group-telegram.com/JANVITTAG/5034
Last Update:
ترکیه در حال حاضر درگیر بحران قابل ملاحظه مالی و انفلاسیون بوده و این وضعیت بدون شک بر مواضع اردوغان و حزب اش اثرات منفی خود را بجا می گذارد.
مسئله ای دیگری که برای ترکیه در مناسبات اش با روسیه حائز اهمیت زیاد است، تورید گاز از روسیه می باشد. ارقام دست داشته گواهست که از ۴۲ تا ۵۰ فیصد حجم مصرف گاز در داخل ترکیه که سالانه ۵۰ میلیارد متر مکعب گاز را تشکیل می دهد از روسیه تورید می گردد. بنابرین بعید به نظر می رسد که در دورنمای قابل تصور حاکمان ترکیه از تورید گاز روسیه منصرف شوند.
با در نظر داشت عوامل فوق، اردوغان پس از یک وقفه با نیروی تازه تر، اینک مجددا علاقمند شده وارد پروسه میانجیگری میان مسکو و کئیف و در کل در شرق اروپا گردد.
لیکن، در حال حاضر جو سیاسی بین المللی تحول کیفی نموده است. هم مسکو و هم کئیف دیگر آن اعتماد قبلی را بالای ظرفیت میانجیگرانه و بیطرفانه اردوغان ندارند. جالبتر آنکه، حلقات پر نفوذ سیاسی - امنیتی در داخل خود ترکیه نیز بر توانمندی های عملی اینکشور در راستای میانجیگری موثر هر چه بیشتر شک و تردید نشان می دهند.
در ماه جولای سال روان، فقط چند ساعت پس از دیدار رجب اردوغان با ولادیمیر پوتین که در حاشیه ملاقات سران سازمان شانگهای در آستانه (پایتخت قزاقستان)، صورت گرفت، سخنگوی رئیس جمهور روسیه دمیتری میدویدیف با وضاحت غیر مترقبه گفت :
" اردوغان نمی تواند نقش میانجیگر را در مذاکرات با اوکرائین بازی نماید."
مسکو اعتراض و اختلاف نظر خود را در برابر ترکیه در پیوند به "مدیریت غله جات" پنهان نمی نماید، و انقره را به شکست و عدم مدیریت درست در این زمینه متهم می سازد.
اخیرا، میان مسکو و انقره مورد دیگری از تضادها نیز به میان آمد. اردوغان تعلق شبهه جزیره کریمیا را به روسیه مورد سؤال قرار داد. این در حالیکه مسکو هرگونه بحث را در این باره از ریشه منتفی می داند و کریمیا را جز لاینفک قلمرو خویش اعلام می دارد. انقره و شخص اردوغان به نوبه خود مؤقف روشن نداشته، از پاسخ صریح و روشن در باره تعلقیت کریمیا طفره می رود و روی آغاز مذاکرات همه جانبه و دیپلوماسی مسالمت آمیز میان طرفین منازعه تأکید می نماید.
BY MY VERSION | МОЯ ВЕРСИЯ
Warning: Undefined variable $i in /var/www/group-telegram/post.php on line 260
Share with your friend now:
group-telegram.com/JANVITTAG/5034