Telegram Group Search
#مقایسه_تطبیقی_ادیان

ادیان شرقی برخلاف ادیان ابراهیمی که ناشی از تجارب وحیانی‌اند، ناشی از تجارب عارفانه و وجودی و فلسفی‌ پدیدآورندگان‌شان هستند. در این فرسته به تفاوت ادیان شرق و غرب آسیا پرداخته می‌شود:

https://www.instagram.com/p/DFQnVYaSXxT/?igsh=MWNmZml2ZmExcTFjMQ==
نگاهی جامعه‌شناختی و روان‌شناختی به زندگی پیامبر اسلام

✍️ محمد قطبی

شاید در زمانه ما هیچ شخصیتی به اندازه حضرت محمد پیامبر اسلام مورد ترور شخصیتی و تبلیغات منفی قرار نگرفته باشد. نوشتارهای زیر بخشی از کتاب شریعت در الهیات دوبُنی می‌باشند که طی آن با نگاهی تاریخی و انتقادی پاسخی به انتقادات و هجمه‌های منتقدان و مخالفان پیامبر اسلام داده شده است. به مناسبت سالروز درگذشت نبی مکرم اسلام که تاریخ را شکافت و به پیش و پس از ظهور خود تقسیم نمود این نوشتارها تقدیم می‌شود.

فرمانروایی ده‌ساله پیامبر اسلام؛ بخش نخست: تفکیک نبوت از امارت

فرمانروایی ده‌ساله پیامبر اسلام؛ بخش دوم: شرع، عرف، قانون

وضعیت اجتماعی عربستان باستان در دوران پیدایش اسلام

سیره و سنت پیامبر در عربستان باستان

شمای شخصیتی پیامبر اسلام میان مخالفانش در عصر پیشامدرن

شمای شخصیتی پیامبر اسلام میان منتقدان مدرن؛ بخش نخست: مکتب اسلام‌شناسی تجدیدنظرطلبانه

شمای شخصیتی پیامبر اسلام میان منتقدان مدرن؛ بخش دوم: جریان خداناباوری نو / الحاد جدید

سلامت ذهنی و روانی پیامبر اسلام از نگاه مخالفان پیشامدرن و مدرن او

پیامبر اسلام؛ رهبر اقتدارگرای مسلح یا فرهمند خشونت‌پرهیز؟
#پيامبر_چندساحتی

محمد بن عبدالله یک پیامبر چندساحتی بود، او هم چون مسیح بعد وجودی-فلسفی داشت و هم چون موسی بعد اجتماعی-سیاسی. او نه تنها پیامبر و تعلیم‌دهنده که سیاست‌مدار، رئیس دولت، بازرگان، فیلسوف، خطیب، قانون‌گذار، اصلاح‌گر و فرمانده جنگی بود. او جامع پیامبران پیشین بود و از این رو خاتم الانبیا شد. او پیامبری کامیاب، فرمانروایی عادل، فرماندهی خشونت‌پرهیز، تاجری موفق و مصلحی صلح‌طلب بود.

ادامه مطلب:

https://www.instagram.com/p/DFX4IKiOPzv/?igsh=MTZtcHppY21zc2t2aA==
#پیرامون_اسلام_ایرانی

در روزگاری زندگی می‌کنیم که بنیادگرایان ملی می‌خواهند به صورت تحمیلی اسلام را از هویت ملی ما حذف کنند و بنیادگرایان دینی که می‌خواهند به صورت تحمیلی اسلام عربی را به جای اسلام ایرانی تحمیل کنند.

آرنولد توینبی (Arnold Toynbee)، مورخ و فیلسوف تاریخ بریتانیایی بر این باور است که تمدن بزرگ اسلامی دو زیرشاخه داشته است؛ تمدن عربی-اسلامی و تمدن ایرانی-اسلامی. دیگری ما ایرانیان نه اسلام که تمدن عربی-اسلامی است.

ادامه مطلب را در پیوند زیر بخوانید:
https://www.instagram.com/p/DFcVSXWRezw/?igsh=MXYzbWF3MXZyOGUybA==
#پیرامون_اسلام_ایرانی

در فرسته پیشین گفته شد تمدن اسلامی دو زیرشاخه داشته است. تمدن عربی-اسلامی و تمدن ایرانی-اسلامی. سپس گفته شد که دیگریِ ایرانیان نه اسلام که تمدن عربی-اسلامی است. ایرانیان دین اسلام را پذیرفتند، آن را غنی‌تر کردند و تمدن ایرانی-اسلامی را شکل دادند. در این فرسته به تفاوت تمدن ایرانی-اسلامی با تمدن عربی-اسلامی پرداخته می‌شود.

ادامه مطلب را در پیوند زیر بخوانید:

https://www.instagram.com/p/DFe9scJuXPQ/?igsh=MTY4ZzUyZjE4Nzg0Ng==
#پیرامون_اسلام_ایرانی

در دو فرسته پیشین از این پرونده نشان داده شد که تمدن اسلامی به دو زیرشاخه تمدن ایرانی-اسلامی و تمدن عربی-اسلامی تقسیم می‌شود. همچنین تفاوت‌های ماهوی و جغرافیایی این دو تمدن مورد بررسی قرار گرفتند. در این فرسته نشان داده می‌شود که ایرانیان پس از تمدن دوران ایران باستان، چگونه در دوران میانه تمدن ایرانی-اسلامی را خلق نمودند.

ایرانیان پس از فروپاشی امپراتوری ساسانی، با تلفیق میراث فرهنگی و تمدنی پیش از اسلام با آموزه‌های اسلامی، تمدنی نوین به نام تمدن ایرانی-اسلامی خلق کردند. این تمدن نه تنها ادامه‌دهنده سنت‌های تمدنی ایران باستان بود، بلکه با افزودن عناصر جدید اسلامی، به یکی از غنی‌ترین و تأثیرگذارترین تمدن‌های جهان تبدیل شد.

دوران میانه ایران از ورود اسلام به ایران در قرن هفتم میلادی تا آغاز دوران مدرن در قرن نوزدهم را شامل می‌شود. این دوره شاهد شکل‌گیری تمدن ایرانی-اسلامی بود.


ادامه مطلب را در پیوند زیر بخوانید:

https://www.instagram.com/p/DFiBwhVucvn/?igsh=MTVuZTBpZXN4eWZxdQ==
#پیرامون_اسلام_ایرانی

همانطور که در فرسته‌های پیشین آمد، تمدن ایرانی-اسلامی تأثیرات بسیار مثبتی در رشد تمدن عربی-اسلامی داشت. با این وجود برخی از تأثیرات منفی نیز بر روی این تمدن گذاشت. یکی از مهمترین تأثیرات تبدیل اسلام مانند زرتشتیت به یک دین دولتی و سپس استبداد دینی در تمدن عربی-اسلامی مانند عصر ساسانی شد که تأثیر مهمی بر تمدن اسلامی گذاشت.

ادامه مطلب را در پیوند زیر بخوانید:

https://www.instagram.com/p/DFkYUDxuX1q/?igsh=MXFrOHgzajN5dG1lMA==
2025/02/10 13:37:45
Back to Top
HTML Embed Code: