group-telegram.com/andishehsarapub/4232
Last Update:
👺🤡 «ترولِ اینترنتی» چیست؟
و با «اکانتِ فیک» چه تفاوتی دارد؟
بهزاد پاکروح
www.group-telegram.com/sa/andishehsarapub.com
🔹«ترولِ اینترنتی» (Internet Troll) (که «ترول» هم گفته میشود) در فارسی، «اوباشِ اینترنتی» نامیده شده و کسی است که فضای گفتوگو در شبکههای مجازی را به تنش میکشاند
و به این ترتیب مانع به نتیجه رسیدن یک بحث یا ختی عامل مطرح نشدن خیلی از مطالب میشود.
🔹برای اینکه شخصی در فضای مجازی رفتار اوباشگونه داشته باشد، لازم نیست که فیک یا مجعول باشد؛
اشخاصی با نام و نشان واقعی نیز میتوانند رفتار اوباشگونه داشته باشند و ترول اینترنتی به شمار بروند.
🔹وقتی به صورت سازمانیافته از رفتار اوباشهای اینترنتی استفاده میشود، از نام و نشان واقعی استفاده نمیشود؛
و چون معمولاً در این نوع فعالیت، یک شخص، چندین اکانت را اداره میکند، حداکثر از یک اکانت دارای نام و نشان واقعی استفاده میکند و سایر اکانتها را با نام جعلی اداره میکند؛ از این رو بیشتر ترولها، اکانتهای جعلی هستند.
🔹وقتی در بحث «تأثیرگذاری بر افکار عمومی» یا موارد مشابه از «اکانتهای فیک» صحبت میشود، این اکانتها لزوماً رفتار اوباشگونه ندارند بلکه میتوانند با ایجاد فضای اعتمادبرانگیزانه (ی فریبکارانه) قصد خود را دنبال کنند.
هریک از این دو حالت (اکانت جعلی که نقش ترول دارد یا اکانت جعلی که نقش ترول ندارد)، کاربرد اختصاصی خود را دارد که در مطلبی دیگر به آن پرداخته میشود.
🔹توئیتر، فیسبوک، تلگرام و اینستاگرام در زمانهای مختلف تا حدی کوشیدهاند که اکانتهای فیک را حذف کنند.
توئیتر در یک مرحله ده میلیون توئیت را حذف کرد که نه میلیون از آنها از ۳۸۰۰ اکانت فیک بود که توئیتر میگوید منشأشان روسیه بوده است.
به نظر میرسد برخی پلتفرمهای مختلف فضای مجازی تمایل چندانی هم به حذف اکانتهای فیک و صفحات جعلی ندارند، چون آنها ضمن دنبال کردن اهداف خودشان، سبب افزایش رونق آن پلتفرمها هم میشوند.
🔹ابتداییترین نوع اکانت فیک، اکانتی است که نقش اولیهاش تنها «سیاهی لشکر» است اما بهخاطر نقش ثانویه٬ بسیار زیانبخش است:
www.group-telegram.com/sa/andishehsarapub.com/4001
🔹اینطور نیست که همیشه بشود ترول را از ظاهرش تشخیص داد! تعریف ترول بر مبنای رفتار است. مثلاً فرقی نمیکند که یک فرد بیسواد باشد یا تحصیلکرده؛ ناشناس باشد یا شناخته شده، هدفش اوباشگری باشد یا ناخواسته رفتار اوباشگونه انجام دهد؛ با همه رفتار اوباشگونه داشته باشد یا با افراد معینی؛ همیشه اوباشگری کند یا بعضی اوقات ...
گرچه ترولهایی هدفشان از حضور در فضای مجازی رفتار اوباشگونه است و ترول دائمی هستند، هرکس هدفش این نیست اما رفتارش این است، آنگاه که رفتارش این است ترول شمرده میشود.
---
🔹پینوشت:
۱. ترول (Troll) یک موجود افسانهای مزاحم در فرهنگ عامیانۀ کشورهای اسکاندیناوی است.
۲. ترول در فضای مجازی فارسی به تصاویر فکاهی که از جمله بهصورت استیکر هم ساخته شدهاند نیز گفته میشود که در این حالت نقش فکاهی دارد و کاربردش معمولاً منفی نیست.
🔸ادامه دارد:
@andishehsarapub
#آسیب_شناسی_جامعه_مجازی
BY اندیشه سرا
Share with your friend now:
group-telegram.com/andishehsarapub/4232