group-telegram.com/class_chem/4274
Last Update:
✅ مصاحبه کاری شیمی (پارت سوم)
خب در این بخش میخوایم یک سری تکنیک ها و دستگاه هارو بصورت خلاصه بررسی کنیم! اولین دستگاه که بررسی می کنیم HPLC هست که به معنای کروماتوگرافی مایع با کارایی بالاست، یک روش جداسازیه که (بیشترین) کارایی رو تو دنیا داره، دارای ۲ فاز محترک و ثابته، فاز محترکش مایعه و فاز ثابتش جامده!!! علت کاربرد بالای اون حساسیت بالا، تعیین مقدار کمی با صحت و دقت بالا و آنالیز نمونه های غیر فرار است، برای آنالیز داروها، پروتیین ها، هیدروکربن ها و ... ازش استفاده می کنن!
دستگاه بعدی GC یا کروماتوگرافی گازیه، برای شناسایی و تعیین مقدار ازش استفاده میشه، دو تا فاز محترک و ثابت داره، فاز محترک گازیه و فاز ثابت میتونه مایع یا جامد باشه، در GC فاز گازی محترک هیچ نقشی در جداسازی (نداره) که این یکی از تفاوت های GC و HPLC هس! نقش فاز گازی محترک در واقع حمل مواد به جلوعه، بخاطر همین کیفیت جداسازی در HPLC بیشتره نسبت به GC، فاز گازی در GC یه گاز بی اثره مثل هیدروژن، نیتروژن یا هلیوم! هلیوم از همشون بهتره ولی چون گرونه زیاد ازش استفاده نمیشه و بیشتر از (نیتروژن) استفاده میشه!!!
اسپکتروفوتومتر UV چیه؟ یه دستگاهی که جذب نور توسط ماده رو اندازه گیری میکنه که این جذب متناسبه با غلظت ماده مورد نظر! اساس کارش (شکست نور) توسط نمونه و اندازه گیری اون با دستگاه و نمایش اون بصورت گراف هست! ۴ بخش اصلی دستگاه شامل منبع نور، نمونه، آشکارساز و تفسیرگره! منبع نور برای طول موج های پایین لامپ دوتریم هس اما برای طول موج های بالا از لامپ تنگستن استفاده میشه!!! فعلا تا اینجا رو داشته باشید، بقیه دستگاه هارو در پارت های بعدی میگم، مطالب رو برای دوستاتون فوروارد کنید!!!
Join us & enjoy @class_chem
محمد طهماسبی
BY شیمی آلی
Warning: Undefined variable $i in /var/www/group-telegram/post.php on line 260
Share with your friend now:
group-telegram.com/class_chem/4274