group-telegram.com/GU_BIOLOGY/1142
Last Update:
☕️روز جهانی قهوه☕️
روز جهانی قهوه هر سال، در اوّل اکتبر، برگزار میشود. دانههای قهوه، با انجام سفر روزانه از مناطق گرمسیری آفریقا به لیوانهای صبحانه خانوادهها در سراسر جهان میرسند. دانههای قهوه، بیش از 600 سال است که در سراسر جهان، پراکنده شدهاند و آمادهسازی آنها برای مصرف، نمونهای عالی از دگردیسی است. بشریت، قهوه را به شکل های زیادی ارائه کرده است: نوشیدنی ها، داروها و برخی از تمدن های باستانی حتی از آن به عنوان ارز استفاده می کردند! مهم نیست که چگونه آن را مصرف می کنید، قهوه می تواند به شما انرژی بدهد، گرمتان کند، شما را بیدار نگه دارد و حتی شما را با عزیزانتان نزدیک کند.
🗓• تاریخچه روز جهانی قهوه:
طبق اسناد تاریخی، قهوه در اصل اتیوپی است و کشف آن در آفریقا، با داستان جالبی همراه است. در حدود دهه 700 پس از میلاد، گله ای از بزها شروع به رفتارهای عجیبی کردند، تقریباً مانند این بود، که در حال رقصیدن هستند. صاحب آنها، کالدی، متوجه شد که آنها در حال خوردن نوعی دانه قرمز هستند و به این نتیجه رسید، که علت رفتار آنها همین بوده است. کالدی تصمیم گرفت یافته های خود را با راهبی در میان بگذارد، که به چیزی نیاز داشت، که بتواند به او کمک کند، تا تمام شب، هنگام دعا، بیدار بماند. امّا داستان دیگری ادعا می کند، که راهب امتناع کرد و دانه را در آتش انداخت و عطر مطبوعی که از آن می آمد، بسیار شگفت انگیز بود.
ناگهان، قهوه در قرن پانزدهم از شمال، به یمن راه یافت، جایی که دانهها به نام «موکا» وارد شدند. اندکی بعد، در مصر، ایران و ترکیه به «شراب عرب» معروف شدند.
بعد، عربستان دروازه بان قهوه شد و این دانه ها، کشاورزی قهوه را در مقیاس بزرگ، در جنوب هند آغاز کردند. در سال 1560، قهوه راه خود را در اروپا باز کرد و به سرعت محبوب شد، تا اینکه پاپ کلمنت هشتم، تصمیم گرفت که این نوشیدنی باید شیطانی باشد. حین بازرسی، او به شکوه و جلال نوشیدنی رسید و آن را غسل تعمید داد و قهوه را یک نوشیدنی مسیحی اعلام کرد. با شروع دهه 1600 و ظهور قهوه خانه ها در سراسر اروپا، دانه ها، موج استعمار را دنبال کردند و خود را در آمریکا یافتند.
سرانجام، پس از مدت ها در بین بشریت در سال 2014، «سازمان بین المللی قهوه» روز 1 اکتبر را به عنوان روز جهانی قهوه اعلام کرد، که فرصتی برای جشن گرفتن قهوه، به عنوان یک نوشیدنی و همچنین، افزایش آگاهی نسبت به وضعیت اسفناک تولید کنندگان قهوه می باشد.
⁉️• سوالات متداول درباره قهوه
1. آیا قهوه عوارض جانبی ندارد؟
مانند هر چیز دیگری در زندگی، کافئین دارای عوارض جانبی است، که بیشتر، در صورت مصرف بیش از حد ظاهر می شود. به عنوان مثال، کافئین به عنوان یک محرک، برای سیستم عصبی مرکزی، می تواند باعث اضطراب، ضربان قلب سریع و بی خوابی شود.
2. آیا می توان به کافئین معتاد شد؟
مصرف مکرر کافئین می تواند منجر به تلرانس شود، به این معنی که برای دریافت اثرات به دوزهای بیشتری نیاز دارید و سپس به آن، وابسته می شوید.
❇️• چند حقیقت در مورد قهوه ❇️
1. یک گنج گرانبها🤩
قهوه، بعد از نفت خام، دومین کالای بزرگ معامله شده و بعد از آب، پرمصرف ترین نوشیدنی است.
2. قهوه شبیه یک انتقال دهنده عصبی است.🧠
برای پزشکی و روانشناسی، کافئین یک محرک سیستم عصبی مرکزی است، و دلیل آن این است که ساختار مولکولی مشابهی با «آدنوزین» دارد که به آن اجازه می دهد، به «گیرنده های آدنوزین» روی مغز متصل شود.
3. نوشیدنی برای افراد خلاق و هنرمند🎨🎼
حتی بتهوون هم عاشق قهوه بود! معروف است که او قبل از درست کردن قهوه اش دانه های خود را می شمرد،که تعداد آن بیش از 60 عدد در هر فنجان بود.
4. سنت های نجات دهنده✳️
آیا میدانستید سنتها و آیینهایی وجود دارد که تمدنهای باستانی با قهوه انجام میدادند؟ می توانید از قهوه، به عنوان یک محصول زیبایی و آرایشی، دفع کننده حشرات، کمپوست یا کود، برای چاشنی استیک و طعم دادن به غذا و موارد دیگر استفاده کنید.
• روز جهانی قهوه را جشن بگیرید:
وقتی امروز، فنجان قهوه خود را می نوشید، عطر آن را استشمام کنید، طعم قوی آن را بچشید و به داستان آن فکر کنید – امّا بیشتر از همه از آن لذت ببرید.
✍ گردآورنده و نویسنده: آیدا تاژ
📑 ویراستار: امیرحسین خلعتبری لیماکی
🔍 منابع:
📕منبع اول
📙منبع دوم
تلگرام انجمن | اینستاگرام انجمن
BY انجمن زیست شناسی دانشگاه گلستان
Warning: Undefined variable $i in /var/www/group-telegram/post.php on line 260
Share with your friend now:
group-telegram.com/GU_BIOLOGY/1142