group-telegram.com/scientometric/5983
Last Update:
لنست در گزارش جدیدی (World Report) با عنوان ("ترس هرگز از بین نمی رود": سلامت زنان ایران) و با اشاره به اعتراضات جاری در ایران به موضوع قدرت اختیار و میزان استقلال زنان در ایران و تاثیر اینها بر سلامتی جسمی و روانی آنها پرداخته است. من اینجا مختصری از این گزارش را (همراه با جابه جایی) قرار می دهم. نویسنده گزارش (Sharmila Devi) نقل قولهایی از چندین نفر آورده که من برای خلاصه شدن پست، نام آنها را ذکر نمی کنم و مطالب را کنار هم قرار داده ام.
این گزارش با اشاره به تظاهراتهای ایران به عنوان بزرگترین موج آن در طول بیش از یک دهه، با رهبری غالب زنان ،همراه با سوزاندن روسری و کوتاه کردن مو در اعتراض به عدم قدرت اختیار در حکومت دینی برای زنان شروع شده است. گفته شده که اعتراضات از مراسم ختم #مهسا_امینی در 17 سپتامبر شروع شده و به همه 31 استان کشور کشیده شده است. به شعار اصلی زن، زندگی آزادی هم اشاره شده است. به نقل از گروه های حقوق بشر هم گفته شده که سرکوب نیروهای امنیتی منجر به کشته شدن تا 150 نفر، زخمی شدن صدها نفر و دستگیری هزاران نفر تا اوایل اکتبر شده است.
در این مقاله به محدویت های زنان در ایران و آزادی کم آنان در انتخاب نحوه زندگی اشاره شده است و از جمله می خوانیم که :
زنان ایرانی نسبت به برخی کشورهای منطقه، دسترسی بیشتری به تحصیل و برخی فرصت های کاری داشته اند. اما مثلا اگر چه آنها 59% از دانشجویان دانشگاهها را تشکیل می دهند، اما تعداد کمی از آنها پستهای ارشد در آموزش بر عهده دارند. پدران می توانند مانع ازدواج دختران خود بشوند. زنها برای کار، تحصیل یا خروج از کشور باید اجازه شوهر خود را داشته باشند. مردان بسیار راحت تر از زنان می توانند طلاق را انجام دهند در حالی که زنان برای این کار نیاز به تایید قاضی دارند. قاضی هم سمتی است که زنان نمی توانند در موقعیت آن قرار بگیرند. گزارش لنست همچنین در مورد بریده شدن سر یک زن توسط شوهرش و آوردن آن به خیابان هم گفته است. در ادامه گزارش، مثالهایی از تجربه های زنان از محدودیتهاو آسیبهایشان آورده شده است که می توانبد با مرجعه به متن مقاله آنها را بخوانید.
به قانونی جوانی جمعیت و محدودیت هایی که آن ایجاد می کند (مثل توزیع رایگان وسایل جلوگیری از بارداری و محدودیت های سقط جنین) هم اشاره شده است. چیزی که می دانیم پزشکان در ایران مخالف آن هستند . قانون جمعیت، سقط جنین را جرم انگاری می کند و افرادی که این عمل را انجام می دهند ممکن است با مجازات مرگ روبرو شوند. از طرفی از میزان کودک همسری و تاثیر این موضوع بر سلامت جسمی و روانی دختران سخن به میان آمده است. محدودیت های شدید نه تنها بر سلامت باروری و روانی زنان، بلکه بر تمام جنبه های زندگی زنان تأثیر می گذارد. فقط در دو کشور ایران و افعانستان حجاب اجباری وجود دارد. حتی در عربستان سعودی این هم به این شکل نیست. از این نظر ایران در کنار طالبان قرار می گیرد. حجاب فقط یک شکل از اجبار در جکومت برای زنان است و اعتراض فعلی در مورد کرامت و استقلال زنان در نحوه زندگی خودشان است.
@Scientometric
BY Scientometrics
Warning: Undefined variable $i in /var/www/group-telegram/post.php on line 260
Share with your friend now:
group-telegram.com/scientometric/5983