Telegram Group Search
🔴 «چرا و چگونه می‌توان به اطمینان نسبی رسید که دستگاه‌های دولتی و نهادهای حاکمیتی و حتی نهادهای به اصطلاح عمومی، می‌توانند منفعت عمومی را تشخیص دهند؟»، «تلقی این نهادها و دستگاه‌ها از منفعت عمومی چیست و این تلقی چگونه برایشان تعریف می‌شود؟»، «چگونه احدی از آحاد عموم می‌تواند متوجه و مطمئن شود که به منفعت او توجه شده و در تصمیم آن نهادها یا دستگاه‌ها لحاظ شده است؟»

🔴 بخشی از سرمقالۀ شمارۀ ۸۵-۸۴ مجلۀ آبادی؛ این شماره از آبادی به واکاوی موضوع توسعۀ دانشگاه‌ها اختصاص پیدا کرده است. شیوه و محتوای تأمل‌برانگیز مواجهۀ مدیران و موافقان طرح‌های توسعه دانشگاهها در این مدت، بیش‌ترین انگیزه برای تحریریۀ آبادی بوده است تا به سراغ این موضوع برود. این شماره‌، فارغ از جست‌وجویی انتقادی در باب توسعۀ دانشگاه‌ها، می‌تواند سندی تاریخی دربارۀ نگاه تصمیم‌گیران در موضوع «توسعه» باشد.


🔴 نسخۀ الکترونیک شمارهٔ «بازخوانی یک پرونده» به زودی در وب‌سایت مجلۀ آبادی به آدرس mrud.ir در دسترس عموم قرار خواهد گرفت. همچنین می‌توانید برای دریافت نسخۀ چاپی این شماره با آی‌دی @maedesd در تلگرام در ارتباط باشید.
🔻بلاتکلیفی همسایگان یک دانشگاه | مهاجرت، تخریب و تغییر بافت فرهنگی محله، حاصل اجرای یک طرح

ساکنان محدوده دانشگاه تهران ۲۵ سال است که در بلاتکلیفی میان ماندن و رفتن از محل زندگی و خانه پدری خود روزگار می‌گذرانند. مشکلات پدیدآمده در این بیست و اندی سال بسیاری را به کوچ از اینجا وادار کرده است.

🔹همشهری‌آنلاین - نصیبه سجادی: برخی از مردم به رغم اینکه مشکلات امانشان را بریده، اما چون چشم امید به نهادهای قانونی دارند به ماندن در اینجا امیدوار شده‌اند، آن هم به اجبار، شاید بتوانند با طرح شکایت در دیوان عدالت اداری و... صدایشان را به گوش مسئولان مربوطه برسانند و هویت از دست رفته یک محله قدیمی و اصل و نشان‌دار را که پایتخت به وجود آن می‌بالد به آن برگردانند. اما در این سال‌ها چه بر سر اهالی، خانه‌ها و خیابان‌های اطراف دانشگاه تهران آمده که عطای همسایگی با یک سازمان استخوان‌دار علمی و فرهنگی کشور را به لقایش بخشیده و رفتن را به ماندن ترجیح داده‌اند حدیث مفصلی است که شرح کوتاهی از آن را در ادامه می‌خوانید.


📎 لینک کامل خبر:
https://yun.ir/tfobsf


#دانشگاه_بدون_تهران
#نه_به_طرح_توسعه_دانشگاه_تهران

@Unibteh
دانشگاه بدون تهران pinned «🔻بلاتکلیفی همسایگان یک دانشگاه | مهاجرت، تخریب و تغییر بافت فرهنگی محله، حاصل اجرای یک طرح ساکنان محدوده دانشگاه تهران ۲۵ سال است که در بلاتکلیفی میان ماندن و رفتن از محل زندگی و خانه پدری خود روزگار می‌گذرانند. مشکلات پدیدآمده در این بیست و اندی سال بسیاری…»
Forwarded from امتداد
☑️ساخت و ساز غیر قانونی توسط دانشگاه تهران

✔️در حالی که هنوز مجوز ساخت توسط شهرداری برای این زمین صادر نشده و طرح توسعه دانشگاه تهران هم در شورای عالی شهرسازی مصوب نشده دانشگاه تهران اقدام به گود برداری در این زمین کرده است.

#امتداد
@emtedadnet
🔸هم‌اکنون در حال برگزاری است:

چهارمین نشست از فصل هشتم سیتی گپ با حضور شهروندان، دانشجویان، اساتید، فعالان و پژوهشگران شهری و همچنین حضور دبیر سابق شورایعالی شهرسازی و معماری کشور به بررسی ابعاد مختلف طرح ساماندهی دانشگاه تهران و بیان تجربه مرتبط به آن اختصاص دارد.

عنوان نشست: "مداخلات شهری و جامعه محلی؛ فرجام یک پرونده"
🔶 خانم شعبانی؛ نماینده مردم ساکن در محدوده طرح ساماندهی:

🔹 یکی از اساتید دانشگاه گفته بود طرح ماحصل رفاقت متخصصین با مردم بود؛ اینجوری رفاقت نکنید.

🔹 این چه ضرورتی است که طرح داشته و ٢٧ سال طول کشیده!؟

🔹 به ما گفتند امضاها جعلی است. من دست کم ٢۵٠ امضا از اهالی گرفتم این مدت. من از کسانی امضا گرفتم که برای امضا کردن از من رسید گرفتند.

🔹 جوری در ارتباط با طرح صحبت می‌کنند که انگار این ٢۵ هکتار قرار است بر سرنوشت جهان اثر بگذارد.

🔹 از دو ماه فرصت شهرداری برای تهیه طرح توسط شهرداری، بیش از دو سال و نیم می‌گذرد و مردم همچنان معطل اینجا و آنجا هستند؛ برخلاف صراحت مصوبه شورای‌عالی شهرسازی و معماری.
Forwarded from سیتی گپ
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
طرح ساماندهی دانشگاه تهران به عنوان یکی از بزرگترین مداخله‌های شهری در مرکز شهر تهران، قریب به سه دهه این محدوده را دچار آشفتگی شکلی و محتوائی نموده است. در چند سال اخیر و به همت جامعه محلی، توجه نهادها و مراجع مختلف حاکمیتی نسبت به این موضوع جلب شد و در نهایت مصوبات متعددی درباره این محدوده و حتی سایر طرح‌های مشابه به تصویب رسید. آخرین مصوبات شورایعالی شهرسازی و معماری، تهیه سریع طرح تفصیلی برای این محدوده را در دستور کار نهادهای مرجع قرار داد.
در این نشست با حضور نمایندگانی از جامعه محلی و برخی از مسئولین امر، به بررسی این قصه پرغصه پرداختیم.
Forwarded from سیتی گپ
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
درطول قریب به سه دهه چه فرآیندها، مصوبات و مراحلی برای یکی از بزرگترین مداخله های شهری در مرکز شهرتهران طی شده است؟ دلائل و عوامل اطاله این مداخله چه بوده است؟ وضعیت و شرایط فعلی این مداخله چگونه است؟ مواجهه نظام برنامه ریزی شهری معاصر ایران در قبال چنین مداخلاتی چگونه بوده است؟
این پرسشها در بخش نخست نشست سیتی گپ درباره محدوده دانشگاه تهران مورد توجه اساتید، مسئولین و کارشناسان قرارگرفته است. ضمن تشکراز عزیزان رسانه نسیم آنلاین مشروح این نشست درمعرض دید علاقمندان قرار گرفته است.
Forwarded from سیتی گپ
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
تاثیر مداخله های بزرگ مقیاس درمناطق شهری بر جامعه محلی چگونه بوده است؟ چرا رویه های جاری برنامه ریزی شهری کشور از درک و دخالت حقوق مالکانه شهروندان عاجز است؟ چگونه ادعای تامین منفعت عمومی در مداخله های بزرگ مقیاس در مواجهه با حقوق مالکین به تعارض و بن بست می رسد؟ شهرسازان چگونه میتوانند از جامعه محلی بیاموزند؟ دربخش دوم پای سخنان نمایندگانی از ساکنین محدوده پیرامونی دانشگاه تهران می نشینیم. تماشای این بخش و دقت در گفتگوها را به همه حرفه مندان، دانشجویان، اساتید شهرسازی و مدیران شهری توصیه می کنیم.
Forwarded from سیتی گپ
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
تلاش شرکت کنندگان در نشست برای پاسخ به این پرسش که چه باید کرد و اینکه چرا با وجود لغو خط محدوده و دستور برای تهیه طرح تفصیلی ، هنوز گشایش عملی در رفع مشکلات مردم صورت نگرفته است.
فرجام مداخله در محله‌ی دانشگاه تهران

🔻روایتی دست اول از کنش گروه‌های حامی طرح توسعه دانشگاه تهران

🔹طرح توسعه‌ی دانشگاه تهران سال‌هاست که حقوق ابتدایی ساکنان منطقه انقلاب را سلب کرده و مشکلات بسیاری برای ساکنان این منطقه ایجاد کرده است.

🔹نشستی با هدف بررسی این مداخله با عنوان: "مداخلات شهری و جامعه محلی؛ فرجام یک پرونده" توسط سیتی گپ در نگارخانه دانشگاه تهران برگزار شد.

🔹در بخش اول این نشست مروری سریع و کامل از روند شکل‌گیری این طرح توسط مهندس میرزاده صورت گرفت. همچنین مهندس فرزانه صادق مالواجرد روایت‌های دست اولی از تعاملات بازیگران مختلف در این موضوع را برای اولین بار روایت کردند.

🔻ویدئوی بخش اول را در صفحه یوتیوب نسیم آنلاین تماشا کنید

https://youtu.be/piVCYnm21t0?si=R7P13abrIyIBIaPh

@Nasimonline
🟥زهرا نژادبهرام
🟥طرح ساماندهی دانشگاه تهران در حاشیه امن در برابر منافع عمومی



☑️وقتی مصوبه شورای عالی معماری و شهر سازی برای تهیه طرح ساماندهی بافت های پیرامونی دانشگاه تهران به شهرداری تهران ابلاغ شد کسی فکر نمی کرد که نزدیک به سه سال پس از آن شهرداری در سکوت ، خود دانشگاه را که ذی نفع اصلی این طرح است را مسوول تهیه آن کند !
☑️این مصوبه  که در اوایل تابستان 1400 در جلسه شورای عالی با حضور شهردار وقت تهران ، وزیر مسکن و راه وشهر سازی و ریس شورای شهر وقت مصوب گردید ، امیدی برای بیش از 20 سال بی برنامه گی برای ساکنین ، شهر و تاریخ معاصر بود
☑️در نهایت به نظر می رسد مدیریت شهری در یک رابطه سازمانی تلاش جدی برای تحقق  مصوبه شورای عالی معماری و شهر سازی به کار نمی گیرد !
☑️پیگیری های مکرر مردم برای عملیاتی نمودن مصوبه نیز تا این زمان نتوانسته به پاسخ برسد و درد و رنج ساکنین و شهر و میراث با ارزش فرهنگی کشور دراین کشاکش دست خودش ناهماهنگی و بی توجهی است !
☑️شهرداری تهران که برخوردار از ظرفیت های کلان کارشناسی است چگونه است که تاکنون نتوانسته طرح مناسبی را بر اساس مصوبه بر مبنای پهنه های مجاور برای این محدوده تهیه کند ! ☑️عجیب است که تهیه طرح را به دانشگاه واگذار کرده !
☑️عجیب است که میراث اکنون مانع طرح تهیه شده از سوی دانشگاه است و شهرداری در سکوت نظاره گر است !
☑️عجیب است که مدیریت شهری به دلیل روابط سازمانی با دانشگاه مسوولیت اصلی که حفظ ارزشها و رونق بافتها و حفاظت از محدوده های شهری است را جدی نگرفته است !
🟥راهکار برون رفت از این بن بست و پاسخ گویی به شهروندان و عمل به قانون تهیه طرح مناسب منطبق بر دستورالعمل مصوبه شورای عالی با تکیه بر حفظ حریم ابنیه میراثی دانشگاه است !
 🟥روزنامه آرمان امروز ٢ بهمن١٤٠٢
🟥 https://www.armandaily.ir/%d8%b7%d8%b1%d8%ad-%d8%b3%d8%a7%d9%85%d8%a7%d9%86%d8%af%d9%87%db%8c-%d8%af%d8%a7%d9%86%d8%b4%da%af%d8%a7%d9%87-%d8%aa%d9%87%d8%b1%d8%a7%d9%86-%d8%af%d8%b1-%d8%ad%d8%a7%d8%b4%db%8c%d9%87-%d8%a7%d9%85/
فرجام مداخله در محله‌ی دانشگاه تهران

🔻روایتی دست اول از کنشگری جامعه محلی و فعالین شهری در مقابل طرح توسعه دانشگاه تهران

🔹طرح ساماندهی دانشگاه تهران سال‌هابود که حقوق ابتدایی ساکنان منطقه پیرامونی این دانشگاه را سلب کرده و مشکلات بسیاری برای ساکنان این منطقه ایجاد کرده بود. سرانجام با کنشگری جامعه محلی و فعالان شهری این طرح توسط شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران لغو گردید. هرچند هنوز پس از گذشت دوسال به دلیل عدم تصویب طرح تفصیلی مذکور مردم در بلاتکلیفی به سر می‌برند.

🔹نشستی با هدف بررسی این مداخله با عنوان: "مداخلات شهری و جامعه محلی؛ فرجام یک پرونده" توسط سیتی گپ در نگارخانه دانشگاه تهران برگزار شد.

🔻ویدئوی بخش اول
https://youtu.be/0k3iIpOhlT0?si=q7utSCaMftV6lLj2

🔻ویدئوی بخش دوم
https://youtu.be/KgOtRwayUNw?si=-bkhaGliqtEvfuvb

🔻ویدئوی بخش سوم
https://youtu.be/QEcnbWSlzA8?si=VK5vC3LQ2ibKAdb4

را در صفحه یوتیوب نسیم آنلاین تماشا کنید

@Nasimonline
🔴🔴🔴🔴🔴 بالاخره: طرح تفصیلی بافت اطراف دانشگاه تهران تصویب و ابلاغ شد.

🏢🗞 شورای‌عالی شهرسازی و معماری نقشه‌ها و مدارک طرح تفصیلی بافت اطراف دانشگاه تهران را تصویب و به شهرداری تهران و شورای شهر ابلاغ نمود.

🔸 در این اسناد با موافقت سازمان میراث‌فرهنگی، حریم ارتفاعی ساخت‌وساز برای همه مالکان اعم از دانشگاه تهران ۱۵ متر تعیین شد.

🔸 با لغو طرح توسعه دانشگاه تهران طبق مصوبه سال ۱۳۹۸ شورای‌عالی، تهیه طرح تفصیلی جدید در دستور کار قرار گرفت و در سال جاری به تصویب رسید.

🔸 بدین ترتیب کلیه مالکان می‌توانند از حقوق مالکانه خود مانند سایر شهروندان بهره‌مند گردند.

این موفقیت و پیروزی را به تمامی ساکنان ستمدیده محدوده طرح دانشگاه تهران و تمامی کسانی که سهمی در وقوع چنین دستاورد بزرگی داشتند، تبریک می‌گوییم.

#دانشگاه_بدون_تهران
#نه_به_طرح_توسعه_دانشگاه_تهران

@Unibteh
🔴🔴🔴 نقشه طرح تفصیلی ویژه محدوده پیرامون دانشگاه تهران مصوب و ابلاغ شد.

املاک و اراضی که به صورت کامل تحت تملک دانشگاه تهران یا علوم پزشکی تهران هستند ذیل کاربری آموزش عالی یا درمانی تثبیت شدند و تغییر کاربری آنها ممنوع است.

در املاک نیمه‌تملک‌شده، دانشگاه تهران موظف است صرفا کاربری‌های سازگار با سکونت را در واحدهای خود مستقر نماید. استقرار خوابگاه دانشجویی، واحدهای اداری، کلاس‌های آموزشی در این املاک غیر مجاز است.

کلیه قطعات با مالکیت خصوصی مجاز به ساخت و ساز طبق ضوابط حریم میراث فرهنگی با حداکثر ۲۴۰ درصد تراکم ساختمانی می‌باشند. 

حداکثر ارتفاع مجاز ساخت و ساز برای تمامی قطعات با موافقت وزارت میراث فرهنگی از ۱۲ متر به ۱۵ متر افزایش یافت. 

مرجع هرگونه تغییر در این طرح شورای عالی شهرسازی و معماری است و تغییر آن در کمیسیون ماده ۵ شهر
تهران ممنوع است. 

#دانشگاه_بدون_تهران
#نه_به_طرح_توسعه_دانشگاه_تهران

@Unibteh
Forwarded from Elmosnews
⏯️ زمین‌خواری با نام دانشگاه

بر اساس اطلاعاتی که به دست علموصنیوز رسیده است در پنجمین نمایشگاه شهر هوشمند ایران که از هفتم تا نهم آبان ۱۴۰۳ در مصلی تهران برقرار بود طرح توسعه دانشگاه علم و صنعت در معرض نمایش عموم قرار گرفت.

طراح این طرح، آزمایشگاه شهر هوشمند زیر نظر دکتر مصطفی بهزادفر، هیئت علمی دانشکده معماری و شهرسازی است.
این طرح که برای آن چندین فاز در نظر گرفته شده است در صورت اجرای آخرین فاز خود مساحت تقریبی پردیس مرکزی دانشگاه را به ۱.۵ کیلومتر مربع افزایش خواهد داد به طوری که محدوده دانشگاه علم و صنعت از شمال به بلوار دلاوران، از جنوب به خیابان فرجام، از شرق به خیابان سراج و از غرب به خیابان هنگام خواهد رسید. اتفاقی که تمام همسایگان دانشگاه (اعم از کسبه و ساکنان) را مجبور به نقل مکان می‌کند.
این طرح در جلسه کمیسیون دائمی هیئت امنای دانشگاه به تاریخ ۱۴ اسفند ۱۴۰۰ تحت عنوان ایجاد ناحیه فناوری برای توسعه اقتصادی نیز تصویب شده است.

@elmosnewss
Forwarded from Elmosnews
دانشگاه بدون تهران
⏯️ زمین‌خواری با نام دانشگاه بر اساس اطلاعاتی که به دست علموصنیوز رسیده است در پنجمین نمایشگاه شهر هوشمند ایران که از هفتم تا نهم آبان ۱۴۰۳ در مصلی تهران برقرار بود طرح توسعه دانشگاه علم و صنعت در معرض نمایش عموم قرار گرفت. طراح این طرح، آزمایشگاه شهر هوشمند…
*️⃣ از پرسروصداترین طرح‌های توسعه‌ای دانشگاهی می‌توان به طرح توسعه دانشگاه تهران که سرانجام با مقاومت دانشجویان، ساکنان و کسبه محل لغو شد و طرح توسعه دانشگاه الزهرا اشاره کرد. علاوه بر این‌ها دانشگاه شریف نیز به بهانه طرح توسعه، تعدادی از باغ‌های محله طرشت را از بین برده است.

@elmosnewss
2025/02/04 14:36:18
Back to Top
HTML Embed Code: