group-telegram.com/shzu_political_science/1313
Last Update:
📜 گزارش نشست ۱۳ آبان:
✅بخش اول:
🔹نشست ۱۳ آبان ۱۳۵۸ با محوریت فرصتها و تهدیدهای این واقعه ( تسخیر سفارت) در سالن آمفیتئاتر دانشکده حقوق و علوم سیاسی برگزار شد.
🔻ابتدا دکتر سید محمد مهدی جعفری؛ عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز و زندانی و مبارز سیاسی قبل از انقلاب، با بیان اینکه حوادثی که در تاریخ رخ میدهد باید مورد توجه قرار بگیرد صحبتهای خود را شروع کردند. ایشان تجزیه و تحلیل حوادث در تاریخ را ضروری دانستند و بیان کردند که این حوادثی که در تاریخ رخ میدهد چه خوب و چه بد طبق فرمایش امیرالمومنین علی(ع)، انسان را به تقوا میرساند و باعث رشد و پیشرفت انسان و دستپاچه نشدن در حوادث آینده میشود.
🔻ایشان از سال ۱۳۲۰، به نقطه عطف تاریخ ایران یاد کردند که ارتش متفقین ایران را اشغال و رضاخان را برکنار کردند و پسر جوانش را به جای آن به تخت نشاندند. در این تاریخ سه جریان سیاسی شکل گرفت؛ اولی کمونیستها بودند که از شوروی تغذیه میشدند و حزب توده را تشکیل دادند، دومین جریان ملیون یا همان ملیگراها بودند که دغدغه ایران و سربلندی آن را داشتند و سوم مسلمانها و اسلام گراها بودند.
🔺سپس ایشان به تقابل آنها با رژیم مستبد شاهنشاهی و رخ دادن حوادث زیادی در این بازه تاریخی اشاره کردند که سرانجام انقلاب اسلامی ۱۳۵۷ و وقایع تسخیر سفارت اتفاق میافتد. در ادامه ایشان به حضور خود در نهضت آزادی پرداختند و واقعه تسخیر سفارت را شرح دادند. ایشان بیان کردند که در روز تسخیر سفارت، دکتر یزدی( وزیر خارجه وقت) نزد امام میروند و نسبت به مغایرت این عمل با حقوق بین الملل، صحبت به میان میآورند؛ امام نیز تاکید میکنند که این اتفاق بیشتر از ۴۸ ساعت به طول نخواهد انجامید اما پس از چند ساعت سخنرانی معروف ایشان با عنوان «انقلاب دوم» از رسانهها پخش میشود.
🔻در پایان، ایشان موضع نهضت آزادی در این واقعه را یک موضع خردمندانه دانستند و تمام تمرکز این نهضت را بر استقلال ایران، کوتاه کردن دست اجانب و پیشرفت انقلاب به نفع مردم عنوان کردند.
🛜 @shzu_political_science
BY انجمنعلمیعلومسیاسیدانشگاه شیراز
Warning: Undefined variable $i in /var/www/group-telegram/post.php on line 260
Share with your friend now:
group-telegram.com/shzu_political_science/1313