group-telegram.com/k1samani_channel/241
Last Update:
🔷 همکاری خصمانه
▪️اصطلاح «همکاری خصمانه»¹ را اولین بار در کتاب «فکر کردن، سریع و آهسته» از دانیل کانمن² دیدم. نویسنده در تعریف این اصطلاح میگوید:
من گهگاه در جستوجوی راهی برای حلوفصل اختلافنظرها، به «همکاری خصمانه» پرداختهام. در این نوع همکاری پژوهشگرانی که در مسائل علمی اختلاف دارند توافق میکنند که مقالهٔ مشترکی دربارهٔ اختلافنظرهایشان بنویسند و گاهی اوقات تحقیق مشترکی هم انجام میدهند. در موارد پرتنش، مدیریت این تحقیق بر عهدهٔ یک داور منصف گذاشته میشود [1].
کانمن از تحقیقات مشترکی که در همین چارچوب به مدت چند سال با روانشناس برجسته گری کلاین³ انجام داده است ابراز رضایت میکند و آنها را پربار میداند. این پژوهشهای مشترک به حلوفصل بسیاری از اختلافنظرهای علمی آنها انجامید و نتایجشان در یکی دو مقالهٔ علمی چاپ شد.
▫️باید اذعان کرد که در ایران همکاری دوستانه هم کار چندان ساده و سرراستی نیست، چه رسد به خصمانهاش. بااینهمه، شاید راهحل نهایی برای رفع برخی اختلافنظرها که به عرصهٔ عمومی هم کشیده شده است انجام چند تحقیق علمی از نوع همکاری خصمانه باشد. برای مثال اختلافنظرهایی که در حوزهٔ پزشکی میان پزشکان متعارف و طبیبان سنتی یا اسلامی وجود دارد با این روش قابل حل است. البته انجام چنین تحقیقاتی نیاز به یک داور منصف و بیطرف دارد که قاعدتاً باید فراتر از یک فرد باشد.
----------------------------
1. adversarial collaborations
2. Daniel Kahneman
3. Gary Klein
مرجع:
[1] Daniel Kahneman, "Thinking, Fast and Slow", (Farrar, Straus and Giroux, 2013).
@k1samani_channel
BY دِرَنـــگ
Warning: Undefined variable $i in /var/www/group-telegram/post.php on line 260
Share with your friend now:
group-telegram.com/k1samani_channel/241