Telegram Group Search
دوستان و یاران همدل و همراه، درود! 🌹

در زمان کوتاهی که گذشت، جنگی را پشت سر گذاشتیم که بیشتر ما مردم، اراده و نقشی در برپایی آن نداشتیم، جنگی که هنوز سایه‌ی آن از سرِ ما و میهن‌مان دور نشده و مسائل مهمی همچون محیط زیست که متاسفانه هیچگاه در اولویت حاکمیت، دولت‌ها و بخش بزرگی از جامعه نبوده را بیش از پیش به حاشیه رانده است. چنین وضعیتی این پرسش دوباره را به میان می‌آورد که چه کاری از ما به‌عنوان دغدغه‌مندانی که نگران اکنون و آینده‌ی ایران و طبیعت و محیط زیست آن هستیم ساخته است؟ البته همچنان سیاست‌های نادرست و ناکارآمدی‌ها در حاکمیت و عافیت‌طلبی و بی‌تفاوتی‌ها در بین بیشتر مردم پابرجاست که جای چندانی برای امیدواری به بهبود وضعیت محیط زیست باقی نمی‌گذارد، ولی گمان می‌کنم اگر ما نیز به نا امیدی کامل تن دهیم و دست از هرگونه تلاش برداریم، به همان بخش از جامعه خواهیم پیوست که بی‌تفاوتی را برگزیده و منفعلانه به تماشای نابودی این سرزمین نشسته‌اند!

چنین دیدگاهی مرا بر این داشت که به‌رغم واقعیت‌های تلخ موجود، چراغ این رسانه‌ی کوچک محیط زیستی را در حد توان روشن نگه دارم بلکه با یاری و همکاری شما همراهان ارجمند بتوانیم گامی هر چند کوچک در راستای آموزش، آگاهی رسانی و کمک به حفاظت از طبیعت و محیط زیست میهن‌مان برداریم. برای دستیابی به این هدف، موارد زیر را به‌عنوان مبنای کار در نظر گرفته‌ام که با شما عزیزان در میان می‌گذارم:

🔹میزان اثرگذاری یک رسانه علاوه بر کیفیت مطالب، به تعداد افرادی که این مطالب را می‌بینند و می‌خوانند بستگی دارد. در مورد کیفیت، همواره تلاش بر این بوده و خواهد بود که از نوشته‌ها، گزارش‌ها و تصاویری از منابع معتبر علمی و خبری بهره‌گیری شده و از انتشار شایعات و مطالب زرد و کم ارزش با هدف جلب مخاطب بیشتر خودداری شود. بنابراین افزایش مخاطبان این رسانه به میزان یاری و همکاری شما همراهان ارجمند در بازنشر مطالب این کانال در گروه‌ها و کانال‌های دیگر بستگی دارد (مطالب و مسائل محیط زیستی، اغلب موضوعاتی عام هستند که به همه‌ی مردم مربوط می‌شوند و انتشار آن‌ها در همه‌ی گروه‌ها حتی گروه‌های دوستانه و خانوادگی نیز می‌تواند آموزنده و مفید باشد). اینجا از تبلیغات و منافع شخصی خبری نیست! بابت واکنش‌ها (لایک و...) و افزایش بازدید مطالب این کانال، چیزی به جیب من سرازیر نمی‌شود! ولی افزایش مخاطبان می‌تواند انگیزه‌ای باشد برای تداوم کار این رسانه و امیدواری به اینکه وقت و وسواس صرف شده در این کار، بیهوده و بی‌نتیجه نبوده و نخواهد بود. پس لطفا" تا حد امکان مطالب این کانال را بازنشر و هم‌رسانی فرمایید تا افراد بیشتری از آن‌ها بهره‌مند گردند.

🔹اگر خبر، گزارش، مطلب آموزنده یا تصویری از طبیعت و حیات وحش (بویژه از منطقه کلات نادری و هزار مسجد) دارید که مایل به انتشار آن هستید، لطفا" برای این کانال بفرستید تا با نام خودتان منتشر شود.

🔹مبنای کار این رسانه، کم‌گویی و گزیده‌گویی است! بنابراین از انتشار فله‌ای و پی در پی اخبار، مطالب و تصاویر رنگارنگ چنانکه در برخی کانال‌های محیط زیستی دیگر مرسوم است خبری نیست! گاه ممکن است به انتشار چند مطلب در هفته بسنده شود که اگر همان چند مورد هم به لطف شما با دیگران به اشتراک گذاشته شده و به‌درستی و با تامل خوانده شوند مایه‌ی خوشحالی و امیدواری خواهد بود.

🔹رسانه به تنهایی توان اجرایی ندارد! انتشار اخبار و گزارش‌های مربوط به تخلفات محیط زیستی با این هدف انجام می‌شود که به گوش مردم و مسئولین برسد و فشار افکار عمومی، مسئولین را وادار به واکنش و برخورد با تخلفات نماید. در مورد آن دسته از تخلفات یا مشکلات فرهنگی محیط زیستی که مستقیما" به خود مردم مربوط می‌شوند، امید این است که انتشار این گزارش‌ها و آگاهی عموم از آن‌ها، بتواند به تغییر رفتار مردم و حل این‌گونه مسائل کمک کند.

🔹این کانال، یک رسانه‌ی مستقل محیط زیستی است و به هیچ نهاد دولتی یا مردمی (سمن) وابسته نیست. مسئولیت نوشته‌های منتشر شده بر عهده‌ی نویسندگان آن‌هاست.

🔹همچون گذشته؛ گزیده‌ای از مطالب این کانال تلگرامی در صفحه‌ی اینستاگرام آن به نشانی زیر منتشر می‌شود:
https://www.instagram.com/hezarmasjedWatch


با سپاس و ارادت

🖌 اسماعیل باقریان
17 تیر 1404

🍀 کانال محیط زیست برای همه
@hezarmasjedwatch
https://www.instagram.com/hezarmasjedWatch
👍8
محیط زیست برای همه pinned «دوستان و یاران همدل و همراه، درود! 🌹 در زمان کوتاهی که گذشت، جنگی را پشت سر گذاشتیم که بیشتر ما مردم، اراده و نقشی در برپایی آن نداشتیم، جنگی که هنوز سایه‌ی آن از سرِ ما و میهن‌مان دور نشده و مسائل مهمی همچون محیط زیست که متاسفانه هیچگاه در اولویت حاکمیت،…»
"چشم‌انداز زیبا پالاینده‌ی ذهن است، دقیقا" به همان نحو که موسیقی، بنا به قول ارسطو، پالاینده‌ی احساسات است؛ و شخص در پیشگاه آن با حداکثر دقت و صحت، خواهد اندیشید."

🖌 آرتور شوپنهاور (فیلسوف آلمانی)
📖 جهان همچون اراده و تصور

📸 هزار مسجد

#طبیعت_و_فلسفه


🍀 کانال محیط زیست برای همه
@hezarmasjedwatch
https://www.instagram.com/hezarmasjedWatch
5👏1
#معرفی_کتاب

📚کتاب «کشاورزی ارگانیک»:

این کتاب با مروری به مفاهیم کشاورزی ارگانیک و دستاوردهای جدید آن، طیف وسیعی از شیوه‌های مدیریتی مدرن و پیشرو این شیوه کشاورزی را بویژه در هند توضیح می‌دهد تا سرمشقی باشد در جهت حفظ زیست‌بوم، تولید محصول پایدار و شکوفایی اجتماعی.


📝به قلم جواد لگزیان؛ درباره این کتاب اینجا بخوانید:
https://www.jdmpress.com/?id=2273

📖و برای تهیه کتاب اینجا کلیک کنید:
https://www.jdmpress.com/books/658


«کشاورزی ارگانیک؛ پیشرفت‌ها و شیوه‌های مدیریت خاک»
نام نویسنده: ویجی سینگ مینا و همکاران
نام مترجم: سیدعبدالرضا کاظمینی و محمدرضا عدالت‌پیشه
سال انتشار: ۱۴۰۳

🍀 کانال محیط زیست برای همه
@hezarmasjedwatch
Forwarded from صدای پای آب
خروس‌کولی سینه سیاه - Spur-winged Lapwing

اطراف مهاباد - اردیبهشت 1404

آشنایی با #پرندگان_ایران
+18!

@chaarraah
https://www.instagram.com/esmaeel_bagherian
👍3
#یادآوری

در ماه‌های گرمِ سال، افزایش دمای هوا و خشک شدن پوشش گیاهی عرصه‌های طبیعی، خطر آتش‌سوزی در طبیعت را بیشتر می‌کند. با رعایت این چند نکته‌ی ساده می‌توان تا حد زیادی از بروز آتش‌سوزی‌هایی که در اثر بی‌توجهی و سهل‌انگاری انسان‌ها در طبیعت ایجاد می‌شوند جلوگیری کرد:

🔹ته سیگار خود را در حاشیه‌ی جاده‌ها و در میان علف‌های خشکیده رها نکنید!

🔹از برافروختن آتش در طبیعت برای درست کردن چای و... خودداری نمایید. در غیر اینصورت پیش از ترک محل مطمئن شوید که آتش را به‌طور کامل خاموش کرده‌اید!

🔹بطری‌های آب، نوشابه و... رها شده در طبیعت می‌توانند همچون ذره‌بین نور خورشید را بر روی گیاهان خشکیده متمرکز کرده و موجب آتش‌سوزی شوند. از انداختن این بطری‌ها (و هرگونه زباله‌ی دیگر) در طبیعت خودداری نمایید.

🔹در صورت مشاهده‌ی دود یا آتش در عرصه‌های طبیعی، بلافاصله موضوع را از طریق شماره تلفن 1504 به یگان‌های حفاظت منابع طبیعی اطلاع دهید.

آتش در عرصه‌های طبیعی به‌ویژه در اثر وزش باد به‌سرعت گسترش یافته و گاه خسارات جبران ناپذیری به پوشش گیاهی از جمله درختان و درختچه‌های مرتعی و جنگلی وارد می‌کند. مردم (گردشگران، کوهنوردان، چوپانان، کشاورزان، رانندگان و...) می‌توانند با آگاهی و مسئولیت‌پذیری نقش مهمی در جلوگیری از بروز یا گسترش آتش‌سوزی‌ها در طبیعت ایفا نمایند.

🍀 کانال محیط زیست برای همه
@hezarmasjedwatch
👌5
چگونه_از_اثرات_ریزگردها_بر_سلامت.PDF
3.8 MB
چگونه از اثرات ریزگردها بر سلامت خود بکاهیم؟

پژوهشکده محیط زیست

@Geographers_Iranian


🍀 کانال محیط زیست برای همه
@hezarmasjedwatch
Forwarded from enginer
🌿 سلام و احترام به کنشگران عزیز حوزه محیط زیست 🌿

در مسیر انجام یک پژوهش علمی با هدف بررسی زمینه‌ها و چالش‌های توسعه انرژی‌های پاک در کشور، پرسشنامه‌ای تهیه شده که مشارکت شما می‌تواند در شکل‌گیری نگاهی دقیق‌تر و واقع‌بینانه‌تر به وضعیت موجود بسیار مؤثر باشد.

مدت زمان پاسخ‌گویی به پرسش‌ها کمتر از ۵ دقیقه است، اما تأثیر آن در ارتقای رویکردهای زیست‌محیطی، قابل توجه خواهد بود.

https://survey.porsline.ir/s/qlnIaPGE

خواهشمندم در صورت امکان، ضمن مشارکت، این لینک را با دیگر دوستان و فعالان دغدغه‌مند نیز به اشتراک بگذارید.

با سپاس فراوان از توجه شما و همراهی همیشگی‌تان 🌍
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴 بعضی از بلاگرهای طبیعت تبدیل به تهدیدی جدید و خطرناک برای #جنگل‌های_هیرکانی [و سایر مناطق طبیعی ایران] شده‌اند.

آن‌ها برای چند ثانیه دیده شدن [در فضای مجازی] هر خرابکاری و بلایی که بخواهند بر سر طبیعت و محیط زیست می‌آورند و می‌روند. چه رفتار نفرت انگیزی...

برگرفته از صفحه‌ی گیلان امروز
@khasss

⬅️ ارسال: آقای حمیدی

🍀 کانال محیط زیست برای همه
@hezarmasjedwatch
😢4👍2🤬1
Forwarded from صدای پای آب
"گلی" در میان گل‌ها!

سهره‌ی گلی - Common Rosefinch

دامنه‌های سبلان- اردیبهشت 1404

(جنس ماده و نیز نر نابالغ، فاقد رنگ قرمز در پرهاست)

آشنایی با #پرندگان_ایران

@chaarraah
https://www.instagram.com/esmaeel_bagherian
5
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴 وضعیت ناامید کننده‌ی دریاچه‌ی سد کارده مشهد که بیشتر شبیه برکه است تا دریاچه

۲۱ تیر ۱۴۰۴

⬅️ ارسال ویدئو: خانم مشایخی


🍀 کانال محیط زیست برای همه
@hezarmasjedwatch
😢2🙏1
Forwarded from عکس نگار
✳️ نگاهی فلسفی به پدیده‌ی بلندگوهای بلوتوثی!

در روزگار کنونی کمتر جایی را در تفرجگاه‌های طبیعیِ عمومی، بومگردی‌ها و گاه حتی در مناطق بکر طبیعت ایران می‌توان یافت که در آن‌ها صدای بلند موسیقی که از باندها و بلندگوهای بلوتوثی یا خودرویی عده‌ای به اصطلاح طبیعت‌گرد پخش می‌شود گوش‌ها را نیازارد و آرامش طبیعت‌گردان واقعی را بر هم نزند! این افراد علاقه‌ای به استفاده از هدفون نداشته و اصرار دارند تا دیگران را به زور از موسیقی مورد پسند خود بهره‌مند سازند! اعتراضی هم اگر صورت بگیرد می‌گویند آمده‌ایم در طبیعت تا آزاد باشیم! غافل از اینکه انسان تا جایی آزاد است که به حقوق دیگران تجاوز نکند، بنابراین آزادی با دیگر‌آزاری سازگار نیست. در مورد اثرات منفی این سر و صداها بر حیات وحش هم سخن بسیار گفته شده است. البته به این پدیده‌ی ناهنجار فرهنگی می‌توان از زاویه‌ای دیگر هم نگریست:

آرتور شوپنهاور (فیلسوف آلمانی) در کتاب "در باب حکمت زندگی" می‌نویسد (نقل به مضمون): "کسانی که ذهنی ضعیف و اندیشه‌ای محدود دارند از تنهایی می‌گریزند زیرا در تنهایی با پوچی و خلاء درونی خود روبرو می‌شوند که برایشان قابل تحمل نیست. بنابراین آنگاه که از درد و رنج‌های روزمره فارغ می‌شوند از هر وسیله‌ای و حضور در هر محفلی برای سرگرم کردن خود و فرار از تنهایی استفاده می‌کنند، گاه حتی اگر وسیله‌ای در دسترس نباشد با انگشتان خود روی چیزی ضرب می‌گیرند تا با صدای آن سرگرم شده و دچار ملال نشوند!"

بنابراین شاید بتوان گفت کسانی که نمی‌دانند کجا و چگونه از موسیقی بهره‌مند شوند و در هر جایی حتی در حال پیاده‌روی در طبیعت هم بلندگوی بلوتوثی خود را روشن می‌کنند و سر و صدا راه می‌اندازند و برای لحظه‌ای تحمل سکوت و آرامش طبیعت (که ذهن‌های قوی را به اندیشیدن وامی‌دارد) ندارند نیز به نوعی از خلاء درونی خود در هراس‌اند و از آن می‌گریزند و به خیال خام خویش می‌خواهند اطرافیان را هم از تنهایی برهانند و با خود همراه کنند!

🖌 باقریان

🍀 کانال محیط زیست برای همه
@hezarmasjedwatch
https://www.instagram.com/hezarmasjedWatch
2
Forwarded from صدای پای آب
#واقعیت_تلخ


در این آشفته بازار دنیا، آنچه مشتری چندانی ندارد "واقعیت" است!



@chaarraah
#انتقال_آب_از_دریا #شفافیت #خشکسالی #ناترازی_تدبیر

🔴 سوداگران آب همچنان می‌تازند و سرزمینی خسته‌تر و مردمی فقیرتر به جا می‌گذارند؛
🔴 ما همچنان عبرت نمی‌گیریم و حواس‌مان پرت حاشیه‌هاست؛

✍️ #محمد_الموتی

⬅️ پروژه‌های انتقال آب از دریا به مناطق مرکزی کشور، هم ایرانیان را فقیرتر و بدهکارتر خواهد کرد، هم ظرفیت‌های زیست‌بومی جنوب کشور را از بین خواهد برد و هم تخریب سرزمین در استانهای مرکزی را شدت خواهد بخشید و هم در نهایت، آب قابل استفاده پایدار را تأمین نخواهد کرد؛ دلیل؟ تجربه؛

⬅️ نیازی به جنگ نبود تا بطلان ادعای آنها که در طول چند دهه، جانمایی صنایع پرآب‌بر در مرکز کشور را دارای دلایل پدافندی و امنیتی می‌دانستند و مصون ماندن از تعرض و حمله به زیرساخت‌ها در کنار سواحل جنوبی را در زمان جنگ، به عنوان راهبرد هوشمندانه به دولت‌ها فروختند، اثبات شود؛

⬅️ طراحان و مجریان این پروژه‌ها، دنباله‌ی همان استراتژیست‌های چهل پنجاه سال اخیرند که نتیجه عملکردشان، ایران را به سرزمینی خسته و سوخته شبیه کرده است.
حالا در پس این سالها، با ادعای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، دهها هزار میلیارد تومان از منابع ملی را هزینه پروژه ویرانگر دیگری کرده‌اند؛

⬅️ هلهله شادی این روزها برای رسیدن آب شیرین‌شده دریا به مناطق مرکزی کشور، از ۱۰۰۰ کیلومتر آن‌سوتر، مانند همان هلهله‌های انتقال آب‌ها و سدسازی‌های بیشمار در دو سه دهه پیش است که نتیجه‌اش، خشکیدگی و مهاجرت و بی‌خانمانی و ویرانی‌های عمیق اجتماعی و فرهنگی، هم در بالادست و پایین‌دست و هم در مقصد و در مبداء شد.

⬅️ اینبار اما خطر بسیار عمیق‌تر و دردناک‌تر است؛ یک نمونه آن، افزایش شوری سواحل جنوبی کشور، در میان‌مدت است که زندگی میلیونها نفر را تحت تأثیر قرار خواهد داد. در مدل تفکر مدیریتی که ورود آب رودخانه‌ها به دریا را، هدررفت آب می‌داند، قطعا صحبت از اهمیت بوم‌سازگان مرجانی سواحل جنوبی در تداوم حیات همه زیستمندانش از جمله انسان‌ها، آن‌قدر بی‌معنی است که حتی مجال گفتگو را از آدمی می‌ستاند.

⬅️ همین دو سال پیش بود که وزیر جهاد کشاورزی کشور گفته بود سیستان و بلوچستان را «موزستان» میکنیم تا از خروج سالانه ۵۰۰ میلیون دلار ارز جلوگیری کنیم. حتما میدانید که اینگونه یک بعدی و خطی نگاه کردن به تولید کشاورزی و ذخیره ارز در دهه‌های اخیر، چه فشار مهلکی بر ظرفیت‌ها و قابلیت‌های سرزمین وارد آورد؟

دو سال بعدتر، وزیر جهادکشاورزی دولت چهاردهم، با اشاره به اینکه رودخانه‌های این استان را باید با سدها مهار کنیم تا به دریا نریزند و هدر نروند، تا بتوانیم موز بکاریم و حتی صادر کنیم، از وزیر پیشین سبقت گرفت؛

⬅️ همه اینها در حالی است که همین چند روز پیش، یکی از مقامات وزارت جهاد کشاورزی طی سخنانی، به خطای راهبردی و برنامه‌ریزی و از آن فراتر، خطا در فهم سرزمین ایران، در قالب تفکر سازه‌ای و سدسازی‌های بیهوده اذعان نمود.
و تأسف آور آنکه این اعتراف، زمانی اتفاق افتاده که فقط یکی دو شاخص از دهها شاخص اثرگذار، مورد توجه واقعی قرار گرفته و در محاسبات و عقل مدیریتی مسؤولان کشور، لحاظ شده است.

⬅️ این دنیای تک‌بعدی مدیریت سرزمین در ذهن زمامداران، علاوه بر اینکه تقریبا توانی برای کشور باقی نگذاشته و همچنان مستعد تکرار طرح‌های به‌ظاهر توسعه‌ای و در واقع مخرب است، در مقابل هر فرصت و بستری برای گفتگوی عاقلانه و منطقی هم قد علم می‌کند؛

بماند آنکه پروژه‌های میلیونها دلاری، در این سیستم مدیریتی، تضمین‌کننده خلسه مدیران و تصمیم‌گیران ملی و منطقه‌ای هستند و راه را بر بررسی و شفافیت و مطالعه و مطالبه می‌بندند.
تازه، اگر بپذیریم، این همه، ناشی از ضعف‌های مدیریتی و ساختاری و قانونی ماست و دست دیگری برای رنجوری سرزمین ایران عزیزمان در کار نیست.

⬅️ ما اما باید مطالبه کنیم و بخواهیم که مطالعات ارزیابی اثرات محیط زیستی و اجتماعی این ابرپروژه‌ها چگونه و کجا انجام شده‌اند و نتایج آنها چه بوده است؟

⬅️ در کنار مسائل فنی و محیط زیستی، اخبار مرتبط با هزینه‌کرد این پروژه‌ها، اعم از منابع اصلی و فرعی، میزان سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و نحوه تقسیم کار آنها به تفکیک مجریان، مدل درآمدزایی و جزئیات اهداف اقتصادی پروژه‌ها، بسیار مبهم و مناقشه‌برانگیز است و شایعات زیادی را دامن زده است؛

⬅️ بنابراین مسلماً مطالبه جدی از وزارت نیرو و مجریان این پروژه‌ها، اعمال شفافیت حداکثری و دقیق جزئیات مالی و اجرایی این پروژه‌ها، از فاز صفر تا مرحله بهره‌برداری است که به عنوان یک حق اصولی و اساسی شهروندان ایرانی باید مورد توجه قرار گیرد.

✳️ دهه هفتاد و هشتاد عبرت ماست؛ حالا دوران دیگری است؛

🔸 ۲۰ تیر ۱۴۰۴

@shabbchareh
👍71
#خبر

🔴 مجروحیت یک محیط‌بان در اثر تیراندازی شکارچیان

به گزارش روابط عمومی و امور رسانه اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی، ابوالفضل شعبانی فرمانده یگان حفاظت محیط زیست خراسان رضوی در خصوص حادثه تیراندازی به محیط‌بان در شهرستان زاوه اعلام کرد:

عصر روز گذشته، گزارشی مردمی مبنی بر ورود یک گروه شکارچی مسلح غیرمجاز به منطقه شکار ممنوع کلیلاق شهرستان زاوه دریافت شد. بلافاصله مأموران یگان حفاظت محیط زیست زاوه به محل اعزام و پس از پایش و دوربین‌کشی منطقه، موفق به شناسایی دو شکارچی مسلح شدند.

در جریان عملیات دستگیری، مأموران با رعایت ضوابط قانونی به متخلفان فرمان ایست دادند، اما متأسفانه شکارچیان به سمت محیط‌بانان شلیک کرده و یکی از گلوله‌ها به ناحیه بازوی چپ محیط‌بانان امید ذوالفقاری اصابت کرد و منجر به جراحت شدید وی شد و متخلفان از تاریکی شب استفاده و از محل متواری شدند.

محیط‌بان مجروح تحت درمان است و متخلفین شناسایی و تحت تعقیب قضایی قرار دارند.


🍀 کانال محیط زیست برای همه
@hezarmasjedwatch
Forwarded from صدای پای آب
می‌خواهید محیط‌بانها بیش از این کشته نشوند؟ راه حل این است:

یک بار برای همیشه: این را توی گوشتان فرو کنید، هیچ زیستگاهی در ایران جمعیت مازاد بر ظرفیت ندارد که برای آن مجوز شکار صادر شود. صدور مجوز شکار باید حداقل ده سال کاملا ممنوع شود. طی این ده سال زیرساخت‌های حفاظتی ترمیم شده و به استانداردهای جهانی برسد. بعد سرشماری شود و اگر زیستگاهی در ایران شرایط صدور مجوز داشت (که آن زمان هم بعید می‌دانم ممکن باشد) آن وقت شکار در آن مجاز شود. تا آن زمان همچنانکه حمل اسلحه در شهرها ممنوع است در طبیعت هم باید مطلقا ممنوع باشد. می‌گویند عشایر برای امنیت نیازمند اسلحه هستند. اینجا غرب وحشی نیست که طرف با اسلحه توی کوه‌و‌کمر بچرخد. عشایر اسلحه را برای امنیت مال‌و‌اموال احتیاج دارند، یعنی توی خانه. حمل اسلحه باید فقط منوط به شرایط خاص با مجوز و اطلاع نیروی انتظامی آن هم به طور کاملا موقت باشد. بگذریم از اینکه عمده شکارچیان قاتل شهری بوده‌اند و نه عشایر یا حتی ساکنان روستا.
هزار بار همین را نوشته‌ام. از ۲۴ آذر سال ۱۳۷۴ و انتشار اولین شماره روزنامه همشهری تا الان. اما اجرا نمی‌شود. چون مافیای شکار دست بالا را در مدیریت سازمان محیط‌زیست دارد. به بهانه چهار شکارچی توریست و متمول محیطبانها گوشت دم توپ هزاران اسلحه آماده شلیک توی طبیعت رو به فنای ایران شده‌اند. مضاف بر زیستمندان بیچاره‌ای که جمعیتشان به یک دهم رسیده و به سختی می‌توانند در زیستگاه‌های خشکیده حتی آب برای خوردن پیدا کنند...

🖌 دکتر ناصر کرمی (استاد دانشگاه)

@nasserkaramii


@chaarraah
2
2025/07/13 21:43:03
Back to Top
HTML Embed Code: