Telegram Group Search
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📹 مارکسیسم بی‌نقاب: زنده در عصر ما یا مدفون در گذشته؟

▫️لودویگ فون میزس، از برجسته‌ترین اقتصاددانان مکتب اتریش و مدافع سرسخت بازار آزاد، در کتاب «مارکسیسم بی‌نقاب: از توهم تا نابودی» به نقد ریشه‌ای مبانی ایدئولوژیک و اقتصادی مارکسیسم می‌پردازد. او مارکسیسم را نه‌تنها یک خطای نظری، بلکه یک تهدید عملی برای آزادی اقتصادی و اجتماعی می‌داند.

▫️نظام سوسیالیستی را به دلیل عدم امکان محاسبه اقتصادی بدون قیمت‌های بازار محکوم می‌کند و آن را تهدیدی برای آزادی‌ها می‌داند. میزس با بررسی شکست‌های تاریخی کمونیسم، مارکسیسم را یک ایدئولوژی غیرعلمی و مخرب ارزیابی می‌کند.

▫️برنامه "ایماژ" این اثر را مرور کرده و به پرسشی کلیدی پرداخته است: آیا مارکسیسم می‌تواند راه‌حلی برای چالش‌های امروز ارائه دهد یا ایده‌ای ناکارآمد از گذشته است؟ اگر به فلسفه، سیاست و تاریخ اندیشه علاقه‌مند هستید، این تحلیل شما را به بازاندیشی در این موضوع دعوت می‌کند.

#ایماژ_کتاب

📺 @ecoiran_webtv
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 آموزش ایران، پرورش می دهد؟

نسخه صوتی

▫️آیا نظام آموزشی ایران می‌تواند نسل آینده را برای دنیای جدید آماده کند؟

▫️در دنیایی که هوش مصنوعی، ChatGPT و Gemini به بخشی از زندگی روزمره کودکان تبدیل شده‌اند، آیا نظام آموزشی ایران توانایی پاسخگویی به نیازهای این نسل را دارد؟ حسین طالب‌زاده، مدرس دانشگاه، از چالش‌های اساسی آموزش‌وپرورش کشور پرده برمی‌دارد.

▫️او معتقد است: مشکلات مزمن بودجه‌ای، سیاست‌های آموزشی ناکارآمد و روش‌های تدریس سنتی دیگر پاسخگوی نیازهای نسل جدید نیست. به گفته‌ او، اگر این مسیر ادامه پیدا کند، افت یادگیری، خروج معلمان از شغلشان و افزایش نابرابری آموزشی پیامدهای اجتناب‌ناپذیر آن خواهد بود.

▫️اما آیا راهکاری برای اصلاح این نظام و همراهی آن با تحولات جهانی وجود دارد؟ پاسخ این پرسش را در این قسمت از "ایران و جهان از ۱۴۰۳ به ۱۴۰۴" بشنوید.

▫️این برنامه با همکاری اکوایران و شرکت دانشگو تهیه شده است.

📺 @ecoiran_webtv
Audio
🎙آنتی شوک ایران در برابر فشار حداکثری ترامپ

▫️دونالد ترامپ بار دیگر با ورود به کاخ سفید، سیاست فشار حداکثری بر ایران را اجرایی کرده است. تصمیمی که از نگاه بسیاری از صاحبنظران و فعالان اقتصادی در همین مدت کوتاه اثرات زیادی بر وضعیت اقتصادی ایران گذاشته، برخی بازارها را با شوک مواجه کرده و حتی ایران را در یک وضعیت جنگ سرد قرار داده است.

▫️از همین رو یک سوال مهم وجود دارد که آیا در چنین شرایطی ایران می تواند سیاست هایی را اجرایی کند که همچون یک آنتی شوک عمل کند؟

▫️محمدهاشم پسران، استاد تمام دانشگاه کمبریج به این سوال پاسخ مثبت می دهد و از دو اقدام اصلی صحبت می کند.

▫️او می گوید: مهم ترین اقدام این است که ایران باید صادرات نفت خود را در حداکثر نگه دارد و اقدام دیگر اینکه در اصلاحات اقتصادی اساسی هم تک نرخی کردن ارز را مدنظر قرار دهد.

▫️او در گفت وگو با اکو ایران از چگونگی اثرگذاری سیاست فشار حداکثری ترامپ بر ایران و تحریم ها می‌گوید و در عین حال توضیح می دهد که سیاست های اقتصادی ترامپ چقدر می تواند موفق باشد؟

📺 @eco_voice
📝 برنامه‌های اکوایران در یازدهم فروردین

🌀 نظم جدید جهانی: بریکس، گروهی از کشورهای جهان است که در سال‌های جدید، مسیر رشد اقتصادی را طی کرده‌اند. کشورهایی که نظم جهانی را به چالش می‌کشند و نهادهای اقتصادی جدیدی برای تعامل برابر با کشورهای توسعه‌یافته ایجاد می‌کنند.

🔹 همواره طرفدار بخش خصوصی بودم: بهزاد نبوی سخنگوی دولت مرحوم رجایی، وزیر صنایع سنگین کابینه میرحسین موسوی و نایب رئیس مجلس ششم در این ویدئو تاکید کرد که همواره از بخش خصوصی حمایت کرده است.

📊 سبز و قرمز بورس تهران در سالی که گذشت: رسانه اکوایران در خصوص روند بورس در سال 1403 و پیش بینی بازار سهام در سال آینده، میزگردی با حضور سید حمید میرمعینی، استاد دانشگاه و فردین آقابزرگی، فعال بازارسرمایه برگزار کرد تا فراز و فرود بورس را بررسی کند.

🇷🇺 پوسایدون؛ کابوس جدید سواحل آمریکا؟:
ولادیمیر پوتین اعلام کرده که آزمایش‌های پوسایدون در حال تکمیل است، اما جزئیات آن همچنان در ابهام باقی مانده است. برخی کارشناسان معتقدند که روسیه در مورد توانایی‌های این سلاح اغراق می‌کند تا ترس از جنگ هسته‌ای را افزایش دهد.

🇮🇶 پرفروش‌ترین خودرو در عراق: در ایران، شناسایی پرفروش‌ترین خودروی سال ساده است؛ کافی است ارزان‌ترین مدل صفر کیلومتر را پیدا کنید! سال‌ها این عنوان در اختیار پراید بود و اکنون به کوئیک رسیده است. اما آیا در سایر کشورها هم ارزان‌ترین خودرو، پرفروش‌ترین محسوب می‌شود؟

🧠 نمود بی‌ثباتی اقتصادی بر روان جامعه: سمیه توحیدلو، جامعه‌شناس و عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در همایش سلامت روان و رسانه: «زمانی که شما رشد و امنیت را از دست می‌دهید، عدالت توزیعی با انواع زیربخش‌های آن دچار مشکل می‌شود یا اینکه امنیت شغل از بین می‌رود، می‌گوییم ما در شرایط بی‌ثبات اقتصادی هستیم. اما سلامت روان به عنوان یک اصل اجتماعی شاخص‌هایی دارد که با چند عنصر شناخته می‌شود.»

📉 دولت، هم بنگاه و هم مردم را فقیر کرد: این ویدئو، گزیده‌ای از ارائه مسعود نیلی، امینه محمودزاده و علیرضا ساعدی در همایش «چالش‌های صنعتی شدن ایران؛ از حکمرانی اقتصادی تا تحولات جهانی» است که به واکاوی سوالاتی درباره رشد اقتصادی صنعتی در ایران پرداختند.

پل شکسته بین میراث ایران و آینده: یک کارشناس حوزه میراث فرهنگی معتقد است: زمانی میتوان از میراث فرهنگی یک کشور حفاظت کرد که حفظ و نگهداری میراث برای نسل های آینده به یک باور تبدیل شود، مسیری که طی سال های گذشته نه تنها در سیستم آموزشی کشور جایی نداشته بلکه با تغییر این باور به ضوابط و مقررات به چالشی جدید برای حفاظت از میراث فرهنگی تبدیل شده است.

🥩 سیاست‌های دولت برای گوشت؛ مهار قیمت یا مصرف؟: در ده ماهه اما در سال‌های اخیر، قیمت گوشت قرمز چه روندی را طی کرده است؟ مصرف گوشت قرمز توسط خانوارهای ایرانی دچار چه تغییراتی شده است؟ چه بخشی از گوشت قرمز عرضه‌شده در کشور از طریق واردات تأمین شده است؟

🏠 اولین پیش‌بینی از مسکن 1404: روند دو ساله سه متغیر اثر گذار بر بازار مسکن/ مهدی بهداد از وضعیت بازار مسکن در سال پیش‌رو می‌گوید

📹 مارکسیسم بی‌نقاب: زنده در عصر ما یا مدفون در گذشته؟

📚 مارکسیسم بی‌نقاب: زنده در عصر ما یا مدفون در گذشته؟: کتاب «مارکسیسم بی‌نقاب» نوشته تری ایگلتون، اثری تأمل‌برانگیز است که با نگاهی نو و انتقادی به نظریه‌های کارل مارکس می‌پردازد.

آموزش ایران، پرورش می دهد؟: در دنیایی که هوش مصنوعی، ChatGPT و Gemini به بخشی از زندگی روزمره کودکان تبدیل شده‌اند، آیا نظام آموزشی ایران توانایی پاسخگویی به نیازهای این نسل را دارد؟ حسین طالب‌زاده، مدرس دانشگاه، از چالش‌های اساسی آموزش‌وپرورش کشور پرده برمی‌دارد.


📺 @ecoiran_webtv
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹 بانکداری با هدف خیر عمومی

▫️بانک‌های توسعه‌ای، یکی از مهمترین مسیرهای تامین مالی برای اجرای پروژه‌های سرمایه‌گذاری اقتصادی و زیرساختی هستند. این بانک‌ها علاوه بر تامین مالی، مشاوره فنی هم ارائه می‌دهند.

▫️در این ویدئو، سراغ بانک‌های توسعه‌ای منطقه آسیا رفتیم و سه بانکی را که برای ایران مهم هستند، مرور می‌کنیم.

#تولد_نهادها

📺 @ecoiran_webtv
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 تغییر بنیادی در حساب کتاب دولت؟

▫️محسن زنگنه، نایب رئیس اول کمیسیون تلفیق و نایب رئیس اول کمیسیون تدوین آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، از بررسی طرح‌های مهم مجلس در سال ۱۴۰۴ خبر داد.

▫️به گزارش اکوایران، وی به اصلاح قوانین مالیاتی، بازنگری در ساختار کمیسیون‌های مجلس و تغییرات در روند مدیریت پارلمان اشاره کرد.

▫️همچنین، وی «طرح الحاق ۳» را از مهم‌ترین طرح‌های بودجه‌ای دانست که به تنظیم روابط مالی دولت و مسائل مهمی چون حقوق و دستمزد و صندوق‌های بازنشستگی می‌پردازد.

📺 @ecoiran_webtv
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 سازوکار انتظارات تورمی در بازار سهام

▫️نرخ بهره بدون ریسک، همچون نبض بازار سهام عمل می‌کند و هر نوسان در این نرخ می‌تواند آثار گسترده‌ای بر بازار سرمایه داشته باشد.

▫️در واقع، تغییرات در این نرخ به‌عنوان یک سیگنال کلیدی برای سرمایه‌گذاران عمل می‌کند و می‌تواند انتظارات تورمی را تحت تأثیر قرار دهد. البته این انتظارات ممکن است به ریسک‌های نظامی و سیاسی نیز مرتبط باشند.

▫️در شرایط کنونی، تولید شرکت‌ها با کاهش قابل توجهی مواجه شده است که این موضوع نه تنها بر قیمت دلار تأثیر می‌گذارد، بلکه می‌تواند به افزایش تورم نیز منجر شود.

▫️در همایش چشم‌انداز اقتصاد ایران ۱۴۰۴، وحید هلالات، رئیس هیئت مدیره سبدگردانی کارگزاری دیدار، به تحلیل این چالش‌ها پرداخت.

▫️او بر این نکته تأکید کرد که درک صحیح از عوامل مؤثر بر نرخ بهره و تولید می‌تواند به سرمایه‌گذاران کمک کند تا تصمیمات بهتری اتخاذ کنند و از ریسک‌های موجود در بازار سهام کاسته شود.

نسخه کامل در سایت اکوایران

#همایش_چشم‌انداز_اقتصاد_ایران_1404

📺 @ecoiran_webtv
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎞 دوئل غول‌های آمریکا و چین روی آب

▫️رقابت نظامی بین چین و ایالات متحده وارد مرحله جدیدی شده است. با پیشرفت سریع فناوری نظامی چین، فاصله سنتی بین قدرت دریایی این کشور و آمریکا در حال کاهش است.

▫️رونمایی از ناو هواپیمابر فوجیان نشان‌دهنده تلاش چین برای تقویت حضور خود در آب‌های آزاد و گسترش نفوذ دریایی‌اش است. در مقابل، ایالات متحده با ناوهای پیشرفته خود، همچنان برتری عددی و عملیاتی دارد.

▫️این رقابت تسلیحاتی تنها به تعداد ناوها محدود نمی‌شود، بلکه شامل توسعه فناوری‌های پیشرفته، سامانه‌های جنگی و استراتژی‌های جدید دریایی نیز است.

▫️در حالی که چین به‌دنبال تغییر موازنه قدرت در اقیانوس آرام است، آمریکا بر حفظ برتری خود تأکید دارد. آینده این رقابت، شکل‌دهنده تعادل نظامی در منطقه و شاید سراسر جهان خواهد بود.

#دوئل_ابرقدرت‌ها

📺 @ecoiran_webtv
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎞 مجسمه متحرک مازراتی/ معرفی نسل پنجم و ششم مازراتی کواتروپورته

▫️آیا یک خودرو می‌تواند یک اثر هنری باشد؟ برای ماشین‌بازان، پاسخ این سوال قطعا مثبت است. در این قسمت از گاراژ، سراغ مازراتی کواتروپورته می‌رویم؛ خودرویی که فراتر از یک وسیله نقلیه، نمادی از هنر و طراحی ایتالیایی برای خودرو دوستان است.

▫️خودرویی که در ایران هم جایگاه ویژه‌ای دارد و از موسیقی زیرزمینی گرفته تا سینما ردپای آن دیده می‌شود. در دومین قسمت از گاراژ همراه ما باشید تا تاریخچه مازراتی کواتروپورته و معرفی نسل پنجم و ششم این خودرو را مشاهده کنید.

📺 @ecoiran_webtv
📝 کاخ سفید به‌دنبال مذاکرات غیرمستقیم با ایران درباره برنامه هسته‌ای

▫️پایگاه خبری اکسیوس در گزارشی اختصاصی از بررسی جدی پیشنهاد مذاکرات غیرمستقیم با ایران توسط کاخ سفید خبر داد. بر اساس این گزارش، دولت ترامپ در حال ارزیابی گزینه گفت‌وگوهای غیرمستقیم برای حل مناقشه هسته‌ای با ایران است.

▫️در همین ارتباط، یک مقام آمریکایی به اکسیوس گفته است: «رئیس‌جمهوری ترامپ علاقه‌ای به جنگ با ایران ندارد، اما معتقد است باید توان نظامی خود را در منطقه تقویت کنیم تا در موقعیت مناسبی برای مذاکره قرار بگیریم.»

▫️گزارش اکسیوس حاکی است که کاخ سفید هم‌زمان با بررسی گزینه مذاکره، در حال افزایش حضور نظامی خود در خاورمیانه است تا در صورت عدم توفیق در مذاکرات، گزینه‌های جایگزین را در دسترس داشته باشد.

▫️این تحولات در حالی رخ می‌دهد که جمهوری اسلامی ایران همواره بر ضرورت مذاکرات در شرایط برابر و عاری از فشار و تهدید تاکید داشته است. تحلیلگران این تغییر موضع آمریکا را نشانه‌ای از تعدیل مواضع تهاجمی قبلی واشنگتن ارزیابی می‌کنند.

📌گزارش کامل

📺 @ecoiran_webtv
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 بهبود شکاف دولت با کمک میانجی‌ها

▫️آیا رسانه در وضعیت فعلی ایران می‌تواند کمکی به بهبود حال و وضعیت کشور داشته باشد؟ سبحان یحیایی، مدرس ارتباطات سخنرانی خود در همایش سلامت روان و رسانه را با این جمله آغاز کرد.

▫️او با ترسیم وضعیت دولت‌ملتی در ایران گفت: «ما در تاریخ دو نظریه مسلط داشتیم، اولی نظریه پادشاهی که شاه را دارای فره ایزدی می‌دانست و نظریه دیگری که ما مشخصا بعد از سده‌های میانه تجربه‌ش کردیم و ورود نظریه‌های سیاسی اسلام بود، نظریه قالب در این دوران داعیه حکمرانی نداشت.»

▫️او بر این باور است که در تمام نظریه‌هایی که به پادشاهی یا حاکمیت اسلام سیاسی ختم می‌شد، ما دولت ملت پایداری نشدیم. این متخصص ارتباطات که درباره امکان و امتناع میانجیگری رسانه در ایران سخن می‌گفت، تاکید کرد که شکاف دولت ملت اکنون در یکی از برهه‌های تشدید شده است.

▫️این مدرس ارتباطات در ادامه از حاضران پرسید که این شکاف چگونه باید حل شود: «نهادهای میانجی در اینجا می‌توانند وارد شوند و یقه نظام حکمرانی ما را بگیرند و یک جایی خطاب و عتاب نسبت به جامعه داشته باشند.»

#همایش_سلامت_روان

📺 @ecoiran_webtv
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 راز شکل‌گیری ابربنگاه‌های ایرانی

▫️رشد صنعتی سال‌های اخیر محدود بوده است اما در همین دوران هم، شرکت‌هایی از این فضای اقتصادی منتفع شده‌اند و سهم بیشتری از اشتغال و بهره‌گیری از منابع کشور را در دست داشته‌اند. این ویژگی‌ها چه بوده است و چه سیاست‌هایی به این شکل از بنگاه‌داری منجر شده است؟

این ویدئو، در پاسخ به این سوالات، گزیده‌ای از ارائه مسعود نیلی و علیرضا ساعدی در همایش «چالش‌های صنعتی شدن ایران؛ از حکمرانی اقتصادی تا تحولات جهانی» است که به واکاوی سوالاتی درباره رشد اقتصادی صنعتی در ایران پرداختند.

برای مشاهده فیلم کامل این نشست می‌توانید به این لینک مراجعه کنید.

📺 @ecoiran_webtv
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 چرا شادی را گم کرده‌ایم؟

▫️آیا رشد اقتصاد منجر به افزایش سطح خوشبختی میان افراد یک جامعه می شود؟ فرهاد نیلی، اقتصاددان معتقد است: اگرچه رشد اقتصادی شرط لازم رضایتمندی در یک جامعه است اما شرط کافی نیست.

▫️او برای توضیح این گفته خود به نمونه هایی از کشورهای مختلف که عموما رفاه بالایی دارند اشاره می کند که لزوما مردمان شادی ندارند.

▫️از نگاه او اگر مردمان یک کشور که براساس یک ساختار و نظم مشخص به تولید روی می آورند و رشد اقتصادی مناسبی را برای کشور خود رقم می زنند فرصت و فراغت کافی برای مصرف تولیدات خود نداشته باشند، نمی توانند حس رضایتمندی بالایی تجربه کنند. به همین دلیل اینطور نیست که اگر فردی سطح برخورداری بیشتری داشته باشد شادکامی بیشتر را حس کند.

▫️او در برنامه پدیدار وظیفه سیاستگذار برای کاهش رنج مردم جامعه را توضیح می‌دهد و به این سوال پاسخ داده که چطور پیش بینی پذیرنبودن یک جامعه، منجر به کاهش رضایتمندی درونی مردمان آن می شود.

▫️نسخه کامل این گفت و گو به زودی از اکوایران منتشر خواهد شد.

نسخه کامل در سایت و یوتیوب اکوایران

#پدیدار

📺 @ecoiran_webtv
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹 پناهگاه ایرانیان در خطر ویرانی

▫️روز طبیعت می‌تواند دلیلی برای مشاهده میدانی اهمیت و ضرورت حفاظت از محیط‌زیست باشد.

▫️منابع طبیعی و محیط‌زیست به عنوان منبع مواد اولیه تولیدی اهمیت بسیار زیادی برای اقتصاد دارد. طبق شاخص‌های بین‌المللی، عملکرد ایران در مدیریت و نگهداری این منابع چندان خوب تلقی نمی‌شود.

▫️اما ایران در شاخص‌های محیط‌زیستی چه جایگاهی دارد؟ بهبود این وضعیت در گروی چه چیزیست؟ با این برنامه روند همراه باشید.

#روند

📺 @ecoiran_webtv
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📹 متر و نمای مسکن در 1404

نسخه صوتی

▫️اولین پیش‌بینی‌ها از بازار مسکن 1404، چه چشم‌اندازی را روایت می‌کنند؟

▫️بازار مسکن به متغیرهای کلان اقتصادی وابسته است و نمی‌توان این بازار را جدا از تاثیر این اقتصاد کلان مورد تحلیل قرار داد.

▫️در دومین برنامه متراژ اکوایران در ۱۴۰۴ مسیر بازار مسکن در سال پیش رو، بر اساس سه متغیر تورم، دلار و نرخ بهره مورد بررسی قرار گرفته است.

▫️مهدی بهداد کارشناس اقتصادی وضعیت بازار مسکن در سال ۱۴۰۴ را تحلیل می‌کند.

▫️در بخش گزارش شهری، جزئیات افزایش عوارض ساختمانی در سال جاری را روایت می‌کنیم.

▫️و در بخش پایانی، گزارشی از وضعیت هزینه‌ اقامتگاه‌های در شهرهای مسافرپذیر را بررسی کرده‌ایم.

#متراژ

📺 @ecoiran_webtv
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹 هوش مصنوعی و وقت های اضافه

▫️هوش مصنوعی مولد به طور قابل توجهی زمان انجام کارها را کاهش می‌دهد و این موضوع فرصتی برای افزایش بهره‌وری ایجاد می‌کند. تحقیقی از MIT نشان می‌دهد که این فناوری می‌تواند تا ۴۰ درصد زمان را کم کند و در حوزه IT این عدد به ۵۶ درصد می‌رسد.

▫️با این حال، سوال این است که افراد چگونه از وقت اضافی خود استفاده می‌کنند. نظرسنجی‌ای از دانشگاه لوزان نشان می‌دهد که مدیران در هفته تقریباً ۲ ساعت و ۵۰ دقیقه صرفه‌جویی می‌کنند، اما بسیاری از آنها این زمان را هدر می‌دهند.

▫️برای بهبود این وضعیت، چهار گام پیشنهاد شده است که امیرحسین خالقی در اکوکست این هفته به تشریح آنها می‌پردازد.

▫️در این نظرسنجی اثبات شده است که مدیران باید در این چهار گام پیشنهادی فعالانه شرکت کنند تا بهره‌وری به حداکثر برسد.

📺 @ecoiran_webtv
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 زمین بازی جهان در عصرترامپ

نسخه صوتی

▫️سال ۱۴۰۳ برای حقوق بین‌الملل سالی پرتلاطم بود؛ از جنگ‌های اوکراین و غزه گرفته تا بحران‌های زیست‌محیطی. این تحولات، ضعف نهادهای بین‌المللی را نمایان کرد و ۱۴۰۴ را به نقطه عطفی در سیاست جهانی تبدیل خواهد کرد.

▫️حمید قنبری، حقوق‌دان، معتقد است که ناتوانی شورای امنیت در مدیریت بحران اوکراین، تشدید درگیری‌های خاورمیانه و ورود بازیگران جدیدی مانند ایران و اسرائیل به صحنه درگیری، نشانه‌ای از تغییرات بزرگ در معادلات جهانی است.

▫️از سوی دیگر، مقررات‌زدایی در دولت ترامپ، رشد بی‌سابقه رمزارزها و چالش‌های زیست‌محیطی سازمان‌های بین‌المللی را با بحران روبه‌رو کرده است.

▫️او پیش‌بینی می‌کند که حقوق بین‌الملل در دوره احتمالی ترامپ، شباهت زیادی به دوران پیش از جنگ جهانی دوم دارد، زمانی که قدرت‌های بزرگ بدون نظارت‌های بین‌المللی، سیاست‌های یک‌جانبه خود را پیش می‌بردند. آیا این روند در ۱۴۰۴ به عقب‌گردی جدی در نظام حقوقی جهان منجر خواهد شد؟

▫️پاسخ این پرسش را در "ایران و جهان از ۱۴۰۳ به ۱۴۰۴" بشنوید.

▫️این برنامه با همکاری اکوایران و شرکت دانشگو تهیه شده است.

📺 @ecoiran_webtv
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📹 رد پای استقلال در اعتبار جهانی فدرال رزرو

نسخه صوتی

▫️بدون شک یکی از مهمترین نهاد‌های پولی جهان، فدرال رزرو آمریکا است. این نهاد پولی که به صورت «نه خصوصی و نه دولتی» اداره می‌شود تاثیرگذاری زیادی بر تصمیمات اقتصادی بسیاری از کشورهای جهان دارد. استقلال این نهاد و ساختار ویژه آن باعث شده اعتبار آن در آمریکا و در میان سایر کشورهای جهان زبان‌زد باشد.

▫️به همین منظور با دکتر مهدی انصاری، عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه شریف و پژوهشگر سابق فدرال رزرو آمریکا گفتگو کردیم تا با ابعاد عمیق‌تری از ساختار این نهاد پولی آشنا شویم.

📺 @ecoiran_webtv
Audio
🎙شبیه سازی اقتصاد 403 با پایان جنگ؛ به نقطه آتش بس رسیده ایم؟

▫️بودجه نبض اصلی تجهیز و تامین منابع در ساختار اقتصاد ایران است. بنابراین بدیهی است که اگر نتواند به خوبی منابع را تجهیز و تخصیص کند، از کارایی لازم برخوردار نیست.

▫️این وضعیت طی دهه های گذشته برای بودجه کشور وجود داشته است یعنی به دلیل ناترازی میان منابع و مصارف، امکان تجهیز و تخصیص منابع به صورت مناسب وجود نداشته و همین موضوع موجب شده تا لزوم اصلاح ساختار بودجه مطرح شود.

▫️مسعود روغنی زنجانی که رکوردار ریاست بر سازمان برنامه و بودجه کشور است معتقد است دوعامل اصلی موجب شده تا دولت ها تن به اصلاح ساختار بودجه ندهند: اول آنکه جزو اولویت دولت، مجلس و حاکمیت نبوده است. علت دوم به هزینه های سیاسی اصلاح ساختار بودجه و رانت های پنهان وضعیت موجود باز می‌گردد.

▫️او معتقد است: وضعیت فعلی اقتصاد کشور شباهت های زیادی به سال 67 دارد. او درباره نقاط اشتراک این دو برهه تاریخی توضیح می دهد.

▫️به گفته او شرایط و سناریوهای مختلف در خصوص وضعیت اقتصادی کشور به رهبر انقلاب ارائه شده است.

📺 @eco_voice
📝 برنامه‌های اکوایران در سیزدهم فروردین

🏦 بانکداری با هدف خیر عمومی: بانک‌های توسعه‌ای، یکی از مهمترین مسیرهای تامین مالی برای اجرای پروژه‌های سرمایه‌گذاری اقتصادی و زیرساختی هستند. این بانک‌ها علاوه بر تامین مالی، مشاوره فنی هم ارائه می‌دهند.

🔹تغییر بنیادی در حساب کتاب دولت؟: محسن زنگنه، نایب رئیس اول کمیسیون تلفیق و نایب رئیس اول کمیسیون تدوین آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، از بررسی طرح‌های مهم مجلس در سال ۱۴۰۴ خبر داد.

📊 سازوکار انتظارات تورمی در بازار سهام: نرخ بهره بدون ریسک، همچون نبض بازار سهام عمل می‌کند و هر نوسان در این نرخ می‌تواند آثار گسترده‌ای بر بازار سرمایه داشته باشد.

🌎 دوئل غول‌های آمریکا و چین روی آب: رقابت نظامی بین چین و ایالات متحده وارد مرحله جدیدی شده است. با پیشرفت سریع فناوری نظامی چین، فاصله سنتی بین قدرت دریایی این کشور و آمریکا در حال کاهش است.

🚙 مجسمه متحرک مازراتی/ معرفی نسل پنجم و ششم مازراتی کواتروپورته: آیا یک خودرو می‌تواند یک اثر هنری باشد؟ برای ماشین‌بازان، پاسخ این سوال قطعا مثبت است. در این قسمت از گاراژ، سراغ مازراتی کواتروپورته می‌رویم؛ خودرویی که فراتر از یک وسیله نقلیه، نمادی از هنر و طراحی ایتالیایی برای خودرو دوستان است.

🟢 بهبود شکاف دولت با کمک میانجی‌ها: سبحان یحیایی، مدرس ارتباطات، بر این باور است که در تمام نظریه‌هایی که به پادشاهی یا حاکمیت اسلام سیاسی ختم می‌شد، ما دولت ملت پایداری نشدیم. این متخصص ارتباطات که درباره امکان و امتناع میانجیگری رسانه در ایران سخن می‌گفت، تاکید کرد که شکاف دولت ملت اکنون در یکی از برهه‌های تشدید شده است.

📝 راز شکل‌گیری ابربنگاه‌های ایرانی: رشد صنعتی سال‌های اخیر محدود بوده است اما در همین دوران هم، شرکت‌هایی از این فضای اقتصادی منتفع شده‌اند و سهم بیشتری از اشتغال و بهره‌گیری از منابع کشور را در دست داشته‌اند. این ویژگی‌ها چه بوده است و چه سیاست‌هایی به این شکل از بنگاه‌داری منجر شده است؟

🔍 چرا شادی را گم کرده‌ایم؟: آیا رشد اقتصاد منجر به افزایش سطح خوشبختی میان افراد یک جامعه می شود؟ فرهاد نیلی، اقتصاددان معتقد است: اگرچه رشد اقتصادی شرط لازم رضایتمندی در یک جامعه است اما شرط کافی نیست.

🌳 پناهگاه ایرانیان در خطر ویران: منابع طبیعی و محیط‌زیست به عنوان منبع مواد اولیه تولیدی اهمیت بسیار زیادی برای اقتصاد دارد. طبق شاخص‌های بین‌المللی، عملکرد ایران در مدیریت و نگهداری این منابع چندان خوب تلقی نمی‌شود.

🏠 متر و نمای مسکن در 1404: اولین پیش‌بینی‌ها از بازار مسکن 1404، چه چشم‌اندازی را روایت می‌کنند؟ بازار مسکن به متغیرهای کلان اقتصادی وابسته است و نمی‌توان این بازار را جدا از تاثیر این اقتصاد کلان مورد تحلیل قرار داد.

هوش مصنوعی و وقت های اضافه: هوش مصنوعی مولد به طور قابل توجهی زمان انجام کارها را کاهش می‌دهد و این موضوع فرصتی برای افزایش بهره‌وری ایجاد می‌کند. تحقیقی از MIT نشان می‌دهد که این فناوری می‌تواند تا ۴۰ درصد زمان را کم کند و در حوزه IT
این عدد به ۵۶ درصد می‌رسد.

🇺🇸 زمین بازی جهان در عصرترامپ: سال ۱۴۰۳ برای حقوق بین‌الملل سالی پرتلاطم بود؛ از جنگ‌های اوکراین و غزه گرفته تا بحران‌های زیست‌محیطی. این تحولات، ضعف نهادهای بین‌المللی را نمایان کرد و ۱۴۰۴ را به نقطه عطفی در سیاست جهانی تبدیل خواهد کرد.

🔶 رد پای استقلال در اعتبار جهانی فدرال رزرو: بدون شک یکی از مهمترین نهاد‌های پولی جهان، فدرال رزرو آمریکا است. این نهاد پولی که به صورت «نه خصوصی و نه دولتی» اداره می‌شود تاثیرگذاری زیادی بر تصمیمات اقتصادی بسیاری از کشورهای جهان دارد. استقلال این نهاد و ساختار ویژه آن باعث شده اعتبار آن در آمریکا و در میان سایر کشورهای جهان زبان‌زد باشد.

📺 @ecoiran_webtv
2025/04/03 02:44:34
Back to Top
HTML Embed Code: