Telegram Group Search
👾مکانیسم‌های اپی‌ژنتیکی در یادگیری و وراثت رفتارهای آموخته‌شده!

📝آیا اثراتی از رفتارهایی که یاد می‌گیریم می‌توانند به نسل‌های بعدی منتقل شوند؟ مطالعه‌ای جالبی که در مجله Trends in Neurosciences منتشر شده است، نشان می‌دهد که اپی‌ژنتیک، یعنی تغییراتی در بیان ژن‌ها بدون تغییر در خود توالی DNA، می‌تواند نقشی کلیدی در یادگیری و حتی انتقال برخی رفتارهای آموخته‌شده به نسل‌های بعدی ایفا کند. این تحقیق با تمرکز بر fear-learning، چگونگی تأثیر محیط بر مغز و رفتار را از طریق مکانیسم‌های اپی‌ژنتیکی بررسی کرده و دریچه‌ای جدید به سوی درک وراثت رفتارها باز می‌کند.

🔍دانشمندان در این مطالعه نشان داده‌اند که اپی‌ژنتیک مانند پلی بین محرک‌های محیطی و ژنوتیپ عمل می‌کند. آن‌ها با استفاده از مدل‌های حیوانی، به‌ویژه شرطی‌سازی ترس Pavlovian (که در آن حیوانات یاد می‌گیرند یک محرک خاص را با خطر مرتبط کنند)، بررسی کردند که چگونه تغییرات اپی‌ژنتیکی می‌توانند یادگیری و پاسخ به استرس را تنظیم کنند. برخی از یافته‌های کلیدی این مطالعه عبارتند از:

1️⃣متیلاسیون DNA: افزودن گروه‌های متیل به DNA می‌تواند بیان ژن‌ها را فعال یا خاموش کند. در آزمایش‌های شرطی‌سازی ترس، موش‌هایی که در معرض محرک‌های ترسناک قرار گرفتند، تغییرات خاصی در متیلاسیون DNA در ژن‌های مرتبط با حافظه (مثل ژن M71 در موش‌ها) نشان دادند. این این تغییرات نه‌تنها در خود حیوان، بلکه در نسل‌های بعدی (F1 و F2) نیز مشاهده شد، که نشان‌دهنده وراثت اپی‌ژنتیکی است.

2️⃣تغییرات هیستونی: هیستون‌ها پروتئین‌هایی هستند که DNA به دور آن‌ها پیچیده می‌شود. تغییرات شیمیایی در هیستون‌ها، مثل استیلاسیون یا متیلاسیون، می‌توانند دسترسی به ژن‌ها را تنظیم کنند. این مطالعه نشان داد که در طی fear-learning ، تغییرات هیستونی‌ای در هیپوکامپ (منطقه‌ای کلیدی برای تشکیل حافظه) رخ می‌دهد که به تشکیل حافظه بلندمدت کمک می‌کند.

3️⃣ریبونوکلئیک‌اسید غیرکدکننده (ncRNA): مولکول‌های RNA کوچک، مثل microRNA، می‌توانند بیان ژن‌ها را تنظیم کنند. این مطالعه نشان داد که ncRNAها در سلول‌های somatic و حتی در سلول‌های زایا (گامت‌ها) وجود دارند و می‌توانند به‌عنوان واسطه‌ای برای انتقال اطلاعات اپی‌ژنتیکی به نسل‌های بعدی عمل کنند. برای مثال، در موش‌ها، تغییرات در ncRNA در اسپرم نسل F0 (والدین) با رفتار اجتنابی نسبت به بوی شکوفه‌های گیلاس در نسل F1 مرتبط بود.

✍️این مطالعه از رویکردهای پیشرفته‌ای مثل توالی‌یابی نسل بعدی و مدل‌های حیوانی استفاده کرد تا نشان دهد چگونه اپی‌ژنتیک می‌تواند حافظه و رفتار را شکل دهد. برخلاف دیدگاه سنتی که وراثت را فقط به تغییرات DNA محدود می‌کرد، این تحقیق نشان داد که تجربه‌های محیطی می‌توانند از طریق مکانیسم‌های اپی‌ژنتیکی به نسل‌های بعدی منتقل شوند. به عنوان مثال، موش‌هایی که یاد گرفتند از بوی شکوفه‌های گیلاس به دلیل شوک الکتریکی دوری کنند، این رفتار را به فرزندان و نوه‌های خود منتقل کردند، حتی بدون اینکه نسل‌های بعدی در معرض شوک قرار گیرند.

گام بعدی چیست؟ محققان در حال بررسی این هستند که چگونه می‌توان از این مکانیسم‌های اپی‌ژنتیکی برای درمان اختلالات روانی مثل PTSD (اختلال استرس پس از سانحه) یا اضطراب استفاده کرد. اگر این مکانیسم‌ها در انسان‌ها نیز تأیید شوند، ممکن است بتوانیم راه‌های جدیدی برای پیشگیری یا درمان بیماری‌های مرتبط با استرس و رفتار پیدا کنیم.

لینک ‌#مقاله

🧬در کانال انجمن علمی زیست‌شناسی با ما همراه باشید… 
|
@Biology_Network |
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍52👏2👌21
🧠"نانوفیبرهای قندی، فناوری هوشمند برای نجات سلول‌های مغزی"

🔬در یک دستاورد علمی چشمگیر برای درمان بیماری‌های عصبی، پژوهشگران دانشگاه نورث‌وسترن موفق به توسعه درمانی نوین با استفاده از نانوفناوری شده‌اند که می‌تواند به‌طور چشمگیری بقای نوروی‌های انسان را در مدل‌های آزمایشگاهی بیماری آلزایمر افزایش دهد.

🪄این درمان با بهره‌گیری از نانوفیبرهای پپتیدی پوشیده‌شده با قند ترهالوز (یک قند طبیعی)، مانند تله‌های هوشمند:
1️⃣پروتئین‌های بدشکل‌شده و
بیماری‌زا را پیش از آنکه بتوانند به هم چسپیده و فیبرهای سمی بسازند به دام می‌اندازد،
2️⃣از نفوذ مستقیم این ساختارها به درون سلول‌های عصبی جلوگیری می­کند
3️⃣و آن‌ها را به‌طور بی‌ضرر در بدن تجزیه می‌کند.

💊طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت، نزدیک به ۵۰ میلیون نفر در سراسر جهان مبتلا به یکی از انواع اختلالات نورودژنراتیو هستند که در اغلب آن‌ها مانند آلزایمر و اسکلروز جانبی آمیوتروفیک (ALS) پروتئین‌ها دچار تاخوردگی نادرست شده و به‌صورت توده‌هایی در اطراف سلول‌های مغزی تجمع می‌یابند‌ که درنهایت منجر به از بین رفتن تدریجی نورون‌ها منجر می‌شود.

💧در ساختار این نانوفیبرها از پپتید آمفی‌فیلی استفاده شده که به‌صورت خودآرایشی در آب تشکیل ساختارهای فیبری می‌دهد و پوشش ترهالوز، به‌جای تثبیت بیش‌ازحد، با کاهش پایداری فیبرها آن‌ها را واکنش‌پذیرتر می‌کند؛ نتیجه این واکنش‌پذیری بالاتر، جذب و به‌دام انداختن پروتئین‌های آمیلوئید-β پیش از تشکیل الیاف سمی است. این پروتئین‌های به‌دام‌افتاده سپس به ساختارهای پرثبات هیبریدی تبدیل و در نهایت در بدن به‌صورت بی‌خطر تجزیه می‌شوند.

🧪این نانوذرات نه‌تنها خاصیت جذب انتخابی پروتئین‌های مضر را دارند، بلکه به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که برای سلول‌های بدن کاملاً بی‌ضرر باشند.

⚡️آزمایش‌ها روی نورون‌های انسانی مشتق شده از سلول‌های بنیادی نشان داد که قرارگیری این سلول‌ها در معرض پروتئین سمی آمیلوئیدβ در کنار نانوفیبرهای پوشیده شده با ترهالوز، میزان بقای نورون‌های حرکتی و قشری را به‌طور چشمگیری افزایش می‌دهد.

👨‍🏫این تحقیق به رهبری پروفسور ساموئل استاپ، استاد برجسته علوم مواد، مهندسی زیستی و پزشکی در دانشگاه نورث‌وسترن و مدیر مرکز نانوپزشکی بازساختی، انجام شده است.
او اظهار داشت: "مطالعه ما پتانسیل هیجان‌انگیز نانومواد مهندسی‌شده مولکولی را برای مقابله با علل اصلی بیماری‌های تحلیل‌برنده عصبی نشان می‌دهد."

📖نتایج این تحقیق در ژورنال معتبر Journal of the American Chemical Society منتشر شده و در‌های جدیدی را به سوی درمان‌های مؤثر برای بیماری‌هایی چون آلزایمر و ALS گشوده است.

✔️منبع #خبر

🧬در کانال انجمن علمی زیست شناسی با ما همراه باشید…
|
@Biology_Network |
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
8👏4🔥3❤‍🔥11👌1
🧪وقتی بیوتکنولوژی، تنها امید نجات بشریت می‌شود...

⁉️تصور کنید روزی از آینده به شما خبر داده شود که بشر در حال نابودی است. نه به‌خاطر جنگ، نه تغییرات اقلیمی... بلکه به‌علت موجوداتی عجیب‌ و بیگانه که هیچ شناختی از آن‌ها نداریم.
و حالا، از شما می‌خوا‌هند به ۳۰ سال جلوتر بروید، به قلب نبردی که هنوز آغاز نشده است...

به The Tomorrow War خوش آمدید.

موجوداتی مرموز و فوق‌العاده خطرناک به نام White Spikes که از دل ناشناخته‌ترین نقاط طبیعت سر برآورده‌اند. آن‌ها سریع‌اند، کشنده‌اند و با ویژگی‌هایی بیولوژیکی وارد میدان شده‌اند که شناخت و مقابله با آن‌ها را به یک چالش علمی تبدیل می‌کند.

🧬تیمی از دانشمندان با تحلیل DNA، بررسی رفتارهای عصبی، ساختار فیزیولوژیکی و متابولیک این موجودات، به‌دنبال ساخت سلاحی بیولوژیکی برای نابودی آن‌ها هستند. مفاهیمی مانند جهش ژنتیکی، تکامل سریع، خواب زمستانی، سیستم ایمنی و حتی اخلاق علمی، در دل روایت فیلم گنجانده شده‌اند.

📌جنگ فردا فقط درباره نجات آینده نیست؛ درباره درک عمیق ما از زندگی، طبیعت و علم است. اینکه اگر روزی موجودی بیگانه مقابل ما قرار گرفت، آیا علم برای نجات کافیست؟ ما چقدر برای استفاده درست از آن آمادگی داریم؟

📆با نگاهی علمی فیلم The Tomorrow War را مشاهده کنید، شاید فردا...

#معرفی_فیلم

🧬در کانال انجمن علمی زیست شناسی با ما همراه باشید…
|
@Biology_Network |
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
12🔥2👌2❤‍🔥1👏1🤩1
⁉️از رویا تا واقعیت: تولید سلولهای بنیادی خون‌ساز

🩸سلول‌های بنیادی خون‌ساز (HSCs) نقش کلیدی در تولید و بازسازی سیستم خونی بدن دارند . سلولهایی که در مغز استخوان ساکن هستند و پیوند آن‌ها یکی از درمانهای اصلی بیماری‌های خونی همچون لوسمی، کم‌خونی‌های شدید و اختلالات ایمنی میباشد. با این حال، دسترسی به اهداکنندگان مناسب برای پیوند HSC همواره با چالش‌هایی همراه است، و این امر توسعه روش‌های جایگزین را ضروری کرده است.

📌از تازه ترین اخبار در این حوزه، پژوهشگران مؤسسه Josep Carreras به سرپرستی دکتر آنا بیگاس، موفق به شناسایی گروهی از هفت ژن کلیدی شدند که فعال‌سازی آن‌ها در سلول‌های بنیادی جنینی موش می‌تواند منجر به تولید سلول‌های بنیادی خون‌ساز عملکردی شود. این مطالعه که در مجله معتبر Blood منتشر شده است، از فناوری پیشرفته‌ی ویرایش ژنوم (CRISPRa) برای غربالگری گسترده ژن‌های درگیر در تمایز مزودرمی استفاده کرده است.

🔬نتایج کلیدی پژوهش:
فعال‌سازی همزمان هفت ژن Spata2، Aass، Dctd، Eif4enif1، Guca1a، Eya2، Net1 منجر به تولید سلول‌هایی با ویژگی‌های HSC شد.
این سلول‌ها توانایی پیوند به موش‌های فاقد سیستم ایمنی (NSG) را داشته و قادر به بازسازی کامل رده‌های خونی از جمله میلوئید، اریتروئید و لنفوئیدی بودند.
آنالیز RNA تک‌سلولی نشان داد که فعال‌سازی این ژن‌ها مسیر تکوین سلول‌ها را به‌سمت رشد درون‌جنینی هدایت کرده، که لازمه تولید HSCهای کاربردی است.

🔗در صورت موفق شدن این پروژه بر روی نمونه های انسانی، تنها یک قدم دیگر تا درمان لوسمی خون فاصله داریم ؛ درمانی مبتنی بر پزشکی بازساختی...

✔️منبع #خبر

🧬در کانال انجمن علمی زیست شناسی با ما همراه باشید…
|
@Biology_Network |
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
11👍5❤‍🔥21👌1
💊اولین درمان جهان با تکنیک پیشرفته کریسپر: ویرایش ژنی Prime Editing روی یک بیمار انجام شد

🧬در یک پیشرفت تاریخی در دنیای پزشکی، برای نخستین بار از تکنیک پیشرفته ویرایش ژن موسوم به Prime Editing برای درمان یک بیمار انسانی استفاده شد. این فرد نوجوانی است که از یک اختلال نادر سیستم ایمنی به نام بیماری گرانولوماتوز مزمن (Chronic Granulomatous Disease) رنج می‌برد؛ بیماری‌ای که عملکرد سلول‌های ایمنی مهمی مانند نوتروفیل‌ها را مختل می‌کند.

📈در این روش نوآورانه، محققان توانستند جهش ژنتیکی عامل این بیماری را اصلاح کنند. یک ماه پس از دریافت درمان، هیچ عارضه جانبی جدی‌ای در بیمار مشاهده نشد و عملکرد آنزیم کلیدی مورد نظر در دو سوم از نوتروفیل‌های وی بازیابی شد — میزانی که می‌تواند تقویت چشمگیری در سیستم ایمنی ایجاد کند.

👤دکتر آنا ریتا میچیو، محقق ژن‌درمانی در مؤسسه Imagine در بیمارستان Necker پاریس، با وجودی که در این پژوهش دخیل نبوده، می‌گوید هنوز برای ارزیابی کامل موفقیت درمان زود است و بین شش ماه تا یک سال زمان نیاز است تا مشخص شود سلول‌های بنیادی اصلاح‌شده به خوبی در بدن باقی مانده‌اند. با این حال، وی این رویکرد را امیدوارکننده می‌داند و به نتایج موفقیت‌آمیز آن در مطالعات پیشین روی موش‌ها اشاره می‌کند.

📍این گام مهم می‌تواند افق‌های تازه‌ای برای درمان بیماری‌های ژنتیکی نادر و صعب‌العلاج بگشاید.

✔️منبع #خبر

🧬در کانال انجمن علمی زیست شناسی با ما همراه باشید…
| @Biology_Network |
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
❤‍🔥8👏32👌21🔥1🤩1
⚙️🌱رویداد تخصصی «صنعت زنده»؛
بیوتکنولوژی صنعتی، موتور محرکه اقتصاد آینده
💸

💠سخنرانان:
👤دکتر حسین عسکری
عضو هیئت علمی دانشکده علوم و فناوری زیستی دانشگاه شهید بهشتی
رئیس هیئت مدیره شرکت‌های هلفورک و شبکه زیست ترویج امید
نائب رئیس شرکت زیست فناوران نوتریکا

👤دکتر وحید نجفی
دکتری مهندسی غذایی از دانشگاه فردوسی
مدیرعامل شرکت توسعه و تولید قراردادی البرز

👤دکتر غلامرضا زرینی
دانشیار میکروبیولوژی دانشگاه تبریز
مدیر گروه پژوهشی بیوتکنولوژی میکروبی
مدیرعامل شرکت دانش بنیان در زمینه تولید پودر میکروبی BactoRem

👤آقای علی سرجوقیان
کاندیدادی دکتری بیوشیمی
دکتری مدیریت کسب و کار داروسازی
مدیرعامل شرکت Vector
مدرس دانشگاه

📌صنعت امروز، با چالش‌های پیچیده‌ای روبه‌رو است: از تأمین انرژی پایدار تا تولید غذا و داروهای نوین و محیطی پاک. بیوتکنولوژی صنعتی با استفاده از قدرت میکروارگانیسم‌ها و فرآیندهای زیستی، راه‌حل‌های هوشمندانه‌ای ارائه می‌دهد. در اینجا ما مزایا، چالش ها، ظرفیت و آینده این صنعت را در ایران بررسی خواهیم کرد.🇮🇷

⭐️اگر قصد دارید صنعت بیوتکنولوژی، صنعت فرصتها را لمس کنید اکنون زمانش رسیده:
صنعت بیوتکنولوژی چیست؟
فرصت ها و چالش های آن چیست؟
ظرفیت کاری و اقتصادی آن چگونه است و چگونه خواهد شد؟
پیشنهاد تخصصی استاید برای راه اندازی پروژه های صنعتی؟
آیا اینجا جای من است؟

زمان برگزاری: جمعه ۱۶ خرداد

💻به صورت مجازی در بستر اسکای‌روم

🎖همراه با ارائه سرتیفیکیت انگلیسی از شبکه نخبگان ایران

💰شرکت در سمینار برای عموم علاقه‌مندان رایگان و آزاد است.

جهت کسب اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام به ادمین پیام دهید:👇
🆔 @Biology_network_admin

🧬با ما در انجمن علمی زیست شناسی و آکادمی زیست ا‌ومیکس همراه باشید...
| @Biology_network |
| @BioOmics_Academy |
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔥94❤‍🔥3👌21🤩1😍1💯1
💉کشف درمان بیماری های نادر میتوکندریایی‼️

🔬دانشمندان به‌تازگی موفق به شناسایی یک مولکول جدید شده‌اند که می‌تواند راهی نو برای درمان بیماری‌های نادر و مخرب میتوکندریایی باز کند. این دسته از بیماری‌ها اغلب به دلیل جهش در ژن POLG به‌وجود می‌آیند. ژن POLG مسئول تولید آنزیمی به نام DNA پلیمراز گاما است که تنها آنزیم انسانی شناخته‌شده برای همانندسازی و ترمیم DNA میتوکندری‌هاست.

🧬در صورتی که این آنزیم دچار نقص شود، DNA میتوکندریایی آسیب می‌بیند و به‌مرور توانایی سلول‌ها در تولید انرژی مختل می‌شود. این اختلال به‌ویژه در بافت‌هایی مانند مغز، عضله و کبد که نیاز انرژی بالایی دارند، بسیار خطرناک است و می‌تواند به بروز بیماری‌هایی چون سندروم Alpers-Huttenlocher
، نارسایی کبدی، تشنج‌های مکرر و حتی مرگ زودرس منجر شود.

🧪پژوهشگران در این مطالعه فرض کردند که اگر بتوانند مولکولی پیدا کنند که فعالیت آنزیم سالم POLG را تقویت کند، شاید همان مولکول بتواند روی نسخه‌های جهش‌یافته نیز اثر بگذارد. بر همین اساس، آن‌ها مجموعه‌ای از ۲۷۰ هزار ترکیب شیمیایی را غربالگری کردند تا تأثیر آن‌ها را بر فعالیت POLG بررسی کنند. در نهایت، یک مولکول نویدبخش شناسایی شد که پس از اصلاح شیمیایی و افزایش قدرت اثرگذاری‌اش، با نام PZL-A شناخته شد.

📊آزمایش‌ها نشان دادند که مولکول PZL-A قادر است اثرات مخرب جهش‌های رایج در POLG را در محیط سلولی معکوس کند و عملکرد طبیعی سلول‌ها را بازیابی نماید. مکانیسم دقیق عملکرد این مولکول هنوز به‌طور کامل روشن نشده، اما به‌نظر می‌رسد که یا باعث پایداری عملکرد آنزیم می‌شود یا فعالیت آن را به نوعی جایگزین یا تقویت می‌کند. هرچند این اثرات هنوز در مدل‌های حیوانی یا انسانی تأیید نشده‌اند، اما گام بعدی پژوهشگران توسعه ترکیب مشابهی برای کارآزمایی‌های بالینی است.

✔️منبع #خبر

🧬در کانال انجمن علمی زیست شناسی با ما همراه باشید…
| @Biology_Network |
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
9👍32🔥2🥰1🤩1👌1
خاک پاک میهن، امروز میزبان فرزندان شریف دیگری شد که در راه پاسداری از عزت این سرزمین، جان خود را نثار کردند. آنان رفتند تا ایران بماند، چرا که:

"چو ایران نباشد، تن من مباد
در این بوم و بر، زنده یک تن مباد
."

این شهیدان، وارثان راستین فرهنگ و تاریخ پرافتخار ما هستند؛ همانانی که در طول قرن‌ها، شرافت و مقاومت را به جهان آموختند. امروز نیز خون پاکشان، ریشه‌های درخت کهنسال ایران را استوارتر کرده است.

در این لحظه‌ی سوگ، به پیشگاه ملت بزرگ ایران و خانواده‌های گرامی شهدا تسلیت می‌گوییم. باشد که در سایه‌ی اتحاد و همبستگی، یاد این عزیزان را برای همیشه در قلب‌هایمان زنده نگه داریم.

یادشان گرامی و راهشان پررهرو باد.🖤🇮🇷

| @Biology_Network |
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
26👏3
در صورت وقوع بحران یا جنگ.pdf
3.3 MB
‼️هموطنان گرامی،
خواندن این فایل که برای شهروندان سوئدی تهیه شده برای چنین شرایطی خالی از لطف نیست و لطفاً در این شرایط حساس:

1️⃣از حضور در فضای باز غیرضروری خودداری کنید.
2️⃣پناهگاههای ایمن محل زندگی خود را شناسایی کنید.
3️⃣کیف کمکهای اولیه و ضروریات را آماده نگه دارید.
4️⃣به اخبار رسمی توجه کنید و شایعات را منتشر نکنید.

«همه یکدل و هوشیار باشیم
تا از این گردباد سربلند بیرون آییم»

🧬در کانال انجمن علمی زیست شناسی با ما همراه باشید…
|
@Biology_Network |
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
22👍3
🔺اطلاعیه مهم | با توجه به اختلالات و احتمال ملی شدن اینترنت، جهت دنبال کردن فعالیت‌ها و محتواهای شبکه نخبگان ایران و تمامی زیرمجموعه‌های آن، کانال شبکه در پیام‌رسان‌ بله را دنبال نمایید:

🆔
https://ble.ir/IranElitesNet
🆔
https://ble.ir/IranElitesNet
🆔
https://ble.ir/IranElitesNet
2
درود و احترام خدمت مخاطبین فرهیخته انجمن علمی زیست شناسی شبکه نخبگان ایران🌱

جهت احترام به خون شهدا و ملت بزرگ ایران، فعالیت کانال انجمن معلق گردیده بود، گرچه تمامی برنامه های انجمن به جد در حال پیگیری بودند و هستند.(منتظر ما باشید... .)
خدا را شاکریم که با گذر از این بحران، حال دل مردم عزیزمان بهتر است و بنابراین به امید خدا از فردا، شنبه ۷ام تیر ماه فعالیت کانال انجمن دوباره همچون سابق پیش گرفته خواهد شد. باشد که باهم در جهت پیشرفت ایرانمان گام برداریم.🇮🇷

با آرزوی بهترین ها؛
شورای مرکزی انجمن زیست شناسی شبکه نخبگان ایران.✍️

🧬در کانال انجمن علمی زیست شناسی با ما همراه باشید…
|
@Biology_Network |
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
23👌2👏1
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🧪نیمه تاریک زیست شناسی | Bioterrorism 🦠

⚔️بیوتروریسم به استفاده عمدی از میکروارگانیسم‌ها، ویروس‌ها، یا سایر عوامل زیستی بیماری‌زا به‌عنوان سلاح برای ایجاد بیماری یا مرگ در انسان‌ها، حیوانات یا گیاهان گفته می‌شود. این نوع تروریسم می‌تواند پیامدهای گسترده‌ای بر سلامت عمومی، اقتصاد، و امنیت ملی داشته باشد.


نمونه‌های استفاده‌شده از بیوتروریسم در گذشته:

حمله فرقه "راجنیش" در آمریکا (۱۹۸۴):
آن‌ها با آلوده کردن سالادبار رستوران‌ها به باکتری سالمونلا تلاش کردند انتخابات محلی را تحت‌تأثیر قرار دهند.
بیش از ۷۵۰ نفر بیمار شدند.

نامه‌های سیاه زخم (Anthrax) در آمریکا (۲۰۰۱):
نامه‌هایی حاوی اسپور سیاه‌زخم به سیاستمداران و روزنامه‌نگاران فرستاده شد.
۵ نفر جان باختند و ده‌ها نفر بیمار شدند.

استفاده تاریخی از طاعون:
در قرون وسطی، ارتش‌ها گاهی اجساد قربانیان طاعون را به درون قلعه‌ها پرتاب می‌کردند.
🌐پیشرفت فناوری زیستی (مانند مهندسی ژنتیک و CRISPR) ممکن است در آینده امکان ساخت ویروس‌های دست‌کاری‌شده یا "ابَرباکتری"‌های مقاوم به دارو را فراهم کند.

دسترسی ساده‌تر به تجهیزات آزمایشگاهی، امکان فعالیت‌های تروریستی را برای گروه‌های کوچک‌تر فراهم می‌سازد.
هوش مصنوعی و داده‌کاوی می‌توانند هم ابزاری برای دفاع و هم تهدید بالقوه باشند (در طراحی دقیق‌تر حملات زیستی).

⚠️بیوتروریسم خطری واقعی، اما قابل کنترل است. تهدید آن در آینده با فناوری‌های جدید بیشتر می‌شود، اما با همکاری بین‌المللی، نظارت دقیق، و آموزش عمومی می‌توان خطر آن را به‌شدت کاهش داد.

🧬در کانال انجمن علمی زیست شناسی با ما همراه باشید…
| @Biology_Network |
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
10👌3❤‍🔥2🔥21👍1👏1
aihua-pan-bioeconomy-theory-and-practice-2023.pdf
8.5 MB
📚کتاب ارزشمند
"Bioeconomy: Theory and Practice"

💸⚙️آیا زمان و فرصت حرکت به سمت اقتصاد و صنعت زیستی رسیده است⁉️

✍️قرن بیست و یکم، قرن زیست‌شناسی است — این موضوع به یک اجماع علمی تبدیل شده است. چگونه می‌توان این جمله را تفسیر کرد؟ نویسنده بر این باور است که این جمله سه معنا را در بر دارد:

1️⃣نخست، علوم زیستی به یک رشته پیشرو تبدیل خواهند شد، به این معنا که نظریه‌ها، رویکردها و مدل‌های مرتبط با آن، شیوه‌های جدیدی از تفکر، روش‌ها و رویکردهای نوینی را برای پژوهش در سایر رشته‌ها فراهم خواهند کرد و انقلابی در تحقیقات علوم طبیعی و اجتماعی ایجاد خواهند کرد؛ همان‌گونه که فیزیک، ریاضیات و شیمی طی ۲۰۰ سال گذشته به‌عنوان رشته‌های پیشرو چنین نقشی ایفا کردند.
2️⃣دوم، زیست‌صنعت به یک صنعت ستون‌فقرات (محوری) تبدیل خواهد شد. همان‌طور که صنعت در گذشته با رهبری فیزیک، و صنعت اطلاعات و الکترونیک با رهبری علوم اطلاعاتی به صنایع محوری تبدیل شدند، زیست‌صنعت نیز در این قرن تحت رهبری علوم زیستی، به صنعت پیشرو بدل خواهد شد.
3️⃣سوم، بشر وارد عصر زیست‌اقتصاد خواهد شد. انسان که پیش‌تر از دوران اقتصاد کشاورزی با رهبری فناوری‌های کشاورزی، به اقتصاد صنعتی با رهبری فناوری‌های صنعتی، و سپس به اقتصاد اطلاعاتی با رهبری فناوری اطلاعات وارد شده بود، اکنون در آستانه ورود به عصر اقتصادی جدیدی است — یعنی عصر زیست‌اقتصاد که با رهبری زیست‌فناوری هدایت خواهد شد.

📆سال انتشار: ۲۰۲۳
🔍DOI: 10.1007/978-981-19-6164-9

#کتاب

🧬در کانال انجمن علمی زیست شناسی با ما همراه باشید…
| @Biology_Network |
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
11👏3❤‍🔥11🤩1😍1
♻️تولید قرص مسکن رایج از پلاستیک با کمک باکتری E. coli مهندسی ژنتیک شده!💊

📰طبق مقاله ای که در تاریخ ۲۶ ژوئن ۲۰۲۵ در مجله Nature Chemistry منتشر شد:

📝محققان دانشگاه ادینبرو موفق شده‌اند با استفاده از باکتری Escherichia coli، ضایعات پلاستیکی را به استامینوفن (پاراستامول) تبدیل کنند – یکی از رایج‌ترین داروهای ضد درد و تب.

🧪ترکیب شیمی و بیولوژی
ابتدا PET (پلی‌اتیلن ترفتالات) – پلاستیکی که در بسته‌بندی مواد غذایی و پوشاک کاربرد دارد – به پیش‌سازهای شیمیایی تبدیل شد. سپس این پیش‌سازها وارد کشت باکتری می‌شوند و واکنش Lossen rearrangement، که پیش‌تر تنها در شرایط آزمایشگاهی انجام‌پذیر بود، در محیط سلولی نیز صورت می‌گیرد. این کشف نشان داد که یون فسفات خود موجود در سلول‌ها، نقشی کلیدی به‌عنوان کاتالیزور دارد.

🧬مهندسی ژنتیکی باکتری
محققان ژن‌های خاصی را به E. coli اضافه کردند تا آنزیم‌های لازم برای ادامه تبدیل شیمیایی فراهم شود. نتیجه؟ تبدیل ۹۲٪ پسماند PET به پاراستامول!

🔎اهمیت و چشم‌انداز:
کاهش وابستگی به منابع فسیلی برای تولید دارو
ایجاد روش‌ پایدار برای تبدیل زباله‌های پلاستیکی به محصولات ارزشمند
بازتعریف مرزهای ممکن در طراحی صنایع داروسازی

پیگیری و کاربرد آینده
پژوهش‌گران قصد دارند فرایند را در مقیاس صنعتی توسعه دهند تا نه‌تنها تولید دارو، بلکه مدیریت پسماند پلاستیکی را نیز ساماندهی کنند.

✔️ منبع #خبر

🧬در کانال انجمن علمی زیست شناسی با ما همراه باشید…
| @Biology_Network |
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
11👏4❤‍🔥2👌21🔥1🤩1
⚙️🌱رویداد تخصصی «صنعت زنده»؛
بیوتکنولوژی صنعتی، موتور محرکه اقتصاد آینده
💸

💠سخنرانان:
👤دکتر حسین عسکری
عضو هیئت علمی دانشکده علوم و فناوری زیستی دانشگاه شهید بهشتی
رئیس هیئت مدیره شرکت‌های هلفورک و شبکه زیست ترویج امید
نائب رئیس شرکت زیست فناوران نوتریکا

👤دکتر وحید نجفی
دکتری مهندسی غذایی از دانشگاه فردوسی
مدیرعامل شرکت توسعه و تولید قراردادی البرز

👤دکتر غلامرضا زرینی
دانشیار میکروبیولوژی دانشگاه تبریز
مدیر گروه پژوهشی بیوتکنولوژی میکروبی
مدیرعامل شرکت دانش بنیان در زمینه تولید پودر میکروبی BactoRem

👤آقای علی سرجوقیان
کاندیدادی دکتری بیوشیمی
دکتری مدیریت کسب و کار داروسازی
مدیرعامل شرکت Vector
مدرس دانشگاه

📌صنعت امروز، با چالش‌های پیچیده‌ای روبه‌رو است: از تأمین انرژی پایدار تا تولید غذا و داروهای نوین و محیطی پاک. بیوتکنولوژی صنعتی با استفاده از قدرت میکروارگانیسم‌ها و فرآیندهای زیستی، راه‌حل‌های هوشمندانه‌ای ارائه می‌دهد. در اینجا ما مزایا، چالش ها، ظرفیت و آینده این صنعت را در ایران بررسی خواهیم کرد.🇮🇷

⭐️اگر قصد دارید صنعت بیوتکنولوژی، صنعت فرصتها را لمس کنید اکنون زمانش رسیده:
صنعت بیوتکنولوژی چیست؟
فرصت ها و چالش های آن چیست؟
ظرفیت کاری و اقتصادی آن چگونه است و چگونه خواهد شد؟
پیشنهاد تخصصی استاید برای راه اندازی پروژه های صنعتی؟
آیا اینجا جای من است؟

🔗جهت مشاهده جلسه به کانال آپارات انجمن مراجعه کنید.

🏛 برگزار شده توسط انجمن علمی زیست شناسی شبکه نخبگان ایران

🧬با ما در انجمن علمی زیست شناسی و آکادمی زیست ا‌ومیکس همراه باشید...
| @Biology_network |
| @BioOmics_Academy |
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
❤‍🔥53👌3🔥2👏1🤩1😍1
💉از نانوذرات تا دستگاه‌های هوشمند

💊فناوری انتقال دارو در جهان با سرعتی بی‌سابقه در حال پیشرفت است. شرکت‌های داروسازی با بهره‌گیری از پلتفرم‌های نوین، به دنبال بهبود اثربخشی داروها هستند. نانوفناوری به یکی از ارکان اصلی انتقال هدفمند دارو تبدیل شده است. نانوحامل‌هایی نظیر لیپوزوم‌ها، میسل‌ها و نانوذرات پلیمری با رساندن دقیق دارو به بافت یا سلول هدف، اثر درمان را افزایش و عوارض را کاهش می‌دهند.

🩻پیشرفت در انتقال استنشاقی
دستگاه‌های استنشاقی جدید دقت رسوب دارو در ریه را بالا برده و عوارض سیستمیک را به حداقل رسانده‌اند. مدل‌های هوشمند نیز با پایش مصرف و ارسال داده، به بهبود درمان کمک می‌کنند. هم‌زمان، تلاش برای طراحی دستگاه‌های سازگار با محیط زیست افزایش یافته است.


🩺انتقال دارو در مسیر هوشمندتر، ایمن‌تر و ساده‌تر شدن است. از رهایش کنترل‌شده گرفته تا درمان‌های بیولوژیک و پچ‌های میکرونیدلی، این نوآوری‌ها درمان را برای بیماران مؤثرتر و در دسترس‌تر کرده‌اند.

📖برای مطالعه‌ی کامل خبر بر روی کلمه‌ی منبع در انتهای متن کلیک کنید ...

✔️منبع #خبر

🧬در کانال انجمن علمی زیست شناسی با ما همراه باشید…
| @Biology_Network |
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
3❤‍🔥2👏21🔥1👌1
🧠یادگیری ماشین در علوم زیستی و پزشکی

🧠BioMed ML

👤دکتر فرحناز گلستان هاشمی
دکتری بیوتکنولوژی مولکولی
متخصص بیوانفورماتیک و علم داده و یادگیری ماشین
بیش از ۵ سال سابقه پژوهشی بین المللی در دوره های پسادکتری آسیا، اروپا و بریتانیا🇪🇺
دریافت کننده Welcome Trust Seed Award in Science(انگلیس) و فلوشیپ ماری کوری🇬🇧
دارای مدرک حرفه ای علم داده و هوش مصنوعی از دانشگاه فناوری سیدنی (UTS)🇦🇺
مدرس و محقق در دانشگاه فناوری سیدنی استرالیا (UTS) University of Technology Sydney🇦🇺

📝سرفصل‌های دوره:
مفاهیم پایه‌ای یادگیری ماشین و کاربردهای آن در علوم زیستی و پزشکی
تحلیل اکتشافی داده‌ها (EDA)، پاک‌سازی داده، پیش‌پردازش و مهندسی ویژگی‌ها
روش‌های یادگیری نظارت‌شده(Supervised): طبقه‌بندی و رگرسیون
روش‌های یادگیری بدون نظارت(Unsupervised) برای کشف الگوهای پنهان
نحوه ارزیابی مدل‌ها، استفاده از معیارهای مناسب و پرهیز از خطاهای رایج
چگونگی ساخت جریان‌های کاری عملی یادگیری ماشین در پایتون
تمرین عملی با داده‌های واقعی زیستی و پزشکی

📌چرا یادگیری ماشین؟

📝در پروژه‌های عملی این کلاس، الگوریتم‌های یادگیری ماشین با استفاده از داده‌های واقعی بیماری‌هایی مانند سرطان پیاده‌سازی می‌شوند و شما تجربه یک کار پژوهشی با استفاده از ماشین لرنینگ را کسب خواهید کرد. (فرصتی برای پیاده‌سازی ایده‌های نوآورانه خود در زمینه‌های مختلف زیست‌شناسی با استفاده از تکنیک‌های یادگیری ماشین و انتشار دستاوردها در مجامع علمی معتبر)

📆زمان شروع جلسات: از پنجشنبه ۲ مرداد ماه

💻در ۵ جلسه به صورت مجازی در بستر اسکای‌روم

🎖همراه با اعطای سرتیفیکیت انگلیسی از انجمن زیست شناسی شبکه نخبگان ایران

دسترسی دائمی به فیلم ضبط شده جلسات

🤝امکان همکاری در پروژه های انجمن زیست شناسی و استاد محترم در آینده برای افراد برتر

📍پیش‌نیاز: انگیزه، علاقه و تلاش شما برای یادگیری و آشنایی نسبی با زبان برنامه نویسی Python (صرف آشنایی کافیست)

🔗لینک ثبت‌نام

سوالات متداول و تخفیف‌ها

ارتباط با ادمین:👇
🆔 @Biology_network_admin

🧬در کانال‌های انجمن علمی زیست شناسی و آکادمی زیست اومیکس با ما همراه باشید…
| @Biology_Network |
| @BioOmics_Academy |
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
13😍2❤‍🔥11🔥1🤩1👌1💯1
joe-g-greener-a-guide-to-machine-learning-for.pdf
1.8 MB
🧠از دیدگاه علمی چرا یادگیری ماشین مهم است⚙️

🔎بیایید باهم این مقاله را که در مجله معتبر Nature چاپ شده است را بررسی کنیم:

📌چون حجم داده های علوم زیستی و پزشکی بسیار بزرگ شده است، دیگر هیچ انسانی قادر نیست به تنهایی از آن سر در بیاورد. یادگیری ماشین مثل یک «ذهن کمکی» است که به ما کمک می‌کند در این داده ها الگو پیدا کنی.

تشخیص بیماری‌ها
مدل‌های ML می‌توانند تصاویر پزشکی (مثل MRI) را تحلیل کنند و تومورها یا علائم بیماری را بهتر از پزشک ببینند.
یا از الگوی ژن‌ها بفهمند که یک بیماری ژنتیکی خاص هست یا نه.
کشف دارو
طراحی و شبیه‌سازی مولکول‌های دارویی جدید بدون اینکه لازم باشد همه را در آزمایشگاه بسازی.
پیش‌بینی کاندیدهای موفق دارویی بین میلیون‌ها ترکیب ممکن.
درک بهتر از سلول
داده‌های تک‌سلولی (single-cell sequencing) بسیار بزرگ و پیچیده‌اند.
ماشین لرنینگ کمک می‌کند بفهمیم هر سلول چه حالتی دارد و چطور تغییر می‌کند.
 پیش‌بینی ساختار پروتئین
آلفافولد(Alpha Fold) از ML برای پیش‌بینی سه‌بعدی پروتئین‌ها استفاده کرد و ساختارهایی را حل کرد که دانشمندان سال‌ها نتوانسته بودند.
درک شبکه‌های زیستی
روابط ژن‌ها، پروتئین‌ها و مسیرهای زیستی بسیار پیچیده‌اند.
یادگیری ماشین به کشف این شبکه‌ها کمک می‌کند.

✍️حرف آخر و تلنگر نویسندگان:
یادگیری ماشین (Machine Learning) دارد به یک ابزار پایه ای برای علوم زیستی و پزشکی مدرن تبدیل می‌شود.
مثل این است که در گذشته ریاضی یا میکروسکوپ ضروری بودند. امروز یادگیری ماشین همان‌قدر ضروری است.✔️

🔗لینک ثبت نام

🧬در کانال‌های انجمن علمی زیست شناسی و آکادمی زیست اومیکس با ما همراه باشید…
| @Biology_Network |
| @BioOmics_Academy |
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
❤‍🔥4🤩321🔥1👏1👌1💯1
2025/07/14 01:36:19
Back to Top
HTML Embed Code: