group-telegram.com/tnaghad/1051
Last Update:
🔅مهریه ، سنت پیامبر ست، نه ضامن خوشبختی
خبرگزاری فارس ✍
حجتالاسلام رهایی : مهریه پشتوانهای برای خانمهاست که اگر شکل منطقی و درست آن تعیین شود، میتواند پایداری زندگی زوجین را رقم بزند، اما گاهی کارکرد منفی آن خودنمایی میکند.
وی با بیان اینکه مهریه و مسائل پیش روی آن در زمان حاضر با افزایش قیمت سکه به یکی از دغدغههای اصلی زوجها و خانوادههای آنان تبدیل شده است، افزود: رواج چشم و همچشمیها سبب شده تا دختران مهریههای نجومی را از همسران آینده خود طلب کنند که بیشتر این میزان مهریهها با توان مالی زوجها همخوانی ندارد و این سبب تعارضاتی میشود که گاه زندگیهای در شرف تشکیل را با مشکل مواجه کرده و در مواقعی آن را در همان مراحل ابتدایی متوقف میکند.
وی با بیان اینکه در زمان پیامبر گرامی اسلام مهریه یکی از مسائل مورد توجه در امر ازدواج بوده است، تصریح کرد: رسولالله (ص) میفرمایند بهترین زنان امت من کسانی هستند که مهریه آنها پایینتر باشد.
رهایی با تأکید بر اینکه به هر مقدار در مهریه آسانگیری شود و آن را در حد اعتدال حفظ کنند، سبب خشنودی خداوند و دوام زندگی بیشتر میشود، اضافه کرد: کم گرفتن مهریه سبب مهر و محبت بیشتری بین زوجین و هم مانع مشکلات بعدی میشود؛ پیامبر (ص) در حدیثی فرمودند، در مهریه زنان زیادهروی نکنید که سبب دشمنی میشود.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی شهرضا با بیان اینکه در میان اهل بیت (ع) و مؤمنان رسم بوده که مهریه را پایین میگرفتند، اما بعد چیزهایی را به همسرانشان به عنوان هدیه میبخشیدند که این پایداری زندگی و اسباب محبت بیشتر را فراهم میکند.
وی با اشاره به اینکه مهریه و هزینههای ازدواج نباید مانعی برای ازدواج دو زوج باشد، عنوان کرد: در کشور ما برخی از خردهفرهنگها سبب شده است که ازدواج مورد تأکید دین مبین اسلام آن طوری که شایسته است تحقق پیدا نکند.
رهایی با اشاره به اینکه مردان بسیاری به دلیل ناتوانی در پرداخت مهریه تعیین شده در زندان به سر میبرند که این نیز به معضلی تبدیل شده است، بیان کرد: باید راهی منطقی و درست برابر با حقوق زن و مرد درباره مهریه اعمال شود تا حقی از دیگری در پرداخت آن ضایع نشود و از طرفی نیز بتواند ضامن زندگی مسالمتآمیز برای زوجین شود.
فلسفه مهریه
هدیه و پیشکشی که شوهر به عنوان مهر به همسر میدهد، در حقیقت وسیلهای برای مطمئن ساختن زن به صفای قلبی خویش و دریافت پاسخ مثبت و صمیمانه به پیشنهاد عشق اوست. مرد میخواهد به زن بگوید: طالب توأم، تو را دوست میدارم و صفای تو را ارج مینهم. بدین سان، اگر مهر بر این اساس توجیه شود، وسیله خوبی برای ایجاد مهر و محبت بین زوجین و عاملی قوی برای انس و الفتست.
اگر کمی به گذشته بازگردیم میبینیم که مهریهها کم اما دوام زندگیها بیشتر بوده است و با افزایش میزان مهریه مسائل و معضلات اجتماعی نیز افزایش یافته و زنان گاهی به دلیل داشتن مهریههای سنگین در زندگی زناشویی تمام حق را به خود داده و این چیزی است که مردان را وادار به طلاق عاطفی میکند، چیزی که در کشورمان بسیار شاهد آن هستیم و از طرف دیگر نیز برخی زنان که دارای مهریههای سنگین هستند به طمع رسیدن به سود بسیار از خانه و خانواده خود چشمپوشی کرده و در نتیجه آمار طلاق افزایش مییابد.
مهریه سنگین تضمین کننده پایداری زندگی نیست
مریم صدرایی با بیان اینکه موافق هستیم که مهریه پشتوانهای برای زن است، عنوان کرد: به لحاظ روانشناسی از دید مثبت آن ایمنی روانی، عاطفی و هیجانی است که سبب پایداری در رابطه زوجین میشود.
کارشناس مسائل خانواده افزود: اگر مهریه را به عنوان هدیه نگاه کنیم، میتواند نیرویی برای حفظ تعادل و توازن در خانواده و رابطه زوجین باشد که در ابعاد مختلف کمک کننده بوده و رابطه را از آسیبهای موجود در جامعه که روز بروز در حال افزایش است، مصون بدارد.
وی با بیان اینکه مهریه سنگین تضمین کننده پایداری زندگی نیست، خاطرنشان کرد: در جامعهای که زندگی از حالت سنتی آن خارج شده بود و زندگیهای شهری توسعه زیادی پیدا کرده بود، معضلی به نام «چشم و همچشمی» رشد کرده، بنابراین دختران برای اینکه در مقایسه با رقبای خود کمبودی احساس نکنند، تلاش میکنند بیشترین رقم مهریه را بر شوهران خود تحمیل کنند و این تلاشها سبب شد که نرخ مهریههای سرسامآور، هر روز درحال افزایش باشد.
صدرایی با بیان اینکه عناوینی مانند «مهریه سنگین نشانه عشق پسر به دختر» و «مهریه سنگین ضامن تداوم رابطه و خوشبختی دختر است»، تصورات اشتباه و غلطی است، ادامه داد: تعیین مهریه سنگین نمیتواند ضامن خوشبختی زندگی زناشویی یک زوج شود و اگر کسی خواهان زندگی باشد، با یک سکه هم میتواند زندگی کند.
#مثال_زنده #مغالطه #تفکرنقاد
#فمینیسم
#فلسفه_حقوق
#فلسفه_دین
#درباره_زنان
@mghlte | عصر روشنگری
تحلیل :
https://www.group-telegram.com/mghlte/4418
BY شیادان بی شرم ( مثال زندهی مغالطات ، تفکر نقادانه ، فن جدل )
Warning: Undefined variable $i in /var/www/group-telegram/post.php on line 260
Share with your friend now:
group-telegram.com/tnaghad/1051