group-telegram.com/mghlte/1229
Last Update:
💠موخره💠
۵- مراقب استدلال مبتنی بر حجیت باشید.
اگر علوم انسانی میخواهند از موفقیت های انکار ناپذیر علوم طبیعی سود برند لازم نیست مستقیما مفاهیم علمی و فنی را برون کشند .در عوض می توانند از بهترین اصول روش شناختی علوم طبیعی و در درجه اول از این اصل الهام بگیرند:
ارزیابی اعتبار گزاره بر مبنای #امورواقع و استدلال موید آن . بدون توجه به ویژگیهای شخصی یا جایگاه اجتماعی طرفداران یا منتقدان آن
البته این فقط یک اصل است. حتی در علوم طبیعی همین اصل را به هیچ وجه (نمیتوانند) به طور جهانشمول رعایت نمیکنند.
از همه اینها گذشته دانشمندان هم انسان هستند و از مد یا مجیزگویی نوابغ در امان نیستند. با وجود این ، آنچه از معرفت شناسی از #عصرروشنگری به ارث برده ایم عبارت است از :
➖بی اعتمادی کاملاً موجهی نسبت به تفسیر متون مقدس ،البته متونی که به معنی سنتی کلمه دینی نیستند ، هم ممکن است این نقش (مقدس مآبی) را به خوبی ایفا کنند و
➖استدلال مبتنی بر #حجیت.
در پاریس دانشجویی را دیدم که پس از اخذ مدرک لیسانس فیزیک با درجه عالی ، شروع به مطالعه فلسفه و به ویژه آثار #دلوز کرده بود. او داشت سعی می کرد از پس تفاوت و تکرار برآید. این دانشجو که گزیدهای ریاضیاتی بررسی شده در کتاب ما (صفحه ۲۲۰ تا ۲۲۳) را خوانده بود اقرار می کرد که نمیتواند بفهمد دلوز چه منظوری دارد. با وجود این، دلوز چنان به ژرف اندیشی شهرت داشت که این دانشجو نمیتوانست قاطعانه به این نتیجه طبیعی برسد :
اگر کسی مثل او که چند سال حساب خوانده نمی تواند این متون را بفهمند- متونی که بنا به ادعای دلوز درباره حساب است- علت این امر به احتمال زیاد این است که این متون چندان معنایی ندارند.
به نظر ما این مثال باید این دانشجو را تشویق میکرد که بقیه آثار دلوز را نقادانه تحلیل کند.
#چرندیات_پست_مدرن
صفحه ۲۵۵
https://www.group-telegram.com/no/mghlte.com
#چرندیات_پست_مدرن
صفحه ۲۵۵
#نسبی_گرایی
#پست_مدرنیسم
#فلسفه_علم
#روش_شناسی
https://www.group-telegram.com/no/mghlte.com
موخره (۴)
لکان و توپولوژی
BY مجلهی اینترنتی عصر روشنگری
Warning: Undefined variable $i in /var/www/group-telegram/post.php on line 260
Share with your friend now:
group-telegram.com/mghlte/1229