group-telegram.com/davtalaborg/7422
Last Update:
تشکلها را آزاد بگذارید!»
پس از اعلام تامین مسکن نیمبها با اقساط ۲۰ ساله به خانواده بازماندگان معدن طبس از سوی وزارت راه، تا این روزها که خبر تحویل ۵۳ خانه اعلام میشود فعالان مدنی و صنفی و کاربران واکنشهای مختلفی داشتهاند.
بسیاری از افراد شادی خود را از خانهدار شدن بازماندگان فاجعه طبس اعلام کردند و برخی، پایان یک برهه را جشن گرفتند. یک کاربر نوشت:
«آیا باید کارگران میمردند که خانوادههایشان خانهدار شوند؟»
کاربر دیگری نوشت:
«ممکنه واقعاً زندگی بازماندگان رو از این رو به او رو کنه. غنیمته!»
و دیگری:
«چه فایده وقتی عزیزت نیست؟»
▫️گروههای تندروتر کارگری چنین کمکهایی را پایین آورنده شان کارگر میدانند میگویند که به جای بذل و بخشش دولتی و امید داشتن به سخاوت ارگانهای دولتی، باید ساز و کار تامین حقوق کارگران تامین شود و از جمله، میگویند که هرچند رسانهها با خبر واریز غرامت دولتی بیش از یک میلیارد تومانی به بازماندگان ۵۳ کارگر را جشن گرفتند، آخرین خبر این بود که هنوز زمان پرداخت آن به همه دقیقا مشخص نیست و چگونگی محقق شدن آن با خانوادهها با خانوادهها مورد تحقیق میدانی قرار نگرفته. در ضمن، مستمری بازماندگان بر اساس ۱۲میلیون تومان حقوق کارگران فوت شده معدن، خانوادهها را برای پرداخت اقساط این خانهها با دشواری روبرو میکند.
▫️گروههای میانهرو و عملگرا میگویند که جزماندیشی را باید کنار گذاشت و مطالبهگری را از جایی شروع کرد، حتی اگر شیوه مطالبهگری نقص داشته باشد و هر گونه کمک را زمینهساز افزایش اعتماد به نفس کارگران میبینند تا شیوههای خود را بهبود بدهند. آنان میگویند که کانالهای موجود مطالبهگری مثل خانه کارگر هرچند نمیتواند نماینده واقعی کارگران باشد ولی کارگران حق دارند از آن استفاده کنند. این طیف، به تمام کسانی که از حمایتگری و وکالت بازماندگان تا تحویل کلید خانهها به انان سهم داشته، «خستهنباشید» میگویند.
اما همه طیفهای فعالان حقوق صنفی بر این باورند که تشکلهای واقعی اگر اجازه فعالیت پیدا کنند و قدرت بگیرند، مسیر طولانی پرداخت دستمزد عادلانه کوتاه خواهد شد. آنان میگویند که برای جلوگیری از تکرار حوادث معدن، فقط تشکلها میتوانند نظارت واقعی ایمنی را در ارتباط با کراگران برقرار کنند که معادن مجبور باشند مثلا سنسورهای خود را روشن نگه دارند. تشکلها میتوانند با فشار بر دولت برای پیوستن به کنوانسیون ایمنی معادن، کارفرماها را مجبور کنند که خود را با استاندارهای کار جهان تطبیق بدهند.
درباره شرایط تحویل خانهها به بازماندگان معدن طبس در پست قبلی بخوانید
مطالب مرتبط:
جمهوری اسلامی چگونه از بار مسئولیت شانه خالی میکند:
ضرورت پیوستن ایران به کنوانسیون ایمنی معادن
▫️«آیا دولت ایران میتواند خودسرانه دستمزد کارگران یک بخش را افزایش دهد؟»
▫️«آیا افزایش دستمزدها در برخی بخش ها به تبعیض مزدی دامن میزند؟»
در این گزارش ویژه ببینید که افزایش دستمزد کارگران شاغل در کدام صنایع خاص و تحت چه شرایطی میتواند افزایش پیدا کند.
✅ خبرها و مسائل کارگری را در تارنمای داوطلب دنبال کنید.
@davtalaborg - اینستاگرام - توییتر