Telegram Group Search
میلاد وندایی، باستان‌شناس همدانی در توییتی نوشت:

بافت تاریخی همدان نزدیک به ۵۰۰هکتار است که چیزی از ۳۰۰هکتار عرصه و حریم ثبت جهانی و ۲۰۰هکتار بافت پیرامون آن کاسه نشده است.

بلکه دیواره های انتهایی این ۲۰۰هکتار که در بافت شهری واقع شده، توسط مشاور جهت حداکثر ارتفاع یک طبقه مورد مطالعه قرار گرفته و هنوز هم مصوب نهایی نشده است.


@payamema
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
توضیحات وزیر آموزش و پرورش درباره حذف تاثیر معدل ۶۰ درصد از امتحانات نهایی پایه دهم و یازدهم در کنکور

🔹کاظمی همچنین از افزایش حقوق معلمان حق‌التدریس خبر داد.

@payamema
صفحه نخست روزنامه پیام ما
سه‌شنبه ۰۷ اسفند ۱۴۰۳

🔻مرزهای بی‌تفاوتی اجتماعی نزدیک‌تر از همیشه
🔷تحلیل «پیام ما» از آثار و تبعات رشد ۱۳۰۰ درصدی مزاحمت‌های تلفنی اورژانس به‌عنوان زنگ خطری جدی برای جامعه گزارش را در صفحه ۲ بخوانید.

🔻سرنوشت تاریک اصفهان
🔷گزارش میدانی«پیام‌ما» از قطع برق در اصفهان که شهر را در تاریکی فرو برده کسب‌وکارها را با بحران جدی مواجه کرده و مردم را به مرز نارضایتی رسانده است. این گزارش را در صفحه ۵ بخوانید.

🔻حکایت تلخ چنار هزارساله
🔷چنار کهن و افسانه‌ای برغان، میراثی که قرن‌ها ایستاد ولی در یک شب با بی‌احتیاطی اسیر آتش شد. این گزارش را در صفحه ۴ بخوانید.

🔻زوال زاگرس
🔷کارشناسان و فعالان محیط‌زیست در شب‌ «بوم‌سازگان زاگرس» از دلایل تخریب این عرصه شش میلیون هکتاری گفتند. این گزارش را در صفحه ۳ بخوانید.

🔻مجسمه‌های بازیافتی
🔷درباره مجسمه‌سازی با مواد بازیافتی و تأثیر شگفت‌انگیز آن بر محیط‌زیست را در صفحه ۶ بخوانید.

#پیام_ما

🔗 راه‌‌های ارتباطی
🔗وبسایت روزنامه
🔗 تلگرام
🔗 توییتر
🔗 اینستاگرام
🔗 یوتیوب
@payamema
تخریب زاگرس با پوشش تعابیر علمی
| رحیم ملک نیا |

🔺بوم‌سازگان زاگرس به‌عنوان بخشی مهم از هویت تاریخی و طبیعی این سرزمین، نقشی بی‌بدیل در پایداری حیات در کشور دارد. پهنه طبیعی، که توجهی همسنگ اهمیت خود از جانب کنشگران، دانشگاه، دولت و رسانه ندیده است و سال‌ها است که با پدیده زوال روبه‌رو شده و پایداری آن در معرض خطر است.

🔺در زاگرس فشار استفاده مردم محلی، تخریب در پروژه‌های توسعه و شرایط تغییراقلیم، سرعت تخریب این رویشگاه را تشدید کرده است. تغییر سبک زندگی مردم در گذار از زندگی و ارتباط سنتی با جنگل به‌شکلی متفاوت از گذشته، باعث کاهش توجهات مردم به حفاظت از این جنگل‌ها شده است که نتیجه آن، به‌شکل استفاده بی‌رویه از این منابع، تغییر کاربری و تخریب جنگل، خود را نشان می‌دهد.

یادداشت کامل را در سایت «پیام ما» بخوانید.
https://payamema.com.ir/payam/127235

#منابع_طبیعی #محیط_زیست #پیام_ما
@payamema
حادثه در پالایشگاه شازند

🔹یکی از واحد‌های پالایشگاه امام خمینی شازند دچار حادثه شد.

🔹️به گفته مدیر روابط‌عمومی پالایشگاه این واحد به علت نشت مواد نفتی، حوالی ساعت ۶:۱۵ دچار آتش‌سوزی شده است.

🔹گروه‌های آتش‌نشان در حال تلاش برای مهار آتش هستند./ صداوسیما

@payamema
بارش برف و باران در نواحی شرقی کشور

🔹️امروز در نوار شرقی کشور، شرق سواحل دریای خزر و برخی مناطق جنوبی بارش برف و باران ادامه خواهد داشت.

🔹️فردا آسمان در غالب مناطق کشور صاف خواهد بود و بارش خفیف و پراکنده در کرمان دور از انتظار نیست.

@payamema
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 کارشناس هواشناسی: هم‌اکنون ۲۳ مرکز استان دمای زیر صفر دارند

🔹صبح امروز خلخال و خیرآباد در استان زنجان با دمای ۲۴ درجه زیر صفر سردترین نقاط کشور بودند.

@payamema
هوای تهران قابل قبول است

🔹شاخص آلودگی هوای تهران اکنون بر روی عدد ۶۷ قرار دارد و دارای شرایط قابل قبول است.

@payamema
گزارش میدانی«پیام‌ما» از قطع برق در اصفهان که شهر را در تاریکی فرو برده ، کسب‌وکارها را با بحران جدی مواجه کرده و مردم را به مرز نارضایتی رسانده است

سرنوشت تاریک اصفهان
| ستاره حجتی |

🔺«اصفهان شهری است بر هامون نهاده، آب‌وهوایی خوش دارد و هرجا که ده گز چاه فرو برند، آبی سرد خوش بیرون آید…» این جمله‌ها از سفرنامه «ناصرخسرو قبادیانی» را احتمالاً به‌خاطر می‌آورید که در مورد شهر اصفهان نوشته است. حالا ۱۰ قرن پس از این سفر، می‌دانیم که اصفهان شهری است همچنان بر هامون که بر زمینی متزلزل از فرونشست‌های مداوم قرار دارد و آب‌و‌هوای آن نه خوش که روزانه با تهدید صدها آلاینده رو‌به‌روست و از آن‌همه آب و آبادی آن تقریباً اثری نمانده است؛ مانند زاینده‌رود که دیگر رود خشکی شده است. امسال اما بر همه مشکلات اصفهان چالشی دیگر نیز اضافه شد: قطع مکرر برق که چهار ماه پیاپی ادامه دارد و روز گذشته سخنگوی صنعت برق آن اعلام کرد تا نیمه اسفند هر روزه دنبال خواهد شد تا بلکه با گرم‌شدن هوا تأمین گاز برای نیروگاه‌ها تسهیل شود.

🔺شهروندان اصفهانی اما در روزهای پایانی سال از این برنامه کلافه‌ شده‌اند و می‌پرسند چرا سهمشان هم آلودگی است هم قطع برق؟ کسبه نیز می‌گویند تمام فروش شب عید تحت‌تأثیر این قطع‌های مکرر برق قرار گرفته است و صدایشان نیز شنیده نخواهد شد.

گزارش کامل را در سایت «پیام ما» بخوانید.
https://payamema.com.ir/payam/127254

#انرژی #سوخت_مازوت #مدیرت_مصرف #پیام_ما
@payamema
پادکست خبری ۰۷ اسفند ۱۴۰۳
روزنامه پیام ما
🎙️پادکست خبری«پیام ما»
سه‌شنبه هفتم اسفند ۱۴۰۳ خورشیدی

🔷 تو یه سال، بیش‌تر از یک میلیون نفر برای تفریح یا از سر بی‌مسئولیتی، مزاحم اورژانس شدن! اما پشت این ماجرا فقط یه شوخی ساده نیست. بی‌تفاوتی اجتماعی چطور می‌تونه زندگی‌هامونو تهدید کنه؟ توی پادکست امروز بشنوید

🔷 اصفهان توی تاریکی رفته، کسب‌وکارها تعطیل و مردم کلافه شدن! چرا این همه قطع برق و آلودگی؟

🔷 یه درخت هزارساله، یه آتش‌سوزی مرموز و دوازده ساعت نبرد برای نجاتش! اینجا قراره داستان یه میراث زنده رو بشنویم که قرن‌ها ایستاد، ولی تو یه شب، همه‌چیز به خطر افتاد.

🔷 زاگرس، جنگل‌های هزارساله‌ای که روزی نماد صداقت و زندگی بودن، حالا دارن نابود میشن. تو این قسمت از پادکست به این پرداختیم که چرا این میراث طبیعی در خطره و چه‌کار می‌شه کرد؟

🔻 مرزهای بی‌تفاوتی اجتماعی نزدیک‌تر از همیشه
https://payamema.com.ir/payam/127239

🔻 سرنوشت تاریک اصفهان
https://payamema.com.ir/payam/127254

🔻 سرنوشت تلخ چنار هزارساله
https://payamema.com.ir/payam/127242

🔻 زوال زاگرس
https://payamema.com.ir/payam/127232

🔻 بلوط‌ها را بریدند، حقیقت را دفن کردند
https://payamema.com.ir/payam/126947

در کست‌باکس | در شنوتو | در وب‌سایت پیام ما

#پادکست #خبر #پیام_ما
@payamema
تحلیل «پیام ما» از آثار و تبعات رشد ۱۳۰۰ درصدی مزاحمت‌های تلفنی اورژانس به‌عنوان زنگ خطری جدی برای جامعه

مرزهای بی‌تفاوتی اجتماعی نزدیک‌تر از همیشه
| فریبا نباتی |

🔺بیش از یک میلیون و ۳۳ هزار نفر در کمتر از ۱۲ ماه گوشی تلفن را برداشته‌اند و مزاحم اورژانس شده‌اند. حدود یک میلیون نفر و ۱۳۰۰ درصد بیشتر از سال پیش. آمار مزاحمان اورژانس سیر صعودی دارد تا آنجا که در فاصله نوشتن این گزارش تا انتشارش ۳۳ هزار و ۸۵۶ نفر تنها به آمار مزاحمان اورژانس تهران اضافه شد و رکورد سال نیز شکست.

🔺شهریور امسال رئیس سازمان اورژانس در نشست خبری با رسانه‌ها اعلام کرد از سوم تا نهم شهریور (حدود یک هفته) ۴.۵ درصد از تماس‌ها، معادل ۲۶۹۷ تماس با این سازمان به‌قصد ایجاد مزاحمت بوده است؛ یعنی نزدیک به ۴۰۰ تماس مزاحم در هر روز. مطابق آماری که اورژانس در همان بازه زمانی منتشر کرد، مزاحمت‌های تلفنی اورژانس در شروع شهریور نسبت به مرداد افزایش ۰.۵ درصدی داشته و بیشتر شده است.

گزارش کامل را در سایت «پیام ما» بخوانید.
https://payamema.com.ir/payam/127239

#مسئولیت_اجتماعی #اقتصاد #پیام_ما
@payamema
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی می‌تواند بحث ایران‌هراسی را عقب براند

🔹 محسنی اژه‌ای: ظرفیت‌هایی در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است که اگر درست از آن‌ها استفاده شود می‌تواند به دیگر وزارتخانه‌ها کمک کند.

🔹شما می‌تواند نقشه دشمن و معاندین را خنثی کنید.

@payamema
چنار کهن و افسانه‌ای برغان، میراثی که قرن‌ها ایستاد، ولی در یک شب با بی‌احتیاطی اسیر آتش شد

سرنوشت تلخ چنار هزارساله

🔺|پیام ما| روز جمعه ویدئویی از آتش‌سوزی چنار کهنسال روستای برغان منتشر شد. درختی که گفته می‌شود بیش از هزار سال عمر داشته و در حیاط مسجد جامع برغان در کنار چنار کهنسال دیگری که عمری حدود ۳۰۰ سال دارد، قرار گرفته است. این درختان علاوه‌بر اینکه یکی از جاذبه‌های گردشگری روستای برغان هستند، برای مردم محلی هم جایگاه ویژه‌ای دارند و مردم برای این دو درخت کهنسال احترام خاصی قائلند. هرچند مدیر میراث‌فرهنگی البرز اعلام کرده خسارات واردشده به درخت جزئی است، اما گزارش‌های آتش‌نشانی حکایت از انجام نزدیک به ۱۲ ساعت عملیات برای نجات این درخت دارد. درختان کهنسال یکی از عناصر تاریخی و طبیعی ایران هستند که در تمام تاریخ این سرزمین مورد توجه بودند، حوادثی شبیه به آتش‌سوزی جمعه در برغان تنها یکی از تهدیداتی است که درختان کهنسال ایران با آن مواجهند، چندی پیش هم تصویری از قطع درخت کهنسال دیگری برای ساخت جاده در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که با واکنش‌های بسیاری روبه‌رو شد.

🔺توجه به حفاظت از این درختان به‌جز مسئله محیط‌زیستی، جنبه تاریخی و فرهنگی هم دارد و عمر بلند این درختان نشان می‌دهد مردم این سرزمین در طول تاریخ تا چه اندازه برای طبیعت و عناصر آن احترام قائل بودند و حالا این درختان هم قربانی بی‌توجهی می‌شوند و هم در جریان توسعه بی‌ضابطه در مناطق مختلف مورد تهدید قرار می‌گیرند.

گزارش کامل را در سایت «پیام ما» بخوانید.
https://payamema.com.ir/payam/127242

#محیط_زیست #گردشگری #میراث #پیام_ما
@payamema
آذری جهرمی: رییس جمهور دستور داده یوتیوب و تلگرام قبل از عید نوروز رفع فیلتر شوند

🔹محمدجواد آذری جهرمی: رفع فیلتر واتساپ گام اول دولت پزشکیان بود ظاهراً آقای رییس جمهور دستور دادند که قبل عید، گام دوم این برنامه به اجرا برسد و یوتیوب و تلگرام رفع فیلتر شود./ایلنا

@payamema
ورود به جاده چالوس ممنوع شد

🔹بر اساس اعلام سازمان راهداری محور چالوس و آزادراه تهران – شمال مسیر (رفت و برگشت) و محور هراز مسیر (جنوب به شمال) تا اطلاع بعدی مسدود هستند./تسنیم

@payamema
درگیری محیط‌بانان با شکارچیان غیرمجاز در سفیدکوه خرم‌آباد/ چند محیط‌بان مصدوم شدند

🔹 کامران فرمان‌پور، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان لرستان، اعلام کرد که محیط‌بانان حین گشت‌زنی و کنترل منطقه، متوجه حضور دو شکارچی غیرمجاز شدند و برای دستگیری آنان اقدام کردند. با این حال، شکارچیان با همراهی چند نفر دیگر، ضمن تمرد از دستور محیط‌بانان، اقدام به تیراندازی و پرتاب سنگ به سمت آنان کردند که در نتیجه چند محیط‌بان دچار آسیب‌دیدگی شدند.

🔹 فرمان‌پور با تأکید بر شناسایی متخلفان گفت: پلاک خودروی این افراد ثبت و فیلم‌هایی از صحنه درگیری ضبط شده است که به عنوان مستندات پرونده مورد استفاده قرار خواهد گرفت. همچنین، محیط‌بانان مصدوم برای درمان به بیمارستان منتقل شده و تحت مداوا قرار گرفته‌اند.

@payamema
کارشناسان و فعالان محیط‌زیست در شب‌ «بوم‌سازگان زاگرس» از دلایل تخریب این عرصه شش میلیون هکتاری گفتند

زوال زاگرس
| پریسا احدیان |

🔺عصر یکشنبه، پنجم اسفندماه سال ۱۴۰۳، هشتصد و بیست و سومین شب از مجموعه شب‌های مجله بخارا با همراهی مجله صنوبر و خانه اندیشمندان علوم انسانی به شب بوم‌سازان زاگرس اختصاص داشت. در این شب، سخنرانان از اهمیت و تهدیدهای پیش روی زاگرس گفتند. «علی دهباشی»، سردبیر فصلنامه بخارا، زاگرس را تمدن‌بخش دانست.

🔺 «مانیا شفاهی»، سردبیر فصلنامه صنوبر، آن را منبع اقتصادی و غذایی ایران عنوان کرد. «بهمن ایزدی» از پیر شدن زاگرس و ضرورت احیای آن سخن گفت. «بهرام زهزاد»، بوم‌شناس، انسان را عامل تغییرات زاگرس از هزاران سال پیش تاکنون معرفی کرد و «رضا ساکی»، دستاوردهای فعالان محیط‌زیست برای معرفی و احیای زاگرس را برشمرد که یکی از آنها همین شب بوم‌سازگان زاگرس بود.

گزارش کامل را در سایت «پیام ما» بخوانید.
https://payamema.com.ir/payam/127232

#پوشش_گیاهی #زاگرس #محیط_زیست #پیام_ما
@payamema
سه مسجد تاریخی کرمان در مسیر ثبت جهانی

🔹سه مسجد تاریخی کرمان شامل مساجد امام خمینی، جامع مظفری و گنجعلیخان با کسب امتیازات لازم، برای ثبت در فهرست میراث جهانی یونسکو ارسال شدند./ ایرنا

@payamema
2025/02/25 22:16:48
Back to Top
HTML Embed Code: