group-telegram.com/khosrovanooshiravan/20613
Last Update:
🔻لغت نامه سیاسی🔻
#سکولاریزاسیون
از بزرگترین معضلات جامعه حاضرایران موضوع دین سالاری ست واز جمله شعار و خواسته مبارزین حاضر برای تغییرات بنیادین هم حذف دین سالاری و برقراری سکولاریسم یا فرایند سکولاریزاسیون است . بهمین دلیل صحبت و بحث و نگارش در این خصوص یکی از ضروری ترین مبحث در جنبش مبارزاتی است که باید الینه شود.
سکولاریسم یا جدا انگاری دین از سیاست عقیدهای است، مبنی بر جدایی نهادهای حکومتی و کسانی که بر مسند دولت مینشینند، از نهادهای مذهبی و مقامهای مذهبی است. این تفکر به صورت کلی ریشه در عصر روشنگری در اروپا دارد.
در حکومت معنی سکولاریسم، عدم دخالت باورهای مذهبی در امر حکومت و برتری دادن اصول حقوق بشر بر سایر ارزشهای متصور هر گروه و دستهای است.
جدایی دین از دولت که به منزله سمبل سکولاریسم شناخته می شود، البته یکی از میوه های فرعی سکولاریسم است . اما چون ملموس ترین نتیجه سکولاریسم است ، معمولا بر آن انگشت نهاده می شود.
سکولاریزاسیون فرایند، عمل، یا جریانی است که در طی آن شئونات سیاسی، اجتماعی و اخلاقی جامعه دیانت زدایی و قداست زدایی می شوند و در این فرایند مظاهر دینی در جامعه کمرنگ و به تدریج حذف و یا کاهش می یابد و بدون حضور دین به تدبیر امور پرداخته می شود. برای این واژه در فارسی عرفی شدن، دنیوی شدن ، دیانت زدایی ، و قداست زدایی و جدا انگاری دین و دنیا به کار رفته است.
به عبارت دیگر سکولاریزاسیون فرآیندی است که طی آن وجدان دینی، فعالیت های دینی و نهاد های دینی، اعتبار و اهمیت اجتماعی خود را از دست می دهند؛ و این بدان معنا است که دین در عملکرد نظام اجتماعی به حاشیه رانده می شود و کارکرد های اساسی در عملکرد جامعه با خارج شدن از زیر نفوذ و نظارت عواملی که اختصاصا به امر ماورای طبیعی عنایت دارند، عقلانی می گردد
https://www.group-telegram.com/pl/khosrovanooshiravan.com/20595
✍ #فرهاد
BY خسرو انوشیروان
Warning: Undefined variable $i in /var/www/group-telegram/post.php on line 260
Share with your friend now:
group-telegram.com/khosrovanooshiravan/20613