) است و این است متوسط معرفت به حقّ المولود.

چه بسا سرّ زمزمه دعای سیدالشهدا در وقت شهادت ، از سوی امام صادق(ع) در این روز نیز از همین باب بوده باشد. شیخ طوسی در ضمن دستوراتش برای روز سوم شعبان در المصباح بعد از نقل دعای پیشین اینطور نوشته است: «ثم تدعو بعد ذلك‏ بِدُعَاءِ الْحُسَيْنِ ع وَ هُوَ آخِرُ دُعَاءٍ دَعَا بِهِ ع يَوْمَ كَوْثَرٍ- اللَّهُمَّ مُتَعَالِيَ الْمَكَانِ عَظِيمَ الْجَبَرُوت‏» الی آخر. و در انتها اینطور فرموده است:

«قَالَ ابْنُ عَيَّاشٍ سَمِعْتُ الْحُسَيْنَ بْنَ عَلِيِّ بْنِ سُفْيَانَ الْبَزَوْفَرِيَّ يَقُولُ سَمِعْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ ع يَدْعُو بِهِ فِي هَذَا الْيَوْمِ وَ قَالَ هُوَ مِنْ أَدْعِيَةِ الْيَوْمِ الثَّالِثِ مِنْ شَعْبَانَ وَ هُوَ مَوْلِدُ الْحُسَيْنِ ع‏»

چنانکه می‌بینیم خود مولانا امام صادق(ع) نیز در این روز با زمزمه این دعای سیدالشهدا(ع) ایشان را یاد می‌کرده‌اند.

در کلام روز سوم شعبان روز گشایش ابواب شفاعت‌های حسینی(ع) بر خلائق است؛ و روایت جناب فطرس ملک(ع) نیز دلالت بر جریان داشتن شفاعت اباعبدالله(ع) در همه عوالم دارد. چنانکه جبرائیل(ع) در این ماجرا (ماجرای فطرس)، چیزی نیست جز کاردار جریان یافتن این شفاعت بر یکی از ملائکه الهی.

روزی که حسین(ع) به حضرت رسول(ص) موهبت شده باشد، و استعداد اعطای چنین موهبت‌هایی در آن حفظ شده باشد، چه باید از خدا خواست؛ بقول مرحوم سیدهاشم حداد(ره): «از خدا حسین را بخواهید و از حسین خدا را.»

کناش|حمیدرضا میررکنی
🔺|حسین؛ بالاترین موهبت|

امروز با جمعی از رفقا در هیئت هفتگی کانون روایات مربوط به امروز را مرور‌ و‌ مدارسه می‌کردیم. دعای امروز دلالات مهمی درباره سیدالشهدا(ع) و راه ما در این روز دارد. مثلا ذیل فراز «هب لنا فی هذا الیوم خیرَ موهبة» هیچ استبعاد ندارد که «خیر موهبه» همان وجود مبارک سیدالشهدا(ع) باشد. چنانکه در ادامه دارد «كما وهبتَ الحسين لمحمدٍ». گویی بالاترین موهبتی که خداوند به رسولش عرضه داشته بود خود حضرت اباعبدالله(ع) بوده است.

موهبت به‌نزد اولیا آن‌چیزی است که آدمی را متوجه حق کند. هرچه تجلی شدیدتر و رساتر باشد، موهبت بالاتری هم به‌حساب می‌آید. اگر به‌یاد آوریم روایت امام صادق(ع) را که در آن خداوند در صورت اباعبدالله الحسین(ع) بر قلب رسولش جلوه کرد، معنای این عبارت روشن‌تر می‌شود. خصوصا که آنجا رسول خدا(ص) فرمود «ان العلي الأعلى ترائي لي ... في أحسن صورة و في أهيأ هيئة». که خداوند در بهترین صورت و بهترین هیئت بر من نمایان شد.

خلاصه این روز روز خواستنِ بالاترین موهبت است و بالاترین موهبت چیست و کیست جز اباعبدالله(ع)؟

درباره روایت تجلی خداوند در صورت سیدالشهدا(ع) بر حضرت رسول مفصل اینجا نوشته‌ام.


کناش|حمیدرضا میررکنی
2025/02/02 06:53:28
Back to Top
HTML Embed Code: