Telegram Group Search
#پادکست_فصل_سوم
#رادیوسایکت

💡معمار کیوبیت‌های سیار: Quantinuum

🔔شرکت Quantinuum فعال در حوزه رایانش کوانتومی، در جریان ادغام میان شرکت‌های Cambridge Quantum مستقر در کمبریج انگلستان و غول فناوری آمریکایی، Honeywell شکل گرفت. Cambridge Quantum در زمینه‌های متعددی از نرم‌افزارهای کوانتومی مانند TKET گرفته تا سیستم‌عامل‌ها و امنیت سایبری، فعالیت می‌کرد؛ اما شهرت اصلی این شرکت به خاطر نوآوری‌های برجسته‌اش در پردازش زبان طبیعی کوانتومی (QNLP) بود.

از سویی دیگر، Honeywell Quantum Solutions یکی از پیشرفته‌ترین سخت‌افزارهای کوانتومی مبتنی بر یون‌های به دام افتاده را توسعه داده و در نهایت در تاریخ ۳۰ نوامبر ۲۰۲۱ اعلام کرد که شرکت جدیدی با نام Quantinuum تأسیس شده. Quantinuum امروزه به‌عنوان بزرگ‌ترین و پیشرفته‌ترین شرکت کوانتومی full-stack در حوزه محاسبات کوانتومی شناخته می‌شود.

📌 با ما همراه باشید تا در این قسمت مروری بر شکل‌گیری، تکنولوژی، دستاوردها و آینده‌ی شرکت Quantinuum داشته باشیم.

🔗از اینجا بشنوید:
https://B2n.ir/yf9584
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
⭐️@Psiket_Admin
Instagram | Telegram | Linkedin
😍1
#کیوـ_نیوز
📌 نگاهی به نقشه را شرکت Oxford Quantum Circuits (OQC): هدف‌گذاری برای دستیابی به ۵۰٬۰۰۰ کیوبیت منطقی تا سال ۲۰۳۴

🛎️ شرکت Oxford Quantum Circuits (OQC) با انتشار نقشه راه کوانتومی خود، جایگاه خود را به‌عنوان یکی از پیشگامان رقابت جهانی برای ساخت رایانه‌های کوانتومی بدون خطا و دارای کاربردهای تجاری گسترده تثبیت کرد.

💡این نقشه راه نشان می‌دهد که OQC تا سال ۲۰۲۸ قادر خواهد بود کامپیوترهای کوانتومی قابل‌اتکایی ارائه دهد که پیامدهای چشم‌گیری در حوزه امنیت سایبری خواهند داشت. همچنین تا سال ۲۰۳۴، فناوری‌های کوانتومی این شرکت موجب دگرگونی کامل صنایع مختلف خواهند شد؛ به‌ویژه در حوزه‌هایی مانند خدمات مالی، امنیت و دفاع، که دارای مزایای تجاری بزرگی خواهند بود.

نقشه راه OQC مبتنی بر گذار رایانش کوانتومی از "عصر فیزیکی" به "عصر منطقی" است. در گذشته، توانمندی یک کامپیوتر کوانتومی با تعداد کیوبیت‌های فیزیکی آن (که غالباً نویزی و پرخطا بودند) سنجیده می‌شد. اما اکنون، توان واقعی این ماشین‌ها با تعداد کیوبیت‌های منطقی — که پس از تصحیح خطاها حاصل می‌شوند — تعریف می‌گردد.

🎯 در این نقشه راه، دو هدف اصلی و مهم طراحی شده است:
۱) تا سال ۲۰۲۸ این شرکت به توانایی ساخت کامپیوتر کوانتومی با ۲۰۰ کیوبیت منطقی خواهد رسید. این نقطه، توانایی اجرای کاربردهایی همچون کشف تقلب، آربیتراژ، شناسایی تهدیدات سایبری، و تحلیل آسیب‌پذیری‌ها را ممکن می‌سازد.
۲) تا ۲۰۳۴، OQC به ۵۰٬۰۰۰ کیوبیت منطقی دست خواهد یافت. عددی که بیش از ۱۰ برابر نقشه‌ راه‌های منتشر شده دیگر شرکت‌های پیشرو کوانتومی است. در این سطح، کاربردهایی نظیر رمزگشایی، کشف دارو و شیمی کوانتومی در دسترس خواهند بود.

📣شرکت OQC مدعی است که در تولید کیوبیت‌های منطقی، نسبت کیوبیت فیزیکی به منطقی (resource ratio) را ۱۰ برابر بهتر از دیگر روش‌های موجود ارائه می‌دهد. این به معنای آن است که برای هر کیوبیت منطقی، بر خلاف برخی سیستم‌ها که به ده‌ها یا حتی صدها کیوبیت فیزیکی برای تصحیح یک کیوبیت نیاز دارند، به تعداد بسیار کمتری کیوبیت فیزیکی نیاز است.

🔗لینک دسترسی به جزئیات خبر
#کیوـ_نیوز
📌 راه‌اندازی نخستین شتاب‌دهنده کوانتومی در دمای اتاق اروپا توسط Fraunhofer IAF با استفاده از فناوری الماس

🛎️ مؤسسه Fraunhofer IAF آلمان با نصب سامانه جدید Quantum Brilliance، زیرساخت محاسبات کوانتومی خود را به نخستین شتاب‌دهنده کوانتومی اروپا که در دمای اتاق کار می‌کند، مجهز کرد. این سامانه، بدون نیاز به سیستم‌های سرمایشی، در یک رک استاندارد قرار گرفته و قابلیت اجرای الگوریتم‌های ترکیبی کوانتومی-کلاسیک را فراهم می‌کند.

💡 این سیستم که با نام QB-QDK2.0 شناخته می‌شود، توسط شرکت استرالیایی Quantum Brilliance توسعه یافته و مبتنی بر فناوری مراکز نیتروژن تهی‌جای (NV) در بستر الماس مصنوعی است. فناوری مورد استفاده به دلیل مقاومت بالا در برابر نویز محیطی و عدم نیاز به دمای پایین، یکی از نویدبخش‌ترین گزینه‌ها برای کاربردهای صنعتی محسوب می‌شود.

فناوری Quantum Brilliance از بسترهای الماس مصنوعی استفاده می‌کند که در آن، اتم‌های نیتروژن به‌طور دقیق در شبکه بلوری کربن جای‌گذاری می‌شوند و مراکز نیتروژن تهی‌جای (NV centers) را ایجاد می‌کنند که به‌عنوان کیوبیت عمل می‌کنند.

🎯این نوع رایانش کوانتومی دارای چند مزیت مهم است:
۱) زمان همدوسی بالا، که امکان حفظ اطلاعات کوانتومی برای مدت طولانی را می‌دهد.
۲) مقاومت بالا در برابر نویز محیطی و تأثیرات خارجی، که ثبات عملکرد کوانتومی را تضمین می‌کند.
۳) عدم نیاز به سرمایش شدید (عملکرد در دمای اتاق)، که هزینه‌ها را کاهش داده و کاربرد صنعتی را ساده‌تر می‌سازد.

📣نصب این سامانه در راستای نقشه‌راه نوآوری کوانتومی ایالت Baden-Württemberg (QuantumBW) صورت گرفته است. این برنامه با تمرکز ویژه بر سخت‌افزارهای کوانتومی الماسی، به‌دنبال ارتقای جایگاه آلمان در رقابت جهانی حوزه فناوری‌های کوانتومی است. به‌زودی پس از پایان فاز آزمایشی، دسترسی به این شتاب‌دهنده برای شرکای صنعتی و دانشگاهی در آلمان و اروپا فراهم خواهد شد.

🔗لینک دسترسی به جزئیات خبر
🤯3👏2
مدرسه‌ کوانتوم سایکت
🌍🔖سلسله وبینارهای آنلاین آموزشی مدرسه “سایکت” در سال کوانتوم 📌موضوع وبینار ۴۵: "تخمین تطبیقی پارامترهای یک کانال کوانتومی با استفاده از پروتکل عملیات‌های موضعی و کانال کلاسیک دو طرفه‌ی تطبیقی" 🎤سخنران: دکتر فهیمه سالاری - پژوهشگر پسادکتری فیزیک، دانشگاه…
کمی بیشتر درباره‌ وبینار امروز:
💡"تخمین تطبیقی پارامترهای یک کانال کوانتومی با استفاده از پروتکل عملیات‌های موضعی و کانال کلاسیک دو طرفه‌ی تطبیقی"

برای طراحی و مهندسی سامانه‌های کوانتومی کارآمد، برآورد دقیق پارامترهای کلیدی کانال‌های کوانتومی ازاهمیت بالایی برخوردار است. در این ارائه، از روش تخمین تطبیقی کوانتومی برای رسیدن به بیشینه دقت ممکن در برآورد این پارامترها استفاده شده است.

📣 این رویکرد با بهره‌گیری از سازوکارهای تطبیقی، دقت تخمین‌ها را به‌تدریج افزایش داده و آن‌ها را به کران نهایی دقت در مکانیک کوانتومی نزدیک‌تر می‌سازد.
 
📌به‌منظور دستیابی به این هدف، از پروتکل تطبیقی باعملیات‌های موضعی و ارتباط کلاسیک دو طرفه و روش کشش آمدگی تله‌پورتیشن و تئوری تخمین کوانتومی استفاده کرده‌ایم و به شبیه سازی ریاضیاتی کانال‌ کوانتومی پرداخته ‌ایم.

🔗برای ثبت‌نام وارد لینک زیر شوید:
https://evnd.co/nvd8k
👍1
تا دقایقی دیگر وبینار امروز با موضوع "تخمین تطبیقی پارامترهای یک کانال کوانتومی با استفاده از پروتکل عملیات‌های موضعی و کانال کلاسیک دو طرفه‌ی تطبیقی" برگزار می‌شود😍

📌میتوانید از طریق لینک زیر وارد وبینار شوید:
https://vc.sharif.edu/ch/psiket-academy
مدرسه‌ کوانتوم سایکت pinned «تا دقایقی دیگر وبینار امروز با موضوع "تخمین تطبیقی پارامترهای یک کانال کوانتومی با استفاده از پروتکل عملیات‌های موضعی و کانال کلاسیک دو طرفه‌ی تطبیقی" برگزار می‌شود😍 📌میتوانید از طریق لینک زیر وارد وبینار شوید: https://vc.sharif.edu/ch/psiket-academy»
#کیوـ_نیوز
📌 بهینه‌سازی توسعه شبکه‌های موبایل و پهن‌باند با استفاده از رایانش کوانتومی

🛎️ شرکت وودافون و ORCA Computing، یکی از شرکت‌های پیشرو در حوزه رایانش کوانتومی، امروز از آغاز همکاری مشترکی برای بررسی کاربرد فناوری کوانتومی در شناسایی سریع‌ترین و مقرون‌به‌صرفه‌ترین مسیرها جهت ارتقا و توسعه اتصال پهن‌باند ثابت و موبایل برای مشتریان خبر دادند.

💡 رایانش کوانتومی با توانایی پردازش بسیار پیچیده‌تر از رایانه‌های کلاسیک، پتانسیل بالایی برای بهینه‌سازی برنامه‌ریزی، نصب و عملکرد شبکه‌های رادیویی موبایل و اینترنت دارد.

با رشد اندازه و پیچیدگی شبکه‌ها و افزایش تقاضا برای خدمات دیجیتال نوین، وودافون در همکاری با ORCA Computing به‌دنبال تقویت روش‌های ریاضیاتی فعلی برای تقریب طرح‌های بهینه شبکه است. در این پروژه، نرم‌افزارهای طراحی شبکه وودافون بر روی رایانه کوانتومی نوری ORCA PT-2 Series اجرا خواهد شد. راه‌حل‌های تولیدشده توسط این سامانه کوانتومی، می‌توانند در کاهش طول کلی کابل‌کشی، تعیین مکان بهینه دکل‌های موبایل و در نتیجه کاهش هزینه‌های زیرساختی و افزایش عملکرد شبکه مؤثر باشند.

🎯نخستین کاربرد، طراحی شبکه فیبر نوری:در گام نخست، وودافون فناوری کوانتومی ORCA را برای حل چالش‌های پیچیده طراحی کابل‌کشی فیبر نوری مورد ارزیابی قرار خواهد داد. در ادامه، این شرکت امیدوار است بتواند از اصول کوانتومی در مدل‌سازی شبکه جهانی خود استفاده کند. شبکه‌ای که در بیش از ۲۰۰ نقطه جهان گسترده شده است. این مجموعه شامل شبکه کابل‌های زیردریایی که حدود یک‌ششم از ترافیک اینترنت جهانی را منتقل می‌کنند، و همچنین سیستم جدید ارتباطی مستقیم پهن‌باند ماهواره‌ای به موبایل.

📣 گامی به‌سوی شبکه‌های هوشمندتر:این همکاری بخشی از استراتژی وودافون برای افزایش خودکارسازی و بهره‌گیری از توان رایانشی نوین در بهبود و توسعه شبکه‌هاست. این شرکت انتظار دارد رایانش کوانتومی بتواند هم دقت بهینه‌سازی شبکه‌ها را افزایش دهد و هم روند استفاده از یادگیری ماشین و هوش مصنوعی برای پیش‌بینی خطاها پیش از بروز آن‌ها را تسریع کند.

🔸گامی به‌سوی شبکه‌های هوشمندتر:این همکاری بخشی از استراتژی وودافون برای افزایش خودکارسازی و بهره‌گیری از توان رایانشی نوین در بهبود و توسعه شبکه‌هاست. این شرکت انتظار دارد رایانش کوانتومی بتواند هم دقت بهینه‌سازی شبکه‌ها را افزایش دهد و هم روند استفاده از یادگیری ماشین و هوش مصنوعی برای پیش‌بینی خطاها پیش از بروز آن‌ها را تسریع کند.

🔗لینک دسترسی به جزئیات خبر
👏3
#کیوـ_نیوز
📌 فناوری ساخت زیر-آنگسترومی در روسیه راه را برای پردازنده‌های کوانتومی هزار کیوبیتی باز می‌کند

🛎️ فناوری ساخت زیر-آنگسترومی در روسیه راه را برای پردازنده‌های کوانتومی هزار کیوبیتی باز می‌کند.

💡 این روش که iDEA (فعال‌سازی نقص‌ها با پرتو یونی) نام دارد، از پرتودهی یونی برای کنترل دقیق ضخامت دی‌الکتریک تونل در ساخت کیوبیت‌ها استفاده می‌کند و دقتی در حدود 0.2 آنگستروم (0.02 نانومتر) را در کنترل ضخامت ارائه می‌دهد. این سطح از دقت، یکنواختی کیوبیت‌ها را به‌طور چشمگیری افزایش داده و نرخ خطا را کاهش می‌دهد.

اهمیت دقت زیر-آنگسترومی:امروزه، پردازنده‌های پیشرفته در حوزه‌هایی چون ابررایانش، گرافیک و هوش مصنوعی، حاوی ده‌ها میلیارد ترانزیستور در یک تراشه سیلیکونی هستند. کوچک‌سازی به مقیاس اتمی هدف نهایی صنعت نیمه‌هادی است، اما تاکنون فقط تعداد معدودی از شرکت‌ها به عصر آنگسترومی وارد شده‌اند (مانند اینتل با فناوری ۱۸ آنگستروم، سامسونگ با ۱۲ آنگستروم و TSMC با ۲۰ آنگستروم).

🎯 در حال حاضر، ضخامت دی‌الکتریک در ترانزیستورهای پیشرفته حدود ۱.۵ تا ۲ نانومتر بوده و کنترل آن با دقت ۲ آنگستروم انجام می‌شود. اما پیشرفت‌های بعدی نیازمند اصول فیزیکی جدید است. سیستم‌های محاسباتی هیبریدی که پردازنده‌های سنتی را با پردازنده‌های پس از CMOS ترکیب می‌کنند، می‌توانند به جهش عظیمی در توان پردازشی منجر شوند.

📣 فناوری iDEA: کنترل زیر-آنگسترومی بر کیوبیت‌های ابررسانافناوری iDEA که در مرکز Shukhov.Nano توسعه یافته، اجازه می‌دهد عناصر کیوبیتی با دی‌الکتریک‌های تونلی به ضخامت ۰.۸ تا ۲ نانومتر و با دقت 0.2 آنگستروم ساخته شوند. این امر با ایجاد نقص‌های هدفمند در شبکه بلوری از طریق بمباران یونی و تنظیم بسیار دقیق رابط فلز–اکسید ممکن شده است.

🔸یکی از چالش‌های اصلی در پردازش کوانتومی، نرخ خطای بالا در عملیات‌های دوکیوبیتی است که معمولاً از اختلاف اندک در فرکانس کیوبیت‌ها ناشی می‌شود. انطباق ناخواسته سطوح انرژی کیوبیت‌ها باعث تداخل و کاهش دقت می‌شود. فناوری iDEA با کنترل ضخامت دی‌الکتریک در مقیاس اتمی، این مشکل را به‌طور موثری حل می‌کند.

🔗لینک دسترسی به جزئیات خبر
2👍1🤔1
🗺🧭نقشه‌ی راه جدید IBM:
#کیوـ_نیوز
📌 شرکت IBM نخستین کامپیوتر کوانتومی بزرگ‌مقیاس و بدون خطا را تا سال ۲۰۲۹ می‌سازد

🛎️شرکت IBM از برنامه خود برای ساخت نخستین کامپیوتر کوانتومی بزرگ‌مقیاس و مقاوم در برابر خطا (fault-tolerant) رونمایی کرد. این سامانه که Quantum Starling نام دارد، قرار است تا سال ۲۰۲۹ در مرکز داده جدید IBM Quantum در پوکیپسی نیویورک راه‌اندازی شود و گامی بزرگ به سوی رایانش کوانتومی کاربردی و مقیاس‌پذیر باشد. به گفته IBM، برای بازنمایی وضعیت محاسباتی سامانه Starling به حافظه‌ای برابر با بیش از ۱۰ به توان ۴۸ ابرکامپیوتر قدرتمند جهان نیاز است.

💡سامانه Quantum Starling با بهره‌گیری از ۲۰۰ کیوبیت منطقی، قادر خواهد بود ۱۰۰ میلیون عملیات کوانتومی را اجرا کند. این سیستم پایه‌ای خواهد بود برای پلتفرم آینده IBM با نام Quantum Blue Jay که توانایی اجرای ۱ میلیارد عملیات کوانتومی با ۲۰۰۰ کیوبیت منطقی را خواهد داشت.

معماری جدید با صرفه‌جویی عظیم در منابع فیزیکی:IBM در این سیستم از کدهای تصحیح خطای qLDPC (Quantum Low-Density Parity Check) استفاده خواهد کرد که بهره‌وری منابع را به‌شدت افزایش می‌دهد. این کدها نسبت به روش‌های رایج، نیاز به کیوبیت‌های فیزیکی برای ساخت کیوبیت منطقی را تا ۹۰٪ کاهش می‌دهند.

🎯 کیوبیت منطقی، واحد اصلی در یک کامپیوتر کوانتومی تصحیح‌شده است که اطلاعات یک کیوبیت کوانتومی را با استفاده از گروهی از کیوبیت‌های فیزیکی ذخیره می‌کند و خطاها را تصحیح می‌نماید.

📣 معماری پیشنهادی IBM برای دستیابی به رایانش کوانتومی مقاوم در برابر خطا باید معیارهای زیر را برآورده سازد:

۱. توانایی اجرای الگوریتم‌های مفید با نرخ خطای بسیار پایین؛
۲. قابلیت آماده‌سازی، اندازه‌گیری و اجرای عملیات یونیورسال روی کیوبیت‌های منطقی؛
۳. توانایی رمزگشایی اطلاعات و اعمال تصمیمات در زمان واقعی؛
۴. معماری ماژولار برای اتصال صدها تا هزاران کیوبیت منطقی؛
۵. بهره‌وری بالا در استفاده از انرژی و منابع فیزیکی.

🔸 برای تحقق این اهداف، IBM دو مقاله علمی منتشر کرده است:
مقاله نخست نشان می‌دهد که با استفاده از کدهای qLDPC چگونه می‌توان با منابع کمتر، عملیات کوانتومی پیچیده را با دقت بالا انجام داد.
مقاله دوم مسیر رمزگشایی و تصحیح خطاها را با استفاده از منابع محاسباتی کلاسیک در زمان واقعی ترسیم می‌کند.

🔹نقشه راه جدید IBM :IBM نقشه راه جدیدی را منتشر کرده که مراحل کلیدی برای تحقق رایانش مقاوم در برابر خطا را مشخص می‌کند. این مراحل شامل سه پردازنده کوانتومی جدید هستند:
پردازنده Loon (۲۰۲۵): آزمون اجزای معماری کدهای qLDPC، از جمله اتصال‌دهنده‌هایی موسوم به C-coupler برای اتصال کیوبیت‌ها در فاصله‌های طولانی روی یک تراشه.
پردازنده Kookaburra (۲۰۲۶): نخستین پردازنده ماژولار IBM که حافظه و منطق کوانتومی را ترکیب کرده و پایه‌ای برای توسعه سیستم‌های بزرگ‌تر می‌باشند.
پردازنده Cockatoo (۲۰۲۷): اتصال دو ماژول Kookaburra با استفاده از L-coupler و شکل‌گیری شبکه‌ای از تراشه‌های کوانتومی، بدون نیاز به تراشه‌های عظیم‌الجثه.
این سه ماژول در نهایت به تحقق سیستم Starling در سال ۲۰۲۹ منتهی خواهند شد.

🔗لینک دسترسی به جزئیات خبر
👏21
📌در این روزهای پرغرور، پیروزی ملت بزرگ ایران در نبرد با رژیم صهیونیستی، برگ زرین دیگری بر کتاب مقاومت و شجاعت این سرزمین افزود.
در این مسیر، سرداران بزرگ کشور، دانشمندان هسته‌ای و دیگر هموطنانِ عزیز، در راه عزت، استقلال و امنیت ایران به مقام والای شهادت نائل شدند. یاد و نام همه شهیدان، گرامی و جاودان باد.

به امید فردایی روشن‌تر برای ایران عزیز 🌱
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
⭐️@Psiket_Admin
Instagram | Telegram | Linkedin
36🥱21🤯5🤔3👀1
با آروزی سلامتی برای شما همراهان عزیز سایکت🌱

📣 جهت دسترسی بهتر و بدون محدودیت به بخش‌های مختلف مدرسه سایکت، میتونید وارد لینک زیر شوید:
https://psiket.ir/
4
#کیوـ_نیوز
📌 آغاز فاز آزمایشی جدید در ارتباطات کوانتومی ماهواره‌ای با همکاری SpeQtral و Thales Alenia Space

🛎️ شرکت SpeQtral، از پیشگامان فناوری ارتباطات کوانتومی مبتنی بر ماهواره، و شرکت Thales Alenia Space امروز از امضای توافق‌نامه‌ای جدید برای گسترش همکاری راهبردی خود در زمینه توسعه و نمایش فناوری ارتباطات کوانتومی بین فضا و زمین خبر دادند.

💡 شبکه‌های اطلاعاتی کوانتومی نقطه عطفی در فناوری اطلاعات به شمار می‌روند. این شبکه‌ها با اتصال کامپیوترها و حسگرهای کوانتومی به یکدیگر، عملکرد و تاب‌آوری سیستم‌ها را افزایش داده و مسیر را برای شکل‌گیری اینترنت کوانتومی در آینده هموار می‌سازند. همچنین، این شبکه‌ها ارتباطاتی ایمن از ابتدا تا انتها را فراهم می‌کنند که در برابر حملات احتمالی کامپیوترهای کوانتومی مقاوم‌اند. ماهواره‌ها نقش کلیدی در این شبکه‌ها دارند، زیرا امکان برقراری ارتباطات امن در فواصل بسیار طولانی را فراهم می‌کنند.

این توافق‌نامه جدید با هدف برگزاری آزمایش‌های مشترک میان ماهواره‌های کوانتومی در حال توسعه‌ شرکت SpeQtral و اولین ایستگاه زمینی کوانتومی طراحی‌شده توسط Thales Alenia Space منعقد شده است. این ایستگاه شامل حسگرهای محیطی خواهد بود تا تأثیر شرایط محلی بر کیفیت سیگنال کوانتومی ارزیابی شود.

🎯 ماهواره‌های SpeQtral از نخستین نمونه‌های آزمایشی در جهان هستند که با هدف ارتباطات کوانتومی تجاری طراحی شده‌اند. این ماهواره‌ها قرار است پدیده درهم‌تنیدگی فوتونی را بین فضا و زمین انتقال دهند و زیرساخت لازم برای اتصال شبکه‌های کوانتومی زمینی در قاره‌های مختلف را فراهم کنند.

📣
شرکت SpeQtral مسئولیت راه‌اندازی ماهواره‌ها و ارائه داده‌های هم‌زمان مانند پارامترهای هدف‌گیری و اندازه‌گیری‌های زمانی را بر عهده دارد. در مقابل، Thales Alenia Space ایستگاه زمینی را مدیریت کرده و داده‌های هم‌زمان محیطی و سیگنال را جمع‌آوری می‌کند تا تحلیل مشترکی روی کیفیت لینک کوانتومی انجام گیرد. هدف مشترک این است که پایه‌های فنی شبکه‌های کوانتومی آینده را به‌صورت تجربی اعتبارسنجی کرده و راه‌هایی برای افزایش کارایی آن‌ها بررسی شود.

🔸 شرکت Thales Alenia Space قصد دارد تا پایان دهه جاری، ماهواره QINSAT را پرتاب کند که وظیفه آن توزیع جفت فوتون‌های درهم‌تنیده به ایستگاه‌های زمینی، از جمله ایستگاه‌های SpeQtral، خواهد بود.

🔹 از سال ۲۰۱۸، Thales Alenia Space در حال اجرای یک نقشه راه بلندپروازانه در زمینه ارتباطات کوانتومی است. این شرکت با بهره‌گیری از تخصص خود در زمینه سیستم‌های مخابراتی ماهواره‌ای، ترمینال‌های نوری و بیش از ۲۵ سال تجربه گروه Thales در فناوری‌های کوانتومی، به دنبال رویکردی کاملاً یکپارچه در توسعه سامانه‌های کوانتومی فضایی و زمینی است.

🔗دسترسی به جزئیات خبر
#کیوـ_نیوز
📌 چین چگونه علم را به صنعت تبدیل می‌کند؟ مدل موفق هفئی در تجاری‌سازی فناوری‌های عمیق

🛎️ شهر هفئی در چین، به نمونه‌ای موفق از تبدیل علوم پیشرفته به صنایع تجاری بدل شده است. این شهر با تکیه بر مدل چهاروجهی—شامل حمایت دولت، علوم پایه، سیاست‌گذاری صنعتی و نیاز بازار—توانسته میان پژوهش و صنعت پلی مؤثر بسازد.

💡در حوزه فناوری کوانتومی، دانشگاه علوم و فناوری چین (USTC) در هفئی نقش محوری دارد. بر پایه تحقیقات این دانشگاه، خوشه‌ای از شرکت‌های کوانتومی در منطقه‌ای به نام «خیابان کوانتومی» شکل گرفته که برخی از آن‌ها محصولاتی تجاری مانند سیم‌کارت‌های کوانتومی رمزنگاری‌شده عرضه کرده‌اند. این سیم‌کارت‌ها که امکان تماس و پیام‌رسانی ایمن را فراهم می‌کنند، تاکنون ۶ میلیون کاربر جذب کرده‌اند.

در حوزه همجوشی هسته‌ای، راکتور EAST رکورد جهانی نگهداری پلاسما را شکسته و گامی بلند در مسیر تولید برق از همجوشی برداشته است. پروژه بعدی، به نام BEST، هدف نهایی یعنی تولید برق از همجوشی را دنبال می‌کند. هفئی همچنین در حال توسعه زنجیره تأمین داخلی برای تجهیزات پیشرفته مانند ابررساناهاست.

🎯 تجاری‌سازی فناوری به زندگی روزمره شهر نیز راه یافته است. اسکنرهای امنیتی مترو که بر پایه فیزیک پلاسما ساخته شده‌اند و دستگاه‌های پرتودرمانی پروتونی برای درمان سرطان نمونه‌هایی از این کاربردهای شهری هستند. موفقیت مدل هفئی ریشه در همکاری تنگاتنگ پژوهشگران، دولت محلی و بخش خصوصی دارد. دولت این شهر حتی دفتری مخصوص برای تسریع تبدیل پژوهش‌های آزمایشگاهی به محصولات صنعتی تأسیس کرده است.

📣 درس‌هایی از هفئی برای جهان:

- علم پایه می‌تواند به‌سرعت به صنعت تبدیل شود.
- زنجیره تأمین باید حتی پیش از بلوغ فناوری ساخته شود.
- فناوری‌های مرزی، قابلیت کاربرد میان‌مدت در زمینه‌هایی چون سلامت و امنیت را دارند.
- هماهنگی دولت، دانشگاه، صنعت و سرمایه‌گذار رمز شتاب در توسعه فناوری است.

🔹 تجربه هفئی الگویی نوین و قابل‌الگوگیری برای کشورهایی است که به‌دنبال توسعه فناوری‌های پیشرفته مانند کوانتوم، همجوشی هسته‌ای، زیست‌تولید و 6G هستند.

🔗لینک دسترسی به جزئیات خبر
2
🌍🔖سلسله وبینارهای آنلاین آموزشی مدرسه “سایکت” در سال کوانتوم

📌موضوع وبینار ۴۶:
"اتم اپتیک و کاربرد اتم‌های سرد در سنجش‌های حساس کوانتومی"

🎤سخنران: دکتر عطاملک قربان‌زاده
- دانشیار فیزیک دانشگاه تهران

🗓زمان برگزاری:
دوشنبه ۲۳ تیرماه ۱۴۰۴

📣مخاطبین رویداد:
دانشجویان، فارغ التحصیلان، اساتید علوم پایه و سایر علاقه‌مندان به کسب دانش در این حوزه

🔗برای ثبت نام وارد لینک زیر شوید:
https://evnd.co/hN6FW
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
⭐️@Psiket_Admin | nstagram | Telegram | Linkedin
😍43👍1
کمی بیشتر درباره‌ وبینار دوشنبه:
💡"اتم اپتیک و کاربرد اتم‌های سرد در سنجش‌های حساس کوانتومی"

فرایند خنک سازی و کاربرد اتم‌های سرد اکنون به دهه چهارم بلوغ خود ورود پیدا کرده است. یکی از مهم‌ترین کاربردهای اتم‌های سرد، حوزه گرانش و یا شتاب سنجی است، که دقت‌های بی سابقه ای از سنجش این پارامترها ارائه کرده اند. اندازه گیری شتاب مکانیکی و یا گرانشی دارای اهمیت در چند حوزه از جمله در فیزیک بنیادی است، جایی که ممکن است اندازه گیری‌های دقیق، اصل هم ارزی نسبیت و قوانین نیوتن را هدف ارزیابی مجدد قرار دهد، و یا در کشف امواج گرانشی مورد استفاده قرار گیرد.

📣 اما در حوزه فناوری، اکنون محصولات تجاری بر اساس اتم‌های سرد روانه بازار شده اند. دقت اندازه گیری شتاب گرانشی در این دستگاهها به رقم بی سابقه 10^(-8) m/s^2 رسیده است، که دو مرتبه بزرگی از حساس ترین شتاب سنج‌های کلاسیکی با ساختار MEMS (پیزوالکتریک)، دقیق‌تر هستند. از این‌رو، کاربرد این اسباب‌ها در سامانه‌های ناوبری که دقت بالا هم در شتاب خطی و هم زاویه ای مورد تقاضا است، مطرح می باشد.

🔹ولی، شتاب سنج‌های اتمی هنوز کند عمل می‌کنند و کاربرد آن‌ها فعلا محدود به مسائلی است که تغییرات اندک شتاب جاذبه، به‌دلیل وجود معادن، و یا مخازن گاز یا نفت و حتی کشف تهی جاهای پنهان در زمین، اتفاق می افتد. پروژه های مشترکی هم در حال پیگیری است که هدف ارسال این سامانه ها به فضا و مطالعه فیزیک بنیادی است. بدلیل عدم وجود جاذبه، دقتها خیلی افزایش پیدا میکنند و چشم انداز، دستیابی به آشکارساز اینرسی کوانتومی با دقت 10^(-12) m/s^2 (در پهنای باند 1 هرتز) می باشد.

📌 اما چشم انداز اصلی در حوزه فناوری، توسعه سامانه هایی است که از اتم‌های خیلی سرد (حدود نانو کلوین)، به عوض اتم‌های میکروکلوین در سامانه‌های تجاری فعلی، بهره میبرند. در این دما، اتم‌ها به حالت پایه بوز-اینشتین (BEC) چگالیده می‌شوند. شتاب‌سنج‌های مبتنی بر BEC چند مرتبه بزرگی حساس‌تر هستند و امیدواری وجود دارد که بتوان کارکرد پیوسته‌ای (با پهنای باند بزرگ) از آن‌ها را توسعه داد.

🔖ظهور منابع پیوسته از BEC (Nature 2022) راه را برای عملی ساختن این آشکارسازها هموار کرده است. این سامانه‌ها اکنون دارای بلوغ فناوری در حد TRL=3-4 هستند. علیرغم چالش‌های زیاد در توسعه آشکارسازهای BEC، گروه‌های زیادی بر روی آن متمرکز شده اند و ممکن است در آینده نزدیک اولین آشکارسازهای اینرسی کوانتومی بسیار حساس برای کاربردهایی همچون ناوبری مستقل از GPS، بوجود بیایند.

🔗برای ثبت‌نام وارد لینک زیر شوید:
https://evnd.co/hN6FW
👍5
#کیوـ_نیوز
📌 باتری های کوانتومی، یک قدم نزدیک تر به واقعیت

🛎️محققان دانشگاه RMIT و سازمان ملی علوم استرالیا (CSIRO) به دستاوردی چشمگیر در زمینه باتری‌های کوانتومی دست یافته‌اند. در مطالعه‌ای که اخیراً در نشریه معتبر PRX Energy منتشر شده، این تیم تحقیقاتی موفق به توسعه روشی شده‌اند که می‌تواند مدت زمان ذخیره‌سازی انرژی در باتری‌های کوانتومی را تا ۱۰۰۰ برابر افزایش دهد.

💡باتری‌های کوانتومی که بر پایه اصول مکانیک کوانتوم کار می‌کنند، از پدیده‌های کوانتومی مانند برهم‌نهی و درهم‌تنیدگی برای ذخیره و انتقال انرژی استفاده می‌کنند. این فناوری نویدبخش تحولی اساسی در صنعت ذخیره‌سازی انرژی است، چرا که می‌تواند سرعت شارژ بسیار بالاتر و ظرفیت ذخیره‌سازی بیشتری نسبت به باتری‌های معمولی داشته باشد.

چالش اصلی در توسعه این فناوری، زمان کوتاه ذخیره‌سازی انرژی (در حد نانوثانیه) بود که اکنون محققان با استفاده از تنظیم دقیق سطح انرژی الکترون‌ها در سیستم‌های مولکولی، موفق به افزایش این زمان به میکروثانیه شده‌اند. این پیشرفت اگرچه در نگاه اول کوچک به نظر می‌رسد، اما گامی کلیدی در مسیر تجاری‌سازی این فناوری محسوب می‌شود.

🎯 دنیل گومز، استاد فیزیک شیمی دانشگاه RMIT و از محققان ارشد این پروژه، می‌گوید: "این دستاورد مسیر را برای طراحی نسل بعدی دستگاه‌های ذخیره‌سازی انرژی کوانتومی هموار می‌کند. ما اکنون در حال همکاری با شرکای صنعتی برای توسعه نمونه‌های عملی این فناوری هستیم."
او همچنین افزود:
"اگرچه ما تنها بخش کوچکی از این پازل را حل کرده‌ایم، اما دستگاه جدید ما در مقایسه با نمونه‌های قبلی، انرژی را بسیار بهتر ذخیره می‌کند."

📣
این پژوهش با حمایت مالی شورای تحقیقات استرالیا و اتحادیه اروپا انجام شده و در آزمایشگاه‌های پیشرفته مرکز تحقیقات میکرو و RMIT به مرحله اجرا درآمده است. با وجود اینکه تا تولید انبوه این فناوری راه زیادی باقی است، این دستاورد نقطه عطفی در تحقیقات انرژی کوانتومی محسوب می‌شود.

🔗دسترسی به جزئیات خبر
📚لینک دسترسی به مقاله
2👀2
#کیوـ_نیوز
📌سرعت بخشیدن به توسعه الگوریتم‌های کوانتومی: IQM پلتفرم ابری خود را با SDK جدید ارتقا داد!

🛎️ شرکت IQM، پیشرو جهانی در ساخت کامپیوترهای کوانتومی، در چند روز اخیر، ارتقاء قابل توجهی را در پلتفرم ابری محاسبات کوانتومی خود، IQM Resonance ارائه داد. این ارتقا با هدف تسریع توسعه الگوریتم‌های کوانتومی با ابزارهای نرم‌افزاری جدید و ارائه یک سیستم کوانتومی قدرتمند جدید به کاربران نهایی اعلام شده است.

💡این به‌روزرسانی شامل Qrisp به عنوان کیت توسعه نرم‌افزار (SDK) پیش‌فرض جدید است. Qrisp یک رابط برنامه‌نویسی سطح بالاتر بسیار قدرتمند اما آسان برای یادگیری را برای توسعه‌دهندگان و محققان کوانتومی ارائه می‌دهد. چارچوب Qrisp متن‌باز است و متن‌باز باقی خواهد ماند.

 با تبدیل شدن کیت توسعه نرم‌افزار جدید به یک ابزار پیش‌فرض برای برنامه نویسی کوانتومی، IQM به پشتیبانی از سایر چارچوب‌های محبوب برنامه‌نویسی کوانتومی مانند Qiskit، Cirq، Cuda Quantum و TKET ادامه داده و انعطاف‌پذیری را برای همه کاربران تضمین می‌کند. رویکرد جامع و باز IQM در توسعه کوانتومی، پایه‌ای قدرتمند ایجاد می‌کند که هم برای توسعه‌دهندگان باتجربه و هم برای توسعه‌دهندگان تازه‌کار کوانتومی مناسب است.

🎯 سایر به‌روزرسانی‌های کلیدی پلتفرم IQM Resonance عبارتند از:

۱) مدیریت پیشرفته خطا: این پلتفرم اکنون از فناوری‌های سرکوب و کاهش خطا پشتیبانی می‌کند. اولین ویژگی‌ها شامل جداسازی دینامیکی برای محافظت از کیوبیت‌ها در برابر نویز محیطی و کاهش خطای خوانش برای بهبود دقت نتایج تجربی است که در ادامه اضافه خواهد شد و به کاربران امکان می‌دهد داده‌های دقیق‌تر و قابل اعتمادتری از محاسبات کوانتومی خود دریافت کنند.

۲) تحقیقات تسریع شده با کتابخانه‌ها و منابع پیشرفته: این پلتفرم همچنین یک کتابخانه قدرتمند الگوریتم بهینه‌سازی تقریبی کوانتومی (QAOA) را معرفی می‌کند. این کتابخانه کلیدی به محققان اجازه می‌دهد تا مدارهای کوانتومی را برای مسائل پیچیده بهینه‌سازی، به طور مؤثر ایجاد آزمایش و بهینه کنند و با انواع مختلف طعم‌های QAOA، تکرار سریع ایده‌های نو را امکان‌پذیر می‌سازد.

۳) گسترش منابع آکادمی IQM: آکادمی IQM اکنون شامل مثال‌ها و آموزش‌های جامع برای Qrisp و بخش جدید اختصاصی برای کاهش خطا است و همچنین بینش‌هایی را در مورد تکنیک‌های تخمین مقاوم در برابر نویز ارائه می‌دهد.

۴) دسترسی در سطح پالس: برای کاربران پیشرفته‌ای که به دنبال حداکثر کنترل تجربی هستند، IQM Resonance اکنون دسترسی در سطح پالس را ارائه می‌دهد. این به محققان اجازه می‌دهد تا برنامه‌های پالس را مستقیماً برنامه‌ریزی کنند و آزمایش‌های دقیق و توسعه عملیات کوانتومی جدید را امکان‌پذیر می‌سازد.

📣 
برای گسترش دسترسی به پلتفرم جهانی خود، IQM همچنین سطح Starter را راه‌اندازی کرده است، یک طرح رایگان که برای هر کاربر نهایی باز است. این سطح جدید به کاربران تا ۳۰ اعتبار در ماه بر روی کامپیوترهای کوانتومی منتخب IQM ارائه می‌دهد و موانع را برای دانشجویان، محققان و توسعه‌دهندگان برای شروع سفر کوانتومی خود برمی‌دارد. به مناسبت معرفی سطح Starter و در دسترس بودن IQM Crystal 54، IQM دسترسی به کامپیوتر کوانتومی ۵۴ کیوبیتی خود را برای مدت محدودی برای همه کاربران سطح Starter ارائه می‌دهد.

🔗لینک جزئیات دسترسی به خبر
1👍1
#کیوـ_نیوز
📌هند زیرساخت‌های فضایی خود را در برابر تهدیدات در حال ظهور عصر کوانتوم تقویت می‌کند

🛎️ هند از طریق یک مشارکت جدید با هدف توسعه اولین ماهواره کاملاً بومی و امن کوانتومی این کشور، در حال حرکت به سمت تقویت زیرساخت‌های فضایی خود در برابر تهدیدات در حال ظهور عصر کوانتوم است.

💡شرکت مهندسی سیستم‌های فضایی Space TS و شرکت امنیت سایبری Synergy Quantum، که در زمینه رمزنگاری پسا-کوانتومی تخصص دارد، یک تفاهم‌نامه برای طراحی، ساخت و استقرار مشترک فناوری‌های فضایی امن امضا کردند. طبق یک بیانیه مطبوعاتی مشترک، این توافق نشان‌دهنده یک تلاش بزرگ برای محافظت از دارایی‌های ماهواره‌ای هند با استفاده از تکنیک‌های رمزنگاری است که برای مقاومت در برابر حملات کامپیوترهای کوانتومی آینده طراحی شده‌اند.

 این ابتکار از استراتژی دولت هند، که توسعه داخلی فناوری‌های حیاتی را تشویق می‌کند، پشتیبانی می‌کند. شرکت‌ها می‌گویند که این پروژه به هند کمک خواهد کرد تا با ایجاد یک معماری امنیت فضایی مستقل که به‌طور کامل در داخل کشور ساخته شده است، وابستگی خود به زیرساخت‌های دفاعی و ارتباطی خارجی را کاهش دهد.

🎯 بر اساس این توافق، شرکت‌ها در مجموعه‌ای از فناوری‌های فضایی که با رمزنگاری پسا-کوانتومی (PQC) تقویت شده‌اند، همکاری خواهند کرد. این فناوری‌ها شامل محموله‌های ماهواره‌ای رمزگذاری شده، ارتباطات امن ماهواره به زمین و سیستم‌های کنترل ماموریت خودمختار است که برای مقاومت در برابر رهگیری یا دستکاری توسط دشمنان با استفاده از ابزارهای مجهز به کوانتوم طراحی شده‌اند. بیانیه مطبوعاتی مجموعه‌ای از سیستم‌های برنامه‌ریزی‌شده، از جمله دسته‌های ماهواره‌ای مقاوم در برابر کوانتوم، ایستگاه‌های زمینی امن و پهپادهای فضایی امن کوانتومی برای واکنش سریع را تشریح می‌کند.

📣
 شرکت Space TS تخصص خود را در طراحی فضاپیما، برنامه‌ریزی ماموریت و یکپارچه‌سازی سیستم ارائه خواهد کرد، در حالی که Synergy Quantum در زمینه رمزنگاری و امنیت تعبیه شده و پروتکل‌های ارتباطی امن پیشرو خواهد بود. هر دو شرکت قصد دارند سخت‌افزار و نرم‌افزار را به موازات هم توسعه دهند تا از حفاظت سرتاسری اطمینان حاصل کنند، نه اینکه رمزنگاری را پس از استقرار بر روی سیستم‌های موجود لایه‌بندی کنند.

🔹نگرانی عمده‌ای که محرک این ابتکار است، تهدید آینده ناشی از کامپیوترهای کوانتومی است که در نهایت می‌تواند الگوریتم‌های رمزنگاری استاندارد امروزی را بشکند. ابزارهایی مانند الگوریتم شور، که می‌تواند به سرعت اعداد بزرگ را تجزیه کند، می‌تواند رمزنگاری سنتی را منسوخ کرده و سیستم‌های ارتباطی و داده‌ها را در معرض رمزگشایی قرار دهد. بر اساس بیانیه مطبوعاتی، این پروژه برای مقاوم‌سازی سیستم‌های فضایی هند در برابر چنین خطراتی با جاسازی رمزنگاری مقاوم در برابر کوانتوم در تمام لایه‌های پشته ارتباطات فضایی طراحی شده است.

🔗لینک دسترسی به جزئیات خبر
#کیوـ_نیوز
📌امنیت کوانتومی در فضا: پروژه مشترک اوروپا و کانادا در ساخت پایه های اینترنت کوانتومی

🛎️ بیش از ۱۲۰ سال از یکی از مهم‌ترین پیشرفت‌های تاریخ بشر، یعنی زمانی که دانشمندان موفق شدند اولین سیگنال های رادیویی را از میان اقیانوس اطلس عبور دهند، می‌گذرد. اکنون نیز دانشمندان به دنبال ارسال پیام‌هایی نامرئی در سراسر این اقیانوس هستند. با این تفاوت که این بار، هیچ‌کس نمی‌تواند به آن گوش دهد.

💡محققان در اروپا و کانادا در حال توسعه فناوری‌ای هستند که به آن‌ها امکان می‌دهد پیام‌های رمزگذاری‌شده کوانتومی را از طریق ماهواره‌ها در فضا در سراسر قاره‌ها ارسال کنند و پایه‌های نوع جدیدی از اینترنت را بنا نهند. اینترنتی که اساساً غیرقابل هک است.

 این پروژه بین‌المللی که HYPERSPACE نام دارد، در حال فراتر رفتن از محدودیت‌های ارتباطات کوانتومی مبتنی بر فیبر است و فضا را به مرز بعدی در ارتباطات فوق امن تبدیل می‌کند. این تیم با ارسال نور ایمن‌شده کوانتومی بین ماهواره‌ها و ایستگاه‌های زمینی، در تلاش است تا پایه‌های یک اینترنت کوانتومی آینده را بنا کند که قادر است داده‌ها را از طریق طراحی خصوصی نگه دارد. در حالی که یک پیوند کوانتومی فراتلانتیک کاملاً عملیاتی هنوز سال‌ها با ما فاصله دارد، HYPERSPACE قصد دارد چالش‌های اصلی علمی و فناوری را که چنین پیشرفتی را ممکن می‌سازد، برطرف کند.

🎯 در قلب HYPERSPACE پدیده‌ای عجیب به نام درهم‌تنیدگی قرار دارد که اینشتین آن را “کنش شبح‌وار از راه دور” توصیف کرد.

🔻در یک قیاس ساده، ذرات درهم‌تنیده مانند دوقلوهای همسان رفتار می‌کنند. دوقلوهای درهم‌تنیده می‌توانند یکی از دو رنگ چشم، آبی یا قهوه‌ای را داشته باشند. هنگامی که رنگ چشم یکی از دوقلوها را تعیین می‌کنیم، فوراً می‌فهمیم که رنگ چشم دوقلوی دیگرش چیست. نکته عجیب این است که، طبق نظریه کوانتومی، رنگ چشم تا زمانی که ما واقعاً آن را اندازه‌گیری (یا “نگاه”) نکنیم، تعیین نمی‌شود. بنابراین نتایج این اندازه‌گیری کاملاً تصادفی هستند، حتی اگر هزاران مایل از هم فاصله داشته باشند. این بدان معناست که شما می‌توانید از آن‌ها برای تولید ایمن کلیدهای رمزگذاری تصادفی (کدهای مخفی پشت ارتباطات قفل‌شده) به گونه‌ای استفاده کنید که کپی یا جاسوسی از آن غیرممکن باشد، حتی با ابرکامپیوترهای آینده.

📣 
ارتباطات کوانتومی با رمزهای عبور پیچیده یا الگوریتم‌های رمزگذاری ایمن نمی‌شوند، بلکه با فیزیک عجیب ذرات درهم‌تنیده محافظت می‌شوند. این سیگنال‌های کوانتومی را می‌توان از طریق کابل‌های فیبر نوری یا حتی از طریق فضای باز ارسال کرد، اما برخلاف داده‌های معمولی، هرگونه تلاش برای رهگیری آن‌ها بلافاصله اتصال را قطع کرده و استراق‌سمع‌کننده را افشا می‌کند.

🔹در حال حاضر، بیشتر سیستم‌های ارتباطی کوانتومی برای به اشتراک گذاشتن کلیدهای رمزگذاری به فوتون‌هایی که از طریق کابل‌های فیبر نوری حرکت می‌کنند، متکی هستند. اما سیستم‌های مبتنی بر فیبر روی زمین فقط می‌توانند تا حدی پیش بروند: پس از چند صد کیلومتر، سیگنال ضعیف شده و غیرقابل اعتماد می‌شود. به همین دلیل است که تیم HYPERSPACE رویکرد انتقال در فضا را دنبال می‌کنند. تا بررسی کنند که چگونه سیگنال‌های کوانتومی را می‌توان بین ماهواره‌ها و ایستگاه‌های زمینی ارسال کرد و ارتباطات ایمن را در فواصل طولانی امکان‌پذیر کرد.

🔗لینک دسترسی به جزئيات خبر
👍1
2025/07/13 09:46:51
Back to Top
HTML Embed Code: