group-telegram.com/traumapsychiatry/528
Last Update:
چکیدهی سخنرانی دوم (فردا، ۱۸ مهر) در سمپوزیوم «مدیریت روانی-اجتماعی بحرانها در ایران»:
🔘 مدیریت سیلاب در ایران: با تمرکز بر مدیریت روانی-اجتماعی
(با تجربه سیلاب ۱۳۹۸)
✍️ دکتر مرتضی ناصربخت
متخصص پزشکی اجتماعی، دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران
☑️در پی ورود سه سامانه بارشی کمسابقه که در در اواخر اسفند ۱۳۹۷ شروع و در فروردین ۱۳۹۸ هم ادامه پیدا کرد که با طغیان رودخانهها و وقوع سیل در ۲۵ استان کشور همراه بود، خسارات عمدهای به راههای کشور، شبکه برق و گاز و همچنین ساکنان مناطق درگیر وارد شد که بیشترین خسارت در در سه استان گلستان، خوزستان و لرستان دیده شد (بر اساس آخرین اطلاعات در کل کشور، حدود ۲۰۰ شهر و ۴۳۰۴ روستا تحت تأثیر سیلاب و طغیان رودخانه قرار گرفته، بیش از ۶۰۰۰۰ واحد شهری و روستایی تخریب و بیش از ۷۵۰۰۰ واحد شهری و روستایی آسیب دید و متأسفانه ۷۶ نفر از هموطنان جان خود را از دست دادند).
☑️ در ذیل سازمان مدیریت بحران کشور سازمانهای ذینفع از جمله وزارت راه و شهرسازی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان هلال احمر، سازمان بهزیستی و ... تحت مدیریت واحد و یکپارچه بعد از وقوع بحران سیلاب در سطح ملی و در سطح محلی نقش از پیش تعیین شده خود را ایفا کردند. در سطح استانی مسؤولیت مدیریت بحران به استانداران و در سطح شهرستانها به فرمانداران تفویض شد.
☑️ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با برنامه عملیاتی در موقعیت بحران (EOP یا Emergency Operations Plan) نقش خود را در موقعیتهای بحرانها و بلایای طبیعی با همراهی واحدهای مختلف زیرمجموعه خود انجام داد. عمده فعالیتهای وزارت بهداشت در این زمینه که در حین بحران و پس از آن انجام شد عبارت بودند از:
اعلام آماده باش کلیه دانشگاههای علوم پزشکی (اعلام وضعیت زرد به کلیه مراکز هدایت عملیات و بحران دانشگاههای علوم پزشکی به منظور پایش لحظه به لحظه حوادث مرتبط با بارش باران، انتقال اقلام دارویی و تجهیزات پزشکی در معرض خطر به مناطق امن)، تعیین و اعزام نمایندگان ویژه مقام عالی وزارت بهداشت جهت بررسی مناطق و هماهنگی با واحدهای منطقه (معاونتهای بهداشتی و درمانی دانشگاهها برای برنامهریزی به منظور مدیریت مناسب بحران پیش آمده)، اعزام اورژانس هوایی جهت انتقال مصدومین و نجات افراد گرفتار در محاصره سیلاب در لرستان و ایلام (انتقال مصدومین)، حمایتهای روانی-اجتماعی از افراد گرفتار شده در سیلاب و ... . البته در این اقدامات سازمان امداد و نجات هلال احمر و سازمان بهزیستی دو شریک اصلی دانشگاههای علوم پزشکی در ارایه خدمات بهداشتی درمانی و حمایتی به مردمان درگیر سیل بودند.
آنچه که بیشتر بر آن در این سخنرانی تمرکز میکنیم حمایتهای روانی-اجتماعی است که در چارچوب برنامه عملیاتی مدیریت بحران کشور صورت گرفت.
-
BY روانپزشكى تروما
Warning: Undefined variable $i in /var/www/group-telegram/post.php on line 260
Share with your friend now:
group-telegram.com/traumapsychiatry/528