group-telegram.com/PardanShah/595
Last Update:
نابرابریهای جنسیتی و ریشههای آن
🔹 خانوادههای بلوچ نسبت به فرزندان خود از همان دوران کودکی، در شیوهٔ تربیت جنسیتزدهای را در پیش میگیرند. خانوادهها با چنین تربیتی، سنگ بنای جنسیتزدگی، زنستیزی و مردسالاری را میگذارند. به دیگر بیان، تبعیض و نابرابریِ جنسیتی از خانواده ریشه میگیرد و در جامعه به ثمر مینشیند. مرد بلوچ در خانواده، سرور و سالار زن است و زن مجبور به اطاعت بیچونوچرا از اوست. به دنبال آن، در جامعهٔ بلوچ زنان حق و حقوق کافی ندارند و بالعکس، مردان از آزادی عمل بدون مرزی برخوردار هستند.
🔹 از همان دوران کودکی، پسران خود را در جایگاه بالاتری از دختران میبینند و برتری آنها به سبب جنسیتشان، توسط خانواده به آنها القا میشود. کمی بعدتر، به هنگام زناشویی و ازدواج نیز اکثر مردان بلوچ به سبب همین شیوهٔ تربیت در خانواده، احترام کمی برای شریک عاطفی خود قائل هستند و زن را نه به عنوان شریک زندگی، بلکه دارایی و بردهٔ خود میدانند که باید در خانه بنشیند و کارهای خانهٔ مرد را انجام بدهد و بچههای او را بزرگ کند. مردان معمولاً به سبب آزادی عملی که از سوی خانواده و جامعه به آنها داده میشود، خاطرجمع هستند که میتوانند کمتر متعهد باشند و اگر مرتکب خطایی هم بشوند، کردهٔ آنها بخشودنی است. مثلاً اگر مرد با همسر خود بدخلق و کجرفتار باشد، اطرافیان بهجای نصیحت و اصلاح مرد، سعی در بالا بردن آستانهٔ صبر زن نسبت به بدرفتاریها دارند. از این جهت مردان نهتنها در رفتار خود بازنگری نمیکنند بلکه آن را شدت هم میبخشند.
🔹 بلوچها در جامعهٔ خود عدالت را به صورت برابر رعایت نمیکنند و دادگاههای جامعه همواره برای زنان برپا میشوند. منظور از دادگاههای جامعه قضاوتها و غیبتها و بهاصطلاح همان "حرف مردم" است که فقط و فقط زنان را نشانه میگیرد؛ افسوس که پای ثابت این قضاوتها و غیبتها هم خود زنان هستند که علیه همجنس خود لشکرآرایی میکنند. جامعهٔ بلوچ به هیچ وجه نمیتواند گناه زنان را ببخشد و به سادگی آنها را طرد و حذف میکند ولی در برابر مردان بسیار بخشنده و مهربان است.
🔹 بدینترتیب، جنسیتزدگی و مردسالاری و زنستیزی در جامعه از خانواده و شیوهٔ تربیت آن نشئت میگیرد. در چنین جامعهای، وزن گناه زن با مرد یکی نیست و این دو را اگر بر ترازو بنهیم، دو کفهٔ ترازو برابر نخواهد بود. مسئله تبعیض و نابرابری جنسیتی علیه جنس زن در جامعهٔ بلوچ (یا هر جامعهٔ دیگری) در شیوهٔ برقراری عدالت تعریف میشود. میدانیم که قانون باید برای همهٔ افراد برابر باشد و حق را باید بدون در نظر گرفتن جنسیت یا هر چیز دیگری، داد یا گرفت. نباید اعمال و خطاهای غیرقانونیِ یک فرد را به علت مرد بودن یا زن بودنش نادیده گرفت و نیز نباید ارتکاب به خطا یا عمل غیرقانونی را برای جنس مرد عادیسازی و برای جنس زن بزرگنمایی کرد. آنچه مهم است، شیوهٔ برقراری عدالت و رعایت برابری است.
🟡 @pardanshah
BY انجمن پاردان (ایرانبان بلوچ)
Warning: Undefined variable $i in /var/www/group-telegram/post.php on line 260
Share with your friend now:
group-telegram.com/PardanShah/595